Pistanje u usima i ORL pregled
Pozdrav
Mislim da uopste sto se zdravlja tice u pitanju nekultura citavog naseg drustva,jer smo navikli da idemo doktoru samo kad se razbolimo,a trebalo bi da na pola godine uradimo sistematski pregled,redovno idemo kod zubara,bavimo se fizickom aktivnoscu,vodimo racuna o kilazi.Ljudski organizam je tako slozen da stotinu stvari moze da krene naopako...
Zujanje u usima
Ja sam se susreo sa istim problemom, koji ima vech godinu dana, naravno iz lenjosti odem pre dve nedelje na KC Srbije i daju mi Ginko Bilobe , tri meseca. pa opet na kontrolu, u februaru 2008.
Nasha sam sajt u englesko j udruzhenje za tinnitus http://www.tinnitus.org.uk/ , tako da mozhete i tamo da se informishete. Simptomi, tiho zujanje, najvishe se logichno chuje u tishini. Na ovom sajtu imaju neke alternativne varijante, psiholoshke, kako da prebrodite psuholoshki uticaj na osobu...
sve u svemu nada uvek postoji.
Nasha sam sajt u englesko j udruzhenje za tinnitus http://www.tinnitus.org.uk/ , tako da mozhete i tamo da se informishete. Simptomi, tiho zujanje, najvishe se logichno chuje u tishini. Na ovom sajtu imaju neke alternativne varijante, psiholoshke, kako da prebrodite psuholoshki uticaj na osobu...
sve u svemu nada uvek postoji.
cao!
Memi se zujanje javilo pre cetiri mjeseca,u pocetku je bilo na jedno uvo i slabo da bi danas zujalo na oba i u polsednje vrijeme prilicno jako sa cestim crvenilom usiju posebno desnog..Ono sto me interesuje da li i vama crvene usi,i da li se cesto menja intezitet zujanja?
Meni licno usi ne crvene,barem nisam nista primetila,sto se tice intenziteta zujanja,a uh,ponekada ga uopste nema,gotovo mi je neverovatno koliko moze da se utisa,a secam se jednom kada je trebalo da drzim neko predavanje pred skoro hiljadu ljudi da mi je toliko zujalo da sopstvene misli nisam cula,to je(za mene licno)bio dokaz vise koliko je zujanje povezano sa nasom psihom i koliko bi sto manje trebalo obracati paznju na isto.
Meni licno ponekada zujanje jako smeta uvece kada je vreme za spavanje,nekada ne mogu da zaspim i moram da pusim muziku da ne bih obracala paznju......
pozz
Meni licno ponekada zujanje jako smeta uvece kada je vreme za spavanje,nekada ne mogu da zaspim i moram da pusim muziku da ne bih obracala paznju......
pozz

I dobro, koji je sledeci korak koji bih trebalo da uradim? Da idem kod neurologa, psihologa, snimam mozak, sta? Opet pizdim, danas sam se nesto mnogo nervirao i opet mi se cini da mi se pojacalo... nekako sam ubedjen da to ima veze sa mojim mozgom jer citav zivot sam napet, nervozan, impulsivan... ali ipak ne mogu da verujem da moze tek tako da pocne, znaci u toku noci, na moru, ujutru kada sam se probudio pistalo mi je... i od tada je proslo skoro 6 meseci...
Pa meni zujanje traje godinu dana , krenuo sam na analize, pa kako bude. Pijem "Tanikan" i za sada nishta, zuji i dalje. Bitno je da chovek sve pokusha pa shta bude, i da se trudi da shto vishe ne obracha pazhnju na to, ovo je posebno objashnjeno na sajtu http://www.tinnitus.org.uk/index.php?q=node/42 (veza izmedju ciscenja ushiju i tinnitusa), a ovde kako uopshte f.she detektovanje/uchenje zvuka http://www.tinnitus.org.uk/index.php?q=node/67. Tako da kada se malo bolje upoznate sa ovom "bolescu", lakshe che te sve prebrodit.
Ma kakvo crno predavanje, znaci to kao mozda moze malo da pomogne, prividno, ali brate kada pisti onda pisti i tacka, znaci ja se secam kako sam nekada voleo da "slusam" tisinu a sada za tisinu ne znam!!! Tesko da ce mi psiholog odagnati pistanje...
