Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Komar45
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 2:30 pm

Re: Operacija nosa

Post od Komar45 »

@ Eclectic/a

Pa to,najdraze mi je sto izgleda prirodno,a ne plasticno :) Hvala puno na savetima! Pozz :)
Komar45
Novi član
Novi član

Post od Komar45 »

Bryan napisao:Odlican nos Komar45! ;) Koliko dugo se oporavljas?
Hvala puno :) 24. marta sam se operisao,sedam dana sam nosio masku,znaci ovo mi je druga nedelja oporavka i veoma sam zadovoljan.Otoci gotovo skroz da su spali.Jos uvek mi je nos malo sirok zbog otoka,ali i to ce vremenom da se sredi :) Inace zivim normalno,normalno spavam,izlazim napolje,trcim,treniram u teretani,sve je ok :) Doktor mi je rekao da desetak dana posle skidanja maske mogu da se vratim treninzima u teretani i normalnom zivotu...Pozz :)
Maritza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2011 11:08 pm

Post od Maritza »

Konačno i prva kontrola...dr je zadovoljna rezultatom kao što i ja tvrdim da je profil odličan a za deo oko nosnih rupica gde je desna strana veća od leve da su tu još uvek konci koji vuku, otok i da tu ima mesta još za promene...pa nadam se da je tako jer da toga nema bio bi tres, tres tres jolie... ah, treba biti strpliv a to nije lako!
Alexandre dok sam bila u bolnici nisam videla ni jedan rad Brankin ali je sigurno i ona dobar hirurg....bila je jedna gospođa koju je operisao načelnik i ispalo je sasvim dobro... super, još malo i imaćeš nov nos :D
Komare jel može neka sličica i od napred...mislim anfas? Čini mi se da tebi otoci spadaju dosta brže nego meni a što se fizičkih aktivnosti tiče meni je rečeno ne nikako dva meseca od operacije!
Elektra ... baš je gore pomenuta žena pušila već dva sata nakon op. ma strastveni pušač i kad su joj skinuli masku meni je izgledalo sve ok... e sad pušenje sigurno utiče na proces zarastanja rana u smislu brzine tj da ide sporije zbog opterećenosti krvnih sudova...pa?
Pozdrav društvance :wink: i slobodno pitajte šta god vas interesuje u vezi op. ili postop. toka
see ya
Komar45
Novi član
Novi član

Post od Komar45 »

Maritza napisao:Konačno i prva kontrola...dr je zadovoljna rezultatom kao što i ja tvrdim da je profil odličan a za deo oko nosnih rupica gde je desna strana veća od leve da su tu još uvek konci koji vuku, otok i da tu ima mesta još za promene...pa nadam se da je tako jer da toga nema bio bi tres, tres tres jolie... ah, treba biti strpliv a to nije lako!
Alexandre dok sam bila u bolnici nisam videla ni jedan rad Brankin ali je sigurno i ona dobar hirurg....bila je jedna gospođa koju je operisao načelnik i ispalo je sasvim dobro... super, još malo i imaćeš nov nos :D
Komare jel može neka sličica i od napred...mislim anfas? Čini mi se da tebi otoci spadaju dosta brže nego meni a što se fizičkih aktivnosti tiče meni je rečeno ne nikako dva meseca od operacije!
Elektra ... baš je gore pomenuta žena pušila već dva sata nakon op. ma strastveni pušač i kad su joj skinuli masku meni je izgledalo sve ok... e sad pušenje sigurno utiče na proces zarastanja rana u smislu brzine tj da ide sporije zbog opterećenosti krvnih sudova...pa?
Pozdrav društvance :wink: i slobodno pitajte šta god vas interesuje u vezi op. ili postop. toka
see ya
Evo slike od napred...U pravu si,meni su dosta brzo spali otoci,mada ima ih jos,njima ce trebati malo vise vemena da spadnu,ali oni nisu toliko primetni...Za fizicke akticnosti je meni doktor rekao da slobodno mogu deset dana posle operacije da se bavim,ali da se pazim i da se ne bavim boksom,rukometom i slicnim sportovima gde je nos na udaru...ja se inace bavim teretanom,i nos nije u tom slucaju na udaru :)

