Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ikac »

Da,dva puta sam ja isla na kontrolu,mada je kod mene sve islo glatko! 8)

Haha,micili,a mene kad su budili ja sam govorila "Aha,evo ne spavam" i kao otovorim jedno oko a drugo mi zatvoreno,i tako nastavim lepo da spavam! :lol: Ma kakvi,od one anestezije ne moze ni tenk da te probudi!
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

Pozzz svima ja sam operisao nos kod Dr. Bjelica na vma 2. decembra.Radio sam devijaciju i korekciju i mogu vam reci da je covek pravi mag.Zapravo ja nisam trebao se operisati kod njega(a zeleo sam), trebao me je operisati Dr. Pavicevic koji je tad bio sprecen.U operacionoj sali na moje opste odusevljenje se pojavio Dr.Bjelic i tu na licu mesta me je pitao sta i kako, tako da smo se razumeli veoma brzo...Sama operacija je totalno bezbolna, oporavak malo tezi, ali sve se to prebrodi....Imao sam kriv nos u stranu, cak i manju grbu...Sad mi je nos mali, prav, podignut mi je i vrh nosa..Znaci covek ne radi po kalupu, vec se stvarno trudi da ti pomogne i da te ulepsa...Sve to je kostalo oko 35 000 dinara.
_Lilly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 12:15 am

Post od _Lilly »

Cao ovako ja sam bila sad u sredu da zakazem operaciju kod doktora Bjelica i zakazala sam za deseti februar.E sad ja nisam znala da moram odmah da kazem neki datum i sva sam se zbunila i na kraju sam rekla eto taj datum i kada sam dosla kuci videla sam na papiru koji su mi dali(na njemu pise sta sve treba da ponesem kad budem dolazila) da pise PRIJEM desetog a rekli su mi da treba dan ranije da dodjem tako da bi to trebao da bude deveti a ne deseti kako pise na papiru koji sam dobila ili sam se ja opet nesto zbunila... ?! :) Da li ste se vi pojavili tog datuma koji je pisao na pairu ili ste tada imali operaciju?! Inace ja imam malo kriv nos u levu stanu i rekla sam mu da zelim i obik da promenim i rekao je kao ok sve ce on to da uradi,i ceo taj pregled je trajao 2 min i sto puta su ga prekinuli stalno je neko nesto zapitkivao bas sam se zbunila nisam nista ni zapamtila sta mi je sve rekao ,spominjao je neke tablete da ponesem i to sam zaboravila kako se zovu...
mimimi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:40 pm

Post od mimimi »

Ako pise prijem 10.02. to znaci da tada treba i da dodjes a da ti je operacija 11.02. (bar bih ja tako protumacila). Ipak, moj ti je savet da nazoves da se ne bi brinula oko toga.
Savet za sve one koji imaju problem sa uputom: nemojte da kazete lekaru opste prakse da hocete estetsku operaciju, vec kazite da imate problema sa disanjem na levoj/desnoj strani ili/i da imate ceste glavobolje (mozda su sinusi :)) i sl. Oni su duzni da vam daju upute da bi vi mogli da resite svoj "problem".
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

mimimi, pa nije ti to nikakva garancija da ces imati besplatnu operaciju ili ono po snizenoj ceni. Dzaba ti je da ti oni u tvom domu zdravlja daju taj uput, jer ti kada dodjes u tu drugu instituciju (recimo, Zemunsku kliniku ili VMA ili..za koju ste vec trazili uput), tamo te takodje pregledaju i ako tamo ne utvrde da je to takav stepen devijacije koji ti zaista smeta, bez obzira na uput moras da platis full cenu.
_Lilly
Novi član
Novi član

Post od _Lilly »

U pravu si Mimimi zvala sam ih i pogresno su mi iskucali! Kako se zove lek koji preporucuje dr. Bjelic da se pije za brze spadanje otoka? Rekao mi je ali sam zaboravila...
HmmH
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 23, 2008 8:03 am

