Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jelenakidy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 10:50 pm

Post od Jelenakidy »

Ma opusteno Milose, bice to sve dobro... Nije to tako strasno, evo ja iz licnog iskustva... Samo hrabro, prezivi se i trema pred operaciju, i operacija, i anestezija i tih prokletih 8 dana sa maskom (meni je sutra skidaju napokon), a onda ti je sve opustenije. Neko je ovde, vec rekao, stari izgled prodje i ne vraca se, moze biti samo bolje. Tako da... Isplati se :D
Jelenakidy
Novi član
Novi član

Post od Jelenakidy »

ikac napisao:Joj,ja idem prekosutra u bolnicu,bas me je uhvatila sad trema,jedva cekam da prodje sve!Javljam kako je proslo kad se vratim! :D
Ikac, imas moju punu podrsku! Samo hrabro!

P.S. Lako je meni sada kada sam prezivela, ali zaista, nista toliko strasno. Pomisli samo na buducnost. Mene je drzala ideja o prvom izlasku posle operacije. Nisam izlazila mesec dana pre nje, pa sam i vezbala i dovela se u red ono malo sto je trebalo, onda operacija, novi nosic, i sad kad izadjem u javnost, u punom svetlu... Pa ono, nevreme... Nadji nesto da te bodri da izdrzis to malo.... Sve najbolje, pa se javi kad mozes! Pozz
Anatena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 1:38 pm

Post od Anatena »

Ikac samo napred , . . . :D
Evo novog obaveštenja ... I ja imam operaciju , i to 15.oktobra kod dr.Grubora !
Radim sve što može da se uradi na jednom nosu.... :)
Iskreno, uplašena sam i ne mogu da dočekam da se sve to završi ,da vidim kakav će mi nos biti !!!
Podrška svima... i javljajte molim vas šta se dešava sa vašim nosićima...
Poljubac :)
Jelenakidy
Novi član
Novi član

Post od Jelenakidy »

Joooooojjjjjjj.... Skinuli su mi masku danas... QQ... QQ...QQ... Pa ovome se nisam nadala... :(
Nos mi je natecen, a promena se skoro ni ne vidi... Isti je kao od pre... Ubedjuju me ljudi da ce sve biti ok kad spadnu otoci i da se ne nerviram, ne moze odmah da se vidi rezultat, ali ja sam se tako razocarala... Ceo zivot cekam na ovu promenu i sad tako... :cry:
Doduse, vidi se da mi je ona lomljena kost ispravljena i iz profila nema vise tako velike grbe, ali mi je vrh i dalje previse spusten, a ja sam htela da je visi... Tesim se makar sad bolje disem... Ali opet... Ufffffffff :(
Inace hajde i to da vam ispricam. Skidanje maske malo bolucka, vadjenje tampona je malo neprijatno, ali osecaj da opet dises je fenomenalan. Pogled u ogledalo je strasan, lice je od flastera crveno i iziritirano, nos natecen... Recimo za padanje u nesvest. Sve sto krene da izlazi na nos moras da uvuces, ne sme da se duva ni da se stiska nos. Spava se na ledjima, sada sme i na ravnom, ali okret u stranu moze da poremeti sve. Ako do toga dodje, obavezno se javiti doci, nije strasno, ali ce da boli... Sledece, dobiju se AD kapi i time se stapicem za usi cisti nos 4 puta na dan, a umivanje i kupanje mora se vrsiti blagim sapunima i mlakom vodom. Naravno izbegavati bilo kakav pritisak na nos. Chymoral Forte se pije jos 10 dana, a i ako je ostalo nesto od terapije antibiotikom, u mom slucaju par tabletica Panklava, treba da se zavrsi.
Eto i ako mi se nije pisalo, obavestavam ljude o korisnim stvarima... A vi mi ljudi drzite palceve da posle spadanja otoka sve bude u redu... Inace sam ja pukla! :cry:
vukk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 02, 2008 12:00 am

Post od vukk »

Nesvidja mi se vrh nosa, imao sam dvaput prelom,pa mi je nekako mnogo sirok i malo izduzeniji.Bio sam u zmunskoj kod A.Grubora ali mi je on rekao da tu nema sta da se radi da je to ok, mada ja mislim da nije. :( Zanima me da li neko zna nekog dobog plasticnog hirurga,posto mi je rekao da samo on to moze da sredi!?
Jelenakidy
Novi član
Novi član

Post od Jelenakidy »

