Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
hvala ti u svaakom slučaju. I da znas, češća je pojava da se operacija nosa radi min.2 puta TI SI IPAK IMALA I SREĆE,osim njihove nesumnjive stručnosti ! Ne plašim se operacija, naprotiv,one mi predstavljaju korak napred da činim nešto lično i samo za sebe... ali za sad i pored strucnosti nisam imala sreće,valjda...Ne znam kako ti,ali ja sa takvim zadovoljstvom štedim za neku intervenciju ( radim kao predškolski vaspitač i majka sam sedmogodišnjeg dečaka ) da nemam strah ni od bola ,ni od tripova vezanih za anesteziju....Mislim pozitivno i radujem se lepim promenama..E sad...što nije sve uvek kako treba...Tek as NE MOGU da odustanem jer sam prošla sve te oporavke,bolovanja...
`Malena `,a zasto ti ne bi postavila sliku tvog nosa pa da ti mi damo neki sud.
Mozda si previse samokriticna,pa mozda misljenje vise lica moze da ti pomogne da promenis svoj stav,ako je neosnovana tvoja briga.
Ja bih samo da pomognem,nemoj da me shvatis pogresno.
Jer mozda ce meni doktorka sutra reci da nisam slucaj za operaciju i da sam umislila svoj mali problem. Ko zna. Nekada sebe vidimo u ogledalu dosta losije od realne slike.
malenna76 hvala ti na odgovoru. Imam jos jedno pitanje.Meni je nos iz afansa skroz kriv,poput luka-lomila sam nos kad sam bila manja. E sad,s tim turpijanjem,mislite li da cu da dobijem ravan nos iz afansa i profila,ili to turpijanjem ne moze da se sredi?
Nato, kod doktora BJELIĆA NA VMA, što on kaze,takve stvari rešavaju se lakše ,a ne ja koja sam htela od malo proširenog nosa da sužavam,skraćujem... Moja cimerka je imala veći nos sa grbicom,to se rutinski radi.
Pre neki dan mi je od smejanja ispao konac iz nosa, doduse kako se uvek smejem nalevo tako je ispao samo iz leve strane nosa... Sad mi je jedna nozdrva spustena a druga u kojoj je konac podignuta. To me bas iritira. Ako neko od operisanih jos uvek posecuje forum koliko treba da prodje da ispadne konac u normalnim okolnostima ? I jel pozeljno to nekontrolisano smejanje? Mene boli, trudim se da se suzdrzim ali nekada ne mogu... i pre neki dan tako ispade nesto iz nosica
Imam jedno pitanje za sve koji su bili na pregledu kod dr milosevic....posaljete mail, dr kaze kada da odete u kbc zvezdaru, odete tamo cekate ispred ambulante u prizemlju, udjete unutra i da li vam u toj ambulanti dr kaze da li moze da vas operise ili vas posalje u neku drugu ambulantu?
Africa,
meni su konci mesecima ispadali.
taman kad sam pomislila nema ih ono naletim na jos jedan,imala sam celi hekleraj u nosu.
Anamarija,pises dr.mail ona ti daj broj telefona,javis se i ona ti kaze kad da dodjes,obicno je meni bar pregled bio gore na drugom spratu.
pogleda nos,kaze sta bi radila i kad moze.
moj predlog vam je da ako ste sigurni da zelite da vam dr.Milosevic radi insistrate da vas upise u svoju svesku,tek kad ste upisani onda je sigurno kad ce operacija biti.
kod njih je najveci problem sto sedmicno mogu uraditi samo dve operacije,prosle godine su operacije kod dr.M. bile sredom i petkom.
a guzva je velika,ali kad vas upise u svesku ako neko odustane onda ona poziva.
jaoj 3, 4 meseca... smor. Meni je spalo sa onog dela gde je kost vec druge nedelje, ali vrh se ni malo ne smanjuje. Sad je ceo taj prizor smesan... ko ce da ceka da prodje 3,4 meseca
micika2 napisao:
kod njih je najveci problem sto sedmicno mogu uraditi samo dve operacije,prosle godine su operacije kod dr.M. bile sredom i petkom.
a guzva je velika,ali kad vas upise u svesku ako neko odustane onda ona poziva.
Nisam znao da rade samo dve operacije nedeljno,to je skroz bzv,zasto ne mogu da odrade 5 operacija,tj jednu dnevno :S
Sada kada razmislim meni je doktorka ponudila 15. i 17. februar, a to su sreda i petak,sto znaci da i sada doktorka isto radi...inace ja sam sva sreca odabrao 17. februar jer je sada u sredu drzavni praznik...
Svako ko je citao prethodne postove zna da sam imao zakazanu operaciju 17 februara tj sada u petak,medjutim...
cimao sam se prethodnih 10 dana,radio sve rezultate i kada sam napokon sve skupio i otisao danas da otvorim istoriju bolesti doktorka me je sacekala sa receniom: Petak je neradni dan,mozes da ides kuci slobodno,mozda te primim na leto! Mozete misliti kako sam se osecao u tom trenutku,srusio mi se ceo svet. Ona je mene juce zvala oko 17 i 10 na broj koji sam joj dao pre 7 ipo meseci,ali sam ja u medjuvremenu promenio broj pa taj drugi telefon nisam ni gledao, i onda mi je rekla: nisi se javljao na telefon,sada ces da cekas!, iako je jos pre nedelju dana znala da je petak neradni dan i mogla je da me pozove dan ranije ili da mi posalje mail,ona je cekala zadnji tren jer se nadala da se necu javiti, i na kraju se tako i ispostavilo ( to je mozda moja greska sto se nisam javio,ali nije morala da ceka 15 sati pred prijem u bolnicu da mi to javi!) Kada sam razgovarao sa njom malo pre bila je tolika drska i bezobrazna da je to bilo strasno..takvi nisu ni sluzbenici na onim najgorim salterima..a zasto je bila bezobrazna? zato sto se razocarala u mene jer joj nisam ponudio nikakav novac,koji ona ocekuje od vecine pacijenata..Zanima me samo dal neko sme/hoce javno da prizna da joj je dao mito (ko je vec imao operaciju) ili neko kome trazi za ubuduce, ili barem neka mi to kaze preko privatne poruke. Eto, toliko od mene, ja cu sada ici kod Dr. Branke, hvala ako ste procitali ovoliki post