Istina o vakcinama!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
@Medical Heratic i Marina 2005, imam jedno pitanje pitanje za vas:
Pretpostavimo da je ono što ste napisli tačno, znači tačno je vakcine sadrže neke jako štetne supstance itd.
I uvede se zakon o nevakcinisanju ja npr. razmislim i možda bih se odlučila da svom detetu ne dam vakcinu MMR pod pretostavkom da je bolje da ih preleži jer ne dovode do smrti i da joj ne ubrizgaju tu štetnu supstancu odnosno vakcinu!
Ali, na osnovu čega bih ja kao majka i osoba koja je uredno vakcinisana protiv tuberkuloze, tetanusa, dečje paralize svoje dete ne vakciišem!!!
Ba bolje je i to štetno u tom trenutku da joj ubrizgaju nego da rizikujem i stahujem da neće da oboli od smrtonosne bolnice jer koliko sam razumela i vi se slažete da vakcina štiti od bolesti samo na "nepravilan" način i da organizam treba originalno da se bori.
Na osnovu čega ste sigurni u tačnost svojih iskaza i tako sigurni u jednu tako bitnu ulogu!
I na osnovu čega mislite da vakcina kasnije pravi probleme i koje?
Da li ste to pročitali sa interneta "zdrav život" ili imate neke verodostojne znanje o tome.
Ja ne ali farmaceuti sigurno znaju od čega se prave vakcine?!
Zar ne?
Zašto oni uredno vakcinišu svoju decu?
Da li znate odgovor na to pitanje?
Pretpostavimo da je ono što ste napisli tačno, znači tačno je vakcine sadrže neke jako štetne supstance itd.
I uvede se zakon o nevakcinisanju ja npr. razmislim i možda bih se odlučila da svom detetu ne dam vakcinu MMR pod pretostavkom da je bolje da ih preleži jer ne dovode do smrti i da joj ne ubrizgaju tu štetnu supstancu odnosno vakcinu!
Ali, na osnovu čega bih ja kao majka i osoba koja je uredno vakcinisana protiv tuberkuloze, tetanusa, dečje paralize svoje dete ne vakciišem!!!
Ba bolje je i to štetno u tom trenutku da joj ubrizgaju nego da rizikujem i stahujem da neće da oboli od smrtonosne bolnice jer koliko sam razumela i vi se slažete da vakcina štiti od bolesti samo na "nepravilan" način i da organizam treba originalno da se bori.
Na osnovu čega ste sigurni u tačnost svojih iskaza i tako sigurni u jednu tako bitnu ulogu!
I na osnovu čega mislite da vakcina kasnije pravi probleme i koje?
Da li ste to pročitali sa interneta "zdrav život" ili imate neke verodostojne znanje o tome.
Ja ne ali farmaceuti sigurno znaju od čega se prave vakcine?!
Zar ne?
Zašto oni uredno vakcinišu svoju decu?
Da li znate odgovor na to pitanje?
Poslednja izmena od OljaA u Pet Avg 10, 2007 8:59 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm
Da pocnem od kraja...draga OljaA, u svom posedu imam parce papira koje kaze da sam dipl. farmaceut. To ti je ujedno i odgovor na pitanje. Ne vakcinisu svi farmaceuti uredno svoju decu. To ti je zabluda. Upravo zbog cinjenice sto znamo sta se sve nalazi u vakcinama, odredjeni broj i farmaceuta i lekara ne vakcinise svoju decu, jer ima onih koji jako dobro znaju da su skoro sve bolesti protiv kojih se vakcinise, potpuno ili delimicno iscezle pre uvodjenja vakcina. Za takvu informaciju dovoljno je malo paznje posvetiti istoriji vakcinisanja, sve lepo pise.
Decija paraliza je prakticno nestala(97%) do 1956. godine kada je zakonski prvo u Engleskoj uvedena polio vakcina.
