Pistanje u usima i ORL pregled

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ana27
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 13, 2007 2:55 pm

Post od Ana27 »

E sta bi ja dala za SAMO 1 DAN potpune tisine! :cry: Al ne dajte se ljudi! :D Glavu gore i samo se drzite. :D
Micko1214
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 4:59 pm

Post od Micko1214 »

Bio sam juce u nocnom klubu i od muzike, evo ceo dan mi pisti levo uvo.Takodje imam i neki osecaj zaglusenosti slicno kao kad imam upalu uveta..Stvarno veoma volim tisinu,namerno sam se preselio iz grada u mali parkic kraj salasa zbog tisine i sada mi pisti u usima..Molim vas pomozite mi..Citam ove postove o tinitusu i ostalim stvarima ,ostecenjima usiju..Bojim se,nije valjda ovo pistanje do kraja zivota sa mnom.Idem sutra kod lekara.Tresem se sav od nervoze,ne mogu da spavam..rekao sam caletu da ludim..Sklonio je covek pusku iz kuce..Molim vas recite mi da ovo nije za stalno..joj ne mogu stvarno ovo da podnesem..ton je previsok...
Ponos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 8:20 pm

Post od Ponos »

E pozz raja... Ja imam 16 god i to zujanje mi se javilo prije mozda 7 dana kada mi je drugarica pukla zvaku na uho... jucer sam isao kod obicne doktorice koja je rekla da imam blazu upalu uha ali pistanje se nije smanjilo...Imam osjecaj neke prigusenosti uha kao da malo slabije cujem odnosno drukcija mi je boja glasova nego na lijevom uhu koje je ok... To pistanje me non stop prati dali mogu dobit neki savjet ne znam sta da radim dali je moguce od te upale da mi tako pisti ja se inace bavim muzikom i nemogu sada da stavim slusalice na usi jer mi to smeta ... Ako moze neki savjet ili nesto bio bi zahvalan ...
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Pozdrav za Micka

Post od Marko... »

Micko moras da prihvatis cinjenicu da postoji mogucnost da zujanje traje citav zivot..meni se javilo prosle godine i bio sam nervozan kao i ti sada (i sada sam ponekad,ali dosta manje).Pij urutal i bevipleks smanjice se malo zujanje kreci se svakodnevno nekoliko kilometara i ako imas viska kila pod hitno to skidaj manje unosi soli u organizam..to ti je to samo hrabro!!!
Micko1214
Novi član
Novi član

Post od Micko1214 »

Ne znam sta da ti kazem Marko..Evo ovo je vec 6 dan kako mi pisti u glavi,koliko sam skontao dolazi sa leve strane,sad vec imam i utisak kao da mi je zvuk u mozgu a ne u uvetu. Bio sam kod doktora,radio audiometriju,cujem odlicno,cak i nadprosecno dobro..Sad ne razumem zbog cega bi mi onda pistalo u usima,sta sam ja to ostetio?Prepisao mi je 3x2 Beviplex i 3x2 Vestibo. Sto se tice linije i mog stanja potpuno sam fit i osecao sam se odlicno.Najvise me nervira sto sam u taj lokal izasao bezveze,prakticno iz dosade u principu i ne izlazim nocu itd..Znaci vec godinama radim na fizickoj spremi i zdravlju i sad ova glupost da me snadje,posle toliko truda i koliko sam pazio na sve ishranu,dnevni ritam,tegovi,vozim stalno bajs i igram tenis,znaci i po 6 sati kad mogu...Ovo mi je u principu bio drugi izlazak u 5 meseci...Doktor mi je dao opravdanje do daljneg za skolu,sad sam 4 gimnazije,necu ni na matursko da odem..Zbog ovog ne mogu nikako ni za prijemni za faks da se spremam..Nema sanse da radim matematiku..Kazem ti ovo me je izbacilo iz svega sto ja jesam..Ne znam sta da radim...Pokidao sam pre par godina ligamente i slomio kosti u skocnom zglobu na treningu i lakse mi je palo tih 6 meseci sto nisam mogao da hodam nego ovih 6 dana...Ne znam sta cu.Kao da sam u zatvoru.....E sad sam se ja malo raspricao,sorry,ali sta cu kad sam ocajan......Hvala
mina kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mina kg »

