Operacija nosa
Sofia7, zašto ne zoveš glavnu sestru klinike da pitaš da li ti treba nalaz brisa ili ne .Valjda si dobila onaj listić kada si išla kod Bjelića na kome piše broj i stvari koje treba da obaviš pre operacije...
I, ako ti nije teško,pliz objasni mi šta sve treba da se radi, što se tih analiza tiče, jer ja radim 2. februara pa ne znam da li sada treba već da zakažem neke preglede ili da izvadim uput ...
Stvarno me zbunjuju ti zahtevi, ispada da je to mnogo komplikovanije od same operacije...

I, ako ti nije teško,pliz objasni mi šta sve treba da se radi, što se tih analiza tiče, jer ja radim 2. februara pa ne znam da li sada treba već da zakažem neke preglede ili da izvadim uput ...

Stvarno me zbunjuju ti zahtevi, ispada da je to mnogo komplikovanije od same operacije...

Nosy,dobila sam taj papir,i ne pise na njemu da treba bris,samo me je zbunio doktorkin komentar da je bris obavezan zbog tih mogucih bakterija,ali bas evo sad proveravam jos jednom i nema toga na ovom listicu...
Ma,ja ipak mislim da je operacija komplikovanija
,ove analize mozes da zavrsis za jedan dan.Dakle,odes kod doktora opste prakse,kod koga inace ides,on ti da uput za orl specijalistu (to je isto u domu zdravlja), i jos radis ove lab.analize koje su navedene na listicu,kao i EKG,a rezultati krvi su gotovi istog dana popodne,ili eventualno sutradan.
Pitaj ako te jos nesto interesuje,a ja svakako saljem detaljno sve utiske posle operacije,nadam se vec u petak,subotu sled.nedelje...
Znaci,ne zakazujes nista,sve je gotovo za dan ili dva...
Ma,ja ipak mislim da je operacija komplikovanija

Pitaj ako te jos nesto interesuje,a ja svakako saljem detaljno sve utiske posle operacije,nadam se vec u petak,subotu sled.nedelje...
Znaci,ne zakazujes nista,sve je gotovo za dan ili dva...
Hvala na detaljnom opisu Sofia7, ali plašim se da ta procedura ne važi za mene, ja nisam iz Beograda. Ja izgleda moram da vadim uput u mom gradu i tamo da radim analize... Moraću u ponedeljak da se raspitam detaljnije...
A što se tvog brisa tiče, bolje ga uradi, ako imaš vremena, da te ne bi cimali posle bezveze.
A posle operacije OBAVEZNO opiši sve detalje!
I srećno!!!!!!!!!

A što se tvog brisa tiče, bolje ga uradi, ako imaš vremena, da te ne bi cimali posle bezveze.
A posle operacije OBAVEZNO opiši sve detalje!

I srećno!!!!!!!!!

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 2:35 am
Hvala vam svima,sad ce mi sreca definitivno trebati i pre operacije
Jer,prikljestila sam palac,pa imam podliv,desna ruka mi je u zavoju...
Nemam pojma sta ce sad biti sa operacijom...Pila sam i himoral forte danas,ne znam da li ce to smetati,zbog anestezije...i posto me boli,ne znam da li cu morati i neki antibiotik da popijem,a mislim da ne sme da se pije pre operacije...Ako neko zna nesto o tome,neka javi,mada cu i ja vec sve saznati za 2,3 dana...
E,to se zove baxuz!
Ali,evo i smesak,nije sve tako crno,valjda ce sve biti ok! Pozdravljam vas!