Takodje, kada posmatras odredjenu pojavu, nebitno iz kog segmenta zivota, da bi dobila potpunu sliku te pojave moras je sagledati iz svih uglova, sa svih strana. Ako zelis, mogu ti dati gomilu strucne literature, objavljene u zadnjih sto i kusur godina, po pitanju stetnosti vakcinisanja.
Pitanje vakcinisanja je kroz celu njegovu istoriju pratila kontroverza i stalno upozoravanje na stetnosti vakcina od strane zdravorazumnih lekara i naucnih istrazivaca. Potrebno je samo da se zainteresujes za temu. Dokle god slepo verujes svestenicima u belom, do tada ces i ziveti u mraku, koji je nastao onog trenutka kada si prepustila drugoj osobi da odlucuje o tvom zdravlju ili zdravlju tvog deteta. A prepustila si odluku zato sto si kondicionirana da verujes da zvanicna medicina ima jedine prave i istinite odgovore na sve nase probleme, pri tome ni jednog trenutka ti nije ponudjena mogucnost da pomislis da zvanicni alopatski sistem ustvari samo kreira bolesti, kako bi ih posle lecio.
Ako je za poverovati alopatama da su vakcine spasile covecanstvo sigurne propasti, kako li je onda covecanstvo izdrzalo do 1850-tih bez vakcina? Po toj logici covecanstvo je bez vakcina trebalo da izumre nekoliko puta do sada.
Ako znas engleski, informisi se za pocetak malo na www.informedchoice.info i www.vaclib.org.
Decija paraliza je prakticno nestala(97%) do 1956. godine kada je zakonski prvo u Engleskoj uvedena polio vakcina.
Na osnovu zdravog razuma. Zakonski te obavezuju da svom detetu ubrizgavas strane i toksicne supstance u telo. To sto smo mi uredno vakcinisani nikako ne znaci da je to bilo korisno i dobro. Danas malim bebama uvaljuju i protiv meningitisa, hepatitisa B, velikog kaslja. To je kompletan uzas za telo male bebe/malog deteta.Ali, na osnovu čega bih ja kao majka i osoba koja je uredno vakcinisana protiv tuberkuloze, tetanusa, dečje paralize svoje dete ne vakciišem!!!
Moras da shvatis da sirom sveta postoji gomila savesnih lekara koji su zdravorazumni, i stalno upozoravaju na opasnosti zvanicne medicine, bez obzira sto su pohadjali iste skole kao i mainstream doktori, oni nisu upali u kolotecinu programa zvanog MEDIKALIZACIJA PLANETE.Na osnovu čega ste sigurni u tačnost svojih iskaza i tako sigurni u jednu tako bitnu ulogu!
Takodje, kada posmatras odredjenu pojavu, nebitno iz kog segmenta zivota, da bi dobila potpunu sliku te pojave moras je sagledati iz svih uglova, sa svih strana. Ako zelis, mogu ti dati gomilu strucne literature, objavljene u zadnjih sto i kusur godina, po pitanju stetnosti vakcinisanja.
Pitanje vakcinisanja je kroz celu njegovu istoriju pratila kontroverza i stalno upozoravanje na stetnosti vakcina od strane zdravorazumnih lekara i naucnih istrazivaca. Potrebno je samo da se zainteresujes za temu. Dokle god slepo verujes svestenicima u belom, do tada ces i ziveti u mraku, koji je nastao onog trenutka kada si prepustila drugoj osobi da odlucuje o tvom zdravlju ili zdravlju tvog deteta. A prepustila si odluku zato sto si kondicionirana da verujes da zvanicna medicina ima jedine prave i istinite odgovore na sve nase probleme, pri tome ni jednog trenutka ti nije ponudjena mogucnost da pomislis da zvanicni alopatski sistem ustvari samo kreira bolesti, kako bi ih posle lecio.
Ako je za poverovati alopatama da su vakcine spasile covecanstvo sigurne propasti, kako li je onda covecanstvo izdrzalo do 1850-tih bez vakcina? Po toj logici covecanstvo je bez vakcina trebalo da izumre nekoliko puta do sada.