Gomilos, javi sta su ti rekli. Na kakve analize ides? Mene devojka cima da probam sa nekim travkama odnosno mastima koje se nakapaju u usi pre spavanja pa onda neka grancica, zaboravio sam kako se zove, tako se zove tecnost, to se nakapa na vatu pa u usi... ali ja za sada to izbegavam jer sam ubedjen da to nema veze sa usima i da to apsolutno nece pomoci...
Danas rek'o ajde da probam sa Beviplexom... nije mi jasno kako ste vi neki to ili 3x2 dnevno kada u uputstvu pise da bi trebalo da se pije 1 dnevno!??
To je ogromna kolicina!
A inace sam i ja mislio da odem na ispiranje usiju iako mi na pregledima nisu rekli da bi trebalo to da se radi. Da ipak odem, ima li smisla?
Nego, zanima mi da li se vama ovako desava, znaci par puta u toku dana (ranije mnogo cesce nego sada, sada nekada uopste se ne desi) jedno ili drugo uvo, bez pravila, "polude" i "iskoce" odnosno pocnu da piste MNOGO jace nego inace i to traje recimo 20-30 sekundi i onda se vrati u "normalu" . To me plasi jer kada bi mi tako stalno pistalo ubio bih se istog momenta. Da li vam se desava to?
Gomilos, javi sta su ti rekli. Na kakve analize ides? Mene devojka cima da probam sa nekim travkama odnosno mastima koje se nakapaju u usi pre spavanja pa onda neka grancica, zaboravio sam kako se zove, tako se zove tecnost, to se nakapa na vatu pa u usi... ali ja za sada to izbegavam jer sam ubedjen da to nema veze sa usima i da to apsolutno nece pomoci...
Danas rek'o ajde da probam sa Beviplexom... nije mi jasno kako ste vi neki to ili 3x2 dnevno kada u uputstvu pise da bi trebalo da se pije 1 dnevno!??

A inace sam i ja mislio da odem na ispiranje usiju iako mi na pregledima nisu rekli da bi trebalo to da se radi. Da ipak odem, ima li smisla?
Nego, zanima mi da li se vama ovako desava, znaci par puta u toku dana (ranije mnogo cesce nego sada, sada nekada uopste se ne desi) jedno ili drugo uvo, bez pravila, "polude" i "iskoce" odnosno pocnu da piste MNOGO jace nego inace i to traje recimo 20-30 sekundi i onda se vrati u "normalu" . To me plasi jer kada bi mi tako stalno pistalo ubio bih se istog momenta. Da li vam se desava to?
Kada pisti ono pisti to je tacno,ali posto je ovo neizlecivo,onda necu da jurim kako da ga izlecim(kada je to nemoguce) nego kako da zivim sa tim,zato kazem da bi bila dobra pomoc psihologa ili neko predavanje.....
Eh,tisina sta to bese,negde u podsvesti se kao secam kako je to lepo cuti tisinu i osetiti taj mir,ali secanje mi se sve vise i vise gubi,ne znam ni ja covece sta je tisina evo vec 15 godina,kada odem u selo pa setam a ono se nista ne cuje(pusto selo)samo moje pistanje,zujanje i grebanje......ma da ti se smuci zivot.
Beviplex nije los moze malo da pomogne,ali ja sam pila samo jednu tabletu dnevno tako pise u upustvu a meni je tako i receno od strane lekara,mada i od te jedne moze muka dobra da pripadne.....
Sto se tice sipanja kojecega u uho ni slucajno molim te,mozda tvoje pistanje nema veze sa usima,ali ne sipaj nista,nema nista gore nego trpati u uho kojesta,ni stapic za uho ne bi trebalo koristiti a kamoli neke travke,cuvarkuce i ostale gluposti,znaci to ni slucajno.....
Ja idem na ispiranje usiju kada mi narede lekari,ali samo da znas da niposto sam ne insistriras na tome,jer posle toga ce ti 7 dana pistati kao ludo,mozda ce ti lekari reci da nece ali ja znam po sebi a i po ljudima koji nemaju tinitus da im zuji posle ispiranja.....
