Istina o vakcinama!

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Zaključana tema
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Alexandra napisao:А на ово писање ме је навео животни случај мог малог братанца Марка који је иначе потпуно здраво дете, али по пријему вакцине против дечје парализе ако се добро сећам, само пар дана по том почео је да се жали на бол у потколеници. Нико није знао о чему је реч, никаквих спортских активности није имао, никаквих повреда.
Снимак, дијагноза и ... тумор на кости! Ортопедска клиника на Бањици, операција и 2 месеца пакла!
Да ли је вакцина изазвала тумор или је вакцина само изазвала да се бол појави не зна нико али нека узрочно последична веза која није нормална ПОСТОЈИ.
Тема је за размишљање.
Поздрав.
Tumor koji je nastao posle par dana i posle par dana od nastanka je otkriven :roll: pa recite sami koliko je to moguce ukoliko uopste znate nesto o etiologiji i razvoju tumora.
Uostalom ni vi sami nemate nikakve argumetne protiv vakcina vec ste upotrebili vrlo kompleksnu funkciju COPY-PASTE ne bi li probudili svest nekog uspavanog iole naucnika koji bi vam pravio drustvo u revolucionarnom pohodu.
I uopste ko je ta Ivona Zivkovic...tacnije ne vidim ni jednu titulu ispred njenog imena ili bar objasnjene iz koje je struke pa da bi i ona sama imala iole argument za pisanje takvih optuzbi.Ili je ona mozda vasa koleginica koja je isto uspesno ovladala operacijom COPY-PASTE???
Eto bas ako zelite da se bavite problemima od opsteg znacaja ili humanitarnim radom pisite o necemu stvarnom...ima toliko ozbiljnijih tema u nasem drustvu kojima se vredi baviti : nezbrinuta deca, zlostavljanje u porodici,higijenski uslovi u vrticima i skolama..., a polje biohemije, mikrobiologije i medicine ostavite onima koji su za to strucni.
natasino
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od natasino »

etro napisao: Eto bas ako zelite da se bavite problemima od opsteg znacaja ili humanitarnim radom pisite o necemu stvarnom...ima toliko ozbiljnijih tema u nasem drustvu kojima se vredi baviti : nezbrinuta deca, zlostavljanje u porodici,higijenski uslovi u vrticima i skolama..., a polje biohemije, mikrobiologije i medicine ostavite onima koji su za to strucni.
Meni se od svega do sada napisanog najrazumnijim cini gornji citat. Zasto beskorisno trositi reci i rasipati energiju u prazno, kada postoji mnostvo realnih problema (pozivam se na gore navedeno) koje mozemo ako ne resiti, makar ublaziti, svojim delovanjem i zalaganjem za decu kojoj je to neophodno.

Pozdrav!
NATASA
chipachikus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 11:03 pm

Bogovi su pali na teme

Post od chipachikus »

Мožda su Edvard Džener i Darvin marsovci?
:evil:
vmilka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 02, 2005 10:18 am

Post od vmilka »

Dana 07/03/2007 Consilijum Regiona Veneto u Italiji je doneo odluku o ukidanju obaveze vakcinacije od 01/01/2008 :lol: :lol: :lol:
Ni jedna vakcina vise nece biti obavezna niti ce biti uslov za upis u skolu (naravno sve se odnosi na ovaj region)!
Osim Veneta istu odluku su doneli region Piemonte i Toskana... bice jos nadam se :wink:

Evo i njihovog sajta za neverne Tome:
http://www.consiglioveneto.it/crvportal ... tizia=5706
sandra77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 11:15 am

Post od sandra77 »

Hm.....ja zivim u Toskani i nisam upucena u tako nesto.
Ali, ja u svakom slucaju vakcinisem svoje dete.
Medical Heretic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:35 pm

Post od Medical Heretic »