Slika
venera333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 6:45 pm

Post od venera333 »

Komar45 napisao:
Maritza napisao:Konačno i prva kontrola...dr je zadovoljna rezultatom kao što i ja tvrdim da je profil odličan a za deo oko nosnih rupica gde je desna strana veća od leve da su tu još uvek konci koji vuku, otok i da tu ima mesta još za promene...pa nadam se da je tako jer da toga nema bio bi tres, tres tres jolie... ah, treba biti strpliv a to nije lako!
see ya
Evo slike od napred...U pravu si,meni su dosta brzo spali otoci,mada ima ih jos,njima ce trebati malo vise vemena da spadnu,ali oni nisu toliko primetni...Za fizicke akticnosti je meni doktor rekao da slobodno mogu deset dana posle operacije da se bavim,ali da se pazim i da se ne bavim boksom,rukometom i slicnim sportovima gde je nos na udaru...ja se inace bavim teretanom,i nos nije u tom slucaju na udaru :)

Slika
Lepo ti je uradjen vrh nosa :roll: ispravio ti je nos :) meni je 6 meseci bio pod otocima i sve zavisi od organizma kojom ce se brzinom svako od nas opravljati....Cuvaj se povreda kao da moras da ides u teretanu i sada 8) Zamisli da se povredis pa sta ces onda a znas vrlo dobro kroz sta si prosao..nos je osetljiv mesecima posle operacije i mora dodatno da se cuvas i prehlada i povreda
Maritza
Novi član
Novi član

Post od Maritza »

Dinooo :D anfas izgleda odlično, vrh nosa je baš prirodan!!! Hvala što si postavio slike!
Jesu ti ispali konci? Ja sam operisana 23.marta i još su tu i izgleda mi kao da neće skoro!? kad se smejem zateže a mimika mi je potpuno izmenjena zbog poluosmeha, potpuno retardirano izgleda :lol:
Venera33 odakle ti na forumu? Obično svi nestanu posle dva tri meseca, dobiju divne nosiće, najgori deo oporavka prodje pa zapale... Jesi zadovoljna konačnim ishodom?
anyyyy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 3:10 pm

Post od anyyyy »

Nakon godinu dana od operacije sam se vratila na forum da vidim da li sa mnom jedinom nesto nije u redu,da nisam objektivna sto se tice rada doktorke Milosevic ili da sam mozda jedini baksuz koji nije zadovoljan ishodom operacije posto pre nego sto sam uradila operaciju forum je bio pun samo pozitivnih komentara. Ali vidim da je sada sve vise nezadovoljnih. Uglavnom ja sam se odlucila za doktorku Milosevic jer je po svim forumima samo o njoj nije bilo negativnih komentara. Kada sam otisla na konsultaciju to je trajalo neka 2-3 minuta i nije bila preterano strpljiva za moja pitanja sve je bilo nekako uzurbano. Takodje je nije ni zanimalo sta se meni ne dopada na mom nosu nego je rekla nesto tipa ja cu uraditi operaciju kako ja mislim da treba da izgleda. Problem koji sam ja imala sa nosem je sto je bio dugacak i imao je grbicu. Dogovor je bio da se skine grbica i podigne i malo skrati vrh. Nakon operacije mi je rekla da je jako zadovoljna kako je ispalo i da je sve po dogovoru uradila. Kada sam skinula masku rekla mi je drugu pricu,kako ga namerno nije previse skratila jer sam ja mlada pa ima vremena to opet da se radi ako nije dovoljno skracen.I sada godinu dana nakon operacije i kada je otok potpuno nestao na nosu primecujem da grbica nije skroz skinuta,vrh nosa se spustio opet na isto mesto gde je ranije i bio i nos mi izgleda jako slicno onome kao pre operacije. Iskreno nisam perfekcionista i nisam ocekivala savrsen nos ali ono sto sam dobila je daleko od savrsenog. Kada mi i porodica i prijatelji kazu da primecuju kako je slican kao ranije i podrzavaju da uradim jos jednu operaciju. Eto to je moje iskustvo. Sada trenutno trazim novog hirurga da uradim korekciju i vise ni ne znam gde da trazim i kome mogu da poverim svoj nos.
venera333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 6:45 pm