Ako znas engleski, informisi se za pocetak malo na www.informedchoice.info i www.vaclib.org.
-
- Aktivan član
Koliko ja znam, u tom godinama bilo je sasvim normalno da dete umre od upale pluća, normalan razlog smrti bio je porođaj, rađalo se po 18-19 u jednoj kući od kojih su ostajali samo oni najjači a ostala deca umirala i to je bilo valjda normalno.Medical Heretic napisao:
Možda sam malo preterala, i ovo nema veze sa vakcinama ali hoću da kažem da su ljudi bili dosta životno ugroženi u tom periodu bar po onome što gledam iz filmova!
A za textove, nažalost, engleski znam ali oskudno, bar što se tiče naučnih medicinskih textova sa nimalo biranim rečima (uprošćenim)!
Nemogu da verujem koliko su svi jednostrani!Pa svako moze da bude za i protiv.A cini mi se i da su svi do sad napisani argumenti u ravnotezi.I oni za i oni protiv.
Ja sam svoje dete vakcinisala.Neznam da li sam pogresila, ucinila sam to u najboljoj nameri.Vakcinisacu i sledece iz prostog razloga sto kad saberete sve dobro i lose sto vakcina donosi cini mi se da dobro ipak prevlada.
Ajte da pitam sve Vas koji ste protiv vakcine kako bi ste se oprali pred sobom kad dete ne bi vakcinisali protiv hepatitisa b i ono isti posle zaradilo i to onaj hronicni oblik.A slozicete se da to bas i nije tako retka i iskorenjena bolest.Ja pristajem da nosim kod u uvetu ako ce to moje dete zastititi od bilo cega i u bilo kom obliku!Da vas pitam jos nesto.Da li bi, da kojim slucajem postoji vakcina protiv hepatitisa C ili HIV-a, da li biste mozda vakcinisali svoje dete istom ili bi mu to uskratili zato sto ce neko na toj vakcini da zaradi puno novca.Mislim, zivimo u gradovima punim smoga, udisemo ko zna sta, jedemo kojesta i onda kao necemo da vakcinisemo dete zato sto vakcina sadrzi izmedju ostalog i stetne supstance.
Ja se jos jednom ogradjujem, postujem svacije misljenje i nista sto sam napisala nisam ucinila sa namerom da nekog ubedim da treba ili ne treba da vakcinise sebe ili svoje dete.U svakom slucaju to treba da bude stvar izbora.
Ja sam svoje dete vakcinisala.Neznam da li sam pogresila, ucinila sam to u najboljoj nameri.Vakcinisacu i sledece iz prostog razloga sto kad saberete sve dobro i lose sto vakcina donosi cini mi se da dobro ipak prevlada.
Ajte da pitam sve Vas koji ste protiv vakcine kako bi ste se oprali pred sobom kad dete ne bi vakcinisali protiv hepatitisa b i ono isti posle zaradilo i to onaj hronicni oblik.A slozicete se da to bas i nije tako retka i iskorenjena bolest.Ja pristajem da nosim kod u uvetu ako ce to moje dete zastititi od bilo cega i u bilo kom obliku!Da vas pitam jos nesto.Da li bi, da kojim slucajem postoji vakcina protiv hepatitisa C ili HIV-a, da li biste mozda vakcinisali svoje dete istom ili bi mu to uskratili zato sto ce neko na toj vakcini da zaradi puno novca.Mislim, zivimo u gradovima punim smoga, udisemo ko zna sta, jedemo kojesta i onda kao necemo da vakcinisemo dete zato sto vakcina sadrzi izmedju ostalog i stetne supstance.
Ja se jos jednom ogradjujem, postujem svacije misljenje i nista sto sam napisala nisam ucinila sa namerom da nekog ubedim da treba ili ne treba da vakcinise sebe ili svoje dete.U svakom slucaju to treba da bude stvar izbora.
