DEVOJKA TRAZI POMOC!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 03, 2009 11:05 am
DEVOJKA TRAZI POMOC!!
Ocajna sam! Imam skoro 18.god i imam ranicu koja mi pravi probleme. Redovno idem kod ginekologa na preglede,ali oni samo prate moje stanje,nista wise. Koristila sam waginalete na bazi kantariona,gelowe i ako dodje do upale,onda poliginex itd.ali ranica stoji. Decko nema weze sa tim! Dokt.mi kaze da je problem sto imam slab imuni sistem. Od skoro sam pocela da idem na pliwanje,unosim wise witamina u organizam i tecnosti,ali ni to nije promenilo nista! :'-( U ocaju sam,ne znam ni sama wise sta da radim!! pa molim za sawet po mogucnosti da bude strucna. Hwala unapred.
Re: DEVOJKA TRAZI POMOC!!
Promeni lekara i porazgovaraj sa nekim strucnim licem o tvom problemu, da ti pomogne i da ti da pravi savet ovo na forumu mozes nesto saznati ali to nije to!

-
- Novi član
Promenila sam wec 3 lekara i swi mi isto gowore,oni to swaki dan widjaju pa im je normalno da neko ima owakwe tegobe,ali meni nije.Mada owaj poslednji ginek.se malo zapitao tj rekao mi je nisam jos wideo da neko ima owako los nalaz a nemas ni 18 god.
stwarno mi treba pomoc.

Stvarno ne znam šta bih rekla nadam se da će se neko stručniji javiti da ti pomogne, jako mi je žao!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Izvini ali o kakvoj ranici je rec? Meni su recimo rekli da imam ranicu na grlicu materice, ali mi to nikada nije pravilo problem i lekari kazu da je to ok, tj. sada je vise niko ni ne spominje.
Ako je ranica negde drugde, mislim da plivanje i nije bas dobar sport za tebe, jer na taj nacin moze lako da se inficira....
Sto se tice imunog sistema, bitno je da se zdravo hranis, a mozes da koristis i Echinacheja kapi - dobre su za imuni sistem.
Ako je ranica negde drugde, mislim da plivanje i nije bas dobar sport za tebe, jer na taj nacin moze lako da se inficira....
Sto se tice imunog sistema, bitno je da se zdravo hranis, a mozes da koristis i Echinacheja kapi - dobre su za imuni sistem.
i ja imam ranicu na grlicu i lekar je samo prati.Redovne kontrole i to je to.I nikakvih problema nemam.Na mnogo mesta sam citala,a i lekar se slaze sa tim,da dosta zena ima ranice na grlicu.I ako ne prestavlja problem ne treba je dirati.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Mislim da si se ti malo vishe uplashila nego shto treba! 
Gde se nalazi ta ranica? Kada je prvi put dijagnostikovana? Zbog tegoba ili prilikom redovnog pregleda?
I da li imash tegobe prilikom odnosa ili tokom ciklusa zbog nje? Koristish li ikakav vid kontracepcije?

Gde se nalazi ta ranica? Kada je prvi put dijagnostikovana? Zbog tegoba ili prilikom redovnog pregleda?
I da li imash tegobe prilikom odnosa ili tokom ciklusa zbog nje? Koristish li ikakav vid kontracepcije?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Pa to je to,ranica na grlicu materice
. A kakwe su te kapi,Echinacheja? Za sta one sluze? To su kapi za nos,jel tako? Jel si ih nekad koristila,jel pomazu?

-
- Novi član
Hm,pa sigurno da predstawljaju problem,to sto je i druge dewojke imaju ne bi trebalo da te teshi,jer mene sigurno nece utesiti. Pogotowo predstawljaju problem,kada je rec o porodjaju,ali to zawisi i od same zene. Ja znam da do prosle godine nikad nisam imala 'to' i da zelim da nestane.
-
- Novi član
Ja sam i uplasena jer se srecem prwi put sa tim,a ne zelim tu ranicu. Na grlicu materice se nalazi,pre godinu dana je dijagnostikovana prwi put zbog tegoba.
Zanimljiwo je to da imam tegobe prilikom samo jednog odnosa bez zastite(pocinju sa peckanjem,a zawrs.se waginaletama
),a sa zastitom nemam nikakwe probleme,a decko nema apsolutno nikakwe 'probleme'-bakterije,peckanje itd.sto bi se reklo nije do njega.Tablete za kontracepciju nisam nikad koristila,niti cu.
Jel imas neki sawet da mi das?
Zanimljiwo je to da imam tegobe prilikom samo jednog odnosa bez zastite(pocinju sa peckanjem,a zawrs.se waginaletama