..., a polje biohemije, mikrobiologije i medicine ostavite onima koji su za to strucni.
tacnije ne vidim ni jednu titulu ispred njenog imena ili bar objasnjene iz koje je struke pa da bi i ona sama imala iole argument za pisanje takvih optuzbi
Ovo su mehanizmi alopata kojim oni vladaju nad 'obicnim' narodom. Samo se vi prepustite nama ''strucnjacima'' i nista ne brinite, ostavite nauku naucnicima. A sta ako je nauka pogresna, losa?
Kako poveriti brigu o zdravlju svoje dece ljudima koji posle desetak godina studiranja nauce samo dve stvari - da tretiraju simptome hemikalijama ili da ih hirurski otklanjaju. To se zove priucenost, nikako nauka,
I tako priuceni, oni su dovoljno bezobrazni da traze titule i/ili struku, kako bi oni mogli kao da pricaju ili pisu o svetim temama alopatije.
Sva sreca te je sve vise i vise ljudi koji se osvescuju po ovom pitanju, a sa druge strane sve je manje degenerika koji su u fazonu - znam za sve sastojke vakcina, ali cu to ipak raditi jer to i vecina radi svojoj deci pa sto ne bi i ja.
A kada bi se malo detaljnije raspitali o sastojcima vakcina i njihovim dugorocnim efektima, sigurno biste drugacije razmisljali.
Cetvrtina ukupnog broja svestenika u belom na svetu ne vakcinise svoju decu, jer pored navodnih prednosti, zna i koje su opasnosti i mane vakcinisanja.
RODITELJI - DONESITE INFORMISANU ODLUKU!!!!!!!!!
NEMOJTE SLEPO VEROVATI ALOPATAMA SAMO ZATO STO SU TRIPU DA JE NJIHOVA NAUKA JEDINA ISPRAVNA I BOGOMDANA!
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Ja imam samo jedno pitanje: moja cerka treba da primi vakcinu ali na trzistu trenutno nema one tri u jednoj (pentaxim) koliko moze da se odugovlaci sa primanjem vakcina jer zaista ne bih da je bodu bespotrebno tri puta?
Medical Heretic
Novi član
Novi član

Da se odugovlaci moze unedogled, a svako bodenje malog divnog bica je apsolutno bespotrebno.
Draga Kaca 33, informisi se, ne upadaj u kolotecinu zvanu medikalizacija stanovnistva.
Ako zaista volis svoju cerku, onda jednostavno mora da te interesuje sta ce joj alopate nagurati u telo putem vakcina!!!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

Stalno ista prica, bez potrebe, ko hoce hoce, ko nece nemora, Ja nisam spremna na rizik, i moja deca su uredno vakcinisana, i nadalje ce biti
double trouble is my life
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Tvoje zvezdice su rođene na termin mog porođja ali je moja zvezdica sačekala još tri dana preko!

Ma i nije tačno to ko neće ne mora!

Ako želiš legalno da izađeš iz bolnice onda dete mora da primi svoju prvu (BCG vakcinu, pričam o Srbiji!).

Nadam se da zakon i neće da se promeni bar kod nas i da nećemo da se i na tom polju uključujemo u "Evropu" jer to znači da bih naredne vakcine morala da plaćam obzirom da su "moja želja" a nisu obavezne.

U svakom sluju mislim da neće do toga dođe, jer vakcine su ispitane i sigurne i kad pas koji je uredno vakcinism zaštićen i onaj koji je vakcinisan ne dobije štenećak a onaj nevakcinisan dobije znači da su i pseće vakcine korisne i delotvorne te neće one koje su za decu.

Vakcina je napravljena da se očuvaju ljudski životi a to da je velika industija među njima verujem i ne vidim nikakvu veliku tajnu tu jer je sve biznis.

