A vidim da i u vrtiću u koji je išla ćera, vaspitačice su ih učile da jasno i glasno kažu: "nemoj da me guraš/udaraš/štipaš/otimaš" a ako to ne upali da pozovu njih da reše problem.[/quote]
To nije u svakom vrticu tako, u nekimm vrticima vaspitacice sede pio9ju kafu, a deca se mlate.J aisto ne volim, udri i ti njega, pa sta onda, on njega, ovaj njega i nastade tuca.Ne moze citav tako.

Sto kaze Wiselawa, neko mora u tom trenutku da intervenise, ali pezite sad sta se desava,ovaj mali dodje i iz cistog mira udari mog, i moj mali sav onako iznenadjen, krene ka meni i mama, mislim da je to bolje nego da mu je vratio, jer ovo je 21 vek, ljudi treba da se ponasaju civilizovano, a ne, da biju i vredjaju jedni druge.U tom trenutku ja kazem malom komsiji da ne sme da ga bije, i kazem komsinici, jer neki put ga ja cuvam , pa ja joj ja kazem kad je vidim.Ali, kad ona nije tu, on mene nece da slusa i opet ucini isto, e tom trenutku ne znam akko da postupim, ne mogu ja da vaspitavam tudju decu.A, necu ni mog da ucim da udari nejga,on ne zna sma da postupi jer je mali, i onda kada ga vidi maltene bezi od njega, jer mu je zapamatio, E TO JA NECU, NECU DA MOJE DETE BEZI I DA NEDAJ BOZE STEKNE KOMPLEKS, NECU MU CELOG ZIVOTA JA BITI TU DA GA BRANIM, TREBA SAM DA SE IZBORI, A KAKO DA SE BORI KAD IMA SAMO 17 MESECI.Mislim da je tu dosta prisutan i karakter, mali od komsinice je uvek bio takav, i kao manji je otimao igracke, i hiperaktivan je.mILSIM DA NIJE RESENJE NI IZBEGAVATI IH JER CE SE UVEK U ZIVOTUNACI NEKO KO JE DRUAGCIJI OD NJEGA.KAKO GA OD MALIH NOGU PRIPREMITI?