Pa Vuce, ako ti budes insistirao da te dr. Grubor operise, mislim lepo mu kazes sta hoces i objasnis da ti je to vazno, da nisi zadovoljan, (verovatno ga nemas) lupi i za neki kompleks, operisace covek... To je manja intervencija, nista komplikovano i trebao bi da pristane da te operise... Koliko sam ja cula dr Grubor je veoma dobar doktor, sredio bi ti to super.
E sad. Ja sam se operisala na VMA, plasticar je samo ucestvovao u operaciji, ne znam kako se doktor zove... Verovatno nije najbolji zato sto ja nisam nesto zadovoljna i ako je previse rano da komentarisem. Generalno, koliko sam upucena plasticni hirurzi na VMA su odlicni, a ti se mozes raspitati ko je od njih najbolji, ili jednostavno idi na sajt pa nadji nacelnika heheh :D
Nadam se da sam ti makar malo pomogla, i ako ni ja nisam nesto upucena najbolje. POZZ
Anatena
Novi član
Novi član

Post od Anatena »

ej Jeco . ..
Nemoj da se brineš..biće sve u redu, mada se i ja najviše plašim toga, da mi se nos ne dopadne na kraju :(
Nego,reci mi , šta si se ti sa njim sve dogovorila oko tvog nosa, šta si mu rekla ???
ikac
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2007 12:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ikac »

Hej ljudi,ja vam se javljam preko telefona iz bolnice:),jos me nisu operisali,sutra ce.Jakooo mi je dosadno,nepodnosljivo!Jeco,i mene zanima sta si rekla doktoru da zelis i sta je on tebi rekao da ce ti raditi?Pozdrav svima!
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Hej ljudi,ja vam se javljam preko telefona iz bolnice:),jos me nisu operisali,sutra ce.Jakooo mi je dosadno,nepodnosljivo!Jeco,i mene zanima sta si rekla doktoru da zelis i sta je on tebi rekao da ce ti raditi?Pozdrav svima!
Anatena
Novi član
Novi član

Post od Anatena »

Eeeee ikac... tu si :)
Sve najbolje... ja 15og dolazim tu ...
Plašim se.. a najviše te čuvene reakcije POSLE skidanja maske..:(
Nadam se da će sve biti u redu...
Imaš svu moju podršku i samo napred .....
Biće sve super :)
ikac
Stalni član
Stalni  član

Post od ikac »

Ee,ma ja se ne plasim,samo jedva cekam da zavrsim to.Anatena,nemoj da se plasis,pogotovo jer su ljubazni jako,dr Grubor nema bas vremena ali su sestre super!:)Inace,ova dosada ne moze da se opise,sva sreca pa imam tv u sobi!Jelena,zar ti je nosic gori nego ranije,nije sigurno?
Anatena
Novi član
Novi član

Post od Anatena »

Hvala ikac, nego... i ja mislim da nos ne može da bude u ''gorem'' stanju nego sad i mislim da može samo bolji da bude...
Jer moj i ne izgleda tako loše s polja, koliko unutra... ali će mi doca odraditi kompletnu rekonstrukciju u svim dimenzijama, tako da strahujem od promene.... Ali iskreno, verujem mu... uostalom gde god sam pitala za njega, svi su imali reči hvale :)
Ikac molim te javljaj šta se dešava, please :)
pozzzzzzzz
Anatena
Novi član
Novi član

Post od Anatena »

Imam još jedno pitanje, možda je glupo ...ali mi je jako nejasno...u pitanju su SLIKE...
Na onom papiru, koji sam dobila kod njih, na kome piše koje sve analize treba da se urade pred operaciju, piše i doneti slike profila...bla bbla...
Zanima me je l slike ''fotografske'' ili ''rendgenske '' :) ???
Zaista sam zbunjena ...
Molim vas odgovorite mi..jer mi se bliži operacija !!!
Korisnikov avatar
Sasha22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 03, 2008 2:26 am

Post od Sasha22 »

Poz svima! Nisam bas citao sta ste sve pisali ali evo mozda malo pomognem onima koji treba da idu na operaciju. ja sam operisao nos pre mesec dana, razlog je bio i funkcionalni i estetski jer sam imao devijaciju koja se videla i spolja, ne nesto preterano ali meni dovoljno :D odmah da vam kazem da ne boli apsolutno nista i da stvarno nema cega da se plasite!!! a pogotovo ne uspavljivanja jer to je najmanji problem. da ne gnjavim sa nekim nebitnim stvarima, ako nekog nesto posebno zanima neka pita slobodno. poz!
Anatena
Novi član
Novi član

Post od Anatena »

Saša ,a gde si operisao nos i kod kog doktora . . .???
Ispričaj nam malo tvoje utiske posle skidanja maske i sam tok oporavka,spadanja otoka ..itd... ???
Hvala :)
Odgovori