Dugotrajni kasalj

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Dugotrajni kasalj

Post od gogi999 »

Evo da vas upitam dali je neko od vas vec imao tako nesto.
Pre mesec i po dana pocelo je sve sa kasljucanjem koje se pojacalo.Dr. je prepisao amoxicilin jer je grlo bilo crveno.Posle terapije imala sam pauzu od dva tri dana kad se kasalj odjednom pojacao.Dr je usnimo "belo" na krajniku i opet prepisao Panklav koji sam pila jos nekoliko dana."belo" je nestalo i ja sam uradila bris grla i nosa i nije bilo bakterija.Kasalj je bio prisutan s vremena na vreme u jakim napadima.a poneka samo kasljucanje.Sad sam bez terapije ,"belo na krajnicima se vratilo(ne znam sta to moze biti da se pojavljuje i nestaje)a kasalj i dalje prisutan.Pila sam razne cajeve i sirupe ali slabo pomaze.
Jel moguce da je kasalj prisutan vise od mesec dana i sta treba da uradim?
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

treba da idete na pregled kod orl specijaliste, ako vec niste bili. ne bi trebalo da kasljete tako dugo.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

s

Post od vasa »

probajte ispirati grlo mlakim cajem kamilice sa malo sode bikarbona
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Hvala na savetima.Jel soda bikarbona zbog tog tzv. "belog" na krajnicima?To mi sigurno nece resiti kasalj.Danas idem kod dr.opste prakse na kontrolu pa cemo videti sta ce predloziti?Bezveze mi je da snimim pluca a da za to nem arazloga.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

A kakav je kasalj? Ako je suv mozete koristiti i caj od belog sleza ili oriblete ako Vam je lakse.
vasa
Stalni član
Stalni član

s

Post od vasa »

a kako ste sigurni
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Mislite kako sam sigurna da nece pomoci?Pa nisam sigurna,samo predpostavljam!
Probala Bronhikum,Bronhoklir,Prospan,Caj Josif Pancic,crni luk,serbet,karamel,zovu,bosiljak.....i jos kasljucam.Kao da imam nesto a ono krene pa nece.I stalno me golica u grlu.
Razmisljam da nisu sinusi?
Kazu da da kasalj ne treba sprecavati i da on moze dugo trajati...ali ovo je mesec dana?! I vise!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član

Post od Marijaft »

Je li suv kasalj ili? Je l` grebe u grlu?
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Pa ,sve u svemu,mislim da je ipak suv.Ybuni me to sto imam osecaj da me nesto golica,onda se yakasljem i kao da podje nesto odoydo a onda se yaustavi u grlu i ne moye napolje.I cini mi se da mi se iy nosa sliva u grlo.
Moyda bi trebalo uyeti Fluimucil ili nesto ya iskasljavanje?
Imam utisak da me grebucka u grlu ali imam isti osecaj i nize(u visem delu grudi).
Nekad se potpuno smiri i nema ga pola dana a onda se pojavi odjednom uvece,npr ili ujutru posle dugog lezanja.
Da li da odem na ORL i kod pulmologa?Mozda treba snimiti i pluca?
Nemam temperaturu a krvna slika je u redu(Se,Le).
Primecujem da mi je krvni pritisak dosta pao,cak uvece i ujutru zna biti 85/60.
Sta da uradim?
vasa
Stalni član
Stalni član

s

Post od vasa »

Moras ici dalje i probati sve dok ne nadjes sta pomaze--(naravno ono sto ne moze da prouzrokuje nesto negativno) i ici kod lekara--moras jacati imunitet i ispitati dali je na alergijskoj bazi---sto je vrlo moguce.
Imas li u kuci-stanu stare tepihe,zavese,mebl namestaja-da li ti se smanjuju tegobe ako si napolju---u drugom prostoru van kuce--moras dati bolji opis i procitati sve---ne samo na ovom forumu pa ces pronaci moguce uzroke----al niko ti nece ISTRESTI IZ RUKAVA---TO TI JE i dati lek
SRECNO
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Alergo test sam radila prosle godine i bio je u redu (jedino ako sam postala alergicna na nesto u medjuvremenu).Mada kasalj se pojacao posle prehlade ili virusa.U kuci nemam nista od pomenutog.Isto mi je i napolju i unutra.
Nisam pusac i nisam u zadimljenom,stvarno nisam vise pametna!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član

Post od Marijaft »

Ako je kasalj suv onda ne trebate koristiti fluimucil, prospan ili sl., vec beli slez u obliku sirupa, caja ili oriblete, ili omnitus sirup ili sl. za oblaganje sluznice i olaksavanje iskasljavanja, samim tim nestace i grebuckanje u grlu.pozz
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Evo obecavam,hocu,Sad je kasno da to kupim ali imamtablete omnitusa i Bronhoklir za suv kasalj.To je ostalo jos malo za veceras.Mislim da moze i to?
Mislila sam da ponovim bris grla i nosa jer imam utisak da se iz nosa nesto sliva i pravi mi smetnju u grlu i golica a nece da se izbaci.
Sutra idem kod ORL a mislim da usnimim i pluca>Danas me bolelo oko grudne kosti pa ili je od naprezanja od kaslja ili srcka?
Mislila sam da usmrkavam rastvor morske soli u vodi.Ili caj od bosiljka da inhaliram i pijem.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

A o kojim oribletama je rec,izvini?
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član

Post od Marijaft »

Nemas potrebe da snimas pluca, ali kako hoces. Ona te bole upravo od silnog naprezanja. Uzmi te oriblete i sirup, sutra dokupi i uzmi caj belog sleza, jeste da je grozan ali mnogo pomaze veruj. Pozz pa da ozdravis konacno! :)
Odgovori