Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dixidj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 9:27 pm

Post od dixidj »

Helloooo svima, evo ja nakon dugog citanja vasih porukica, odlucih da postanem clan ovog foruma i potrazim neke savete oko svog problemaaa!!!!! :P
Hm, odakle pocetiii, :lol: , pa ovako, kad sam bila bas mala, razbijen mi je nos ciglom i od tada imam otok s leve strane lica uz bocnu ivicu nosaaaaa,da budem preciznija, od korena nosa mi krece kao neka kost i zahvata deo ispod oka i moze se reci deo lica- sinusniu zonu!!!! Nadam se da sam uspela da objasnim!!! :lol: Od tada ja bas ne disem kako treba, vec bukvalno samo na jednoj nozdrvi sto je veliki problem, a drugi je sto estetski to bas i ne izgleda bas najbolje.
Generalo, ja sam veoma zadovoljna izgledom sopstvenog nosa i stvarno ga nikad ne bih menjala, samo taj deo s leve strane, koji sam mislila da moze da se isturpija bez da mi se lomi nos- i ja srecna i zadovoljna. :P
Ali bas i nije ispalo takooooo, mnogo je slozenije i kazu da sam komplikovan slucaj.
2001. god. sam otisla na VMA, i posto su mi svi preporucili dr Bijelica, kod njega sam i otisla. Doca je superiska,on je ORL doktor i sa nim sam se dogovorila da mi ne lomi nos, vec da mi radi samo turpijanje te leve strane,sto je rekao da moze i razumeo je sto ne pristajem da radim ceo nos, posto je i sam rekao da imam bas lep, mali nosic. Ali u samom startu me je upozorio na ishod operacije, odnosno da moze da se desi da mi bas i ne uspe operacija u potpunosti i da bi bilo mnogo bolje i sigurnije kad bi mi radio ceo nosss ali da mozemo da probamo prvo sa turpijanjem samo tog dela. Tako smo i uradili, imala sam tamponiranu samo tu levu nozdrvu, sve sam drzala nekih 8 dana, i kad mi je izvadio tampon i skinuo masku, nije bio zadovoljan, kao ni ja , :( jer je dobar deo ostao, odnosno nije vise bio odmah ispod oka, vec se spustio mnogo nizeee ali svakako da je to estetski i funkcionalno bilo malo boljeeee ali opet je rekao da se to mora ponovo raditi .Nova dijagnoza je bila kao postoji difuzan otok na mestu prethodne operacijeeee i rekao je da se sledeci put mora raditi lomljenje nosa da bi u potpunosti bilo uspesnooo!!!!
Ja sam to trebala raditi 2002. kod istog dr-a, ali sam odustala, posto sam se jako istripovala da mi ne napravi neki bezveze nos i nije mi bilo sve jedno , jer kad si zadovoljan izgledom sopstvenog nosa,bojis se da ti novi ne izmeni totalno izgled lica, i da ce biti mnogo ruzniji od mog pravog nosa!!!! :roll:
Sad imam velikih problema sa zdravljem, imam jake glavobolje, problem sa sinusima, ne disem kako treba i sve mi vise otice taj deo sto je ostao i pravi mi i spolja i unutar nozdrve veliki otokkkk, pogotovo kad su promene vremena.
I eto , ja sad odlucih da uradim ponovo operaciju, ali ne znam sta da radim, vidim da svi hvalite tog dr Grubora , cula sam za neku dr JUlijanu KOvacevic koja radi u Ns-u na nekoj privatnoj MC klinici, cak sam i videla neke nosice sto je radila i super su, ali opet se bojim jer vazi misljenje da su na VMA i dalje najveci strucnjaciiii......, pa ako nesto krene , ne daj boze po zluuuuu, tu je citav tim dr-a, a kod privatnika i nije bas tako. Ja bih volela da pocnem normano da disem a za to mi treba kontam ORL dr, ali hocu da to estetski lepo izgleda ako vec mora da se lomi, a cula sam da mi za to treba plasticarrrr. Sta raditi, pitanje jeeeeeee?! :roll:
Eto, sad sam bas detaljno izlozila svoj problem, i iskreno se nadam nekom savetu , jer sto vise informacija i saveta tim bolje, a posto svi ovde imamo slicnih problema verujem da ce bar neko moci da me posavetujeeeee!!!!!! :P Hvala unapreddddd
Anja Stojanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 3:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

