Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Ja bih negde oko 10. marta, i ja cu sutra da zovem svakako, ali hajde zovi prvo ti ( odmah u 12 sati ), pa ako budu slobodni datumi koji tebi odgovaraju onda ok, a ako ne onda ja zovem da se porebacim za mart i ti da uletis. U svakom slucaju cim nazovez kucni poruku, ja cu biti pored kompa oko 12 sati....pozzz
_Lilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 12:15 am

Post od _Lilly »

Ok zvacu sigurno sutra i danas sam zvala ceo dan ,mislim non-stop od 12-13h i jos par puta posle toga i nista niko se ne javlja,valjda cu sutra imati vise srece... Pa ti pisem cim ih dobijem sta sam se dogovorila!
_Lilly
Novi član
Novi član

Post od _Lilly »

Uff ovak sestra Zeljka ne radi zamena joj je neka MIra koja se ne javlja i koja je tu samo eto tako... I sad ja sam zamolila neku zenu koja radi tamo da nadje tu Miru da proba da odlozi kod nje i recicu joj da mi javi kad budu bile tamo da ti pozoves tad ako hoces i ti da promenis datum i ako meni bude trebalo!
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

ok, ajde mi onda pisi na pp
Golddragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am

Post od Golddragon »

Ljudi bio sam juce na pregledu kod Bijeljica i kaze da ladno tek sredinom marta mogu da se operisem.Da li je moguce da je tolika guzva kod njega?
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član

Post od dizajnerka »

Moguce, ja sam u decembru zakazala za februar
natali88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 3:42 am

operacija-da ili ne

Post od natali88 »

opet cao svima!vec sam bila nesto pitala i nista od odgovora,ali verovatno to niko ne zna,i ja svasta pitam..nego,i ja bi da operisem nos,ali se sve nesto bojim,to mi sve deluje tako strasno..nemam bas neku veliku potrebu,volela da mi je lepsi nos,ali nije ni sa katrastrofalan,pa se bojim da se ne pokajem,vec zamisljam sebe kako proklinjem dan kad sam se odlucila na to kad budem nosila masku,ne budem mogla da disem na nos,kad mi budu vadili tampone,pa me boli iglama i tako :( ne znam da li imam jasnu predstavu o tome i bojim se da ce to sve biti strasno i najgore od svega sta ce dosta posle operacije biti-npr. moja mama je operisala nos pre 20 god,ali ne skroz,neku hrskavicu joj izvadili sam i dan danas joj je utrnut nos,ne strasno ali onako..ja se bojim da ne bude nesto jos gore,recimo da osecam osetljivost nosa,bol u nosu ili tako nesto ceo zivot posle operacije..dakle ja bi radila estetiku samo i ne znam koji bolje radi taj deo-bjelic ili grubor i da li da se uopste podvrgavam takvom "mucenju" ako to i jeste takvo mucenje kako ja mislim.bila bih JAKO zahvalna onima koji su radili da mi odgovore na to sto me zanima ako su raspolozeni,jer bi mi mnogo znacilo :wink:
hvala unapred..pozz
Sofia7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 6:38 pm

Post od Sofia7 »

Natali 88,sto se tice tvog ranijeg pitanja,kontraceptivne pilule bi bilo bolje da prestanes da pijes nekih mesec dana pre operacije,mene je tako posavetovao ginekolog. A sto se tice ovog drugog,sve zavisi od toga koliko ti je jaka zelja da operises nos i koliko te to ometa,koliko u nekim situacijama zbog toga nisi opustena ili samouverena.
Mene je operisao dr Bjelic i skinula sam masku pre dva dana,za sada sam zadovoljna kako je sve odradjeno,iako je nos jos uvek poprilicno otecen,pa ne mogu da vidim bas konacan izgled.I generalno su vrlo ljubazni na VMA. Ja sam imala i devijaciju,skoro nikad nisam mogla da disem normalno na nos,pa mi je i to pomoglo da se ipak odlucim za operaciju.Da sam imala iskljucivo estetski problem,to bi islo vec malo teze. Meni je,recimo,najvise smetalo to sto nisam mogla da budem opustena u nekim situacijama,npr.kad pricam sa nekim a taj neko me gleda iz profila i sl.,kako cu ispasti na slici(ne daj boze da me neko slika iz profila...) :lol: ali nisam se osecala konstantno nesrecnom zbog svog nosa niti sam smatrala da bi mi drugaciji nos radikalno promenio zivot...
Tako da,moj savet bi bio da se (ne)operises u zavisnosti od toga koliko ti to zaista smeta,a ne da se povedes za nekim hirom u potrazi za savrsenim nosem :wink: ,a pri tom ti i ne izgleda tako strasno...
Sto se tice tezine same operacije,mislim da je vec dosta o tome ovde iskuckano,sa sve detaljima :) Bolovi nisu jaki,svi smo preziveli,tako da... :D
Golddragon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am

