Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tanyaangel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 2:36 pm

Re: Operacija nosa

Post od tanyaangel »

-Htela sam JohnDove da ti se zahvalim sto si mislio na mene i sto si me se setio, hvala ti puno.

-Nemoj da se nerviras, mislim da kombinacija ove dve operacije nije uobicajna, jer su se na odeljenju svi iscudjavali, sestre, drugi doktori i ostali pacijenti...Kada sam trazila inekciju protiv bolova, med sestra je rekla-sta si trazila to si i dobila- mozda je i u pravu, doktor na pregledu nije trosio puno vremena na mene, rekao je da bi on to uradio zajedno pitao jel se slazem, sta ja znam, ako on misli da treba tako...Valjda ne valja ici pod tu opstu anesteziju vise puta u kratkom vremenskom periodu, mozda je doktoru bilo lakse da zavrsi sa mnom tako brze da se ne bakce dva puta, sta znam :roll: ...on je covek dr mr spec i sta sve ne mislila sam valjda on zna sta radi...
-Ja sam sad dobro, grlo zarasta, boli jos ali je bolje, nos-boli me na dodir prednji deo nosne pregrade gde je bio konac, ali lepo disem i ne boli kada se ne dira :)
John Dove
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2011 3:16 am

Post od John Dove »

tanyaangel napisao:-Htela sam JohnDove da ti se zahvalim sto si mislio na mene i sto si me se setio, hvala ti puno.

-Nemoj da se nerviras, mislim da kombinacija ove dve operacije nije uobicajna, jer su se na odeljenju svi iscudjavali, sestre, drugi doktori i ostali pacijenti...Kada sam trazila inekciju protiv bolova, med sestra je rekla-sta si trazila to si i dobila
Ne, nije u pravu i ako je tim recima rekla to samo pokazuje niskost ljudi kojima si bila okruzena. Ti nisi znala sta te ceka i da postoji manje bolna i manje stresna alternativa, a za to je kriv prevashodno doktor. Mislim da je najmanje sto mozes da uradis da napises njegovo ime ovde kako bi drugi bili upozoreni od takvog lika.
tanyaangel
Novi član
Novi član

Post od tanyaangel »

Ma ne, nisam ja htela nikoga da optuzujem, nije niko kriv ni za sta, operacije su uspele, jeste tezak oporavak nedelju dana ali sta sad... znala sam ja sta me ceka, nema tu sta, izvinjavam se ako sam nekoga opteretila i uznemirila opisom mog oporavka, zato i nisam htela da pisem u pocetku, samo sam rekla da ne savetujem drugima da rade nos i krajnike zajedno a i nije uobicajno to, ne verujem da ce se mnogi naci u toj situaciji, to sto sam ja krvarila ne znaci da se to svima desi, ne treba ljudi da se plase sad operacije devijacije, ne boli puno, brzo otok spadne i dise se fantasticno posle toga. Odnos med.osoblja...ima prijatnih ljudi ima neprijatnih, tako je to u zivotu, ne vredi ici ko Kalimero i vikati nepravda, nepravda.
John Dove
Novi član
Novi član

Post od John Dove »

Teras me da se raspravljam sa tobom! Nije normalno da trpis vece bolove, ako ne moras! Svaki doktor koji ti to priredi je napravio gresku!

Kao sto sam vec napisao, period nakon operacije devijacije ne boli. Najgori trenutak je sigurno slivanje krvi u grlo koje traje dan-dva. Te krvi se najlakse oslobodis ako je ispljunes, a tu dolazimo do ogromnog problema ako si operisao krajnike, jer to ispljuvavanje boli kao djavo! Iz onoga sto sam video, kad operises krajnike, boli kad pomeris usne!

Zanima me, je l ima doktora na ovoj temi? Sta oni misle o istovremenoj operaciji krajnika i nosa?

--

Tanja, salim se ja malo kad te ovako grdim. :P Tvoj bol, tvoja operacija, tvoja stvar. Lepo je sto si napisala sta ti se desilo jer to moze pomoci nekome drugom!
tanyaangel
Novi član
Novi član

Post od tanyaangel »

:) Sve si u pravu, samo mi je zao sto sam te iznervirala :P , tacno je i to za ispljuvavanje krvi, naravno da boli...
-Svidja mi se kako pises, uvek si temeljan i hvala ti sto se saosecas sa mojim bolom :D

- Htela sam da te pitam, jel te hrskavica na vrhu nosa i taj prednji deo pregrade ne boli vise? 16-ti mi je dan a i dalje boli na dodir, pa da znam kako je tebi...
John Dove
Novi član
Novi član