-
- Novi član
Boldovano 'izmedju ostalog i' je suvisni deo u recenici.Nemogu da verujem koliko su svi jednostrani!Pa svako moze da bude za i protiv.A cini mi se i da su svi do sad napisani argumenti u ravnotezi.I oni za i oni protiv.
Upravo tako, vakcinisanje treba da bude stvar izbora, a ne zakonska obaveza. Roditelj treba da donese odluku o vakcinisanju na osnovu znanja i relevantnih informacija, a ne na osnovu slepe vere u reci osoba koje su zakonski zaduzene da vode racuna ozdravlju nas i nase dece. A ajde ja da pitam sve pristalice i obozavaoce vakcina i vakcinisanja da li su negde videli ili znaju za slucaj hepatitisa b kod deteta koje nije vakcinisano? Ili da li ste videli male boginje kod deteta koje nije vakcinisano? Odgovor je - naravno da niste videli, jer se sva deca vakcinisu, i samo kod vakcinisanih se srecu te bolesti.
RODITELJ MORA DA DONESE INFORMISANU ODLUKU. Ali ne informisanu u smislu - rekli doktori da nema vakcina svi bi pomrli dosada.
Roditelji, pitajte svoje pedijatre da vam kazu nesto o sastavu vakcina, cisto da bi videli koliko se njihovo znanje bazira na usmeno prenesenom znanju i bespogovornom verovanju u reci ljudi koje vasi doktori smatraju autoritetima.
Zapitajte se roditelji sta traze kancerogene supstance u sastavu vakcina.
Sta trazi ziva u vakcinama, formaldehid, aspartam...?
Kako li je covecanstvo prezivelo do sredine 19.veka bez vakcina?
Da li neko od roditelja zna sta znaci vakcina na latinskom? Da li neko od roditelja zna koje i kakve su okolnosti bile u ''naucnom'' svetu u vreme pocetka masovnog vakcinisanja?
Da li neki roditelj zna statistike po pitanju vakcina i njihovog koriscenja, sirom sveta?
Kao i kada je bilo koja druga stvar u pitanju, i vakcinisanje treba sagledati iz sto vise uglova - istorija vakcina, nauka vakcina, politika vakcina, filozofija vakcina, praksa u vakcinisanju...a ne samo slepo predati brigu o svom i detetovom zdravlju u ruke ljudi koji samo znaju da tretiraju simptome bolesti, i to na 2 nacina - masovnom medikalizacijom ili operacijom.
Po meni, za desetak godina studiranja se moze nauciti mnogo vise o ljudskom telu od onoga sto nam zvanicna medicina natura kao jednu jedinu istinu.
Neka mi neko kaze kakva je sustinska razlika izmedju sledeceg:
crkva koja nam 2 000 godina natura trip da smo svi rodjeni gresni i
lekari koji nam naturaju trip da je od samog rodjenja nase telo neefikasno i ranjivo. Crkva kao resenje ima moljenje i veru u boga, alopate imaju vakcine. Poslednja moda u svetu farmaceutske industrije je da se sada za nezeljene efekte vakcina prave vakcine koje ce tretirati simptome nastale od prethodne vakcine...samo se treba informisati...
jos jednom, za one koji barataju engleskim, a zele svom detetu zdravlje, a ne bolesti u zivotu, neka se informisu malo, za pocetak je dovoljno posetiti
www.informedchoice.info i www.vaclib.org., a dalje cete se snaci sami.
Jos me jedna stvar interesuje, kako neki roditelj moze da odluci kojem lekaru ce verovati? Ako su dva lekara sve iste skole prosli, isto gradivo ucili - jedan brani i podrzava vakcine, drugi napada i govori protiv vakcina, kome verovati? E tu dolazi trenutak kada roditelj treba da se ukljuci, bez obzira na njegovo (ne)poznavanje medicine i terminologije. Samo je potreban zdrav razum, nista vise.