Post od Golddragon »

Hoce li neko da odustane od operacije pa da ja uletim ranije?
lejdi scarlett
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 12:06 am

Post od lejdi scarlett »

Nova sam na forumu pa bih stalnim clanovima postavila nekoliko pitanja. Ko je voljan neka odgovori. Naglasila bih da sam procitala vase predhodne postove. S tim u vezi, tu i tamo sam upucena kako sve funkcionise.
Posto planiram da operisem nos kroz par meseci, interesuje me sledece:

*Planiram da stavim fixnu protezu pa me interesuje vase misljenje. Da li je bolje da to uradim pre ili posle operacije nosa? Npr. Da li bih sebi napravila problem ukoliko bih popravljala zube i stavljala fixnu mesec, dva posle operacije nosa? Odnosno, koliko je vremena potrebno da prodje da bih mogla laganica, bez ikakvog straha i mogucih komplikacija po svoj nosic, da sredjujem zube i stavljam protezu?

*Posle koliko dana od operacije se moze staviti puder i izaci napolje?

*Da li je dozvoljeno neposredno pre operacije ici u solarijum?

Toliko za sada... Nadam se da ne gnjavim puno. :oops:
club.tb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 5:34 pm

Post od club.tb »

Zdravo svima,
danas sam zvala VMA da zakazem pregled kod dr Bjelica, medjutim pogresila sam i ona mi je zakazala bez uputa. Da li cu moci posle uz uput da budem operisana?
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

club.tb napisao:Zdravo svima,
danas sam zvala VMA da zakazem pregled kod dr Bjelica, medjutim pogresila sam i ona mi je zakazala bez uputa. Da li cu moci posle uz uput da budem operisana?
Bez uputa ti znaci da sve placas i pregled i operaciju.Nemas uput od lekara opste prakse, da ti devijacija stvara zdravstvene probleme....
natali88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 3:42 am

Post od natali88 »

sofia7 hvala najlepse na odgovoru..
_Lilly
Novi član
Novi član

Post od _Lilly »

Sofia7 jel su te prosle modrice? Da li mogu sa sminkom vec posle 10 dana da se izadjem? Jel si ti bila bas dosta naduvena? jel boli?
Sofia7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 6:38 pm

Post od Sofia7 »

Lilly,modrica skoro da nisam ni imala,samo malo modrog u unutrasnjem delu desnog kapka i jednu plavu tackicu kod levog podocnjaka i malcice na nosu,ali jedva vidljivo.Ali,sve to zavisi od osobe do osobe...
Meni je danas 12.dan od operacije i mogu da mazem kremu,i to ne pritiskajuci suvise nos i mogu da se umivam i to je to;za sminkom ni nema potrebe jos uvek,jer ne bi trebalo jos narednih 7 dana da izlazim napolje...Znaci,sveukupno nekih 15-ak dana nije preporucljivo zadrzavati se napolju...Bila sam otecena,ne bas mnogo,nos mi je jos uvek malo utrnut,kao i gornja usna,pa ne mogu lepo da se nasmejem :) ,ne znam kad ce se to povuci,i nos je jos malo otecen,ali spada otok polako,neko ko ne zna da sam operisala nos,verovatno to ne bi ni primetio.
Odgovori