Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Alehandra ovo je super sa slikom to sam i ja radila pre op. ali samo da bih se navikla na promenu pošto je nemoguće da ispadne kao iz photoshopa. Pa ja nisam stekla utisak da je većina zadovoljna sa VMA?! Moja preporuka je naravno Zvezdara iz ličnog iskustva! Ako nemaš uput i devijaciju plaćaš svakako oko 140 000din. u bilo kojoj državnoj. Zakaži konsultaciju pa pitaj lekara nisam baš sigurna da u toku jedne intervencije može baš sve što si nabrojala a on(a) će znati najbolje šta je sve potrebno!
Zuca9 verovatno si video u ranijim postovima da je sve individualno pa i deo vezan za fizičke aktivnosti, neko ide u teretanu posle dve nedelje, neko posle dva-tri meseca i svima je opet super nos. Ono što tebe treba da brine su potencijalni udarci jer je nos veoma osetljiv ali raspitaj se mislim da postoji plastična zaštita za nos koja se nosi posle operacije i baš je namenjena sportistima, to sam negde pročitala nadam se da će ti biti od pomoći!
Milann mesec dana je i više nego dovoljno. Kad budeš zakazivao preglede kažeš kada ti je operacija (piše na uputima da je op. u pitanju) i da ti trebaju nalazi malo ranije pa će ti oni izaći u susret ako je gužva. Ja sam radila dve nedelje pred i sve je ispalo ok. Ne zaboravi na uput od orl iz D.z. za bolničko lečenje! Ako su svi nalazi dobri a sigurno hoće poneseš ih sve na prijem i to je to:) srećno!
28. dan od operacije prodisah po malo al konci ni makac
pozdrav za devojke sa kojima sam se dopisivala preko pp koje kod mene očigledno više ne rade
Glupavi Strajk!! Ove nedelje maltene nisu ni operisali zbog njega i sada se stvorila lista i pomeraju se op. Bar je meni pomerena za par dana. Cisto da znaju oni koji ma je u narednih 10tak dana zakazana op na KBC Zvezdari. Bolje proverite sa doktorima termin da ne prodjete kao ja. Otisla na prijem i cvrc. Pomerena op za sl nedelju.
Dzivdza napisao:Glupavi Strajk!! Ove nedelje maltene nisu ni operisali zbog njega i sada se stvorila lista i pomeraju se op. Bar je meni pomerena za par dana. Cisto da znaju oni koji ma je u narednih 10tak dana zakazana op na KBC Zvezdari. Bolje proverite sa doktorima termin da ne prodjete kao ja. Otisla na prijem i cvrc. Pomerena op za sl nedelju.
Zvao sam danas dr D.M. koja kaze da ne zna sta ce biti sledece nedelje ali da se pojavim na prijemu pa cemo videti... Sestra iz ambulante kaze da je juce bio prijem i da bi trebalo da se rade zakazane operacije. Sad mi nista nije jasno... Inace sam i nakacio neki grip ovih dana po guzvama dok sam prikupljao rezultate, cisto da mi ne bude dosadno i da ne ispadne sve kako sam planirao...
E bas smo baksuzi!
Milann napisao:Meni je ostalo manje od mesec dana do operacije, a još nisam pribavio nalaze, tek za sredu 25-og sam zakazao kod opšte prakse za uput, koliko vrmena treba za sve analize, pre svega rentgen i bris, za laboratoriju nije problem, i koliko pre operacije otići kod dr sa rezultatima?
Zavisi u kom si DZ. Ja sam, recimo, zavrsio sve istog dana jer se RTG ne zakazuje. Rezultati krvi i urina-standardno, za dan a brisevi za 2 dana.Doduse, imao sam od ranije krvnu grupu pa ne znam koliko se to ceka jer se radi u Zavodu za transfuziju ali sumnjam da se ceka duze od jednog dana.
Dzivdza napisao:Glupavi Strajk!! Ove nedelje maltene nisu ni operisali zbog njega i sada se stvorila lista i pomeraju se op. Bar je meni pomerena za par dana. Cisto da znaju oni koji ma je u narednih 10tak dana zakazana op na KBC Zvezdari. Bolje proverite sa doktorima termin da ne prodjete kao ja. Otisla na prijem i cvrc. Pomerena op za sl nedelju.
Zvao sam danas dr D.M. koja kaze da ne zna sta ce biti sledece nedelje ali da se pojavim na prijemu pa cemo videti... Sestra iz ambulante kaze da je juce bio prijem i da bi trebalo da se rade zakazane operacije. Sad mi nista nije jasno... Inace sam i nakacio neki grip ovih dana po guzvama dok sam prikupljao rezultate, cisto da mi ne bude dosadno i da ne ispadne sve kako sam planirao...
E bas smo baksuzi!