Jer,prikljestila sam palac,pa imam podliv,desna ruka mi je u zavoju...
Nemam pojma sta ce sad biti sa operacijom...Pila sam i himoral forte danas,ne znam da li ce to smetati,zbog anestezije...i posto me boli,ne znam da li cu morati i neki antibiotik da popijem,a mislim da ne sme da se pije pre operacije...Ako neko zna nesto o tome,neka javi,mada cu i ja vec sve saznati za 2,3 dana...
E,to se zove baxuz!

e nadam se da ova tema josh vazi...
i ja imam devijaciju nosa, koja mi chesto pravi probleme (prehlade i slichne stvari traju 3 puta duze, nos stalno zachepljen, svako jutro se budim sa bolom u grlu itd, itd.)
zanima me kad se operishe devijacija, da li se menja oblik nosa jer je meni nos iskrivljen (zbog pada kao mali, u stvari taj udarac je i prouzrokovao davijaciju ..). i koliko koshta ta operacija? da li ima veze to ako se menja oblik nosa tad koshta, a ako ne onda se na drzavnom ne placa...

i ja imam devijaciju nosa, koja mi chesto pravi probleme (prehlade i slichne stvari traju 3 puta duze, nos stalno zachepljen, svako jutro se budim sa bolom u grlu itd, itd.)
zanima me kad se operishe devijacija, da li se menja oblik nosa jer je meni nos iskrivljen (zbog pada kao mali, u stvari taj udarac je i prouzrokovao davijaciju ..). i koliko koshta ta operacija? da li ima veze to ako se menja oblik nosa tad koshta, a ako ne onda se na drzavnom ne placa...

i ja imam devijaciju nosa, koja mi chesto pravi probleme (prehlade i slichne stvari traju 3 puta duze, nos stalno zachepljen, svako jutro se budim sa bolom u grlu itd, itd.) i hteo bih na operaciju, a imam 17 godina. da li bi mogao na operaciju i ako nemam josh 18 godina..
i zanima me kad se operishe devijacija, da li se menja oblik nosa jer je meni nos iskrivljen (zbog pada kao mali, u stvari taj udarac je i prouzrokovao davijaciju ..). i koliko koshta ta operacija? da li ima veze to ako se menja oblik nosa tad koshta, a ako ne onda se na drzavnom ne placa...
hvala svima u napred..
i zanima me kad se operishe devijacija, da li se menja oblik nosa jer je meni nos iskrivljen (zbog pada kao mali, u stvari taj udarac je i prouzrokovao davijaciju ..). i koliko koshta ta operacija? da li ima veze to ako se menja oblik nosa tad koshta, a ako ne onda se na drzavnom ne placa...
hvala svima u napred..
E, devojke, znate sta me zivo zanima.. zbog cele ove krize i zbog toga sto kurs varira i stalno raste, pa je sad evro 95..zanima me vi koje radite recimo u Zemunskoj klinici, a pri tom placate operaciju, koliko to sada iznosi? Znam da je bilo reci da operacija kosta oko 500evra, ali to nije isto po kursu od 80din. i kursu od 95din. Jel oni tamo imaju neku fixnu cenu ili ne?
Sofia7, nisi jedina. Ja imam zakazanu operaciju istog dana kao ti, a prehladila sam se. Meni je doktor opste prakse rekao da mogu da koristim antibiotike i ja se sada maximalno trudim da saniram tu prehladu. Samo mogu da ti pozelim srecu
. Bice sve u redu.
Dulle888, sto se tice starosne granice sve zavisi od doktora koji radi zahvat. Ako budes isao na vise konsultacija ucudices se koliko se razlikuje od doktora do doktora. Neki ce ti cvrsto savetovati da sacekas jos godinu, dve(posto se kod muskaraca rast kostiju zavrsava nesto kasnije neko kod devojaka), dok ce ti neki bez problema savetovati operaciju bez ikakvog rizika. Sto se tice cene, ja znam da postoji mogucnost de se to uradi besplatno, ali ne znam put. sve zavisi od ustanove gde se radi, u proseku do 500e. Ince, jedna devojka na forumu je pominjala da je operaciju(devijacija + estetika) uradila besplatno valjda na Institutu za majku i dete(nisam sigurna, pogledaj po forumu), zato sto je bila maloletna. Srecno

