Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vukk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 02, 2008 12:00 am

Post od vukk »

Hvala Jeco :D ,razmislicu jos malo pa cu videti. Malo mi je glupo da se vracam ponovo kod njega,kad mi je rekao da je to uredu :( . Pozz :D
Korisnikov avatar
Sasha22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 03, 2008 2:26 am

Post od Sasha22 »

Cao Anatena. ja sam iz sombora tako da sam ovde i operisao kod doktora Smiljanica. meni je extra uradio! bas nijednu zamerku nemam, skroz je lep i pravilan. operacija je dugo trajala (3h) ali ga je zato stvarno doveo do savrsenstva. nije da se hvalim.... :lol: kad je skinuo masku ja se shokirao jer nisam ocekivao da ce tako dobar da bude. malo je bio otecen vrh (jos uvek je ali to se ni ne primeti). imao sam nesto malo modrica al to se povuklo za tih 8 dana koliko sam nosio masku. i to je to. uglavnom preporucio bih vam dr. Smiljanica, ne znam dal ste culi za njega ali odlican je
Anatena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 1:38 pm

Post od Anatena »

Super Sale.. baš mi je drago :)
Pozz
Korisnikov avatar
Sasha22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 03, 2008 2:26 am

Post od Sasha22 »

E da, jos nesto. meni kad su skinuli sve zavoje i masku ja sam skroz normalno izgledao, bez nekih otoka, modrica, crvenila itd znaci za tih par dana meni se lice skroz sredilo. al to sve zavisi, kod nekog se vise kod nekog manje vidi. jedino sto su mi kapci bili plavi jos nekoliko dana. vadjenje tampona ne boli ali jeste malo neprijatno ali to traje sekundu tako da isto nije nista, pogotovo jer je to ono zadnje, kad sam sve prosao...ajde jos i to. meni je ustvari najgore bilo lezanje u bolnici u polulezecem polozaju, to je bilo katastrofa stvarno. ocekujes da te boli nos a ono brate ledja otkidaju, i glava, vrat...joj. nadajte se samo udobnim krevetima. e da, i smaranje...ustvari ti nije nista, zdrav si, pokretan, a moras da budes u bolnici...ja sam trebao 5 dana da budem ali sam izasao dan ranije :wink: nisam vise mogao
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ikac »

E ovako...Operisana sam juce,ceo dan sam rpavala jer sam bila slogirana od anestezije.Nista ne boli,nista ne osetis,jedino sto smaraju ovi tamponi,zuljaju me!Naduvena sam skroz,ali se vidi da je podigao kako sam i htela,pa videcemo...Osecaj je kao da si sav slinav i zalepljen preko toga!:)
Diana Glass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 04, 2008 4:04 pm

Post od Diana Glass »

Sta mislite o doktoru ciric?
Kad je u pitanju operacija nosa?
bithie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 2:06 pm

Post od bithie »

Cula sam da ga hvale kada su u pitanju operacije grudi, za nos ne znam.. Imam jedan savet za sve koji razmisljaju o korekciji nosa, ako je u pitanju manja korekcija- NEMOJTE ici kod ORL hirurga.. Jako je jednostavno, oni su doktori za ispravljanje nosnih pregrada i za tzv. grube radove, i garantujem vam da ne mogu estetski to fino da odrade.. Idite kod plasticnog hirurga. To sam zakljucila na osnovu 5 konsultacija sa raznim doktorima, isla sam i kod dr. Grubora, i u privatne klinike. I pitala sam ih sve- zasto se nekim pacijentima nos spusta vremenom? To ne treba da se desava, i to nije normalno. Odgovor je da je hirurg skinuo previse hrskavice odmah ispod vrha nosa.. Evo, samo da vas upozorim, vodita racuna, trazite uvek i drugo misljenje, i pitajte sve sto vam padne na pamet..
Jelenakidy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 10:50 pm

Post od Jelenakidy »