:D

Post od Anja Stojanovic »

uhhhhhhhh, evo i meni se blizi operacija 3 novembra. Ako neko isto radi na wma taj dan bice mi drago da necu biti sama :) i neka mi slobodno posalje poruku. Drago mi je da je dosta vas zadovoljno i da je sve to naj gore proslo. Pozzic svima

ps. razumem da postoji strah kod svih, postoji i kod mene, ali sama pomisao na to da nema vise problema a i esteckih, daje snagu svakome da istraje u tome.
dixidj
Novi član
Novi član

Post od dixidj »

Ma nema sta da brines, na VMA su stvarno svi super,pravi profesionalci, svi vode racuna o tebi i sta god da ti treba samo se obratis sestrama, a one su posebna prica, totalno otkacene!!!! :P Bar je tako bilo kad sam se ja operisala, te 2001. :lol:
Anja, a koji doktor ce ti raditi operaciju?
Anja Stojanovic
Novi član
Novi član

To mi je vec poznato da su ok jos od prvog dana kad sam otisla na wma, operisace me dr. Bjelic, tj tako bi trebalo ako ne dodje do promena. Davne 2001. Blago tebi :D
dixidj
Novi član
Novi član

Post od dixidj »

Da, bese to davno, :D ali eto i ja planiram uskoro ponovo,posto operacija nije bila bas uspesna ali jos ne znam gde cu, da li opet na vma ili ????? E, i mene je operisao dr Bijelic, super je doca skroz. :P
A sta ce tebi raditi, mislim koji je problem kod tebe?
Obavezno se javi nakon operacije, da cujem utiske,pa da konacno donesem i ja odlukuuuuu!!!! :roll:

pozzz
Anja Stojanovic
Novi član
Novi član

Problem i jeste u tome sto neko kaze da je zadovoljan, neko ne. Zato ni ja vise nisam sigurna, ali sta je tu je. Ostaje mi da razmisljam samo pozitivno. Doca je genije :D . Pa ja sam slomila nos kad sam imala 9 godina. Pala sam sa dva metra visine pravo na nos, bilo je hitno za operaciju ali niko nije smeo da radi pa je bilo da sacekam 18 god da srastu kosti lica pa da se to odradi kako treba. Vremenom je doslo do komplikacija, kreuli su nenormalni bolovi, krv na nos, a u toku noci ne moze da mi prodje krv kroz nosni kanal, i onda krene na usta pa to progutam, uzas. Slomljena mi je hrskavica i ona mi pritiska jedan zivac, sto izuzetno boli, ne vidi se to toliko spolja, ali kad se opipa rukom i kad sam uradila snimak imala sam sta i da vidim, i bilo je pitanje sta si cekala do sada. Medjutim, isla sam i u klinicki centar, naime otisla sam kod docenta Dimitrijevica, po njemu to nista nije strasno bilo uprkos mojim bolovima i problemima, pa me je slao da radim ne znam i ja koje sve gluposti, otisla sam u februaru 2008 god i evo da nisam otisla na wma ko zna sta bi bilo, cekala bi ni ja ne znam sama koliko. I kada sam pokazala analize koje sam imala sa klinickog, Bjelic se smejao i nije mogao da veruje sta je covek napisao i sta sam sve radila, i rekao mi je da sam dosla u poslednjem trenutku.
Eto toliko o tome, javicu naravno kako je sve proslo. :P
bebana04
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 3:27 pm

Re: :D

Post od bebana04 »

Anja Stojanovic napisao:uhhhhhhhh, evo i meni se blizi operacija 3 novembra. Ako neko isto radi na wma taj dan bice mi drago da necu biti sama :) i neka mi slobodno posalje poruku. Drago mi je da je dosta vas zadovoljno i da je sve to naj gore proslo. Pozzic svima

ps. razumem da postoji strah kod svih, postoji i kod mene, ali sama pomisao na to da nema vise problema a i esteckih, daje snagu svakome da istraje u tome.
Cao svima i pozdrav za Anju, jer se i ja se operisem 3. novembra na VMA kod dr Bijelica, mada mi je u napred rekao da ako ne stigne po programu, operisace me sutradan, pa sad, ostaje da vidimo... mislim da ce to ipak biti u ponedeljak jer, kako sam cula, imacu prioritet kao neko ko placa. Sada sam u fazi laboratorijskih analiza, sutra krv i urin, u cetvrtak ekg, a u ponedeljak nadam se i operacija. Indikovana mi je septorinoplastika. Najveca frka me hvata kada je postopreativni tok u pitanju, slike ljudi dan posle operacije su me uzasnule do te mere da samo o tome razmisljam, kako li samo to mora da boli....
Dakle, u ponedeljak u pola 9 ujutru dolazim na treci sprat u ORL kabinet, a onda dalje ne znam.
Eto toliko, pa Anja mozda se i vidimo. PozZz...
Anja Stojanovic
Novi član
Novi član