Evo jedan primer, ja sam sad na bežičnom internetu koji mi je fenomenalan i ja ga plaćam i koristim a iza njega je veliki biznis jer neki žive od toga što mi kupujemo Mb za internet i svako gleda da njegova proizvodnja bude bolja - kad ima nešto osnova i što je dobro onda je i industija veća kao što raste biznis ua jaja, mleko, sir, otvaraju se prodavnica samo sa mlečnim proizvodima svako ima svoju ideju i sada je ta vakcina usavršenija, i drugačija od prvih, sada postoji i ta Pentaxim koja je skuplja koja je tru u jednom i svako ima svoj način na biznis pojača usavrši proizvod i dobije novac kao nagradu za to.
Ali to nije prevara!

Vakcina je prvobitno nastala da spasi mlade i decu od svakakvih bolesti i očigledno je zamisao da ubacivanjem malih bakterija i virusa da stvori imunitet bila uspešna čim se primenjivala toliko godina!
A sada je samo sve to usavršenije!

kaca 33, mi nismo ni koristili Pentaxim, moja Ana je primala samo one iz doma zdravlja (besplatne) i nije imala nikakve posebne reakcije.

Dobro ih je podnela, raspitaj se sa doktorkom ali iskreno, po meni te dve vakcine su potpuno iste (jedino je bolje zbog te dve-tri bocke više ali to su samo sekunde a i mi smo ih primali pa nam ništa ne fali).
Slika
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Opet dve poruke i jednu brišem!

Pozdrav!
Slika
Medical Heretic
Novi član
Novi član

Ako želiš legalno da izađeš iz bolnice onda dete mora da primi svoju prvu (BCG vakcinu, pričam o Srbiji!).
Toliko o slobodi izbora.
Nadam se da zakon i neće da se promeni bar kod nas i da nećemo da se i na tom polju uključujemo u "Evropu" jer to znači da bih naredne vakcine morala da plaćam obzirom da su "moja želja" a nisu obavezne.
Pa da, koga briga za roditelje koji su detaljno upoznati sa svim aspektima vakcina i vakcinisanja, i samo zele mogucnost izbora za svoje dete i njegovo buduce zdravlje.
A priznaj da je tako lakse. Kada bi vakcine bila tvoja zelja, to bi te sigurno nateralo da razmisljas zasto drugi roditelji ne vakcinisu svoju decu. Unelo bi ti dosta konfuzije. Daleko je lakse kada prepustis nekom drugom da to uradi za tebe. Da odluci umesto tebe. U ovom slucaju tu ulogu za tebe igra alopatski sistem. On je tu da ti prica bajke o neefikasnosti i ranjivosti ljudskog tela od samog pocetka zivota. Ti pogledas svoju bebu, jedno maleno bice, malo telo, i nije tesko da pomislis kako je to telo ranjivo, nezasticeno. Posle toga ti je daleko lakse da prihvatis ''znanje'' koje kaze da ce ubrizgavanje stranih i toksicnih supstanci u telo tvoje bebe potpuno zastititi tvoju bebu.
Uz prihvatanje tog ''znanja'' sveprisutna je i zakonska obaveza vakcinisanja. I upravo zbog cinjenice da je vecini lakse da drugi razmisljaju i odlucuju umesto njih, imamo situaciju gde je uspostavljen jedan sistem koji nam propoveda da kada nam nije dobro treba da se nakrkamo hemikalija. Onda ce nam biti dobro. Trenutno... mozda, ali na duze staze...nikako.

Takodje stoji i cinjenica da se u zadnjih 150 godina, od kada se pocelo sa masovnim i obaveznim vakcinisanjem, neverovatno podudaraju dve stvari - vakcine su sve naprednije i broj bolesti se, u danasnje vreme, povecava iz godine u godinu(doduse tome najvise doprinosi izmisljanje novih bolesti poput ADHD - attention deficit hyperactivity disorder, social anxiety disorder...). U danasnje vreme jos jedna stvar je postala simptomaticna za alopate, a to je da su prosirili repertoar simptoma na osnovu kojih dijagnostikuju postojece bolesti. Neposredan sam svedok tri slucaja gde je dijagnostikovana astma(a naravno, nije bilo nista slicno, sve tri dijagnoze - pogresne) i automatski, poput masine, prepisan ventolin. Mojoj supruzi su posle dvonedeljih problema sa kasljanjem i plucima, dijagnostikovali astmu i prepisali ventolin, maltene kao po komandi. Inace, pojava astme kod dece je najcesce posledica preterane upotrebe antibiotika, za (mal)tretiranje decijeg zdravlja.