Milann napisao:Meni je ostalo manje od mesec dana do operacije, a još nisam pribavio nalaze, tek za sredu 25-og sam zakazao kod opšte prakse za uput, koliko vrmena treba za sve analize, pre svega rentgen i bris, za laboratoriju nije problem, i koliko pre operacije otići kod dr sa rezultatima?
Zavisi u kom si DZ. Ja sam, recimo, zavrsio sve istog dana jer se RTG ne zakazuje. Rezultati krvi i urina-standardno, za dan a brisevi za 2 dana.Doduse, imao sam od ranije krvnu grupu pa ne znam koliko se to ceka jer se radi u Zavodu za transfuziju ali sumnjam da se ceka duze od jednog dana.
Pa ja znam krvnu grupu, ali nemam napismeno, da li je to ok ?
Krvan grupa u Zavodu za transfuziju, sledeći dan dobiješ rezultat, bez uputa oko 1000din. sa besplatno, nema gužve pa ti odluči..u mom d.z rtg se zakazuje ja sam čekala nedelju dana, bris nosa 4-5 dana jer šalju analize u Batut ...
Trebalo bi da idem na operaciju juna meseca. Imam problem sa devijacijom a i estetskim delom. Sto se devijacije tice,posle povrede jos u osnovnoj ne disem na obe nozdrve,vec se to naizmenicno smenjuje. Cas disem s leve,dok desna uopste ne funkcijonise,i obrnuto,sto je narocito izrazeno dok spavam. Sto se estetskog dela tice,afans mi je,od tog preloma,unisten. Nos je bukvalno kao kriva cev,a i profili sa leve i desne strane se razlikuju. S leve mi je nos ravan,s desne imam grbu. Ja sam razmisljala o tome da kad zakazujem operaciju samo trazim da mi se isturpija ta nepravilnost,popravi afans,i bude simetrican,bez diranja devijacije. Koliko je to pametno po vasem misljenju? I da li je imao neko iskustva sa ovom vrstom operacije na VMA u Nisu? Hvala unapred na odgovoru
Maritza zar je moguce da je sad toliko skupo? Ja kad sam gledala ranije bilo je oko 600 na VMA, a to sam citala pre mozda pola godine, godinu po forumima... Svakako cu pogledati vise mesta i raspitati se, po mogucstvu najuriti neke veze ako uspem ranije je bilo dz operisati nos, znam jer je moja keva radila, samo ti treba izvestaj psihijatra a danas je jeftinije samo ako ide uzdevijaciju a besplatna varijanta ne postoji nazalost :/msm da je ovo stvarno previse koliko su svi digli cene, trebalo bi da postoji neka povoljnija varijanta za siromasniju populaciju... Hvala na savetima. Pozdrav
evo da se i ja javim i da ohrabrim sve koji imaju nedoumice da li da odu na operaciju nosa.
Zaista nije nista strasno kao sto mozda izgleda zbog onih silnih otoka i modrica. Mene je jedino malo vise bolelo grlo i to je sve sto me je bolelo...Nisam primala nista protiv bolova. Oporavak je malo dosadniji jel se dise samo na usta al to je sitnica kad znate da ste resili problem nosica. Ja sam isla u KBC Zvezdara, operaciju mi je radila doktorka Dusanka Milosevic za koju imam samo reci pohvale! Super mi je uradila nosic. Sredila mi je devijaciju nosa i uradila mi je estetiku.
Evo i slicica pre i posle operacije. Slicice posle operacije su nedelju dana posle skidanje maske tako da sam jos uvek pod otokom i imam par modrica. Ali i da ostane ovakav je super
Javite utiske!
Mimzys super ti izgleda sad, lepo ti je skinula grbu i izravnjala i pristaje lepo tvom licu. Sve pohvale ))) Mene zanima samo kolika je cena na Zvezdari, da li isto zavisi od toga da li radis samo estetiku ili oba, devijaciju i estetiku? Ja imam slican nos kao tvoj sto je bio, imas sliku na prethodnoj strani, uradjenu kao slideshow sa izmenom, i ja bih pored ravnjanja da ga malo i smanjim pa me zanim koliko je to izvodljivo i da li znas da je neko radio slicno
Tnx Aleksandra, drago mi je da ti se svidja
Na Zvezdari je ako imas devijaciju i uput od lekara besplatno, urade ti i estetiku ako zelis!
Jeste da se malo duze ceka kod doktorke Dusanke ali vredi. Doktorka je profesionalac u svom poslu
a i osoblje na Zvezdari je bas ljubazno.Moze npr da se desi da neko otkaze operaciju i da te pozovu ranije kao sto se meni desilo:)
Najbolje je da odes kod nje na konsultacije i ona ce ti najbolje reci sta treba da promenis na nosu jer ona ipak bolje zna sta pristaje tvom licu i da li treba smanjivati nos i za koliko.
Pozz