Ako kao roditelj imam informaciju da se najvise slucajeva iznenadne smrti u kolevci desava do 6 meseca bebinog zivota, a 85% tih slucajeva se desava izmedju 2. i 4. meseca zivota, bas u vreme kada bebe primaju svoje prve vakcine, da li treba da se zabrinem? Sta vi mislite? Ili ipak ja da nakrkam svoje dete toksinima i zivim virusima, pa sta mu bog da?
Za kraj maleni info...
Doprinosi industrije abortusa u spravljanju vakcina:
MRC-5 plucno tkivo, WI-38 plucno tkivo, PER-C6 retinalno tkivo...
Linija celija WI-38 je razvijena u julu 1962 iz plucnog tkiva abortirane bebe starosti 3 meseca.
Linija celija MRC-5 je razvijena u septembru 1966 iz plucnog tkiva uzetog iz tela 14-to nedeljne bebe, abortirane zbog psihijatrijskih razloga od fizicki potpuno zdrave majke.
Pa cak i Merck otvoreno priznaje: ''the vaccine contains residual components of the MRC-5 cell line including DNA and protein''
Koliki broj roditelja je upoznat sa cinjenicom da vakcina, koju njihovo dete treba da primi, sadrzi DNK iz hirurski abortiranih beba?
Roditelji, budimo svesni i savesni, a ne slepoverujuci!
-
- Aktivan član
A kome da verujem ako ne pedijatru???
http://www.yumama.com/zdravlje/vakcine/index.php
http://www.topvita.info/clanak.asp?id=417
Da, postoje i textovi koji su protiv vakcinacije, ali ja na osnovu toga što meni moj pedijatar kaže i ovakvih textova donosim odluku da vakcinišem svoje dete!
I znam da su štetne, znala sam i pre ovakvih textova koji sam sigurna, napumpani još X puta.
Znam po tome što vakcina sadrži bakterije i viruse protiv kojih se inače borimo, ne čudi me da sadrži konzervanse jer mora da se pravi i da se uvozi, izvozi, ali znam da te odlabljene bakterije i viruse koji su ubrizgani u moje dete štin je od te bolesti.
I nije prijatno, plače, boli je rukuca, dobije temperaturu, i ona je preležala ovčje boginje i nakon toga dugo nisu hteli da joj daju MMR vakcinu.
Da je vakcina vimtaminčić dali bi joj odmah posle boginje, ali naravno, obzirom da oslabi imunitet mora da bude dete potpuno oporavljeno i zdravo, i tako smo radili i nikada većih problema nismo imali, kad je polazila u vrtić bio je potreban papir na osnovo koga je utvrđeno da je uredno vakcinisana i tek tada su je primili.
Sasvim je poznato da vakcina sa sobom donosi određenu štetu i rizike i oslabljen imunitet ali po onome što znam donosi više koristi nego štete, a ne postoji ništa što je 100% zdravo.
Ni od hrane, ni od piće, ni vazduha...
http://www.yumama.com/zdravlje/vakcine/index.php
http://www.topvita.info/clanak.asp?id=417
Da, postoje i textovi koji su protiv vakcinacije, ali ja na osnovu toga što meni moj pedijatar kaže i ovakvih textova donosim odluku da vakcinišem svoje dete!
I znam da su štetne, znala sam i pre ovakvih textova koji sam sigurna, napumpani još X puta.
Znam po tome što vakcina sadrži bakterije i viruse protiv kojih se inače borimo, ne čudi me da sadrži konzervanse jer mora da se pravi i da se uvozi, izvozi, ali znam da te odlabljene bakterije i viruse koji su ubrizgani u moje dete štin je od te bolesti.
I nije prijatno, plače, boli je rukuca, dobije temperaturu, i ona je preležala ovčje boginje i nakon toga dugo nisu hteli da joj daju MMR vakcinu.
