Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 09, 2009 11:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 10:31 pm
Postovi: 3
Ceda, novi sam clan na ovom sajtu...ali bih radije volela da se nisam ni ukljucivala, nadam se da razumete? Naime, moja cerkica od 3 godine i 8 meseci je 02.06.2009. dozivela krizu svesti koja je trajala oko pola sata. Imala je pogled fiksiran udesno, sa trzajem desnog ugla usana i leve ruke...nakon deset minuta je dobila grc vilice ali i dalje nije dolazila svesti. Osvestila se spontano sama, sto je sreca jer su ovdasnji doktori bili spremni da joj daju antifilakticki sok.
Posle tri dana koliko smo lezali na Decjem odeljenju u Smederevu, upuceni smo (a iz Vaseg iskustva vidim na pravo mesto) na Kliniku za neurologiju za decu i omladinu u ulici Dr. Subotica u Beogradu. Uredjen joj je skener glave, koji je u redu...ali je EEG pokazao promene u radu mozdanih talasa. Nisu nam uveli nikakvu terapiju jer, kako kazu, ne praktikuju da je uvode nakon samo jednog napada. Tek mi je sada jasno zbog cega...te terapije su tako mucne i za dete i za roditelje.
Tako da smo do oktobra meseca, kada joj je zakazan kontrolni EEG, u strepnji hoce li se napad ponoviti ili ne.
Doktorka je predlozila da sacekamo kraj godine pa da uradimo MR, jer je cerkica mala i od septembra bi trebalo da uvedu rad magnetne rezonance na uput u klinici u Tirsovoj. Koliko sam razumela, trenutno postoji samo jedna klinika koja radi MR deci bez uputa...tj privatno. Ali doktorka ne misli da je ista hitno te da moramo to obaviti odmah.
Da ne duzim, volela bih ukoliko ste negde naisli na nekoga ko je imao slicno iskustvo a znate kakav je ishod imala cela prica, da mi kazete. Ipak smatram da je Vase iskustvo i istrazivanje obilno i da nam mozete donekle olaksati agoniju u kojoj se nalazimo.
Od srca se radujem tome sto ste "stali na noge" i sto se Vasem detetu napokon vratio osmeh na lice, jer sam proctala sve sto ste pisali od pocetka diskutovanja na ovu temu.
Hvala Vam unapred...ljubite cerkicu


Poslednji put menjao ambijent dana Uto Jun 09, 2009 11:29 pm, izmenjena 2 puta

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 09, 2009 11:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 10:31 pm
Postovi: 3
Pa da...vidi se da sam tek pocela da istrazujem na ovu temu.
Zaboravite na onaj anafilakticki sok...vise neznam sta pisem, a nadam se da me razumete, sve jos tako sveze i treba mi malo vremena da se naviknem na to da mi je dete, koje je inace bilo potpuno zdravo dosad, dozivelo tako dugu krizu svesti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Sre Jun 10, 2009 10:11 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Postovi: 194
Lokacija: Beograd
pokusajte da negde zakzete NMR sa,ali obavezno sa angiografijom.Sto se tice uzrasta deteta,ako je mirna sa 3,5 godina moze da joj se objasni,ne moraju je uvoditi u anesteziju.dovoljno je da je drzite budnom prethodne noci i da joj Vas pedijatar prepis neki od sedativa u cepicu,od kojih ce spavti par sati.Mislim da skoro sve klinike rade za pare,a po potrebi se moze dovesti i pedijatrijski anesteziolog.Da se radi o mom pacijentu ,ili detetu,tim putm bih isla pre zapocinjanja sa bio kakvom terapijom
.A,sigurno nisu hteli da joj daju anafilakticki sok. A. sok je, uprosceno,teska bolest,vrsta najteze alergijske reakcije organizma.
Mozda su se uplasili da slucajno nema anafilakticki sok ,ako je prethodno pila neki lekic!To moze da se dogodi i posle par sati.
Naravno ,sve moze biti posledica nezrelog mozga.Pazite da se dete ne zamara preterano.skrnite paznju i u vrticu ,jer hiperventilacija,ubrzao disanje,moze biti provokacija.takodje izbegavajte svako svetklucanje,i zvuke koji se ponavljaju u nizu.Recimo Ta,ta,ta,ta..,cesto se deca tako zezaju,pa se dogoi kriza svesti.