Post od John Dove »

Hrskavica moze da boli i gornja usna da bude ukocena i par meseci posle operacije. Mene je bolela na dodir dve nedelje nakon intervencije, ali sada skoro da ne osecam nista. I lucenje sekreta se svelo na minimum, zapravo prehladio sam se od neke silne prasine, pa sada ne lucim iz nosa onaj postoperativni gusti sekret, vec vodeni alergijski, sto me raduje :D

Mislim sve je super, jedino sto je ostalo je rdjava navika da disem na usta kada ne treba, ali jos se ucim!
tanyaangel
Novi član
Novi član

Post od tanyaangel »

Hvala ti puno. Usne su mi ok, a cini mi se da me i ta hrskavica svakim danom sve manje boli. Doktor je rekao da mesec dana cistim i vlazim nos sprejem Aqua Marin, to je izotonican rastvor morske soli, trenutno sam zdrava pa nemam sekreciju iz nosa. I meni je neobicno, narocito kad legnem da spavam :D
sanjka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 22, 2011 3:17 pm

Post od sanjka79 »

cao svima! evo i mene sa redovnim update-om :)
proslo je 8 meseci od moje operacije kod dr. milosevic. vrh je jos otecen i utrnut, kao i nepce kod gornjih keceva (zuba). drugim recima, nos jos nije moj. i tamo gde je bila grba, oseti se na dodir jos kvrzica i neravnina, ali to zaista samo na dodir.
izgleda sasvim lepo i, sto je najvaznije, mnogo lepse i lakse disem. Glavobolje su se proredile, upale sinusa sam zaboravila,a kad sam prehladjena uopste mi ne curi nos :)))
u principu mi samo jos ta utrnutost smeta, ali i samo onako u glavi :)

na 243. str. ovog foruma su moje slike pre i neposredno posle operacije
evo i jedne nove
http://imageshack.us/photo/my-images/209/dsc0027ab.jpg/

ako sta treba, tu sam!
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

Prelep ti je nosic :D !!! Uopste se ne provaljuje da si imala operaciju i da nos nije "tvoj" :lol:
venera333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 6:45 pm

Post od venera333 »

sanjka79 napisao:cao svima! evo i mene sa redovnim update-om :)
proslo je 8 meseci od moje operacije kod dr. milosevic. vrh je jos otecen i utrnut, kao i nepce kod gornjih keceva (zuba). drugim recima, nos jos nije moj. i tamo gde je bila grba, oseti se na dodir jos kvrzica i neravnina, ali to zaista samo na dodir.
izgleda sasvim lepo i, sto je najvaznije, mnogo lepse i lakse disem. Glavobolje su se proredile, upale sinusa sam zaboravila,a kad sam prehladjena uopste mi ne curi nos :)))

evo i jedne nove

ako sta treba, tu sam!
Super ti je nosic i tako prirodno izgleda :D blago tebi :D
UltraM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 3:31 pm

Post od UltraM »

sanjka79 napisao:cao svima! evo i mene sa redovnim update-om :)

evo i jedne nove

ako sta treba, tu sam!

Sanjka, fenomenalan ti je nosic, i super ti stoji! Potpuno je prirodan, a prelep! ;)

I ja sam ga radio kod Dr. Milosevic, sutra je tacno 2 meseca od operacije, i tvoje pocetne slike (one sa 243 strane su identicne mojima odmah nakon operacije), dok sad vec izgleda odlicno! ;) Vrh jos ne osetim potpuno, mesto gde je bila grbica je i dalje, kao i vrh nosa, malo otecen, ali se bas vidi da je u pitanju otok. Takodje, disem odlicno! ;)

Bez obzira na otoke, i kad bi ostao ovakav, bio bi fenomenalan, bas kao i tvoj! ;)

Jos jednom - sve preporuke za doktorku Milosevic! I ti si jos jedan dokaz da je vrhunski strucnjak! :)
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

Koliko dana smeju da budu stare analize?
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Sanjka,
nosic ti je prelep.Hoces molim te da okacis sliku anfasa.Verujem da super ispao.Ja sam operisala nos pre godinu dana, profil je odlican ali izgledom nosa napred tj. anfasom nisam zadovoljna.
[img][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/1244/12mesecinakooperacijeiz.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

tanyaangel
Novi član
Novi član

Post od tanyaangel »

Africa-Mileva napisao:Koliko dana smeju da budu stare analize?
Analize ne smeju biti starije od 15 dana.
Odgovori