Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ikac »

sarrra napisao:hahahahahha izmedju ostalog hhahahaah :roll:

i tebi je sladak Ikac/??? :wink: hahah
Pa da se ne lazemo,veoma privlacan covek! :wink:
sarrra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 10:34 pm
Kontakt:

Post od sarrra »

:D :D :D hahahaha pa ne lazemo se ja se slazem sa tobom...i da mi nije tako ok. u celini ne bih se operisala kod njega...vidis kako ga nisam napala ni u jednom trenutku..hahaha :-?

malo se salim,malo sam iskrena u sustini odusevio me je kao licnost,doktor pre svega,smiren,tih,sarmantan covek uliva poverenje...sta reci blago njegovoj zeni hahaha
saska
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Hmm,kad kazes da ga nisi napala,ne znam na sta tacno mislis! :lol: :lol: :lol:
Salim se naravno i ja,on je ipak stariji covek(valjda oko 35 godina),ali da izgleda super izgleda,i sto kaze Sarra blago njegovoj zeni! :D Toliko pricaju o dr Gruboru,a niko ovo ne spomenu! :-? Ali najbitnije je da je on fin covek,i da ima zivaca da se bakce sa nama! 8)
Boopie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 21, 2008 2:45 pm

Post od Boopie »

Pozdrav :)

Iscitah sve teme vezano za op. nosa na VMA i Zemunskoj, pa me malo sve to zbuni.

Koliko onda izadje estetska operacija nosa, 50 ili 150 000 dinara ? Posto, verujte da citajuci ovde komentare spomenuste i 50 000 i 150 000, pa mi prosto neverovatna razlika, ne znam sta je tacno.

Npr. ja bih radila na VMA operaciju nosa (uklanjanje preloma na nosu i eventualno skracivanje / dizanje vrha nosa) i ostala bih u bolnici onih 10 glavnih dana, ne bih isla kuci, pa me interesuje koliko bi to sve kostalo na kraju.

Ako neko ima preporuke za konkretne klinike / plasticare, moze me kontaktirati i na PP da ih preporuci. Ja bih operaciju radila tamo sledece godine, tako da imam vremena da se posavetujem s vama ko je dobar / los i kod koga (ni)je pametno otici u BG

Hvala unapred
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Boopie,ne razumem malo sta si htela reci...Spominjes plasticnog hirurga,a imas prelom nosa, pa ne razumem da li ides cisto estetski ili imas taj prelom a zelis i estetski?

Ako imas prelom,tj devijaciju,ides kod svog doktora i on ti da uput za operaciju devijacije!Odes na VMA sa tim uputom,i oni te posalju kod ORL hirurga,sa njim se dogovoris i za taj estetski deo ,i operacija je tada 40 hiljada.Medjutim,ako imas devijaciju a zelis da ti estetski deo radi plasticni hirurg onda je operacija sto i nesto hiljada,mada bi ti i ORL hirurg sasvim dobro uradio(preporucujem Dusana Bjelica)!A ako nemas nikakvih problema sa nosem,tj nemas devijaciju ili slicno,onda ides bez uputa tamo,pravo kod plasticnog hirurga i operacija je 150 hiljada!

Sto se tice Zemunske klinike,ako ides bez uputa,tj samo estetski da operises operacija je 500 e,a ako ides sa uputom zbog preloma nosa i + estetika ,to je 16 hiljada dinara!
jelena_elena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 3:59 pm

Post od jelena_elena »

Da li je mozda neko cuo za doktora Jovanovica iz NS?
budi sebi uvijek na prvom mjestu
Anna_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:54 am

Post od Anna_ »

Jel moze neko malo vise da mi kaze koliko traje oporavak posle operacije??Znam da je to individualna stvar itd.ali otprilike koliko traje,posle koliko dana se moze u javnost?
A sto se tice VMA,kazu da je dr.Bjalic jako dobar,on je na ORL odeljenju.
A operacija je oko 40 000 din.Mozes da zakazes pregled i bez uputa a ostalo se dogovoris sa njim..
Anatena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 1:38 pm

Post od Anatena »

Ovako, 30.sept. imam zakazan ponovni pregled kod dr.Grubora...
Postoji jedna loša vest, a to je da mi se na snimku nosnih šupljina vidi skoro popunjen desni sinus... tako da dr.iz doma zdravlja gde sam vršila snimanje, misli da je to neka cistična promena :(
E sad... videću šta će mi doktor reći u utorak...
Baš bzvz.jer uvek imam neke dodatne tegobe... :(
Ništa..obavestiću vas o daljem toku .... i da l će biti operacije ....
Pozdrav :)
Jelenakidy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 10:50 pm

Post od Jelenakidy »