Da je vakcina vimtaminčić dali bi joj odmah posle boginje, ali naravno, obzirom da oslabi imunitet mora da bude dete potpuno oporavljeno i zdravo, i tako smo radili i nikada većih problema nismo imali, kad je polazila u vrtić bio je potreban papir na osnovo koga je utvrđeno da je uredno vakcinisana i tek tada su je primili.
Sasvim je poznato da vakcina sa sobom donosi određenu štetu i rizike i oslabljen imunitet ali po onome što znam donosi više koristi nego štete, a ne postoji ništa što je 100% zdravo.
Ni od hrane, ni od piće, ni vazduha...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:58 pm
Mammamaja i Olja dozvolite da se ne slozim sa vama. Opet se ovde brkaju babe i zabe!
To sto disemo zagadjen vazduh nije nas izbor i ne mozemo mnogo da uticemo na to, ali vakcinacija je nesto sto mozemo da izbegnemo. Takodje, imajte na umu da vazduh ulazi kroz disajne puteve, hrana kroz probavni trakt i na taj nacin nas organizam donekle moze da precisti otrove, a vakcina se direktno ubrizgava u detetov krvotok.
Verovatno nemate dovoljno znanja iz hemije kad mozete da kazete da sastojci vakcina nisu toliko stetni i da dete ima "samo" naduvenu rukicu i temperaturicu posle vakcinacije. To su reakcije koje vi vidite neposredno posle vakcine. Ono sto ne vidite i ne povezujete sa vakcinacijom su bolesti koje se javljaju kasnije u zivotu i koje su posledica vakcinacije. [/quote]
To sto disemo zagadjen vazduh nije nas izbor i ne mozemo mnogo da uticemo na to, ali vakcinacija je nesto sto mozemo da izbegnemo. Takodje, imajte na umu da vazduh ulazi kroz disajne puteve, hrana kroz probavni trakt i na taj nacin nas organizam donekle moze da precisti otrove, a vakcina se direktno ubrizgava u detetov krvotok.
Verovatno nemate dovoljno znanja iz hemije kad mozete da kazete da sastojci vakcina nisu toliko stetni i da dete ima "samo" naduvenu rukicu i temperaturicu posle vakcinacije. To su reakcije koje vi vidite neposredno posle vakcine. Ono sto ne vidite i ne povezujete sa vakcinacijom su bolesti koje se javljaju kasnije u zivotu i koje su posledica vakcinacije. [/quote]
-
- Aktivan član
Ja sam pre tri godine (kad sam bila u trećoj gimnazije) pokušala da ne primim vakcinu, naravno ne iz tih razloga već zbog toga da me ne bodu (to mi je bila zadnja vakcina).
Rekli su nam da ponesemo knjižice u utorak, ja se taj dan ne pojavim u školu!!!
Sutradan se ja pojavim nadajući se da su ovi za vakcinu otišli iz moje gimnazije ali ne!
I ja im kažem, tu sam ali nemam knjižicu!!!
Na to će oni meni: Nema veze daćemo ti papirić da si vakcinisana pa ti kad ideš u dom zdravlja daj da ti upišu.
I tako ja primih zadnju vakcinu!!!
A moje dete je primilo sve propisane vakcine i mirni smo dok ne treba da pođe u školu a to je tek za 5 godina!
I Marina ti nikako da odgovoriš da li živiš u našoj zemlji (zemlji gde su vakcine obavezne i gde ćeš morati da bežiš iz porodilišta bez otpusne liste da ti dete ne bi primilo vakcinu) ili negde gde je obaveza ukinuta i nisi rekla da li imaš decu ili pričaš o svojoj budućoj!
Rekli su nam da ponesemo knjižice u utorak, ja se taj dan ne pojavim u školu!!!
Sutradan se ja pojavim nadajući se da su ovi za vakcinu otišli iz moje gimnazije ali ne!
I ja im kažem, tu sam ali nemam knjižicu!!!
Na to će oni meni: Nema veze daćemo ti papirić da si vakcinisana pa ti kad ideš u dom zdravlja daj da ti upišu.
