Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
LisaAlisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2012 2:11 am

Re: Operacija nosa

Post od LisaAlisa »

Dobar dan!!!
Da li ste Vi znate nesta za ovu kliniku?
http://www.clinicolymp.com/
LisaAlisa
Novi član
Novi član

Post od LisaAlisa »

tamoneko napisao:Pozdrav LisaAlisa, mozes i na engleskom ako ti je lakse :) Ali ti sasvim dobro pricas srpski, razume se sve fino.
Sto se NovoSadskih doktora tice, dosta pohvala sam cuo o doktoru Kljajicu, ali nisam siguran da li je on ORL ili bas plasticni hirurg, u svakom slucaju mnogi su bili zadovoljni njegovim radom, e sad da li on moze da uradi ono sto ti hoces, i da li moze dobro da uradi ne znam.
Hvala!!!
A gde mogu da nađem niegov telefon ili možda on ima sajt?
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Post od Milann »

Na netu se preporučuje uzimanje vitamina i još nekih preparata koji navodno smanjuju otoke i ubrzavaju oporavak, međutim dr ne preporučuje, kao nema efekta, čak ni hladne obloge. Iskustva
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

@LisaAlisa, Izvini sto kasno odgovaram bio sam zauzet oko svoje operacije(nabavljanja dokumenata).
Ja nazalost ne znam za telefon doktora Kljajica ali ako se obratis na mail na sajtu ORL Novog Sada - http://www.orlns.com/kontakt.htm
Sigurno ti oni mogu odgovoriti i dati broj ili email doktora Vladimira Kljajica, jer on je tu na listi doktora na tom sajtu.

P.S. Narode, sutra me primaju u bolnicu a perkosutra operisu, za sada vam ne mogu nista reci ni gde ni kod koga ali cu gledati da vam doslovce opisem ceo proces operacije kada se sve to zavrsi i kada mi skinu masku itd...I ja od vas saznao dosta informacija, i hvala vam na tome jos jednom, pa osecam veeeliku potrebu da i ja vama opisem ceo proces i pomognem koliko mogu. Cujemo se uskoro narode! Svako dobro!
LisaAlisa
Novi član
Novi član

Post od LisaAlisa »

Hvala!!!
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Post od tamoneko »

^Nema na cemu!
Milann
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milann »

Uf, evo sam kod kuće 4-i dan od operacije i uopšte nije lako, osećaj je max neugodan, nos stalno "radi", otežano se diše i guta, a vreme sppooorooo prolazi!
Milann
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milann »

Izgleda da više nema zainteresovanih za operaciju nosa, a i sudeći po tome da sam bio jedini na odeljenju.
Mandarina7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2012 6:14 pm

Post od Mandarina7 »

Zdravo svima, nova sam na forumu. Do sada sam samo citala o operaciji nosa koju zelim vec odavno da uradim ali finansije i obaveze su me sprecavale.
Sad me je "muka naterala" i sto vise citam sve sam vise zbunjena.
Sta se desilo?!
Imam malo grbav nos sto je posledica neke povrede u detinjstvu koje se ne secam. Dakle, posle te povrede on je bio ravan ali iz profila grbav.
Ali..pre par dana na plesu me je devojka slucajno udarila i sad mi je nos pomeren u desno!
Oni na klinici hoce samo da mi vrate tu ulubljenu kost posle cega bih ja trebalo da nosim masku i tampone.
E pa kada je vec tako, ja bih da radim celu operaciju.
Kad vec prozivljavam sve to i bol i masku i tampone, neka bar bude kompletno.

Problem je sto 2000e za operaciju nemam. (apsolvent)
A htela bih da uradim sto pre jer mi je sada idealan termin.

Kod koga???
Koliko se ceka?
Koliko kosta?

Precesljala sam temu, ali ne mogu da se odlucim.
Pritom sam pod velikim pritiskom, zelm to sto pre da uradim!!!
Uh...boli me nos i stalno mi se place!
cvrčak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2012 2:15 am

Post od cvrčak »

Milann napisao:Izgleda da više nema zainteresovanih za operaciju nosa, a i sudeći po tome da sam bio jedini na odeljenju.
znaci sad je pravo vreme da se zakaze
ja licno cekam parice inace bih sve to davno odradila
i kako je sve proslo? :D
moze i slicica necemo se buniti :D
Milann
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milann »

Sve ok, ali nošene maske neizdrživo.
cvrčak
Novi član
Novi član

Post od cvrčak »

tako sam i mislila
e pa bas mi zao :(
al dobro, kad prodje i nos bude radio zaboravi se to :)
cvrčak
Novi član
Novi član

Post od cvrčak »

Mandarina7 napisao: Precesljala sam temu, ali ne mogu da se odlucim.
e pa to nam je problem svima :D
ovako po komentarima rekla bih da je vecina pozitivnih za doktorku milosevic
odnosno nisam procitala nista bas mnogo negativno za nju
ostali lekari tu i tamo, ima i zadovoljnih i nezadovoljnih pacijenata
licno bih volela da vidim mnogo vise slika ali ne onih kod lekara
jer oni sigurno izdvoje svoje najbolje radove
ja sam trenutno zagrejana za milosevicku ali videcu jos
citala sam da joj nije nasjajniji odnos sa pacijentima
a meni treba da se osecam prijatno i da mislim da je lekaru stalo da se ja na kraju svega osecam zadovoljno
sve u svemu raspitaj se kojekuda i razmisli dobro
i javi kod koga si radila, kako je proslo i kako si zadovoljna :D
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

Milann napisao:Sve ok, ali nošene maske neizdrživo.
veruj mi, izdrazace se i to... ja sam masku nosila u sred juna meseca, kada su temperature bile visoke.. nosila sam je tacno 15 dana
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

Evo mene 5 meseci nakon operacije, i moram da kazem da se strpljenje vezba! :lol:
U samom startu sam bio veoma zadovoljan ali znate vec ljudsku narav, uvek tezimo ka boljem, da ne kazem da smo nezadovoljni onim sto imamo...
Kako su otoci spadali tako su nesavrsenosti operacije dolazile do izrazaja. Naime, otok se 90% povukao, jos malo je prisutan na vrhu, ali su na mestu gde je lomljena kost neravnine bas izrazene kad se nasmejem, namrstim ili vec napravim neku mimiku kojom zatezem kozu. Slika

Profil nije 100% ravan sto me malo nervira ali je daleko bolji nego sto je bio, pre svega izgleda prirodno. Slika

Vrh je kriv kad se zagleda spreda i jos uvek je jedna strana blago "zadebljana". Pisano je ranije o tome, kako ti otoci najsporije spadaju. Slika

A evo kako je profil izgledao ranije pa prosudite sami: Slika
Nakon svega ne mogu da budem nezadovoljan ali da je moglo bolje, MOGLO JE. :)

P.S. doktorka je vrlo ljubazna, jedina je koja je posecivala svoje pacijente van vizite i nekoliko puta dnevno, sto se tice odnosa sa pacijentima sumnjam da iko od operisanih ima primedbi na to. Stoji da nema vremena i ne zeli mnogo da pregovara oko buduceg izgleda ali to u startu kaze i odmah znate sta da ocekujete... :wink:
Odgovori