Post od venera333 »

anyyyy napisao:Nakon godinu dana od operacije sam se vratila na forum da vidim da li sa mnom jedinom nesto nije u redu,da nisam objektivna sto se tice rada doktorke Milosevic ili da sam mozda jedini baksuz koji nije zadovoljan ishodom operacije posto pre nego sto sam uradila operaciju forum je bio pun samo pozitivnih komentara. Ali vidim da je sada sve vise nezadovoljnih. Uglavnom ja sam se odlucila za doktorku Milosevic jer je po svim forumima samo o njoj nije bilo negativnih komentara. Kada sam otisla na konsultaciju to je trajalo neka 2-3 minuta i nije bila preterano strpljiva za moja pitanja sve je bilo nekako uzurbano. Takodje je nije ni zanimalo sta se meni ne dopada na mom nosu nego je rekla nesto tipa ja cu uraditi operaciju kako ja mislim da treba da izgleda. Problem koji sam ja imala sa nosem je sto je bio dugacak i imao je grbicu. Dogovor je bio da se skine grbica i podigne i malo skrati vrh. Nakon operacije mi je rekla da je jako zadovoljna kako je ispalo i da je sve po dogovoru uradila. Kada sam skinula masku rekla mi je drugu pricu,kako ga namerno nije previse skratila jer sam ja mlada pa ima vremena to opet da se radi ako nije dovoljno skracen.I sada godinu dana nakon operacije i kada je otok potpuno nestao na nosu primecujem da grbica nije skroz skinuta,vrh nosa se spustio opet na isto mesto gde je ranije i bio i nos mi izgleda jako slicno onome kao pre operacije. Iskreno nisam perfekcionista i nisam ocekivala savrsen nos ali ono sto sam dobila je daleko od savrsenog. Kada mi i porodica i prijatelji kazu da primecuju kako je slican kao ranije i podrzavaju da uradim jos jednu operaciju. Eto to je moje iskustvo. Sada trenutno trazim novog hirurga da uradim korekciju i vise ni ne znam gde da trazim i kome mogu da poverim svoj nos.
Znam kako ti je :-? Imala sam dve operacije do sada i otisla sam kod dr kojeg su svi hvalili a mene je upropastio :x Da se ne pitate ko je to :o taj je odavno u penziji..i tada je bio vec straiji i ne znam sta mi bi da odem kod njega..u stvari svi su ga hvalili ali sam se dvoumila jer je bio vec u godinama :-?

Faktor srece je jako bitan plus reakcija organizma...najgora sam bila oba puta sa modricama i podlivima koji su bas sporo prolazili :-? moja drugraica se operisala kod istog dr i dobro izgleda nos posle par godina :lol: Nisam imala srece sa izborom dr i to je to...ne znam kod koga bih sada posle svega otisla..
Maritza
Novi član
Novi član

Post od Maritza »

