Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
anja_chokolino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 12:44 pm

Post od anja_chokolino »

@ikac gde si ti radil aoperaciju? jer i ja bih radila samo vrh nosa, podizanje i suzavanje nozdrva...treba mi preporuka :)
bithie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 2:06 pm

Post od bithie »

I ja cu ti nesto preporuciti- ne idi kod ORL hirurga, samo kod plasticnog..
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ikac »

@bithie,a sto ne kod ORL,je l si ti imala negativno iskustvo?Moj savet je da se ipak ide kod ORL,zato sto nije poenta samo lepo izgledati vec i normalno disati,a kod menjanja izgleda se mora paziti da se ne poremete time ti disajni kanali...Sad,ja nisam bas strucna,raspitivala sam se,i tako sam informisana...
@anja_chokolino,ja sam radila u Zemunskoj kod dr Grubora,znaci samo mi je radio taj vrh tj taj mekani deo jer mi kost nije bila problem.Meni se svidja kako je odradio,i preporucujem ti njega! :D Samo je bitno da znas sta zelis,da se ne zavaravas u smislu "necu ja nista previse da se menja...",da se lepo objasni doktoru sta trazite. :)
bithie
Novi član
Novi član

Post od bithie »

Koliko sam shvatila, ORL doktori rade 'grublje radove' i nisu strucni za fino oblikovanje.. Uz to, citala sam da su se mnogima na ovom forumu 'spustali' nosevi posle nekog vremena, ili su pak bili previse podignuti, a te noseve su radili ORL doktori ciji je posao da koriguju disanje a ne da nam prave prcaste nosice.. za to sluze plasticari. Srecom nisam imala negativno iskustvo, samo sam se dobro raspitujem. Korigovacu vrh nosa, tako da sam isla u mnooogo klinika i svasta sam cula.. Npr, dr. Grubor mi je rekao da bi mi sekao nozdrve (plasim se oziljaka, komplikacija) sta su svi drugi rekli da apsolutno ne treba...
@ikac drago mi je sto ti se dopada tvoj nosic i sto je sve dobro proslo
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Sigurno da plasticari znaju bolje posao oblikovanja,i onaj ko zeli da radi samo estetiku preporucljivo je da ode kod plasticari,naravno ako ima uslova za to jer je mnogo skuplje,oko 120 hiljada.A sto se tice spustanja nosica,mislim da je to normalno gde god radio,zato sto je nos pod pritiskom dok je maska na njemu,i posle skidanja maske on se polako opusta i poprima pravi oblik.U sustini mislim da je najbitnije dobro objasniti doktoru sta zelite,nacrtajte mu ako treba!
Slazem se da je bolje ici kod plasticara za oblikovanje,jer ce oni uraditi tacno ono sto im trazite,a ORL hirurgu je ipak najbitnije da nemate problema sa zdravljem zbog operacije i onda neke stvari ne zele upravo zbog toga da diraju...
@bithie,znas kako,ja sam imala onako duzi nos,znaci on je morao da se skrati,ali ne kost da se turpija,nego da se skrati taj mekani deo,taj vrh nosa.Ne verujem da je to moglo drugacije osim da se sece taj deo,jer da se nije skratio onda bih imala prcast nos ,ali dugacak prcast nos sto nije lepo...Nemoj da se brines oko oziljaka,evo meni se skoro nista ne vidi vise jer mazem tim gelovima.Javi nam sta si resila i kakva su iskustva! :D
dusands
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 7:13 pm

Post od dusands »

Pitanje za ljude koji su radili operacije kod dr. Grubora- kako ste dosli do njega, da li prvo treba da se izvadi uput kod svog doktora ili ima neki broj zemunske bolnice na koji mogu da se javim i zakazem pregled?
bithie
Novi član
Novi član

Post od bithie »

@ ikac..naravno da se mora iseci hrskavica, kako bi se drugacije skratio vrh nosa, samo ne moraju da se seku nozdrve, znaci spoljasnji rezovi.. A jos su mi objasnili da se nekima nos spusta jer hirurg isece previse hrskavice sa vrha nosa, i gravitacija odradi svoje.. meni planiraju da secnu malo sa vrha, malo sa strane:) sve bez spoljasnjih rezova jer imam problema sa oziljcima ( nikada ne nestanu!)..
@dusands...procitaj postove unazad, mnogo ljudi je objasnilo proceduru
mustang84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 11:45 am

