Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tamoneko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2012 4:00 pm

Re: Operacija nosa

Post od tamoneko »

Bravo castello! Hvala puno.
To se zove uputstvo :D Ako budemo pravili taj univerzalni post(cisto da se ne bi ponavljali), ovo sto si napisao sad ce stajati na samom pocetku :)
T!YANA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2012 4:24 pm

Post od T!YANA »

Jaoj ljudi kakav sad strajk u KBC Zvezdara ??? Nisam obavestena, a operacija mi je 22.maja. ..
Jel moze neko da mi kaze sta se desava posle operacije, koliko se nosi maska, a koliko konci i ono najvaznije, posle koliko vremena sme da se stavi puder ? :D
Zahvaljujem.
mimzys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 22, 2012 4:44 pm

Post od mimzys »

T!YANA napisao:Jaoj ljudi kakav sad strajk u KBC Zvezdara ??? Nisam obavestena, a operacija mi je 22.maja. ..
Jel moze neko da mi kaze sta se desava posle operacije, koliko se nosi maska, a koliko konci i ono najvaznije, posle koliko vremena sme da se stavi puder ? :D
Zahvaljujem.

Cao T!YANA,
Nista, posle operacije ti stavljaju tampone i nosis masku znaci dises samo da nos al nije nista strasno osecaj je kao da imas gadnu prehladu :) Maska se nosi 7 dana, po skidanju maske dobices fizioloski rastvor da ispiras nosic. Sto se tice konaca sve je to individualno zavisi od organizma, meni je sad mesec dana od operacije a ni jedan koncic mi nije ispao, a citala sam ovde na forumu da su nekima posle 2 nedelje poceli da ispadaju. Ja sam puder pocela da stavljam posle 2 nedelje samo pazljivo kad ga skidas :) Ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj :)
Pozz.
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

Ma bice sve to ok, bez panike :)

Ima li neko da je sveze operisan da nam javi utiske??
venera333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 6:45 pm

Post od venera333 »

Meni nesto nije najjasnije u pogledu ispadanja konaca i njihove vidljivosti posle operacije :o Kada sam se operisala meni se ti konci nisu uopste videli pa nemam pojma ni kada su ispadali..Da li su vama posle operacije bili vidljivi ti konci...

Pozzz
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

venera333, mozda su lako razgradivi?
Mislim da bi doktorica to sigurno znala...jesi je pitala?
mimzys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 22, 2012 4:44 pm

Post od mimzys »

venera333 napisao:Meni nesto nije najjasnije u pogledu ispadanja konaca i njihove vidljivosti posle operacije :o Kada sam se operisala meni se ti konci nisu uopste videli pa nemam pojma ni kada su ispadali..Da li su vama posle operacije bili vidljivi ti konci...

Pozzz
Meni jesu vidljivi, tj vidi mi se jedan koncic crne je boje :)
Bryan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 10, 2011 12:32 am

Post od Bryan »

Ja jos uvek nemam problem sa koncima tj. nisam skinuo masku, za sad me muci ovaj pritisak u usima. Zanima me koliko dugo ce da curka ova sukrvica? Bas je dosadno, nista ne boli samo me nervira sto nemam culo ukusa i mirisa, mogu da jedem bukvalno bilo sta :lol:
Jedva cekam da skinem ovo, sto zbog disanja sto zbog izgleda.
Nadam se da ce sve biti ok... :roll:
Bryan
Novi član
Novi član

Post od Bryan »

venera333 napisao:Meni nesto nije najjasnije u pogledu ispadanja konaca i njihove vidljivosti posle operacije :o Kada sam se operisala meni se ti konci nisu uopste videli pa nemam pojma ni kada su ispadali..Da li su vama posle operacije bili vidljivi ti konci...
Ako ti je radjena zatvorena metoda to je razumljivo. Nema spoljasnjih rezova=nema savova :wink:
venera333
Novi član
Novi član

Post od venera333 »