Ista prica je i samnom, samo sto placam i ja :) . Meni je ustanovio da je indetifikovana septoplastica sa redukcijom donjih skoljki i rhindoplasticom. Sto se tice analiza imam jedno pitanje, gde ces da radis ekg, posto na klinici gde ja ovo treba za krv i sve ostalo ne rade to. Srescemo se sigurno, mada po prici mene su svetovali da dodjem u 08:00 a ne u 08:30 jer kao dok sacekam ovo ono, pre cu ovako zavrsiti. jel imas mozda mms, facebook ili tako nesto? Pozzic
Anja Stojanovic
Novi član
Novi član

Sorry, mislila sam na msn a ne na mms :D
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm

Post od ikac »

Anatena,kako ti je nosic,je l ti spadaju otoci?
Pozdrav svima,i srecno! :wink:
dixidj
Novi član
Novi član

Post od dixidj »

E , pa bebana04, iz iskustva ti mogu reci da stvarno, dan nakon operacije i narednih dana sve jako jezivo izgleda, kao da te je voz pregazio, ali nemoj da te to brine, zaista ne boli nista posebno, bar mene nije bolelo :P , i iznenadices se kako to sve brzo prolazi i splasnjava!!! Moji bolovi su uglavnom bili tipa jake glavobolje, a nos me je boleo najvise nakon 3,4, dana, kad je to sve polako pocelo da zarastaaaa!!!!! Ali doca ti da neke lekove za bolove i antibiotike, tako da je sve podnosljivooo! I mene je dr Bijelic operisao.
Hajde vas dve , sto cete se operisati kod njega, obavezno se javite nakon operacije, da cujem utiske i kako je sve proslo, pa da i ja konacno donesem odluku da li cu opet kod njega ili ........!!! :P

Srecno vam bilo, i da sve prodje kako treba i tebi Anja i tebi bebana04, da prodisete i da vam nosici ispadnu bas onako kao ste zamislileee!!!! :D

pozzzz
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

Ikac...ja koacno danas zakazala kod dr Andreja za 3. decembar....doktor mi deluje skroz ok, kao covek kome mogu da prepustim svoj nos :D jedva cekam...ne mogu ni da zamislim kako ce mi biti posle...
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
bebana04
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 3:27 pm

Post od bebana04 »

Citajuci komentare na ovom forum od kako je tema otvorena, Jelenakidy je imala najpotpunije informacije, najvernije i do detalja opisala sve od pregleda do skidanja maske. Da pojasnim, devojka se raspitivala, odlucila za VMA i dr Bijelica, bila na pregledu, zakazala operaciju, uradila septorinoplastiku, prosla cetvorodnevno lezanje u bolnici, skidanje maske, vadjenje tampona,.. sve i na kraju nije bila zadovoljna!!! Ovo pisem jer sam prateci njena javljanja na videla sebe jer sam znala da cu po istom tragu i ja ici, dakle sve isto je i u mom slucaju, isti doktor, ista operacija. Volela bih da se Jelenakidy javi sa novim vestima i da nam kaze da li se nesto u medjuvremenu promenilo, a verujem da jeste jer nos svakim danom koji prodje dobija drugacije konture.
Anatena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 1:38 pm

Post od Anatena »

Ikac.. spadaju mi otoci,ali polako...pijem još Chymoral i masiram onim gelom.
Nos se polako menja i dobija sve lepši oblik... smešna sam sebi ne mogu da se naviknem ... :))
U četvrtak idem na kontrolu... kad pomislim na onu IGLU,kojom će mi pročačkati MOZAK ... muka mi je ... :)) ali preživeću . . .
Kako si ti ?
Pozdrav svima
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm

Post od ikac »

Ne brini se,nece ti nista raditi na kontroli,samo ce pogledati kako napreduje.Videces za jedno nedelju dana ce biti jos lepsi kad splasne to sve!Bitno je da se tebi svidja! :D E,a sta kazu drugarice,je l si im cudna?
Ja sam super,nosic je super i bas sam ponosna na sebe sto sam se odlucila na ovaj korak! 8)
Odgovori