Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Re: Operacija nosa

Post od Africa-Mileva »

UltraM nos ti je stvarno super, savrsen! Ne znam kako ti je izgledao pre ali sad je waou. Moramo da te pitam da li si za tih 10dana u bolnici video neke nosice Dr Mihailovic :D ?

Nego, Neo90 mislim da te je hirurg malo prevario. Kako ne sme vise da skida taj deo pa ljudima su skidane i vece grbe od te. Da li ti je hirurg uopste lomio nos? Kod kog hirurga si operisao? Bez problema mozes na novu operaciju samo nadji novog doktora i sredice ti nos.
UltraM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 3:31 pm

Post od UltraM »

Africa-Mileva, hvala ti! ;)
Evo kako mi je nos izgledao pre:

Slika

Slika

Ovde se nesto bas i ne vidi ta sirina nosa kod grbe, ali je uzivo delovao bas siroko, stavljajuci akcenat bas na nos (sto nikako nisam zeleo). :D

A nakon operacije: (ponavljam se, znam, no, aj da i ovu sliku stavim ovde radi bolje preglednosti) ;)

Slika

Sto se tice Dr. Mihailovic - ona je operisala mog cimera iz bolnice. Radila mu je devijaciju, s njim sam svaki dan u kontaktu od tad i nekako i meni i njemu deluje da njemu sve to mnogo sporije zarasta (iako su "radovi" na mom nosu bili mnogo veci i zahtevniji). Ne znam, mozda je samo moj organizam bolje odreagovao - mozda nije do doktorke. :)

U svakom slucaju, mnoooogo radova doktorke Milosevic sam video (zbog cega sam se i odlucio da idem kod nje). Sto se nje tice, iz svih dosadasnjih "pre i posle" koje sam video - zaista je odlicna! Za ostale doktore mozda neko drugi moze nesto vise da kaze. :)

Neo90, dopisivali smo se na PP pre i moje i tvoje operacije... Moj savet ti je da sacekas makar jos 3 meseca, pa onda ides ponovo, ali da ovaj put ne brzas, nego odes kod nekog proverenog... I ja sam operaciju kod Dr. Milosevic cekao skoro 6 meseci, ali sam jedino za nju bio 100% siguran da je zaista dobra i da je vredi cekati. Nisam se pokajao! ;)

Sve najbolje ti zelim! ;)
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

i ja cu se ponoviti bas je dobar posao uradila! svidja mi se. nije ni cudo sto je guzva kad tako dobro radi. i moj nos je otprilike takve devijacije, samo malo manji, onako zenski.

cekaj nisam razumela. samo mu je radila devijaciju ili? ako je problem zarastanje nije strasno jer je to sve individualno, ali ako je "ruzniji" onda je to vec do doktorice?
UltraM
Novi član
Novi član

Post od UltraM »

:)
Sad gledam ove slike koje sam postavio, i na njima mi "stari" nos i ne izgleda bas toliko lose... ali je uzivo, na moju malu facu, zaista delovao, plus je isao prema dole (a na ovoj slici sam, ocigledno, malo podigao glavu pa deluje da je pod pravim uglom)! :roll:

Da, samo devijaciju mu je radila. Imao je mrtvu kost/devijaciju od koje skoro uopste nije mogao da dise. Estetiku mu nije radila, iako je on i to hteo (kao previse je za jednu operaciju) :-/

... a neki njen posao gde se vidi i estetika zaista nisam imao priliku da vidim! :)
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Pa vidi se razlika, i to velika. Pre je kriv, a ovamo savrseno prav. Jos imam slican problem tako da znam koliko to izgleda ruzno i cudno. U svakom slucaju, sad tebi sledi uzivancija resio si se jednog velikog problema.
puno za jednu operaciju :roll: ... hvala na iskrenosti, to mi je cudno bio si tamo 10 dana i nijednu estetiku nisi video. nista, ja imam zakazano ali oticicu kod dr Milhailovic kad prikupim analize kod nje pa ako ne bude htela da ga ispravlja vec samo devijaciju necu ni da uradim to.
a za dr Milosevic ne znam... radovi su joj super, ali odustala sam... mada mozda posle tog posta jos malo razmislim.
UltraM
Novi član
Novi član

Post od UltraM »

Nema na cemu, hvala tebi! ;) Drago mi je ako moja iskustva mogu nekome da pomognu! ;)

Anyway, ne bih da zvucim kao da te nagovaram, zaista mi to nije namera, ali zena (Dr. Milosevic) stvarno ubada u srz. Ako uzmem u obzir samo taj estetski deo, ja pre odlaska kod nje (a obisao sam 4-5 doktora pre nje) nikad nisam ni razmisljao o tome da mi je nos sirok i da mi "pokriva" veci deo face, da mi grba i nije toliko velika koliko je zapravo siroka pa joj to daje neki glomazan izgled, ali sam nakon konsultacija s njom zapravo ustanovio sta je moj pravi estetski problem kad je nos u pitanju. :)