Ovo su tri ogromna mita ili zablude, kako vam je draze:
U svakom sluju mislim da neće do toga dođe, jer vakcine su ispitane i sigurne...
Vakcina je napravljena da se očuvaju ljudski životi...
Vakcina je prvobitno nastala da spasi mlade i decu od svakakvih bolesti i očigledno je zamisao da ubacivanjem malih bakterija i virusa da stvori imunitet bila uspešna čim se primenjivala toliko godina!
A sada je samo sve to usavršenije!
Zapitaj se, OljaA, koliko znas o vakcinama, osim ovoga, gore citiranog.
Da li OljaA znas da je za svaku operaciju potreban pismeni pristanak od pacijenta? A da li znas sta se podrazumeva pod operacijom? Pod operacijom se podrazumeva svako prodiranje medicinskog instrumenta kroz kozu! Da li meni neko trazi da pristanem na vakcinisanje svoje bebe, koja je u tom trenutku u nemogucnosti da odluci sama. Ne, neko drugi je u moje ime odlucio sta je najbolje za moje dete, jer boze moj, oni su bogomdani autoriteti, ko sam ja da ne postujem godine njihovog (m)ucenja, taman posla.
marina2005
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 10:58 pm

Post od marina2005 »

Pa kad su vakcine toliko ispitane, sigurne i usavrsene sta onda u njima traze sledeci konzervansi:

*thimerosal (jedinjenje zive, teratogen)

*phenoxyethanol (nervni toksin),

*formaldehyde (dokazani kancerogen, koristi se kao konzervans, zatim u fungicidima, insekticidima, takođe poznat pod imenom formalin),

*phenol (kancerogen, koristi se u proizvodnji boja, dezinfektanata, plastike, konzervanasa i germicida),

*benzethonium chloride (toksican, deluje kao estrogen - najnovije studije pokazuju da takve supstance izazivaju rak dojke i reproduktivnih organa).
Medical Heretic
Novi član
Novi član

Pa kad su vakcine toliko ispitane, sigurne i usavrsene sta onda u njima traze sledeci konzervansi:

*formaldehyde (dokazani kancerogen, koristi se kao konzervans, zatim u fungicidima, insekticidima, takođe poznat pod imenom formalin),

*phenol (kancerogen, koristi se u proizvodnji boja, dezinfektanata, plastike, konzervanasa i germicida),

*benzethonium chloride (toksican, deluje kao estrogen - najnovije studije pokazuju da takve supstance izazivaju rak dojke i reproduktivnih organa).
Bas bih voleo kada bi neki svestenik u belom mogao smisleno i razumno da odgovori na marinino pitanje...da li se moze naci takav?
Ili ce biti da kod alopata preovladava znanje prikupljeno iskljucivo na osnovu verovanja u ono sto ih njihovi mentori i autoriteti pricali i ucili(a njih su opet ucili njihovi mentori, i tako decenijama unazad).
Medical Heretic
Novi član
Novi član

Bas bih voleo kada bi neki svestenik u belom mogao smisleno i razumno da odgovori na marinino pitanje...da li se moze naci takav?
Ili ce biti da kod alopata preovladava znanje prikupljeno iskljucivo na osnovu verovanja u ono sto ih njihovi mentori i autoriteti pricali i ucili(a njih su opet ucili njihovi mentori, i tako decenijama unazad).
Zaključana tema