Post od HmmH »

Mozda Chymoral Forte?
_Lilly
Novi član
Novi član

Post od _Lilly »

Da, to je taj znam da je bilo nesto "forte"! :) Hvala!
HmmH
Novi član
Novi član

Post od HmmH »

Kupi dve kutije, pije se 3x2!
mimimi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:40 pm

Post od mimimi »

maria_moi napisao:mimimi, pa nije ti to nikakva garancija da ces imati besplatnu operaciju ili ono po snizenoj ceni. Dzaba ti je da ti oni u tvom domu zdravlja daju taj uput, jer ti kada dodjes u tu drugu instituciju (recimo, Zemunsku kliniku ili VMA ili..za koju ste vec trazili uput), tamo te takodje pregledaju i ako tamo ne utvrde da je to takav stepen devijacije koji ti zaista smeta, bez obzira na uput moras da platis full cenu.
Ja imam devijaciju vec godinama (mozda oduvek). Kad sam imala 20-tak godina lekari su mi rekli da nije strasno i nisu hteli da me operisu (do duse ni meni nije smetala). Sada imam 30 godina i ne mogu da disem. U trudnoci sam htela da iskocim iz koze jer i onako nisam mogla da spavam od stomaka jos mi je samo falio nos da me zaj... Da sam mogla tada, operisala bih ga istog momenta koliko mi je to smetalo.

Sada svi (u drzavnim klinikama) hoce da mi odrade ne samo funkcionalnu nego i estetsku! A ja treba posle toga da objasnim detetu od 2 godine da ne sme mesecima da pridje mom nosu.

Tako i kazite doktorima. bolje da operisete sada kad imate manje obaveza i kad mozete da planirate operaciju kad vama odgovara, nego da dodjete u moju situaciju da MORATE da operisete a da vam vremenski uopste ne odgovara.
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

ikac napisao:Da,dva puta sam ja isla na kontrolu,mada je kod mene sve islo glatko! 8)

Haha,micili,a mene kad su budili ja sam govorila "Aha,evo ne spavam" i kao otovorim jedno oko a drugo mi zatvoreno,i tako nastavim lepo da spavam! :lol: Ma kakvi,od one anestezije ne moze ni tenk da te probudi!
Kako dva puta? Meni nije zakazao drugu, kaze da sam odlicno! Pa jesam li, sto meni nije zakazao jos jednu....hocu opet u Bg :(

:lol: tako je i meni bilo...ono kao ne, ne spavam....pa posle samo me pustite da spavam :lol: :lol: :lol:
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
HmmH
Novi član
Novi član

Post od HmmH »

Haha, ja sam posle 2.5 sata vilenila po bolnici :)
jasnasubotic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 07, 2008 7:17 pm

Post od jasnasubotic »

Zdravo svima
Zanima me jel iko radio operaciju nosa na klinickom centru u bg, i to kod dr Ugrinovica, ukoliko ima takvih, molila bih vas da mi napisete vase iskustvo.
unapred hvala
Jaslica88
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm

Post od ikac »

micili napisao:
ikac napisao:Da,dva puta sam ja isla na kontrolu,mada je kod mene sve islo glatko! 8)

Kako dva puta? Meni nije zakazao drugu, kaze da sam odlicno! Pa jesam li, sto meni nije zakazao jos jednu....hocu opet u Bg :(

:lol: tako je i meni bilo...ono kao ne, ne spavam....pa posle samo me pustite da spavam :lol: :lol: :lol:
Hahaha,navukla si se :lol: ,eeee,tesko je ostati ravnodusan! :D
Ma imala sam jednu kontrolu posle par dana,i jednu posle mesec dana,to je to...
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

ikac znas li kako je bio dobro raspolozen na kontroli, ispricali smo se kao nikad do sad...nedostajace mi :(
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
Odgovori