Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Re: Operacija nosa

Post od Nambr1 »

250 e na wma?
zar nije 140 000 din il tako nesto?
lanmibg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 30, 2011 11:39 am

Post od lanmibg »

Verovatno je mislio na operaciju devijacije nosa, a ne na ovu drugu operaciju tipa korekciju grbe, vrha itd. I da, na WMA jeste 140 000 din.
John Dove
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2011 3:16 am

Post od John Dove »

Da, jasno je bilo da mislim samo na septoplastiku.
lester1982
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 22, 2011 2:11 pm

Post od lester1982 »

Elem, najbolniji deo pred operaciju je primanje injekcije bensedina. Koci, pece... pa sam se rasplakao kao mala beba zbog bola.. Salim se naravno.

Reci mi da nije bas ovako? :) ja se zentam te injekcije vise nego same operacije :)
John Dove
Novi član
Novi član

Post od John Dove »

lester1982 napisao:Reci mi da nije bas ovako? :) ja se zentam te injekcije vise nego same operacije :)

Ta rekoh da se salim. Jeste pece, ali nista strasno. Ako su najveci bolovi oko operacije vezani za tu injekciju, ne mora da znaci da je injekcija narocito bolna, vec da su operacija i ono posle bezbolni :wink:

Mislim da ti nece dati bensedin ako imas problema sa srcem.
tanyaangel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 2:36 pm

Post od tanyaangel »

Kuku meni svi ste operisani na VMA, ima li neko da je skoro operisan u KBC Zemun, i kakav dr Andrej Grubor? Imam devijaciju septuma i zakazana mi je operacija za sledecu nedelju, pa se plasim malo...a na istoj operaciji ce mi i ukloniti krajnike najverovatnije rece dr... kako cu da disem sam Bog zna...
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Pozdrav ljudi,

evo mene posle nesto vise od godinu ipo dana na ovom forumu. Uskoro ce (14 Januarara) 2 godne od kako sam operisan kod doktorke Dusanke Milosevic. Jako sam zadovoljan. Radila mi je devijaciju i estetiku. Super disem, nemam nikakvih problem oko disanja. Svakom preporucujem da se operise kod njega. Doktorka je super. Posto cu verovatno da navratim ovde opet posle 100 godina izvinjavam se svima koji su mi pisali na pm a ja to nisam procitao i odgovorio...

Samo da napomenem meni je operacija protekla bez ikakvih bolova, izasao sam iz operacione sale budan a kad su me probudili pitao sam kad ce da pocne operacija tako da sve vam je jasno, isto sam lezao 10 dana. Tih 10 dana jeste veliki smor ali verujte mi ISPLATI SE!
tanyaangel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2011 2:36 pm

Post od tanyaangel »

Posto nema nikog da me tesi i odgovori na pitanja, procitala sam svih 257 strana foruma i dobila odgovore... sutra idem na razgovor kod anesteziologa pa u sredu ili cetvrtak na operaciju, pa nek mi je sa srecom, nadam se da ce biti sve u redu... ako prezivim, napisacu kako je bilo...
John Dove
Novi član
Novi član

Post od John Dove »

Nek ti je sa srecom, pa kad god da procitas :)

Je l je moguce raditi operaciju krajnika i nosa u kompletu? Mislim na osnovu onoga sto sam video meni to izgleda kao deadly kombinacija.
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

takođe mislim da ce biti teska operacije, puno srece i brz oporavak!
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Post od Africa-Mileva »

Da li neko ima iskustva sa doktorkom Brankom Mihailovic Kokic ili je video njene radove uzivo ili preko slike, svjedno?
Andjelka777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 12:45 pm

Post od Andjelka777 »

Imam pitanje za sce cas koji ste imali operaciju devijacije ili septorinoplastiku. Da li ste se posle toga ceste razboljevali tj. da li ste cesce prehladjeni nego ranije, pre operacije? Ja sam operisana pre nekih 10 meseci i do sada sam vec 4 puta bila prehladjena. Ima li jos neko slicnih problema?
Nambr1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 31, 2008 2:46 am

Post od Nambr1 »

@ Africa-Mileva
Dr Mihajlovic je ranga Dr Milosevic, rade dosta operacija nosa pa nema sta da brines

@ Andjelka777
Prehlada je virusna infekcija kod tebe verovatno posledica rinovirusa. Probaj da cistis nos fiz rastvorom jednom dnevno 3-4 meseca ono u fazonu u jednu nozdrvu rastvor a kroz drugu da izadje.

@ Svi
Ne razumem ... da li je ispravljanje devijacije nosa i sredjivanje nosne skoljke (bez estetike) na VMA 250 000 din ili 250 e?
Neo90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 11:19 pm

Post od Neo90 »

Proslo je malo vise od 3 meseca od operacije. Disanje je super ali sto se tice estetike i ne bas. Otoci su spali ali je hrskavica ostala ista, hirurg je rekao da nije smeo da skida vise taj deo. Interesuje me da li moze ovo da se uradi ponovo i sta bi se u tom slucaju radilo ? Mislim na lomljenje i ostalo.
Slika
Slika

Uploaded with ImageShack.us
UltraM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 22, 2011 3:31 pm

Post od UltraM »

Operisan sam pre nekih mesec dana na KBC Zvezdara (i redovno sam ovde kuckao utiske iz bolnice). :) Operisala me Dr. Dusanka Milosevic i za nju zaista imam samo reci hvale! :D

Elem, imao sam grbu, sirok nos i sirok vrh nosa koji je isao prema dole + devijaciju koja se videla golim okom i koja mi je otezavala disanje. Bio sam nekih 9-10 dana u bolnici, i evo, mesec i koji dan nakon opercije, koncici su ispali - jedan pre par dana i dva danas. Vrh nosa mi je i dalje blago otecen i utrnut, ali sam od pre 7-8 dana poceo da ga osecam. Cula su mi se potpuno vratila i za sad sam zadovoljan apsolutno svime! Cak i kad mi otok ne bi vise spadao (sto je nemoguce), izgledalo bi, a i vec disem, 10 puta bolje! ;)

Stoga, ako ste iz BGD i imate dilemu gde biste operisali vase nosice, moja najiskrenija preporuka je Dr. Milosevic! ;)

Btw. nos mi trenutno izgleda ovako:

Slika
Odgovori