E pa ljudi ja uradih ovo!!!
Ovako operisala sam se na VMA, radila sam septorinoplastiku, znaci korekciju septuma i estetiku. Operisao me je dr. Bjelic uz asistiranje plasticnog hirurga, ime mu nisam zapamtila, rekli su mi kad sam jos bila osamucena od anestezije hehehe :D. Elem, operisala sam se u utorak 23.09., evo me kuci sada jos uvek imam masku, ali mi je doca rekao da je bezbedno da lezim i kuci samo da se ne naprezem i sve ce biti ok. Skidaju mi masku u sredu 01.10. i jedva cekam da vidim moj novi nosic ili ti nesto sto ce liciti na moj novi nosic.
Sto se same operacije tice, najtezi je dan pre - zbog nervoze i sam dan operacije tj. budjenje iz anestezije. Recimo ja sam sve to dobro podnela, pred operaciju su me ukokali bensedinom, sto je normalno i preporucuje doktor anesteziolog. Onda su me odvezli dole u salu... Cudan je osecaj, kao u filmovimo prolaze svetla, tisina, belo sve, malo scary ali dobro... U sali su svi izuzetno prijatni, mene su zasmejavali sve vreme, doktor mi se smejao zato sto cim spomenu neku hranu meni se ubrza puls hehe (inace, ne upucenima, ne jede se nista 12 sati pred oper). I onda su me uspavali i tako sam lepo sanjala, da sam bila besna i plakala sam kad su me probudili iz anestezije... Malo je neprijatno vadjenje tubusa, berem meni bilo, jer su radili to dok sam bila polusvesna. Znaci iz anestezije vas bude u sali, a onda ispred postoji soba za budjenje gde vas stave jos pola sata da se fino probudite i pricaju sa vama... Mene je moj doca obisao par puta tu i poljubio me u celo ko tata, jawww bas sam se raznezila. Doktor je fenomenalan. Kaze on meni "Mala napravio sam cicu od tebe, sad imas sladak prcast nosic" :D. Operacija je trajala jedno 45 minuta. E, kad su me probudili opet su me odvezli u sobu i ja sam bila noramalna, nije mi se mantalo, nije me jako bolelo (mislim bolelo je, ali ne tako nepodnosljivo) pa nisam ni trazila bocu za bolove, odmah sam zvala sve prijatelje i porodicu... Svi su se cudili jer je proslo samo sat vremena od operacije. Uglavnom najteze u celoj prici je to sto se tesko dise na usta, sto se tesko zvace prvih par dana, i sto se spava na visokom zbog otoka. E da otoci... Ja nisam puno natecena, samo mi je malo modro oko ociju, videcemo kako cu izgledati kad mi skinu masku.
E tako udavi vas ja, ali ajde, jos jedno iskustvo ne moze da skodi... Ko god ima neki kompleks ili smetnje neka slobodno uradi operaciju, prezivi se sve to, a posle mirne glave nastavljas svakodnevni zivot... Idem ja sada da odspavam malo, vec me hvata umor, koga nesto zanima neka me pita, a ja cu pisati opet posle skidanja maske... pozdrav!!!
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Jelena,drago mi je sto je sve dobro proslo,i javljaj obavezno da li si zadovoljna! :P
Malo sam se sad isparanoisala citajuci sta me sve ceka,ko ce bre izdrzati da ne jede 12 sati! :-? A joj,a ti tamponi tek,disanje na usta,a cetvrtak mi se blizi...Joooooj! :-?
micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am

Post od micili »

Super sto ti je sve dobro proslo...
I ja se sad nesto zamislih ajde sve ali da ne jedem a ja obozavam da jedem hmmm.... :o
Meni je frka od anestezije, malo sam uplasena pa stalno trazim izgovore ali resila sam da u okt idem da zakazem...u Zemunskoj...odlucila sam... :)
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
Anatena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 1:38 pm

Post od Anatena »

Savršeno!!!
Samo napred, jedva čekam da čujem utiske posle skidanja maske :)
Podrška svima...
Anja Stojanovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 29, 2008 3:15 pm

:)

Post od Anja Stojanovic »

Dragi moji ja 3 novembra radim operaciju nosa, tezi sam slucaj. Hvala vam na svim divnim informacijama, savetujem svakome da ko ima problema resi to sto pre. Operaciju radim na wma, takodje je dr.Bjelic u pitanju, covek je mnogo ljubazan, uvek ce sve uraditi da oraspolozi ljude i da se nasali sa njima. Cifra nije prevelika, tako da nemoj te imati predresude prema tome. Da bol dan posle boli i kad skidaju tampone ali nista nije strasno. Sve to prodje a problemi i stari izgled prodju i vise ne ne vracaju. Puno pozdrava svima :P
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Joj,ja idem prekosutra u bolnicu,bas me je uhvatila sad trema,jedva cekam da prodje sve!Javljam kako je proslo kad se vratim! :D
milosmilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 1:49 am

Post od milosmilos »

DA nisam video ovog http://www.locateadoc.com/pictures/kork ... 15615.html ne bi mi palo ovo napamet tako da idem za dva dana na vma,bice sta ce biti :)
Odgovori