Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Necika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 12:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Necika »

Jos jednom moram da kazem BLAGO tebi!!!!!!!! Zamisljam samo kako bih se ja osecala kada bih skinula masku posle operacije i bila prezadovoljna onim sto je doktor napravio od mog nosa... ja mislim da bih plakala od srece!!! Na mom nosu ce biti dosta posla.. ja sam mislila da ce mi “samo” skracivati i suzavati nos kad rece doca da ce morati i grbicu da mi skine a toga se jako plasim. Znala sam i ja da bi trebalo i to uraditi ali posto se plasim tolike promene tj. preoblikovanja celog nosa, onda sam rekla sebi: ma bila bih prezadovoljna samo da mi suzi i skrati ovaj moj NOS... ali ajde, ako on vec kaze da mora i grba da se skine, onda neka radi sve sto misli da treba. Mislila sam sam mozda ce operacija bolje uspeti ako se usredsredi samo na vrh nosa a ovako ce morati svasta da radi: i grbu, i suzavanje, skracivanje, pa i da to sve lepo oblikuje... jao ne znam sta mi je... jako bih volela da budem srecna kao ti posle operacije ali nekako mi se cini da ce svima operacija uspeti a da samo meni nece. Znaci, ti nisi videla Grubora pre operacije, niste jos jednom popricali o konacnom izgledu nosa? Ako je tako, to me plasi jer mu nisam rekla da li zelim prav ili blago prcast nos a ne zelim prcast vec prav i sta ako on napravi kako ne zelim? :(
Smaram, zar ne...
Odoh ja dok ne odlepim skroz!!!
penelopeeee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am

Post od penelopeeee »

jao micili stvarno blago tebi...i necika ne brini se i ja imam osecaj da ce svi biti zadovoljni a samo ja ne,ali nadam se da ce sve biti u redu..,
mislim da je jako bitno da tacno utanacimo sa njim kako i sta,gde manje,gde vise,da se to lepo nacrta i nadamo se najboljem...ja cu stoga zvati sutra ili svratiti s obzirom da sutra radi i da se dogovorim za jos jedan pregled jer mi je jako bitno da shvati sta zelim i sta mi je najveci problem,a s obzirom da si i ti jako nesigurna preporucujem ti isto...
i meni je bilo bitno da mi vrh bude podignut i suzen tako da se nisam uopste obazirala na kost,koju je on prvu primetio,tako da ne zelim da mi slucajno sredi samo kost a ostavi mi ovaj moj ruzan vrh...
micili kako se danas osecas-spadaju li otoci,i kojom brzinom?jel ti cudno da ga dodirnes,boli li?i koliko si lezala u bolnici kako si izdrzala?
Necika
Novi član
Novi član

Post od Necika »

Penelope, obavezno pisi sta ti je rekao Grubor. I napisi please kad radi sredom, pre ili posle podne... Zar on ne drzi preglede samo utorkom...?

Micili, odakle si? I sta si uradila sa uputom?
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

Nisam iz Bg-a tako da nisam imala uput i platila sam sve sto je trebalo...
Inace otoci su mi spali...malo je ostalo na vrhu ali neprimetno, znam samo ja...nosic mi je prelep, da ga ne ureknem ali jeste :) meni se mnogo svidja...Cudan je osecaj kad dodirnem, ne boli, ali nekako ne znam, nije isto kao pre, videcete...U bolnici sam bila tacno 7 dana, i bilo mi je super, bile su neke devojke pa smo se druzile, i stazisti, i tako...jedino sto je smaralo to curenje iz nosa pomalo ali nije strasno...Ne smarate...ako hocete dacu vam msn na pp? Pa da pricamo...tu sam...znam kako vam je ....
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
penelopeeee
Novi član
Novi član

Post od penelopeeee »

e necika ne radi grubor sredom,ja nisam ni ukapirala da kad sam pisala poruku vec je bio utorak pa se to sutra protumacilo kao sreda.ali nisam mogla juce da stignem jer sam svasta nesto spremala s obzirom da mi je danas rodjendan,a sledeceg utorka necu moci zbog kolokvijuma a onaj tamo je vec 30.dec bicu u haosu,tako da mi ostje jedino izmedju 27.januara i 17.februara,jer je on ceo januar na odmoru.tako da cu taj razgovor obaviti tad.jaaaoooo,jedva cekam...mislila sam da je to bas daleko al vreme leti...
micili pustam ti pp sa mojom adresom,pa ako te ne smara...pozz
micili
Novi član
Novi član

Post od micili »

ne smara slobodno posalji...i srecan rodjendan...sve najlepse :*
Necika
Novi član
Novi član

Post od Necika »

Penelope, SRECAN RODjENDAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Micili, nisam toliko cesto na netu pa ni nemam msn. Jel' bi mogla da mi posaljes na mail neke slike od pre i posle operacije?
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm

Post od ikac »

Jeste u pocetku cudan osecaj sa novim nosicem,kad krenes da pipnes je najcudnije.Evo od moje operacije je proslo dva i po meseca,uopste me vise ne boli,skoro da se ranice uopste ne vide,i nos mi super izgleda! :D Ko ne zna da sam se operisala ni ne primeti,sto je super,ali svi konstatuju da sam se prolepsala,a ne znaju sto! :lol: Tako da ljudi,samo napred,moze samo bolje da bude nego sto jeste!
Nosy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 5:21 pm