Jao baš mi je žao što si razočarana :( za svaku sledeću operaciju potrebno je još više hrabrosti a opet niko ne daje garanciju šta će se desiti :(
Kada sam razmišljala o operaciji bila sam tako optimistična i uočavala sam samo postove i članke koji su afirmativni a kad sam posle operacije iščitavala opet to isto činilo mi se kao da ima brdo nepredviđenih komplikacija i puno nezadovoljnih :roll:
E, sad ja sam veoma zadovoljna profilom stvarno je lepo usklađen sa licem, pre operacije sam je jurila po hodniku da joj kažem da mi ne podigne previše vrh to je bila moja jedina želja da tako kažem pošto se skidanje grbe podrazumevalo, i isto mi je odgovorila da ona zna najbolje koliko treba što je meni i logično jer je ona hirurg, na kraju mislim da će tako i biti ali još je rano jer je pršlo 20tak dana od op. , ono što je mene opredelilo između ostalog da se operišem baš tu je i to što mi je rekla da nema želja nego može i treba to, to i to pa ti razmisli. Mene brine jedino taj vrh koji se formira mesecima tako da znam da će svi reći da je još rano :-? zapravo to i nije klasično vrh već deo oko samih nosnih rupica koji je nekako gledano od napred talasast zbog te izbočine, otoka šta već :( nisam videla da se iko ikada baš na to žalio tako da sam u zbunu čak ni jedan njen rad koji sam videla nije imao taj problem pa će mi biti baš žao ako sam izuzetak??! Što se estetike tiče to je jedino što me brine, objektivno ja vidim, moji najbliži takodje vide, ostali kako ko, neko odmah pita šta ti je to, neko ne primećuje ni kad mu pokažem!? I još me dodatno smara što nije funkcionalan znači dišem na usta još uvek, noću je pakleno dok jedem je teško, kad pogledam unutra otecnooo, ali ne žalim se puno jer na kraju krajeva dobih lep(ši) nos :P
Komar45
Novi član
Novi član

Post od Komar45 »

venera333 napisao:
Komar45 napisao:
see ya

Slika
Lepo ti je uradjen vrh nosa :roll: ispravio ti je nos :) meni je 6 meseci bio pod otocima i sve zavisi od organizma kojom ce se brzinom svako od nas opravljati....Cuvaj se povreda kao da moras da ides u teretanu i sada 8) Zamisli da se povredis pa sta ces onda a znas vrlo dobro kroz sta si prosao..nos je osetljiv mesecima posle operacije i mora dodatno da se cuvas i prehlada i povreda
Drago mi je da ti se dopada :) U teretanu moram ici,ide leto,sta da radim :) cuvam se ja u teretani,pa nece valjda teg na nos da mi padne :D Znam da je nos osetljiv i veoma sam pazljiv.Kad se umivam,ja ga jedva pipkam,kad spavam trudim se da se ne okrenem u stranu i ne legnem tako da stisnem uz jastuk....pozz :)
Komar45
Novi član
Novi član

Post od Komar45 »

Maritza napisao:Dinooo :D anfas izgleda odlično, vrh nosa je baš prirodan!!! Hvala što si postavio slike!
Jesu ti ispali konci? Ja sam operisana 23.marta i još su tu i izgleda mi kao da neće skoro!? kad se smejem zateže a mimika mi je potpuno izmenjena zbog poluosmeha, potpuno retardirano izgleda :lol:
Venera33 odakle ti na forumu? Obično svi nestanu posle dva tri meseca, dobiju divne nosiće, najgori deo oporavka prodje pa zapale... Jesi zadovoljna konačnim ishodom?
Hvala puno,drago mi je da ti se dopada :) Nema na cemu,postavio sam ih jer mi dosta znaci i tudje misljenje...Iz nosa su mi do sad dva tri puta ispadali delovi konca,da li je sve izaslo,to ne znam :) Ja sam operisan dan posle tebe,24. marta :) Znam kakav je taj "zategnuti" osecaj,i ja ga jos uvek imam...kada se nasmejem gornja usna se jedva malo pomeri,u pravu si izgleda bas retardirano :) pozz
Komar45
Novi član
Novi član