U covece ti ga daleko dogura sa tim stavom.Moras da budes psihicki jak.Da se uzdignes iz toga,i da dokazes sebi da mozes i pored pistanja da postignes sve,najlakse je reci ne mogu i baciti se u bedak.
Tebi pisti uvo 6 dana,a nekima od nas po vise godina,pa idemo na treninge,spremamo ispite,zivimo normalan zivot,samo sto nema vise odlaska na mesta gde je glasna muzika isl.
Iz licnog iskustva ti kazem da nesmes da padnes u stanje gde ce to da ti bude izgovor za sve sto radis u zivotu.
Treninzi ce te i mentalno ojacati,samo sto neces vise smeti dosta teske stvari da dizes,samo polako i bice bolje.
Nikad se ne zna zasto se neke stvari dese u nekom trenutku,mozda te zivot stavlja na probu,i ti moras da izadjes kao pobednik :)
Micko1214
Novi član
Novi član

Post od Micko1214 »

Hvala Mina..Ma nisam ja u tolikom bedaku...Nego sam besan na sebe zestoko..Nisam tamo stvarno morao biti...Cak su me pola sata ubedjivali da ne idem u taj lokal nego u drugi..smrc Samo da ti docaram koliko mi tisina znaci....Moja soba ima 35 kvadrata,krevet,regal i spravu....Znaci omiljeni deo dana mi je da lezim na krevetu u tisini..Nema tv,komp ili te gluposti...Jedino mozda ptice iz parka...I sada me to cudo kolje u mozak......God damn....Svaka ti cast koliko dugo trpis.......Reci mi samo jel i tebi na isti nacin pocelo sa pistanjem ili?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Meni koji sam postavio ovu temu pisti vec skoro godinu dana, za 2-3 nedelje ce biti godina dana. A procitajte odgovore dr. Biljane sa pocetka. :cry: Ali nije tako strasno. Neka to primecujem manje, nekada vise, nekada uopste... u principu, kada bilo sta radim osim sedenja kuci, ja to pistanje apsolutno ne cujem... samo kada sam u svojoj sobi, kada legnem itd. Ali mi ne smeta spavanju uopste. Samo da se ne pojaca. Posto se smanjiti ocigledno nece.

P.S. Svi pricaju o 3x2 beviplex-u ali mi niko nikada nije rekao KOLIKO DUGO se tako pije? Jer beviplex se u normalnim uslovima pije 1 dnevno pa je ovo enormna kolicina.
Micko1214
Novi član
Novi član

Post od Micko1214 »

Joj KA1 kad vidim koliko tebi pisti dugo,presecem se od straha.... Citao sam sve one ranije postove i ne znam sta da kazem.... Imam jednostavno nadu da ce proci zato sto je to meni od buke,a u diskoteci nas je bilo 500. Pa da je to bila toliko strasna buka valjda bi svi izasli napolje ili bi sutradan bolnica bila puna.. :-) Nikome iz mog drustva ne pisti u usima....a svi su tamo bili..... Imam jos neki cudan osecaj,mozda ja imam i neku upalu? mene pomalo i boli uvo,u dubini,ponekad osetim taj bol....malo i kad pipnem rukom... U principu me najvise plase i moji doktori..Reci cu ti samo da je kod ovih istih na ORL moj deda otisao na ispiranje usiju zbog ''pistaja'' a oni su mu napravili preveliki pritisak u uvetu onim aparatom i ostetili centar za ravnotezu,deda posle nije mogao dobro da hoda i pao je,udario glavom i umro..A doktori su nakon ispiranja ustanovili da ima povisen pritisak da nisu trebali da ispiraju uvo uopste..Nisu se setili da mu izmere pritisak pre ispiranja..Isti taj lekar je meni rekao ''oces da ti namestim levo uvo,malo je sklempavo'' na moje zaljenje na bol.....pre par godina...posle 2 dana sam zavrsio u bolnici zbog upale....I stoga ja ne verujem nikome i ne znam sta da radim.. A sada sam siguran da me pomalo i bole usi pogotovo ako se bavim nekim fizickim aktivnostima.......:-(( Mora proci...Pa makar glavu u kuvani paradajz gurao..
mina kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mina kg »

ja licno imam otosklerozu-to ti je nasledna gluvoca ukratko :) .Meni pisti vec vise od 2 godine,ali covek se navikne na to jednostavno.
Jeste da ti smeta,pogotovo mi se pistanje i kao tutnjanje po usima povecava kad trebam da legnem uvece,a preko dana sam bila na treningu ili sam umorna.
Postoje razni razlozi za to pistanje,ne znam odalke si ali u Bg imas dobrih doktora iz oblasti orl-e.Tebi je dobar sluh,tako da ne moras da se brines toliko,mi sa foruma smo ti uglavnom malo prigluvi plus imamo tinitus :) .
Samo polako i ne bacaj se u bedak.Inace imam i ja levo uvo klempavo pa nista,kakvu me je Bog stvorio takva sam, sebe sam prihvatila i nemam nameru da se menjam :D
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ja takodje imam odlican sluh iako imam na oba uva iskakanja na audiometriji na nekoj frekvenciji (visokoj) koja nema uticaja na sluh. Znaci da se ocigledno nesto desilo, meni su pricali da je u pitanju slusni zivac i da ce to proci, cak je na drugoj audiometriji iskakanje bilo manje nego na prvoj ali evo do dan danas ono nije proslo.