Sve o cemu smo pricali pre operacije je ispostovala na krajnje profesionalan nacin, brinula se o meni i obilazila me vise nego rodjena majka, a sad kad pogledam i svoje, i rezultate drugih koji su kod nje operisani, vidi se da je zaista maher u svom poslu i da radi bez greske. :D

To dokazuje i cinjenica da svi koji su me videli u poslednjih 15-tak dana komentarisu da pored toga sto vise nemam grbu i sirok nos, da mi faca ima neki drugi "smer", da mi lice dolazi do izrazaja, jer nos vise nije akcenat nego se sad fino stapa sa facom, ali takodje kazu i da je nos ostao "moj" - da nemam onaj plasticni, holivudski, nego da je lep, potpuno prirodan, koji u potpunosti ide uz moju facu. :D

Btw. ako sam dobro shvatio, Dr. Milosevic je specijalizirala estetiku, pa pretpostavljam da ona vise radi te "estetske" slucajeve, a ovih ostalih 3-4 doktora - polipe, funkcionalnost, sinuse...

U svakom slucaju, za te nalaze pre operacije ti treba max 2-3 dana (u nekoj drzavnoj klinici, a u privatnoj jos manje), radis ih tik pred operaciju da ne bi zastareli (jer sve osim, ako se dobro secam, snimka pluca, vazi samo mesec dana, dok snimak pluca vazi 6 meseci). ;)

Africa-Mileva - Jedno pitanje: nije mi jasno zasto si odustala od Dr. Milosevic?

PS. sorry na opsirnosti. I dalje sam pod utiscima, i nikako mi ne polazi za rukom da se obuzdam kad krenem da pricam o svom novom nosicu! :D
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

nemoj da se izvinjavas na opsirnosti nama koji razmisljamo o operaciji to mnogo znaci. bar meni... pogotovo zato sto je ovo meni jedini nacin da se informisem o operacijama jer ne znam nikoga iz svoje okoline ko je radio operaciju, svi imaju prelepe nosice :lol: .

zasto sam odustala, zato sto sam blesava i nekako sam suvise bila osetljiva posle onog razgovora u oktobru :roll: .. ne znam ni sama. zaista je cenim kao doktora, njeni radovi govore o njoj, a meni ne ide to uvlacenje nekome i onda sam shvatila da cu se bez toga nacekati na operaciju a ucinilo mi se da i dr Mihailovic radi dobro noseve pa reko da probam kod nje... nista ne gubim. a onda sam se sad uplasila da mi nece srediti estetiku vec samo funkcionalno a zbog toga ne bih pod noz.

izgleda nisam imala strpljenja sto nikada u zivotu nije dobro :roll:
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Africa-Mileva napisao:nemoj da se izvinjavas na opsirnosti nama koji razmisljamo o operaciji to mnogo znaci. bar meni... pogotovo zato sto je ovo meni jedini nacin da se informisem o operacijama jer ne znam nikoga iz svoje okoline ko je radio operaciju, svi imaju prelepe nosice :lol: .

zasto sam odustala, zato sto sam blesava i nekako sam suvise bila osetljiva posle onog razgovora u oktobru :roll: .. ne znam ni sama. zaista je cenim kao doktora, njeni radovi govore o njoj, a meni ne ide to uvlacenje nekome i onda sam shvatila da cu se bez toga nacekati na operaciju a ucinilo mi se da i dr Mihailovic radi dobro noseve pa reko da probam kod nje... nista ne gubim. a onda sam se sad uplasila da mi nece srediti estetiku vec samo funkcionalno a zbog toga ne bih pod noz.

izgleda nisam imala strpljenja sto nikada u zivotu nije dobro :roll:
da se dopunim da neko ne pomisli da je dr Mihailovic losa i da radi samo funkcionalno. ja je nisam bas najbolje razumela sta ce da radi od nosa i da li to ukljucuje esteski deo tako da sam se uplasila... mozda bez razloga :D . u svakom slucaju ako bude ok uradila podelicu to sa svima na forumu da bi se znalo za ubuduce ako ima zainteresovanih za operaciju kod nje!
UltraM
Novi član
Novi član

Post od UltraM »

Znam da verovatno nije pametno, ali ja i pored slabog zeluca nisam uspeo da odolim i da na youtube-u ne pogledam kako izgleda operacija nosa i sta ce mi sve raditi u bolnici. :)