I tako ja primih zadnju vakcinu!!!
A moje dete je primilo sve propisane vakcine i mirni smo dok ne treba da pođe u školu a to je tek za 5 godina!
I Marina ti nikako da odgovoriš da li živiš u našoj zemlji (zemlji gde su vakcine obavezne i gde ćeš morati da bežiš iz porodilišta bez otpusne liste da ti dete ne bi primilo vakcinu) ili negde gde je obaveza ukinuta i nisi rekla da li imaš decu ili pričaš o svojoj budućoj!
-
- Novi član
Blago receno, vakcine na samom pocetku zivota potpuno poremete i uniste prirodni imunitet naseg tela, stvarajuci na taj nacin odlicnu podlogu za razvoj bilo kojih bolesti kojima je uzrok los imuni sistem ili los rad imunog sistema.A zaboravila sam da pitam, po vašim saznanjima koje su te štetne posledice za kasnije???
Svi pričate o tim posledicama a niko da kaže kojim?
Olja, dosta si mlada, stoga i ne cudi tvoje bezgranicno poverenje u pedijatre i ono sto oni kazu. Ne treba potpuno prepustiti u ruke stranca brigu o zdravlju tvoga deteta.
I uzmi npr. sledecu situaciju u obzir - kakav bi bio tvoj stav prema zvanicnoj medicini, kada bi zamenili uloge i postavili stvari tako da npr. homeopatija bude zvanicni, zakonski i jedini istiniti i priznat sistem lecenja, a zvanicna medicina bude alternativni sistem lecenja?
Kada bi celog zivota bila odgajana i ucena da je pravi nacin lecenja prirodnim putem, i ako svi oko tebe misle i prihvataju isto to, kako bi ti delovao i zvucao zdravstveni sistem koji samo propagira masovnu medikalizaciju populacije ili stavljanje pod noz iste?
Kao sto rekoh, nije mi cilj da bilo koga ubedjujem da je vakcinacija odlicna stvar.I kao sto rekoh sve je to stvar izbora.Kao sto je i zivotna sredina u kojoj boravimo stvar izbora.Dakle, ne moramo svi da zivimo u Beogradu, Novom Sadu, Boru ili Pancevu.Mogli bi na primer da zivimo u nekom od Durmitorskih sela.Ne kazem da je tamo sve idealno, ali je sigurno cistije nego na beogradskom asfaltu.Cak sta vise, znam ljude koji su zbog svog deteta bas zamenili te dve lokacije.A znam i devojku koja je transfuzijom zaradila hepatitis C i sad ceka na transplantaciju jetre.Ona nije imala izbora.Da kojim slucajem jeste i da kojim slucajem ta vakcina postoji i da je kojim slucajem primila da li mislite da bi njen zivot danas izgledao drugacije?Sve sto sam navela ne pobija cinjenicu da se vakcine prave od kojecega, pa opet dodjemo do toga da nije sve crno i belo.
Svi okoreli protivnici vakcine navode cinjenice ili hipoteze o njenoj stetnosti.To je ok, to smo shvatili, slozicete se da je i nama laicima ako ne ranije a ono posle ovih postova to postalo jasno.Niste mi odgovorili da li ste vakcinisali svoju decu i ako niste kako ih stitite od bolesti kao sto su tuberkuloza, hepatitis b ili bakterijski meningitis koje ne samo da nisu iskorenjene nego nisu ni retke ni bezazlene.
Svi okoreli protivnici vakcine navode cinjenice ili hipoteze o njenoj stetnosti.To je ok, to smo shvatili, slozicete se da je i nama laicima ako ne ranije a ono posle ovih postova to postalo jasno.Niste mi odgovorili da li ste vakcinisali svoju decu i ako niste kako ih stitite od bolesti kao sto su tuberkuloza, hepatitis b ili bakterijski meningitis koje ne samo da nisu iskorenjene nego nisu ni retke ni bezazlene.