Jel imas neki sawet da mi das?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Ranica koju imash pokushaj da shvatish kao svaku drugu ranu koju mozesh da imash bilo gde na telu, samo shto je ranica na grlicu materije komplikovanija za lechenje jer je konstantno u vlaznoj sredini, nemoguce je mazati je direktno kremama ili je shtiti od infekcije.
Ovo shto si napisala, da se problemi jave posle nezashticenog odnosa, to je upravo ono shto MORASH da izbegavash. Kondom obavezno da koristite, bez izuzetka!
Morash da izbegavash hranu punu shecera, prostih i slozenih, da izbegavash duvan, ako si pushach, da izbegavash alkohol, a izbegnesh sve supstance koje narushavaju normalnu vaginalnu floru. Prochitaj tekstove o tome u Ginekologiji.
Ehinacea su kapi ali ne za nos, u pitanju su kapi koje se ukapaju u malo vode i popiju, ne mogu ti shkoditi poshto je u pitanju prirodan preparat za jachanje imuniteta. Ako ne ove kapi probaj neki drugi preparat, propolis, chajeve, Supradin tablete...
I nema potrebe da brinesh o trudnoci i ranici tokom trudnoce, mnoge zene prodju kroz trudnocu bez problema a imaju dijagnostikovane promene na grlicu materice kao ti.
Zato i kazem, da mi se chini da si se ti malo previshe uplashila, ali je u svakom sluchaju dobro pa si to ozbiljno shvatila i samo morash da se shtitish od daljih infekcija.
I draga nasha ti, svako od nas ne zeli da ima neshto shto ima od obiljenja, ali nema ti hocu ili necu, zivot sluzi da se nauchish da se suochish sa situacijama u kojima se nadjesh. Verujem da ti je kao mladoj zeni sve ovo jako traumatichno i dosadno, ali verujm mi, ovako cesh nauchiti da se pazish i shtitish i tako sebi uchiniti jako jako veliku uslugu.
Ovo shto si napisala, da se problemi jave posle nezashticenog odnosa, to je upravo ono shto MORASH da izbegavash. Kondom obavezno da koristite, bez izuzetka!
Morash da izbegavash hranu punu shecera, prostih i slozenih, da izbegavash duvan, ako si pushach, da izbegavash alkohol, a izbegnesh sve supstance koje narushavaju normalnu vaginalnu floru. Prochitaj tekstove o tome u Ginekologiji.
Ehinacea su kapi ali ne za nos, u pitanju su kapi koje se ukapaju u malo vode i popiju, ne mogu ti shkoditi poshto je u pitanju prirodan preparat za jachanje imuniteta. Ako ne ove kapi probaj neki drugi preparat, propolis, chajeve, Supradin tablete...
I nema potrebe da brinesh o trudnoci i ranici tokom trudnoce, mnoge zene prodju kroz trudnocu bez problema a imaju dijagnostikovane promene na grlicu materice kao ti.
Zato i kazem, da mi se chini da si se ti malo previshe uplashila, ali je u svakom sluchaju dobro pa si to ozbiljno shvatila i samo morash da se shtitish od daljih infekcija.
I draga nasha ti, svako od nas ne zeli da ima neshto shto ima od obiljenja, ali nema ti hocu ili necu, zivot sluzi da se nauchish da se suochish sa situacijama u kojima se nadjesh. Verujem da ti je kao mladoj zeni sve ovo jako traumatichno i dosadno, ali verujm mi, ovako cesh nauchiti da se pazish i shtitish i tako sebi uchiniti jako jako veliku uslugu.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Milena slučajno sam te spomenula koleginici i ona mi je rekla da je imala slične probleme, rađena joj je biopsija grlića loš papa test dugo vremena, policistični jajnici. Sad se to rešilo to je kod nje sve bilo na nervnoj bazi jer je tada imala problema pa je to rezultiralo na reproduktivnim organima. Da li imaš neki psihički problem ili si pod stresom? I uzimaj neke multivitaminske preparate da pojačaš imunitet i biće ti bolje.

-
- Novi član
Re:tamaraft
Swe to znam,o ranici(u wlaznoj sredini) i ne pusim,ne pijem,wise wolim slanu hranu nego slatku. Ali zasto se jawljaju ti problemi kad je ne zasticen odnos? Nekima se ne jawljaju,a imaju ranicu.
Hwala za sawete!
Hwala za sawete!
-
- Novi član
Re: Unka
Doduse swi smo mi pod stresom,ali nisam pod tolikim pa da mi zbog toga'traje' ranica.
Ali ja sam je dobila zbog slabog imunog sistema.Tacnije,prosle god.sam bila jako bolesna i primala sam jaku dozu jugocilina,a imala sam odnose i kako mi kazu,to je uslowilo nastanak ranice...po meni cudno ali razumljiwo.
Kakwe multiwit.preparate?
A ta koleginica,wise nema ranicu?Blago njoj.
Ali ja sam je dobila zbog slabog imunog sistema.Tacnije,prosle god.sam bila jako bolesna i primala sam jaku dozu jugocilina,a imala sam odnose i kako mi kazu,to je uslowilo nastanak ranice...po meni cudno ali razumljiwo.
Kakwe multiwit.preparate?
A ta koleginica,wise nema ranicu?Blago njoj.
Nema probleme rešila je stambeno pitanje bila je ni na nebu ni na zemlji strašno. Ako je slab imuni sistem treba unositi veštački vitamine i zdravo se hraniti. Za multivitaminske preparate ima ih raznih da se konsultuješ sa lekarom i da vidiš šta će ti preporučiti za tvoj slučaj. Ja uzimam šumeće C vitamin, i još neke dodatne uzimala sam od Nature neke vitamine jedno vreme naročito što sam zbog malog deteta bila u polusnu i još uvek sam. Poradi nešto na imunom sistemu i možda će se i taj problem brže sanirati.