Post od Nosy »

Zdravo svima!!!!!!!!!!!! Vidim da raspravljate o temi koja me jako zanima, a to je operacija nosa. JA imam devijaciju,koju treba da ispravim i hoću estetski da korigujem nos!!!!!!! Hoću malo više informacija o DR BJELIĆU.
Hvala!!!!!!!! :lol: :roll: :wink:
Sofia7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 6:38 pm

Post od Sofia7 »

Zdravo,Nosy :) ! Ne znam sta te tacno zanima o doktoru Bjelicu,ja sam se odlucila da me on operise,prvenstveno na osnovu preporuka sa ovog foruma,a i institucija kao sto je VMA uliva poverenje,iako dok nemas konkretno,direktno iskustvo,nista nije sigurno... Ja takodje radim devijaciju i estetiku. Sto se mojih licnih utisaka tice,posle tog prvog pregleda kod njega,prilicno je pozitivan,stalno se sali,ali nista vise od toga ne mogu da kazem,posto je sve bilo gotovo za 5 min...
Uglavnom,operacija mi je sredinom januara,pa cu vec javiti o svim detaljima...
Pozdrav!
Sofia7
Novi član
Novi član

Post od Sofia7 »

Micili,i meni je drago sto ti je sve lepo ispalo,bas ohrabruju ta pozitivna iskustva nas koji tek treba da prodjemo kroz sve to...
Iznenadila sam se kad sam procitala da su ti se tako brzo povukle modrice,s obzirom na to da si radila i devijaciju,mislila sam da onima koji pored estetike rade i devijaciju mnogo duze traju otoci i modrice,a i meni je doktor rekao da cu biti modra 3 nedelje :oops:
I zanima me kako ti je proslo budjenje iz anestezije,koliko si posle toga bila osamucena,da li ti je bilo muka...Ne znam zasto,ali mene najveca frka hvata od te anestezije i uspavljivanja :-?
U svakom slucaju,hvala sto delis sa nama sve te pozitivne informacije :D !
Pozdravljam te!
Nosy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 5:21 pm

Post od Nosy »

Kao prvo, Sofia7,imam pitanje za tebe:Stvarno se zoveš Sofija?Znam kakav je Bjelić jer sam i ja išla na pregled i zakazala sam za 02.02.2009.operaciju.
Ono što me interesuje jeste šta ja da radim do tada?Ne znam ni kada treba da radim te potrebne analize, ni kako ide procedura ako nisi iz BG-a,ni kako da rezervišem smeštaj posle operacije,jer planiram da ostanem tamo dok mi ne skinu masku......Skroz sam neinformisana :( :roll:
Sofia7
Novi član
Novi član

Post od Sofia7 »

Nosy,nije mi ime Sofija.A sto se tice analiza,bitno je samo da ne budu starije od sedam dana,znaci uradi ih sve 3,4 dana pred operaciju...
A za smestaj,postoji mogucnost da budes u bolnici tih 8 dana dok ti ne skinu masku,iako ne znam da li se to dodatno placa;okreni vma,pa pitaj sestru koja ti se javi,a mozda bas nazoves kad bude i doktor tu.Inace,meni je rekao da mogu da izadjem mozda cak i istog dana kad je operacija,a ako ne tad onda sutradan,ali ja sam iz Bg-a,pa mi to i odgovara...
penelopeeee
Novi član
Novi član

Post od penelopeeee »

necika i micili hvala na cestitkama...btw,sta mislite da li bih sad smela 2-3 puta u solarijum ako mi je operacija polovinom februara,mnogo sam bela a tek kad zapadnem u otoke modrice i bledilo nakon operacije...
ikac jel posle skidanja maske ima jos neka kontrola?
micili
Novi član
Novi član

Post od micili »

posle skidanja maske ima kontrola....meni je sad u utorak 8)

@Sofia7 :
Meni su modrice stajale 10tak dana....
A sto se tice anestezije i mene je hvatala frka najvise od toga a to ispade najlaksi deo :)
Znas kako je to kod mene bilo, na prepad, samo je dosla sestra u sobu i rekla mi da podjem sa njom, nisam imala pojma gde, nisam se spremila ono psihicki, nista, nisam imala vremena ni da se uplasim, pitala sam je gde cemo, ona mi rece sad ces da vidis, i prosetala me do operacione sale, rekla mi da skinem gornji deo pidzame i legnem, posle su sestre pricale nesto sa mnom i ne secam se kad sam zaspala uopste...Kazu da te prvo bude u sali a ja se ni toga ne secam, samo da su me budili u sobi i da mi je bilo nenormalno hladno, tresla sam se, i pricala sam im da me puste da spavam hahaha...imala sam temperaturu 2 dana za redom, rekli su mi i da je to normalno pa se nisam sekirala...a normalno je i da ti bude muka, da povracas...tako da nemas razloga da brines.. :) samo napred !!!!
Odgovori