-
- Novi član
Moje dete je primilo samo be se ze vakcinu( uz sve napore, tu vakcinu nisam uspeo da sprecim da udje u telo mog malog andjela), posle toga nista vise. Naravno da sam imao dosta problema zbog toga, ali se nijednog trenutka nisam predavao, niti cu. Lepo sam objasnio pedijatrima u DZ da cu, ako budu znali da mi navedu sastojke vakcina kao i cemu ti sastojci sluze, dozvoliti da mi vakcinisu dete. Oni su naravno delovali zaprepasceno, bez ikakvog smislenog i zdravorazumnog odgovora, sve se svelo na ubedjivanje mene i supruge kako su oni lekari i kako oni najbolje znaju sta je dobro za moje dete, da mi brinemo svoje brige, a brigu o zdravlju naseg deteta da prepustim njima u ruke.
Ali ja to ne mogu, da prepustim zdravlje svog deteta u ruke neznalica.
Sto se tice zastite mog deteta od bolesti kao sto su tuberkuloza, hepatitis b ili bakterijski meningitis, mogu samo reci da moje dete ima najbolju mogucu zastitu - svoj prirodni, prirodno steceni, imunitet.
Drugim recima, moje dete je imalo tu srecu da ne bude izlozeno gomili sastojaka vakcina poput antibiotika, mikroba, toksicnih hemikalija, teskih metala, zivotinjskih nusprodukata, ostataka DNK abortiranih beba, tako da je steklo pravi pravcati prirodni, i od prirode coveku namenjeni, imunitet, koji se odrzava i jaca samo pravilnom ishranom, i nicime vise.
Meni je sasvim dovoljna cinjenica da moje dete doslovce uopste ne ide kod lekara, a i ovo stio je islo, islo je na ine rutinske(obavezne)preglede(ne racunajuci slucajeve kada odemo negde na nekoliko dana iz grada, pa mora da donese uverenje od lekara za vrtic).
Ko moze da ti garantuje da na tvoje dete nece, u njegovom kasnijem zivotu, uticati obavezni sastojci vakcina poput:
zive (autizam); aluminijuma (alchajmerova bolest); formaldehida(rak pluca i gornjih disajnih puteva); aspartama (neurotoksin)...?
Za alopate je samo vazno da laici znaju da su vakcine korisne i da su spasile covecanstvo sigurne propasti. Nema vise ti sta da pitas, to su bre doktori.
Ali ja to ne mogu, da prepustim zdravlje svog deteta u ruke neznalica.
Sto se tice zastite mog deteta od bolesti kao sto su tuberkuloza, hepatitis b ili bakterijski meningitis, mogu samo reci da moje dete ima najbolju mogucu zastitu - svoj prirodni, prirodno steceni, imunitet.
Drugim recima, moje dete je imalo tu srecu da ne bude izlozeno gomili sastojaka vakcina poput antibiotika, mikroba, toksicnih hemikalija, teskih metala, zivotinjskih nusprodukata, ostataka DNK abortiranih beba, tako da je steklo pravi pravcati prirodni, i od prirode coveku namenjeni, imunitet, koji se odrzava i jaca samo pravilnom ishranom, i nicime vise.
Meni je sasvim dovoljna cinjenica da moje dete doslovce uopste ne ide kod lekara, a i ovo stio je islo, islo je na ine rutinske(obavezne)preglede(ne racunajuci slucajeve kada odemo negde na nekoliko dana iz grada, pa mora da donese uverenje od lekara za vrtic).
Ko moze da ti garantuje da na tvoje dete nece, u njegovom kasnijem zivotu, uticati obavezni sastojci vakcina poput:
zive (autizam); aluminijuma (alchajmerova bolest); formaldehida(rak pluca i gornjih disajnih puteva); aspartama (neurotoksin)...?
Za alopate je samo vazno da laici znaju da su vakcine korisne i da su spasile covecanstvo sigurne propasti. Nema vise ti sta da pitas, to su bre doktori.