Ako želiš legalno da izađeš iz bolnice onda dete mora da primi svoju prvu (BCG vakcinu, pričam o Srbiji!).
Toliko o slobodi izbora.
Nadam se da zakon i neće da se promeni bar kod nas i da nećemo da se i na tom polju uključujemo u "Evropu" jer to znači da bih naredne vakcine morala da plaćam obzirom da su "moja želja" a nisu obavezne.
Pa da, koga briga za roditelje koji su detaljno upoznati sa svim aspektima vakcina i vakcinisanja, i samo zele mogucnost izbora za svoje dete i njegovo buduce zdravlje.
A priznaj da je tako lakse. Kada bi vakcine bila tvoja zelja, to bi te sigurno nateralo da razmisljas zasto drugi roditelji ne vakcinisu svoju decu. Unelo bi ti dosta konfuzije. Daleko je lakse kada prepustis nekom drugom da to uradi za tebe. Da odluci umesto tebe. U ovom slucaju tu ulogu za tebe igra alopatski sistem. On je tu da ti prica bajke o neefikasnosti i ranjivosti ljudskog tela od samog pocetka zivota. Ti pogledas svoju bebu, jedno maleno bice, malo telo, i nije tesko da pomislis kako je to telo ranjivo, nezasticeno. Posle toga ti je daleko lakse da prihvatis ''znanje'' koje kaze da ce ubrizgavanje stranih i toksicnih supstanci u telo tvoje bebe potpuno zastititi tvoju bebu.
Uz prihvatanje tog ''znanja'' sveprisutna je i zakonska obaveza vakcinisanja. I upravo zbog cinjenice da je vecini lakse da drugi razmisljaju i odlucuju umesto njih, imamo situaciju gde je uspostavljen jedan sistem koji nam propoveda da kada nam nije dobro treba da se nakrkamo hemikalija. Onda ce nam biti dobro. Trenutno... mozda, ali na duze staze...nikako.
Takodje stoji i cinjenica da se u zadnjih 150 godina, od kada se pocelo sa masovnim i obaveznim vakcinisanjem, neverovatno podudaraju dve stvari - vakcine su sve naprednije i broj bolesti se, u danasnje vreme, povecava iz godine u godinu(doduse tome najvise doprinosi izmisljanje novih bolesti poput ADHD - attention deficit hyperactivity disorder, social anxiety disorder...). U danasnje vreme jos jedna stvar je postala simptomaticna za alopate, a to je da su prosirili repertoar simptoma na osnovu kojih dijagnostikuju postojece bolesti. Neposredan sam svedok tri slucaja gde je dijagnostikovana astma(a naravno, nije bilo nista slicno, sve tri dijagnoze - pogresne) i automatski, poput masine, prepisan ventolin. Mojoj supruzi su posle dvonedeljih problema sa kasljanjem i plucima, dijagnostikovali astmu i prepisali ventolin, maltene kao po komandi. Inace, pojava astme kod dece je najcesce posledica preterane upotrebe antibiotika, za (mal)tretiranje decijeg zdravlja.
Ovo su tri ogromna mita ili zablude, kako vam je draze:
U svakom sluju mislim da neće do toga dođe, jer vakcine su ispitane i sigurne...
Vakcina je napravljena da se očuvaju ljudski životi...
Vakcina je prvobitno nastala da spasi mlade i decu od svakakvih bolesti i očigledno je zamisao da ubacivanjem malih bakterija i virusa da stvori imunitet bila uspešna čim se primenjivala toliko godina!
A sada je samo sve to usavršenije!
Zapitaj se, OljaA, koliko znas o vakcinama, osim ovoga, gore citiranog.
Da li OljaA znas da je za svaku operaciju potreban pismeni pristanak od pacijenta? A da li znas sta se podrazumeva pod operacijom? Pod operacijom se podrazumeva
svako prodiranje medicinskog instrumenta kroz kozu! Da li meni neko trazi da pristanem na vakcinisanje svoje bebe, koja je u tom trenutku u nemogucnosti da odluci sama. Ne, neko drugi je u moje ime odlucio sta je najbolje za moje dete, jer boze moj, oni su bogomdani autoriteti, ko sam ja da ne postujem godine njihovog (m)ucenja, taman posla.