Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Yve
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 10:53 am

Post od Yve »

dečkaaa
Нема потребе за страхом, мада те разумем. Мени је најтеже пало то ишчекивање: чекање да дође тај дан, чекање на пријем, чекање тог јутра. Али, пошто то јако желиш, вероватно те ништа неће болети, односно биће све у границама подношљивог и нормалног. Наравно да није лако спавати у седећем положају и дисати само на уста са тампонима у носу и гипсом преко носа али кад имаш циљ (а имаш га) све је то подношљиво. Исуства су индивидуална али сви се слажемо да је др Бијелић неко ко улива поверење. Мени је он одмах прочитао мисли, односно при првом прегледу рекао оно што сам и сама мислила о свом носу.
Само храбро.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Ljudi, recite mi, kad ste otprilike isli kuci sutradan posle operacije, oko koliko sati? Nisam iz bg i treba da organizujem prevoz. Koliko vas je bilo u sobi i jesu li svi tu zbog nosa? Jedva cekam ( pod uslovom da me prodje grlo do sutra )....
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

Ја сам изашла око 11h. Процедура за излазак је једноставнија од уласка. Постоји могућност да останеш, у зависности од тога у ком си аранжману, да ли плаћаш, да ли желиш... Не мора да значи да ћете сви бити због носа у соби, могуће су комбинације ухо-грло-нос. Моја соба је била трокреветна. Неки су се жалили на пиџаме, мантиле и остало. Ја о томе нисам ни мислила нити ме је занимало како ми стоји розе боја. То је тако мало времена, толико да се опустиш и припремиш. Понеси своје папуче и средства за личну хигијену. И не саветујем узимање било чега (типа Chymoral) пре него што др то помене. Наравно, крајња одлука је твоја.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

Yve hvala, imam jos jedno pitanje, da li je moguce da te poseti neko posle operacije ili eventualno da ceka ili mora u nekom vremenu za posete....
Yve
Stalni član
Stalni  član

Post od Yve »

Посете су од 16-18 и то уторком, четвртком и викендом па ако се уклапаш у те дане... Ја сам оперисана у уторак и истог дана сам имала посету у то време. Вероватно неко може да сачека, кад те доведу већ си свесна (и поспана).
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

dizajnerka napisao:Yve hvala, imam jos jedno pitanje, da li je moguce da te poseti neko posle operacije ili eventualno da ceka ili mora u nekom vremenu za posete....
Mislim da ti nece biti do posete tada.Ja sam progovorio par reci sa majkom i sestrom, nista vise i zamolio ih da odu kuci.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

taske86 napisao:
dizajnerka napisao:Yve hvala, imam jos jedno pitanje, da li je moguce da te poseti neko posle operacije ili eventualno da ceka ili mora u nekom vremenu za posete....
Mislim da ti nece biti do posete tada.Ja sam progovorio par reci sa majkom i sestrom, nista vise i zamolio ih da odu kuci.
Verovatno si u pravu, bitno mi je samo da znam da moze
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

stvarno nisam znao da je ova tema ovoliko popularna
procitao sam bas dosta i mogu samo da kazem samo - hvala vam sto postojite.
ja takodje imam problem sa estetskim izgledom. Kao mali pao sam na beton direktno na nos i pretpostavlja se da je to uzrok blagog deformisanja i stvaranja grbe.
Na nos ne mogu da disem normalno od malena, skoro uvek je zapusen. Nikada nisam bio kod lekara zbog tog problema, ali mislim da imam i devijaciju. Ponekad mi je samo jedna nozdrva zapusena (kao sad npr), ponekad obe, a retko se desi da mogu da disem na obe. Cak i kad mogu to vrlo kratko traje (par minuta).
Nemam nista da pitam u vezi operacije jer sve sto me je interesovalo saznao sam na ovoj temi, ali me jedino interesuje cena. S obzirom da nemam novca za privatne klinike, moze li mi neko reci koliko se krecu cene na beogradskim klinikama sa uputom i bez uputa? Pretpostavljam da cena varira od slucaja do slucaja, ali eto, cisto da imam u vidu neku prosecnu cenu, da znam koliko novca da ostavim po strani?
Znaci radio bih i estetiku i devijaciju odjednom.
Hvala svima.
Mira29
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 19, 2009 9:30 am

Post od Mira29 »

Iz predhosnih postova shvatila sam da je operacija oko 40.000 dinara na VMA. Posto imas i zdr.problema najbolje je da ides na VMA kod dr.Bjelica. Njega nema ko nije pohvalio,a radio mu je on operaciju.
Na privatnim klinikama je do 2000Eura
Necika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 12:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Necika »

Da Miro, operacije je 40.000 bez obzira da li radis zbog devijacije ili iz estetskih razloga. Doca ce ti napisati da imas devijaciju iako je nemas jer je on ORL hirurg a ne hirurg za plasticne operacije pa zato mora da pise da ides na operaciju zbog devijacije. Ti ces u svakom slucaju reci doktoru da zelis da promenis izgled svog nosa i da je to razlog zbog kojeg zelis operaciju.
loverka 24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 5:34 pm
Kontakt:

Post od loverka 24 »

dechkaaa kada idesh aprila na operaciju?
mozda se vidimo 8)
Necika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 12:35 pm

Post od Necika »

Ljudi pomagajte ako se razumete. Danas sam izvadila krv i uradila sve potrebne analize i na na onom izvestaju o pregledu urina pise: leukociti 10-12 i dosta bakterija!!!!!! Sta da radim? :cry: Hoce li me operisati ako imam bakterije a i za neki DIRECT BILI mi pise da je povecano, normalno je od 0.00 - 4.30 a ja imam 6.28. Ko se razume u ovo neka kaze hocu li moci na operaciju nosa ili ne.... please pomagajte..... :cry:
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

To i mene zanima, da li nalazi moraju da budu savrseni? Meni je malo povisen holesterol.
cosma shiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 3:01 pm

Post od cosma shiva »

Yve ako si ti devojka koja mi je ustupila krevet u sredu 4.Marta evo ti moj mail pa mi ostavi broj telefona, bas bi volela da se cujemo.... zao mi je sto nismo odmah izmenjale brojeve...
danas ti skidaju gips, zelim da to bude bas ono sto si zelela.

[email protected]
cosma shiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 3:01 pm

Post od cosma shiva »

da, sto se tice ovih nalaza... i ja sam imala povecan bilirubin, ali nije nista strasno.... mislim da vam kardiolog internista vec kaze misljenje da li su nalazi ok ili ne, mozete li na operaciju ili ne, bar je tako kod mene bilo... Ne znam za bakterije, ali bilirubin nije nista strasno...
Odgovori