Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ikac »

Necika,nemoj puno da se brines,i sama si procitala da je vecina koja je radila kod dr Grubora zadovoljna!Ja i da sam imala da dam toliko para odabrala bih opet Grubora,nema to nikakve veze,sve zavisi od iskustva doktora,nikad ne bih dala nekom da se uci na mom nosu.Operacija ti je oko 500 e,to ti je fixna cena kada ides bez uputa jer placas troskove bolnice,znaci nema veze da li radis samo vrh ili sve! :D :D
Srecno!
Boopie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2008 2:45 pm

Post od Boopie »

ikac napisao:Boopie,ne razumem malo sta si htela reci...Spominjes plasticnog hirurga,a imas prelom nosa, pa ne razumem da li ides cisto estetski ili imas taj prelom a zelis i estetski?

Ako imas prelom,tj devijaciju,ides kod svog doktora i on ti da uput za operaciju devijacije!Odes na VMA sa tim uputom,i oni te posalju kod ORL hirurga,sa njim se dogovoris i za taj estetski deo ,i operacija je tada 40 hiljada.Medjutim,ako imas devijaciju a zelis da ti estetski deo radi plasticni hirurg onda je operacija sto i nesto hiljada,mada bi ti i ORL hirurg sasvim dobro uradio(preporucujem Dusana Bjelica)!A ako nemas nikakvih problema sa nosem,tj nemas devijaciju ili slicno,onda ides bez uputa tamo,pravo kod plasticnog hirurga i operacija je 150 hiljada!

Sto se tice Zemunske klinike,ako ides bez uputa,tj samo estetski da operises operacija je 500 e,a ako ides sa uputom zbog preloma nosa i + estetika ,to je 16 hiljada dinara!
ikac, hvaa puno na korisnom odgovoru. Zapravo da, ja imam prelom nosa i blagu devijaciju samim tim, tako da bi trebala i estetska intervencija kad se vec resavam grbice. Vidim dosta ljudi spominje Bjelica, pa cu bas da nazovem jedan od ovih dana i dobijem info iz prve ruke u vezi sa cenom, pregledom, priprema i sl. Nigde se ne zurim, pa cu sve to polako

Hvala puno :)
kiwimeow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 12:55 am

Post od kiwimeow »

Cao!

Ja bih zelela da uradim korekciju samo vrha nosa - tj. na neki nacin da malchice skratim i mozda minimalno podignem hrskavicu, ali stvarno minimalno, a mislim da ce promena biti bas lepa jer mi je upravo to potrebno (nekako je previse izduzen a tu je samo hrskavica).

Da li znate je li to moguce uraditi pod lokalnom anestezijom?
I da li cu posle imati otoke i bolove, i koliko dugo?

Hvala!
bithie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 2:06 pm

Post od bithie »

Skoro sam uradila nesto slicno, pod opstom anestezijom.. Sad, bilo je moguce i pod lokalnom, pod uslovom da si hrabar, da ces pravilno disati na usta, i jos mozda nesto. Ali, u principu, to se radi. Sto se oporavka tice, peti dan po operaciji sam izasla iz kuce i niko nista nije primetio, mozda mi samo nos malo otecen, ali bas malo. Nikakav bol nisam osetila..
penelopeeee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am

Post od penelopeeee »

necika nadam se da ces reci mami jer to ipak nije mala stvar i ne bi kroz to trebalo da prolazis sama.srecno puno sutra u razgovoru sa docom i da se sve super zavrsi.a i vereovatno cemo se sresti<ja sam crna,visoka devojka>.jel ides u 13h kad se predaju knjizice ili ranije.pozz
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

ljudi ja za desetak dana idem :o frka mi je... :oops:
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
vuk....
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 10:17 pm

Post od vuk.... »

Bithie, :) jel mozes ponovo da mi posaljes na pp, ono sto si mi odgovorila? Nesto mi nije bilo uredu sa nalogom pa sam morao da napravim novi... Trebalo bi da odem pocetkom sledeceg meseca da to zavrsim... :) :) :)
Voicestream
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 10:04 pm

Post od Voicestream »

Prosle godine sam imao u planu da uradim zahvat na vrhu nosa(kod Grubora),medjutim kad sam dosao iz USA u BL nisam uspio zbog privatnih i drugih okolnosti otici u Beograd da to obavim,tako da sad planiram sredinom 2009.
Dali neko moze da mi odgovori koliko traje proces od prvog razgovora do samog dana operacije? Jer stvarno kad dodjem iz Usa mogu da ostanem najvise 25 dana, pa nebi zeleo da svo vreme lutam po Beogradu i trazim i na kraju opet da ne uradim nista. Hvala vam za odgovor.
Necika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 12:35 pm