Micko, koliko dugo ti je rekla da pijes Beviplex 2x1 da probam?

Sto se tice tog bola u usima kojeg spominjes, veoma je moguce da si to istripovao, tako se i meni pricinjavalo... to moze da bude zato sto si previse skoncentrisan na usi, da se tako izrazim...
Micko1214
Novi član
Novi član

Post od Micko1214 »

@Mina
Sta da ti kazem...kako se tek ti osecas kad je tebi to nasledna gluvoca.... :( Mene jako nervira zato sto je kod mene u pitanju banalan razlog!! glupost...Ja sam nasledio astmu.. :( Prakticno svake godine zavrsim na zimu u bolnici,pa zato i treniram uvek da bih povratio kapacitet pluca,snagu itd..Presipam iz supljeg u prazno...Nisam iz BG iz Vrbasa sam..I upravo zbog buke ''mrzim'' BG... :) A sto se tice uveta,to mi je isto nasledno,ima ga cale,deda..na levom uvetu kao mali spic,kao kod elfova..zovu me ponekad i elf..lol simpaticno je..sad se i ne primecuje jer mi je kosa do ramena.. :lol:

KA1 meni su samo rekli da pijem beviplex 3x2.jedna doktorica opste prakse mi je rekla da je to preterano velika doza,ali mozda oni hoce da deluju terapijski vecom dozom..Inace kako mi se cini,mislim da su B vitamini hidrosolubilni i da tesko moze doci do neke hipervitaminoze ili ne daj boze trovanja..Samo piti dosta tecnosti..Sto se mene tice ja pijem i dosta ginkgo caja..kupujem ga a i imam drvece ginkga oko zgrade,kao sto rekoh zivim u ''sumi'' 3 male zgrade nema kola,buke,tisina :( , cak ni ljudi samo fazani po koji paun,zecevi i ostale male zivuljke..bilo je pre 20 godina i srndaca.. :D Mozda i ginkgo moze da pomogne,ja prakticno osetim da mi je cirkulacija bolja kad ga popijem..Samo ne znam da li smem da mesam taj Vestibo i ginkgo ali bas me briga..samo da skinem ovo s vrata..
pera007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 12:24 pm

Post od pera007 »

Ljudi, ja vam se pridruzujem. :roll:
Imam zujanje oko mesec dana, lekari kazu da je to od stresa zbog ispita. Bio sam kod ORL-specijalista, radio audiometriju i timpanometriju na VMA i kazu da je sve ok, fizijatar kaze da je vrat ok ali da uradim dopler i rentgen za svaki slucaj. Dijagnoza tinnitus bil. nonotogenas ili tako nekako(tj. da to nema veze sa slusnim aparatom). Bio cak i kod psihijatra i on mi dao Bromazepam 3mg uvece da bih mogao da zaspim, jer od zujanje dobijam nesanicu. Primetio sam da mi on pomalo utisava simptome. Pijem i Bevipleks 3x2, od skoro i Mg i Zn.
Molim vas za bilo kakav savet, pomoc?
Micko1214
Novi član
Novi član

Post od Micko1214 »

Pero kad bih sebi znao da pomognem pomogao bih i tebi!!!!! :( :( Mozda ako se neki doktor pojavi...ali kako stvari stoje..cisto sumnjam....
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Cao svima!

Post od Marko... »

Lludi ne tripujte se...opusteno i optimisticki gledajte na zivot.I meni je zaista bilo teko u pocetku..bio sam pri kraju studija kad je pocelo zujanje i totalno sam bio aut,nisam mogao u stanu da ucim jer nisam imao koncetracije..i svaki dan sam bio na faksu i ucio u citaonici maltene postao inventar na faksu,al sam ga zavrsio!Micko ne lupetaj nego nadji snage i volje za ucenje i spremaj taj prijemni naljuti se i kreni..Ovaj nas problem je mali na zdravstvene probleme drugih ljudi,(ja pored zujanja i slabije cujem)znam da je sada nekima tesko to shvatiti al tako je pozdrav!!
Odgovori