Post od mustang84 »

ima li ko kakvog iskustva sa kbc zvezdara?
penelopeeee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am

Post od penelopeeee »

cao svima...ja sam ovde nova...procitala sam skoro sve vase postove i strasno mi je drago zbog svih vas kojima je operacija protekla kako ttreba a onima koji nisu zadovoljni bih preporucila da sacekaju da prodje taj period od godinu dana jer se,doduse retko,javlja slucaj da se zapravo tek po zavrsetku tog perioda vidi stvarno stanje.ja planiram operacciju vec izvesno vreme,apsolutno sam informisana i upucena u sve korekcije i komplikacije ali jos uvek nisam odlucila gde cu se,tj kod kog plasticara operisati.koliko vidim svi ste zadovoljni dr gruborom sa zemunske klinike tako da cu se verovatno prepustiti njemu u ruke.inace operacija je iskljucivo estetska i to minorna-nemam nikakvu grbu vec mi se zbog mog spustenog vrha cini malo dugackim.imam potpuno relne zelje i ocekivanja,nikakvog straha sem onog da mozda ne bude vidljiv ishod.jedino bih vas pitala kako da zakazem pregled i nakon kog vremena ce otprilike biti zakazana operacija??da li moram biti hospitalizovana toliko dana jer iskreno ne bih volela,ali ako mora nije tesko...
koliko sam shvatila tebi je IKAC malo skracen nos i podignut vrh(to bih i ja zelela)pa da te pitam da li ti je radjeno zatvorenom metodom?
hvala svima////svi ste super hrabri///veliki pozz
penelopeeee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 2:05 am

Post od penelopeeee »

i jos bih vas samo pitala da li je tih 500e fiksno,da li toliko placaju pacijenti koji rade npr samo hrskavicu,a oni koji rade i kost i hrskavicu skuplje ili kako?i da li se placa dodatno kontrole ,analize i taj period koji mora tamo da se odlezi...cisto da znam koju sumu da odvojim....hvala
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

penelopeeee,da,meni je samo vrh diran,skracen i podignut!Kod mene nije preterana promena,tj jeste kada znaju da sam operisala nos,a to sam ja i htela,jadno bi mi bilo da izadjem i svi bulje u mene jer sam skroz drugacija,a nisam ni zelela da budem skroz drugacija jer to vise ne bih bila ja!Moje drugarice su ODUSEVLJENE mojim nosicem,i kazu da je mnogo lepse sada! :D
Cena od 500 e je fixna,zato sto je tako odredjeno sa onima koji se operisu bez uputa,jedino sto moze ispasti malo jeftinije u zavisnosti koliko dana ostanes tamo...Mada na kraju svakako ispadne minimum 500 e zbog lekova i dodatnih troskova!
Za sve koji zele da zakazu pregled i operaciju kod dr Grubora procedura je ovakva:Zovete zemunsku kliniku,kazete zasto zovete,i oni vam kazu kada da dodjete na pregled kod doktora.Kada dodjete na pregled,doktor vas pogleda,kazete mu sta zelite,on vam kaze sta bi radio,i zakazujete operaciju!Ja sam zakazala jedno dvadesetak dana ranije,to je bilo najranije sto su mogli da me prime.Radite analize koje ne smeju da budu starije od 15 dana,i dolazite zakazanog dana na prijem u bolnicu sa tim analizama!Smestaju vas,i sutradan bi trebalo da vas operisu!I onda lezite u bolnici koliko je potrebno...Eto ,to je to,da ne bi vise bilo zabune i pitanja. :D :lol:
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

Ljudi sta li je sa Anatenom nema je da nam javi utiske :o

Imam jedno pitanje: jel mogu da idem na zimovanje krajem januara ako se operisem krajem novembra? Mislim zbog zarastanja tih ranica i to... :oops:
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Nadam se da nam je Anatena zadovoljna i da se sto pre javi ovde da podeli sa nama utiske.Pozz
maria97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 20, 2008 1:11 pm

Post od maria97 »

Da li iko zna da li Dr Bijelic radi lepe noseve?
vukk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 02, 2008 12:00 am

Post od vukk »

Bithie, jel si odlucila u kojoj ces klinici raditi, znam da si posetila dosta njih pa bi mi pomogao tvoj savet? Gledao sam nesto na internetu, svi hvale dr Bojana Cirica iz klinike Beverly, pa sam mislio ovih dana da svratim do njih. Pozz :)
Odgovori