Sto se tice iskakanja,taj strah sigurno mogu da ti odagnam,meni 15 godina tu i tamo u nekim situacijama(ne mogu da uhvatim nikakav sablom a mozda ne bi bilo lose),prosto usi polude i zuje da se onesvestis(kao sto sam napisala u poruci gore),a to traje isto tako 20-30 sekundi,ali to je samo neko trenutno stanje,meni dakle toliko godina se dogadjaju ta iskakanja ali to se ne zadrzava,tako da ti nece tako pistati u kontinuitetu nema sanse,tako da nemoj da brines nista,nikako ubijanje i bedacenje...
Uho koje ti pisti drzi da tako kazem slobodno,bez vokmena(mislim mp3),telefonske slusalice,mobilnog,ne spavaj na njemu(mislim ne bukvalno ali malo izbegavaj),ne pritezi kapom ili slicno,uho mora da "dise"......
Ajde,samo furaj napred i nemoj vala ni vise citati ovu temu
veliki pozdrav i sve najbolje
Eh,tisina sta to bese,negde u podsvesti se kao secam kako je to lepo cuti tisinu i osetiti taj mir,ali secanje mi se sve vise i vise gubi,ne znam ni ja covece sta je tisina evo vec 15 godina,kada odem u selo pa setam a ono se nista ne cuje(pusto selo)samo moje pistanje,zujanje i grebanje......ma da ti se smuci zivot.
Beviplex nije los moze malo da pomogne,ali ja sam pila samo jednu tabletu dnevno tako pise u upustvu a meni je tako i receno od strane lekara,mada i od te jedne moze muka dobra da pripadne.....
Sto se tice sipanja kojecega u uho ni slucajno molim te,mozda tvoje pistanje nema veze sa usima,ali ne sipaj nista,nema nista gore nego trpati u uho kojesta,ni stapic za uho ne bi trebalo koristiti a kamoli neke travke,cuvarkuce i ostale gluposti,znaci to ni slucajno.....
Ja idem na ispiranje usiju kada mi narede lekari,ali samo da znas da niposto sam ne insistriras na tome,jer posle toga ce ti 7 dana pistati kao ludo,mozda ce ti lekari reci da nece ali ja znam po sebi a i po ljudima koji nemaju tinitus da im zuji posle ispiranja.....
Sto se tice iskakanja,taj strah sigurno mogu da ti odagnam,meni 15 godina tu i tamo u nekim situacijama(ne mogu da uhvatim nikakav sablom a mozda ne bi bilo lose),prosto usi polude i zuje da se onesvestis(kao sto sam napisala u poruci gore),a to traje isto tako 20-30 sekundi,ali to je samo neko trenutno stanje,meni dakle toliko godina se dogadjaju ta iskakanja ali to se ne zadrzava,tako da ti nece tako pistati u kontinuitetu nema sanse,tako da nemoj da brines nista,nikako ubijanje i bedacenje...
Uho koje ti pisti drzi da tako kazem slobodno,bez vokmena(mislim mp3),telefonske slusalice,mobilnog,ne spavaj na njemu(mislim ne bukvalno ali malo izbegavaj),ne pritezi kapom ili slicno,uho mora da "dise"......
Ajde,samo furaj napred i nemoj vala ni vise citati ovu temu
veliki pozdrav i sve najbolje

Ma ja sve najnormalnije radim kao i pre (oba uva mi piste), znaci spavam kao i do sada, pricam telefonom, sve to sto si navela osim sto sam se tripovao pa do skoro kada igram neku igru stavim sluske onako vise na slepoocnice nego na usi ali sam prestao to da radim i sada ih normalno stavljam na usi jer kao sto rekoh, problem nije do usiju odnosno do sluha vec ko zna do cega...
Malo se izbedacim kada procitam kako ti decidirano govoris kako to ne moze da se izleci, ja se sve nadam da moze, da kada bih isao na sve moguce preglede da bih utvrdio uzrok i onda bih se izlecio... ili da ce da mi samo prestane kako je i pocelo, citao sam da je nekom liku tako prestalo posle 8 meseci ili tako nesto...
Eno neko rece na prvoj strani cini mi se Beviplex 3x2 ili tako nesto...
Malo se izbedacim kada procitam kako ti decidirano govoris kako to ne moze da se izleci, ja se sve nadam da moze, da kada bih isao na sve moguce preglede da bih utvrdio uzrok i onda bih se izlecio... ili da ce da mi samo prestane kako je i pocelo, citao sam da je nekom liku tako prestalo posle 8 meseci ili tako nesto...
Eno neko rece na prvoj strani cini mi se Beviplex 3x2 ili tako nesto...