Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Ljudi,
Srećni vam Novogodišnji i Božićni praznici i svima koji Nose Job-ove rade u 2009. godini mnogo sreće i uspeha !!!!!!!!
P.S. Obavezno delite iskustva sa nama na forumu i u novoj 2009. godini!!!!!!
Pozz svima
I od mene Srecna nova...sve najbolje....svima zelim uspesne operacije..i da budete zadovoljni sobom jer onda imate vise snage za ostalo....ljubim vas....i lep provod veceras
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
Ja vam takodje zelim sve najbolje u Novoj Godini,i lep provod veceras,da vam nosici budu kao sto zelite,i sto kaze micili,da budete zadovoljni sobom jer ce vam tako i zivot biti lepsi!Sve naj!
Zdravo Aurena! Kao prvo Srećna Nova godina, a kao drugo "PRIČAJ" malo konkretnije o operaciji: npr. Gde i kod koga si radila, Da li si radila zbog devijacije ili samo iz estetskog razloga,koliko si platila, da li mnogo boli dan posle...???????
Radim 2. februara operaciju pa se polako pripremam...
Pa radila sam u privatnoj klinici,detalje ti mogu poslati na pp. Prvo radila sam zbog devijacije i poteskoca sa disanjem,ali sam ga i malo estetski sredila. Bolova uopste nema,ali se spremi za modrice,otoke oko ociju,otoke na celom licu(kao da si iz bokserskog meca izasao/la). Ja osecam samo golicanje u nosu. Disanje nije problem ako znas pravilno da dises. Anestezija nije strasna,samo osecas se depresivno kad se probudis,ali kazu da je to normalno. Samo hrabro! Kad se odlucis za takav postupak,nema povratka.
Hvala na odgovoru.Ja radim na VMA, zakazala sam i sve, tako da mi nisu potrebni konkretni podaci o privatnoj klinici na kojoj si ti radila.
Za modrice znam, samo bih te zamolila da za dve nedelje od operacije kažeš koliko si još modra , da bih znala koliko ću ja biti, jer imam toliko vremena da se oporavim (znam da je to individualno, ali ja tako skupljam iskustva pa upoređujem koliko će mi od prilike biti modro lice )
pozz
pridruzujem se cestitkama za novu godinu,SRECNA SVIMA 2009.!!!!!
puno srece,zdravlja,uspeha,ljubavi i vise nego uspesne operacije nosa...da se sva muka i cekanje operacije i svi strahovi isplate i mi dobijemo divne nosice...
Zelim Srecnu Novu svima na forumu.Nisam bas zapazio da je neki muskarac radio operaciju nosa kod Dr.Grubora pa ako nisam u pravu neka me neko ispravi.Inace vucem bas veliku devijaciju jos od pre deset godina,zato sto nisu hteli da me operisu zbog rasta i razvoja.Imam bas velikih problema sa disanjem i hteo sam odavno da zakazem operaciju i kako to obicno biva uvek se odlaze.Citajuci komentare o ovoj temi odlucio sam napokon da zakazem pregled pa operaciju,samo je pitanje da li zemunska ili vma?
Ja idem na operaciju nosa (devijacija septuma) i interesuje me da li ce mi uraditi istovremeno i estetsku operaciju posto mi je nos vidljivo kriv u desnu stranu.
Zdravo svima!Bila sam danas na studentskoj poliklinici po uput kod orl specijaliste,pa u sredu idem na operaciju... Uglavnom,sad sam dodatno zbunjena,posto mi je doktorka sa studentske,rekla da mi problem sa disanjem prouzrokuje sluznica nosa,a ne devijacija,i da mi operacija nece poboljsati disanje,dok mi doktor Bjelic sa VMA nije nista slicno pomenuo,vec je istakao bas devijaciju kao glavni problem.
Isto tako,prokomentarisala je da bi bris iz nosa trebalo obavezno da se uradi pre operacije,jer sta ako mi je nos pun bakterija,onda to moze da izazove teskoce...a opet to mi na VMA nisu rekli da treba da radim,vec samo analiza krvi i ekg...
Dakle,svaki doktor prica svoju pricu...Da li je jos neko imao slicna iskustva,i da li vam je trebao nalaz brisa ili ne?