Bryan napisao:
Ako ti je radjena zatvorena metoda to je razumljivo. Nema spoljasnjih rezova=nema savova :wink:
mimzys, tamoneko,Bryan :roll: Hvala svima ...ma, davno sam se operisala,pre par godina i citajuci vase komentare malo se uplasih jer je kod mene sve bilo specificno...pocev od same operacije preko oporavka pa do skidanja maske...dr mi je skinuo masku posle 4 dana :o :-? konacni rezulat- imam i dalje ruzan nos :-? strpite se vi koji ste operisani, oporavak jeste mucan i dosadan ali sve to brzo prodje..bitan je samo krajnji rezultat :) verujte mi da bih prosla kroz pakao samo kada bih znala da cu konacno dobiti lep nos...
venera333
Novi član
Novi član

Post od venera333 »

Bryan napisao:Ja jos uvek nemam problem sa koncima tj. nisam skinuo masku, za sad me muci ovaj pritisak u usima. Zanima me koliko dugo ce da curka ova sukrvica? Bas je dosadno, nista ne boli samo me nervira sto nemam culo ukusa i mirisa, mogu da jedem bukvalno bilo sta :lol:
Jedva cekam da skinem ovo, sto zbog disanja sto zbog izgleda.
Nadam se da ce sve biti ok... :roll:
Strpi se..i to ce proci...curice ti sve do skidanja maske tj. kako kome..svaki organizam je prica za sebe...Culo mirisa ti dugo nece biti u funkciji ali sve to dodje na svoje mesto...pa osecaj utrnjenosti..to su sve faze od operacije do konacnog izgleda :roll: kao sto rekoh samo da dobijes lep nos...Cuvaj se da ga ne povredis, ne diraj masku..meni je smetalo sto je svrbelo ispod maske :x Bila sam u strasnim modricama.Kakav ti je bio nos - grbica ili sirok? Ko te je bese operisao?

Imam sirok i dugacak nos a usko lice sto je bas losa kombinacija..

Pozz
Maritza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 11:08 pm

Post od Maritza »

ni meni nije ispao ni jedan jedini konac a evo vec više od mesec dana je prošlo, vidim ih u uglovima nosa i u jednoj i u drugoj nozdrvi :lol: čekam kontrolu pa ....
osmeh i mimika su mi se povratili skoro potpuno :D :D :D
disnje kako- kad noc nisam skoro provela dišući samo na nos jer je unutra puno otoka a i svašta nešto ima u njemu bez obzira na ispiranje i dalje uglavnom zapušen a izduvavanje nesme... no i dalje hrabro sve podnosim :lol:
već tri nedelje potpuno normalno funkcionišem a za otoke me baš briga!
tamoneko
Stalni član
Stalni  član

Post od tamoneko »

venera333, A sto ne bi probala da posatavis sliku pre/posle(iseci oci ili celo lice, ako ti je problem, kao sto meni jeste :D)
pa da vidimo i mi, mozda si samo cepidlaka a ustvari nos odlicno izgleda :)

I mogu li znati kod koga si se operisala?

Sto se konaca tice posto sam procitao svih 290 stranica ovde, setih se da je isto nekoliko njih pominjalo kako su konci samo misteriozno nestali. A ja mislim da je to jer su lako razgradivog materijala a organizam ionako sve to razgradi i "krijuci" izbaci...ali svejedno je uvek najbolje otici na kontrolu kod doktora i njega pitati, on ce videti dal' ih ima ili ne :)
Bryan
Novi član
Novi član

Post od Bryan »

venera333 napisao: Strpi se..i to ce proci...curice ti sve do skidanja maske tj. kako kome..svaki organizam je prica za sebe...Culo mirisa ti dugo nece biti u funkciji ali sve to dodje na svoje mesto...pa osecaj utrnjenosti..to su sve faze od operacije do konacnog izgleda :roll: kao sto rekoh samo da dobijes lep nos...Cuvaj se da ga ne povredis, ne diraj masku..meni je smetalo sto je svrbelo ispod maske :x Bila sam u strasnim modricama.Kakav ti je bio nos - grbica ili sirok? Ko te je bese operisao?

Imam sirok i dugacak nos a usko lice sto je bas losa kombinacija..

Pozz
Operisala me je dr Milosevic u Gradskoj, necu da govorim nista unapred, samo se nadam da je uradila dobar posao... Inace, imao sam grbu, ne mnogo sirok anfas.
Sta je sa tvojim nosem? Ko te je i gde operisao?
Maritza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 11:08 pm

Post od Maritza »

Bryan, kad skidas masku?
Odgovori