Dulle888, sto se tice starosne granice sve zavisi od doktora koji radi zahvat. Ako budes isao na vise konsultacija ucudices se koliko se razlikuje od doktora do doktora. Neki ce ti cvrsto savetovati da sacekas jos godinu, dve(posto se kod muskaraca rast kostiju zavrsava nesto kasnije neko kod devojaka), dok ce ti neki bez problema savetovati operaciju bez ikakvog rizika. Sto se tice cene, ja znam da postoji mogucnost de se to uradi besplatno, ali ne znam put. sve zavisi od ustanove gde se radi, u proseku do 500e. Ince, jedna devojka na forumu je pominjala da je operaciju(devijacija + estetika) uradila besplatno valjda na Institutu za majku i dete(nisam sigurna, pogledaj po forumu), zato sto je bila maloletna. Srecno
Mene zanima sta sve pada u devijaciju nosne duplje? Da li je devijacija i ako kost nosa vise "vuce" na jednu stranu pa zatvara prohodnost vazduha i ako ona 2 mala sundjercica (ne znam medicinski kako se to zove) zatvara prolaz vazduha?
Meni se oni suze i kada sipam kapi za nos onda se rasire i mogu da disem bez problema na jednoj nozdrvi a kada ne sipam onda se maltene borim za vazduh, pa moram da disem pola na nos pola na usta.
Zamolio bi vas da mi objasnite ovo.
Meni se oni suze i kada sipam kapi za nos onda se rasire i mogu da disem bez problema na jednoj nozdrvi a kada ne sipam onda se maltene borim za vazduh, pa moram da disem pola na nos pola na usta.
Zamolio bi vas da mi objasnite ovo.
Devijacija ti znaci skretanje sa putanje, promenu izvesnog pravca.Cak i malo skretanje nosne pregrade sa pravca smatra se devijacijom.Ko god ima problema sa tim, preporucio bi mu da ode i da odradi tu operaciju, dosta toga pocinje od nosa.Lose disanje na jednoj ili obe nozdrve, vecita neispavanost, podocnjaci, krajnici, problem sa sinusima, brze umaranje tokom neke aktivnosti, cak i prilikom hoda...I ne verujte mnogo privatnim doktorima(strucnjacima) da vam na drzavnoj klinici nece dobro odraditi operaciju....To su samo jeftini fazoni kojim ce vas ubediti da odradite operaciju bas kod njih.Verujem da su hirurzi na VMA, u gradskoj bolnici, klinickom centru....uradili brdo takvih operacija, da ni oni sami ne znaju broj i da su se toliko dobro ispraksovali za to, tako da je ova operacija vremenom postala rutinska...
Hvala na podrsci
.
Imam neke od simptoma koje si spomenuo npr verovatno je neispavanost od toga. Ali mene zanima ovo sto sam pitao, posto su meni ti "jastucici" odgovorni su suzavanje protoka vazduha. Evo npr sada sam kanuo koju kap u nos i onda disem normalno, kada prestane dejstvo oni ce se suziti i opet necu normalno disati.
Malo mi je ljigavo kako se odigrava operacija. Kolko sam razumeo iznad usne, gde pocinje nos, tu pod seku, izokrenuti nos i onda sve obavljaju.

Imam neke od simptoma koje si spomenuo npr verovatno je neispavanost od toga. Ali mene zanima ovo sto sam pitao, posto su meni ti "jastucici" odgovorni su suzavanje protoka vazduha. Evo npr sada sam kanuo koju kap u nos i onda disem normalno, kada prestane dejstvo oni ce se suziti i opet necu normalno disati.
Malo mi je ljigavo kako se odigrava operacija. Kolko sam razumeo iznad usne, gde pocinje nos, tu pod seku, izokrenuti nos i onda sve obavljaju.