Post od Komar45 »

anyyyy napisao:Nakon godinu dana od operacije sam se vratila na forum da vidim da li sa mnom jedinom nesto nije u redu,da nisam objektivna sto se tice rada doktorke Milosevic ili da sam mozda jedini baksuz koji nije zadovoljan ishodom operacije posto pre nego sto sam uradila operaciju forum je bio pun samo pozitivnih komentara. Ali vidim da je sada sve vise nezadovoljnih. Uglavnom ja sam se odlucila za doktorku Milosevic jer je po svim forumima samo o njoj nije bilo negativnih komentara. Kada sam otisla na konsultaciju to je trajalo neka 2-3 minuta i nije bila preterano strpljiva za moja pitanja sve je bilo nekako uzurbano. Takodje je nije ni zanimalo sta se meni ne dopada na mom nosu nego je rekla nesto tipa ja cu uraditi operaciju kako ja mislim da treba da izgleda. Problem koji sam ja imala sa nosem je sto je bio dugacak i imao je grbicu. Dogovor je bio da se skine grbica i podigne i malo skrati vrh. Nakon operacije mi je rekla da je jako zadovoljna kako je ispalo i da je sve po dogovoru uradila. Kada sam skinula masku rekla mi je drugu pricu,kako ga namerno nije previse skratila jer sam ja mlada pa ima vremena to opet da se radi ako nije dovoljno skracen.I sada godinu dana nakon operacije i kada je otok potpuno nestao na nosu primecujem da grbica nije skroz skinuta,vrh nosa se spustio opet na isto mesto gde je ranije i bio i nos mi izgleda jako slicno onome kao pre operacije. Iskreno nisam perfekcionista i nisam ocekivala savrsen nos ali ono sto sam dobila je daleko od savrsenog. Kada mi i porodica i prijatelji kazu da primecuju kako je slican kao ranije i podrzavaju da uradim jos jednu operaciju. Eto to je moje iskustvo. Sada trenutno trazim novog hirurga da uradim korekciju i vise ni ne znam gde da trazim i kome mogu da poverim svoj nos.
Moj savet,klinika La Brea,Doktor Piscevic i doktor Bjelic...Oboje rade i na VMA,tamo se mozes o svemu raspitati...Pozz
Alehandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2012 3:46 am

Post od Alehandra »

Cao svima,

nova sam na forumu i planiram u septembru ove godine da idem na operaciju. U sustini cilj mi je samo da smanjim grbu i velicinu nosa, ali to povlaci sa sobom i izmenu sirine (verovatno) i velicine nozdrva. Ne bih da ispadne smanjim nos a nozdrve ostanu ogromne, bice uzas :D mislila sam da idem na VMA posto sam ranije cula da je cena pristupacna (oko 600e) i da je vecina generalno zadovoljna. Ali sad cujem drugacije, da je skuplje i da je bolje na privatnoj... Bilo kakav savet je dobrodosao :)

moj slucaj
Slika

valjda ce ovo moci da se vidi kao neki slideshow...neiskusna sam
Korisnikov avatar
zuca9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2011 3:22 pm

Post od zuca9 »

Cao svima,
potreban mi je savet u vezi estetske operacije nosa. Vec neko vreme razmisljam da je odradim ali sam veoma sportski aktivan. Pre svega mislim na basket i to mi je postao deo zivota. Sta mislite koliko bih morao da pauziram i da li je uopste moguce odraditi operaciju nosa bez neke vece pauze? Koliko je opasno da se odradi operacija nosa kad u basketu non stop postoji rizik od povrede??? Hvala svima i ne stedite se sa savetima 8)
Milann
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 1:01 am

Post od Milann »

Meni je ostalo manje od mesec dana do operacije, a još nisam pribavio nalaze, tek za sredu 25-og sam zakazao kod opšte prakse za uput, koliko vrmena treba za sve analize, pre svega rentgen i bris, za laboratoriju nije problem, i koliko pre operacije otići kod dr sa rezultatima?
Odgovori