Ej ja se izvinjavam sto kasnim sa odgovorima, zbog studiranja nisam bila kuci... Seljakam se i tako...
E pa ovako... Doktoru sam rekla, da hocu lep i pravilan nos, da mi lepo oblikuje nozdrve i podigne vrh i da ispravi tu polomljenu kost, a on je rekao da ce pokusati da napravi sve po mojoj zelji i da ce morati da ucestvuje plasticar, jer ce imati problema da mi podigne vrh a da ne podigne gornju usnu. I ... Nije uspeo na napravi nos po mojoj zelji, bas iz tog razloga, gornje usne. Ni plasticar ni on nisu uspeli, sto meni apsolutno nije jasno kako!?! Posle operacije je rekao da se trudio, da je on zadovoljan i da cu imati prcast nosic, jer nije uspeo da podigne vrh. Kad je on meni skinuo masku, i kad sam ja to videla, samo sto se nisam srusila, kost mi jeste ispavljena, nozdrve lepo oblikovane, ali mi je vrh skoro isti kao i sto je bio. To apsolutno nije ni "p" od prcstog nosa... Ne znam sta da radim sada, jos uvek sam u bedaku... Jedino mi ostaje da cekam da se otok povuce, valjda ce doci sve na svoje mesto. :cry:
Jelenakidy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 10:50 pm

Post od Jelenakidy »

E i zaboravih, Ikac, nije gori nego ranije, bolji je u svakom slucaju, barem lakse disem, a i nozdrve vise nisu onako nepravilne, ma ni taj vrh nije takav kakav je bio. Vidi se da je nesto uradjeno... Samo to nesto nije dovoljno :( . I znate sta??? Ako ja ne budem zadovoljna posle 6 meseci, kad budem videla finalan izled, svega mi, ja idem na jos jednu operaciju... Prezivecu opet sve, a i nece biti toliko strasno, jer je skoro sve na mestu osim tog vrha.
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Znate kako,ja ne ocekujem nesto previse posebno,jer nikad to ne moze da bude identicno kao sto smo mi zamislili!Ja iskreno ne bih bila spremna na jos jednu operaciju,jer me ovi tamponi ubise.Da li ce mi biti lakse kad se skinu tamponi?Jeco,u svakom slucaju je bolje,nemoj da se bedacis!
Anatena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 1:38 pm

Post od Anatena »

Ikac.. znam.. ja sam jednom već preživela te tampone i to pre 10 god. kad mi je vršena repozicija!!!
Kad pomislim na sve to ponovo, muka mi je ,ali izdržaću ga ne zvaa se ja Anatena . . .
To je najgori deo meni...tih par dana, kad se osećam kao kreten..
Izdrži.. i javljaj šta se dešava.
Veliki pozdrav.
P.S.
Je l hoće neko da mi odgovori za ove SLIKE za operaciju,već sam vas pitala... da napravim Fotografije ili Rendgentski snimci !!!!!!!
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Jel hoce neko da mi posalje vase slike ,pre i posle,operacije.Mnogo bi mi znacilo.Recite mi dal je nos skroz zapusen tamponima pa je disanje 100%kroz usta ?
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Anatena,obicne fotografije ,pise ti kojih rezolucija.I da,disanje na usta 100%!
vukk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 02, 2008 12:00 am

Post od vukk »

Bithije, imam isti problem posto mi se nesvidja vrh nosa, imao sam teze povrede dva puta. Bio sam kod Grubora i Branke Kokic. Grubor mi je rekao da tu nema sta da se radi da je to ok a Branka mi je rekla da to moze da uradi samo plasticni Hir. Jel znas ti nekog dobrog? Pozz :wink:
sarrra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 10:34 pm
Kontakt:

Post od sarrra »

jelenakydy apsolutno mi je ista situacija kao kod tebe i evo dva meseca je proslo i nista..nimalo9 mi nije podignut vrh nosa a ostalo je manje vise fino mada jako mala promena a zelela sam vecu..i nadam se da ce biti bolje da ne bih otisla na jos jednu operaciju kroz god dana..kod koga si radila operaciju..mozes i na pp da mi odgovaras :roll:
saska
Odgovori