Post od Necika »

Ljudi, nema straha kad resite da uradite operaciju. Samo budite odlucni!
Bila sam na pregled kod Grubora 18.11. i covek me je posavetovao da ne uradim samo vrh nosa vec i malu grbicu koju imam na nosu i mislim da je u pravu. Kad sam vec resila da uradim operaciju nek se uradi sve sto treba.
Penelope, nisam jos rekla mami ali planiram, s ozirom da mi je operacija zakazana za 27.01. imam vremena do tad :D Ne znam da li si me videla na pregledu... bila sam sa deckom... da nemam njega tesko bih ovo sama, mada ja sam borac za sve u zivotu i mnogo sta sam izdrzala i prebrodila sama tako da verujem da bih i ovo. Jel' si ti dosla sama na pregled ili...? Sta ti je rekao dok?
Nego nesto me brine... da li cu pre operacije imati jos jednu priliku da razgovaram sa doktorom o izgledu nosa. Rekla sam mu da zelim da sredim vrh nosa a on mi je rekao: da, nos je malo duzi, siri i treba ova grbica da se skine. ne znam da li je to dovoljno da on zna kakv nos zelim. Nemam neki cudan nos, u principu samo da me pogledas i tacno se vidi sta treba da se uradi.
Oni koji su bili na operaciji kod Grubora PLEASE neka pisu da li cu moci da razgovaram sa doktorom pre operacije ili da odem nedelju, dve pre operacije i da porazgovaram sa njim.
P.S. Za sve koje zanima, dr Grubor nije mogao ranije da me operise jer kaze da ima puno zakazanih operacija tako da cu ja morati da cekam 2 meseca na operaciju a taman sam mislila da mi sredi nos do Nove godine. Nema veze, kad bude, ko zna zasto je to dobro. :P
micili
Novi član
Novi član

Post od micili »

Necika ja imam 3.12. kod dr Grubora operaciju i mislim da cu ga viteti pre operacije jer mi je rekao da donesem fotke, da crtamo moj novi nos...mislim da ces tako i ti :D
Necika
Novi član
Novi član

Post od Necika »

Yipiiiiiiiiii :D Micili, SRECNO 3.12. Javi kako je sve proslo. Bice sve u redu, ne brini. Meni je samo zao sto mi nije zakazao operaciju ranije ali dobro, samo da bude sve u redu... brzo ce i 27.01. Samo sto sam ja jako nestrpljiva, pogotovu kad nesto zelim i kad cvrsto resim da uradim nesto.
Jos samo da nabavim uput za operaciju. Nisam iz Beograda ali se nadam da mi nece praviti problema ovi u Pancevu i da ce mi dati uput.
Micili, jel' ti ides sa uputom ili placas 500 e?
micili
Novi član
Novi član

Post od micili »

Znas kako ja cu probati da uzmem uput ali mi je ovaj doktor odavde rekao da to socijalno nece da mi overi, e sad ako nadjem neku vezu, pokusacu nemam sta da izgubim...mada moji kazu da su izdvojili novac za to i nema nikakvih problema, kako god okrenes idem :)))))) i jos uvek ne mogu da verujem...za 5 dana....veruj mi brzo proleti dok cekas... :)
Gaga1991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 7:00 pm

Post od Gaga1991 »

Da se ukljucim opet u ovu temu:)...Zelim da operisem nos,nemam devijaciju,ali imam "grbu" i malo spusten vrh nosa.Zanima me,da li za ovakav poduhvat treba da idem kod plasticnog hirurga ili kod ORL doktora,ili je svejedno?Ja bih najradije uradila na VMA,posto nisam iz Srbije,a kod nas je uglavnom hvaljen VMA.Ne znam kako da dodjem u kontakt sa hirurzima na VMA,da li se treba zakazati telefonom pregled,ili mogu otici na VMA,i sta je potrebno od papira odnjeti tamo?Ja ne znam da li mogu da se pojavim sa zdravstvenom knjizicom druge zemlje:),pretpostavljam ako me prime da ce me malo odrati za pregled,ali to nije problem.Takodje zanima me da li bi hirurg pristao da mi radi operaciju iako imam 17,5 godina,ili moram sacekati jos pola godine:)?
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Micili mislimo na tebe.:)da nam se sto pre oporavis i pohvalis novim nosicem.
Necika
Novi član
Novi član

Post od Necika »

Micili, nadam se da je sve proslo u najboljem redu i iskreno zelim da budes prezadovoljna svojim novim izgledom nosa!!!!!!!!!
Odgovori