Elem, ono sto sam primetio, a vredno je pomena je da na svim klipovima koje sam video, ljudima koji operisu nos ostaju oziljci dole na dnu izmedju nozdrva (gde se sece da bi se uslo u nos), ali ja nemam nigde nikakav oziljak - ni tu, ni iznad zuba (gde se desni spajaju sa gornjom usnom). Ocigledno su nekako sve radili kroz nozdrve, sto je zaista super! ;)

Ovim sam se bas pozitivno iznenadio radom nasih doktora u odnosu na te amerikance sa klipova! ;)

Eto, nadam se da ce nekome koristiti i ova info. :)

PS. da nema Africa-Mileve (koju ceka odgovor u inboxu), osecao bih se kao da ovde pricam sam sa sobom. :P :D
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Opusteno, cita jos njih ovaj forum ali valjda ih mrzi da komentarisu ili nemaju sta pametno da kazu :lol: . Valjda ce se sad nakon prozivanja neko ukljuciti u razgovor :D
Inace mislim da si ti svoju operaciju otplatio jer joj ovde radis sjajan marketing :wink: , dugo je neko nije tako hvalio i to sa sve slikom pre i posle
Maja993
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2011 7:11 pm

Post od Maja993 »

Caos svima,

Isla sam na pregled u orl KBC Zvezdara, i dr. Vojislav Jovanovic mi je zakazao operaciju, medjutim zanima me da li on radi te estetske operacije, jer vidim da sve pohvale idu Dr. Milosevic.
Zanima me i posle koliko dana spadaju otoci, i koliko se ostaje u bolnici.

Unapred hvala! :)
UltraM
Novi član
Novi član

Post od UltraM »

Hehehe, pa moram da je hvalim kad je zasluzila. :)

Secam se koliko sam ja bio u dilemi gde i kod koga da idem na operaciju. Onda sam na ovom forumu pronasao najpozitivnije komentare o njoj, nasao kontakte, zakazao pregled pa i operaciju, i zaista je opravdala sva moja ocekivanja. Takodje, ako moja iskustva i slike mogu nekome da pomognu da bude srecan i zadovoljan celokupnim tretmanom i ishodom operacije kao ja, ovo piskaranje je najmanje sto mogu da ucinim! :)

@Maja993: dovoljno je da prelistas poslednjih nekoliko strana foruma, tamo je sve detaljno ispisano ;)
Anyway, u bolnici se ostaje 8-10 dana, oporavak je prilicno individualna stvar, neko se oporavlja brze i lakse, neko ne, ali generalno - podlivi obicno spadaju za vreme boravka u bolnici, najveci deo otoka spadne u narednih par meseci, a dok ne spadne u potpunosti, moze da prodje i do godinu dana.
O dr. Jovanovicu, na zalost, ne znam bas nista, niti sam video nekog njegovog pacijenta.
Maja993
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2011 7:11 pm

Post od Maja993 »

oke, hvala ti puno! :)

a da li neko zna za dr. Jovanovica, da li radi te operacije?

I koji je po vasem misljenu najbolji hirurg, i kome da se obratim, sa obzirom da sam ja vec zakazala operaciju, kod dr. Jovanovica, da li moze da se promeni dr. ? :)

Hvala! :))
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

Pozdrav svima,da se i ja ukljucim u razgovor... Inace ultra ne pricas sam sa sobom,prati nas dosta ovaj deo foruma ;)
Ja sam kod Dr. Milosevic bio ja mislim u julu i rekla mi je da pre februara nema nista od termina,rekao sam dobro,sta drugo reci ? :D Onda sam ponovo isao kod nje pocetkom oktobra i zakazala mi je operaciju za 17 februar,mogao sam ja i malo ranije,ali sam hteo posle ispitnog roka,tako da sam uzeo taj termin. Doktorka je bila dosta ljubazna,mada prvi put kada sam bio nije mi tako delovala,ali morate i nju razumeti,ima brdo posla,ko zna koliko se njih javila samo sa ovog foruma...
I eto,sada jedva cekam taj datum da mi sredi nos(inu) xD,u pocetku mi je delovalo da nikad nece proci 7 meseci,sada je ostalo svega manje od 3 meseca,idu dani...:))
You'll never walk alone!
tanyaangel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 2:36 pm

Post od tanyaangel »

Zdravo svima. Ja sam ona sa 257-e strane sto je operisala krajnike i devijaciju zajedno... ako se neko pitao sta je sa mnom-prezivela sam...jedva ali tu sam...jos mi je jako tesko, kada se oporavim pisacu vam sta se izdesavalo, u medjuvremenu savetujem da NE radite ove dve operacije zajedno...
Odgovori