_________________
Verujem da ima entuzijasta medju nama!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 10, 2009 12:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 10:31 pm
Postovi: 3
Larisabg, hvala Vam na informacijama koje ste nam dali i na savetima.
Da li biste bili ljubazni da mi objasnite sta je NMR i kako se ona radi? I da li ste upoznati s tim gde je najbolje da je uradimo?
Danas smo bili kod ORL lekara na kontrolu jer joj je tog dana kada je imala napad uradjen i ORL pregled pa je konstatovan blazi oblik otitisa, pila je antibiotik samo 3 dana, dok je bila na odeljenju.
Kontrola je pokazala da taj otitis jos uvek nije izlecen i ponovo nam je uvedena terapija. Njen pedijatar kaze da ta upala levog uva moze biti uzrok krize koju je dobila. Imate li Vi kakvih saznanja o tome?
Hvala Vam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Sre Jun 10, 2009 12:30 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Postovi: 194
Lokacija: Beograd
Nema na cemu.
Samo teoretski bi upala uha mogla dati takve simptome.
Upala se mora izleciti naravno.Licno ne verujem da je zbog toga.
NMR je skracenica od nuklearna magnetna rezonanca,ili magnetna rezonanca,ili magnet kako je u zargonu zovemo.Angiografija je snimanje krvnih sudova.
NMR glave i vrata sa angiografijom je i snimanje glave i vrata sa istovremenim snimanjem krvnih sudova glave i vrata.
pozdrav!

_________________
Verujem da ima entuzijasta medju nama!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: epilepsija
PostPoslato: Pet Jun 19, 2009 9:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 6:39 pm
Postovi: 10
Moze li iko da mi kaze orijentaciono koliko se ostaje na decijoj neurologiji i psihijatriji? znam da to zavisi od slucaja ali otprilike koliko i da li je to klasican oblik bolnice bez mogucnosti izlaska sa detetom van... pidzame ... ?radi se o detetu sa cerebralom koje od skora ima i epi napade nesto ucestalije pod terapijom koja je odredjena u sokobanjskoj.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jun 19, 2009 11:43 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
odgovor je zaista nemoguce dati.

to zaista zavisi samo od stanja vasheg deteta, od procene lekara i terapije i ispitivanja koja ce biti uradjena dok ste hospitalizovani.

verujem da cete odgovor znati kada legnete u bolnicu i kada pitate lekaar koji vodi vashe dete.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 24, 2009 12:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 12:35 pm
Postovi: 2
Imam cerkicu 4 godine u januaru smo otpusteni iz suboticke bolnice sa dijagnozom respiratorne afektivne krize blede.sa 13 meseci prosecno tri puta godisnje ima krize svesti.prosle godine smo otpusteni iz somborske bolnice uz savet da uradimo EEG koji je pokazao epilepsiju.a godinu dana pre toga smo takodje otpusteni iz suboticke bolnice da je anemicna.Posto jednu dijagnozu druga dijagnoza pobija vise nisam sigurna sta je mom detetu.Opis jedne krize:5-10 minuta izgubi svest,prebledi,preznoji se,usne joj ili pomodre ili preblede,nikakvih trzaja tela nema nego su joj ruke i noge opustene.Uglavnom se ne seca toga i posle nastavi kao da se nista nije desilo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 24, 2009 12:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 12:35 pm
Postovi: 2
Imam cerkicu 4 godine u januaru smo otpusteni iz suboticke bolnice sa dijagnozom respiratorne afektivne krize blede.sa 13 meseci prosecno tri puta godisnje ima krize svesti.prosle godine smo otpusteni iz somborske bolnice uz savet da uradimo EEG koji je pokazao epilepsiju.a godinu dana pre toga smo takodje otpusteni iz suboticke bolnice da je anemicna.Posto jednu dijagnozu druga dijagnoza pobija vise nisam sigurna sta je mom detetu.Opis jedne krize:5-10 minuta izgubi svest,prebledi,preznoji se,usne joj ili pomodre ili preblede,nikakvih trzaja tela nema nego su joj ruke i noge opustene.Uglavnom se ne seca toga i posle nastavi kao da se nista nije desilo.Sve analize ,pretrage su uglavnom doktori uradili osim magnetne rezonance.Da li bi to uopste bilo potrebno?jer bih ja to na svoju ruku uradila.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 24, 2009 1:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 10:31 pm
Postovi: 3
maJA_SU, ukoliko jos uvek niste posetili Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u ulici Dr. Subotica 6a u Beogradu, najiskrenije bih Vam to preporucila.
Ubedjena sam da bi Vam oni odmah rekli da uradite i MR.
Uput mozete dobiti od Vaseg pedijatra i procedura nije komplikovana...prvi pregled se ne zakazuje.
Vama i Vasoj porodici sve najbolje...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 55 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 33 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: