Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Re: Operacija nosa

Post od ana985 »

Andjelka777 napisao:Pitanje za sve koji su se operisali na Zvezdari - mora li da se ostane u bolnici toliko dugo ili mozda moze da se ide kuci posle 2-3 dana, pa se samo dodje na skidanje maske?
Bila sam kod dr Milosevic na pregledu, pa me zanima kad ste radili sve one analize i snimanja, smeju li da budu mesec dana stari nalazi?
Vec vidim moju dr opste prakse kako se necka da mi da da snimim srce i pluca...
analize sam odradila 25.11. a doktorka je operaciju zakazala za 23.12. mislim da mogu da budu rezultati stari do mesec dana.
dopisivala sam se sa jednom devojkom,operacija joj je zakazana za 28.12.i rekla mi je da ce je 31.12.pustiti kuci pa ce verovatno kasnije doci na skidanje maske...(i ona i ja idemo kod dr Milosevic)
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Post od jelenad. »

Drugari :D , nemojte da se plasite operacije i oporavka...to sve traje sedam dana, brzo prodje a jos brze se zaboravi. Neprijatno je gutanje i disanje na usta ali zarad lepog nosa sve se moze istrpeti :D Ja sam se vise plasila kakav ce biti nos nakon skidanja maske. Vadjenje tampona je nesto sto traje sekund, ne boli. Mene su uplasili sa vadjenejm tampona, govorili su da boli kao da ti cupaju mozak, to veze sa istinom nema.Ako nekog bilo sta zanima slobodno pitajte. Svi ste vi bili ovde kada je meni trebalo, tako da sam ja sada vama na raspolaganju. Pozdrav
Andjelka777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 12:45 pm

Post od Andjelka777 »

I ja cu kod nje, zato se i raspitujem.
tikit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 1:06 am

Post od tikit »

I mene interesuje kompletna procedura od prvog odlaska kod dr.opste prakse do vadjenja tampona, ali bukvalno sve.I koji sprejevi se koriste za grlo, analgetici, bas sve.I koje sve analize treba da se urade, prvi put cujem za snimanje srca i pluca.
I kakvi su uslovi u KBC Zvezdara, obzirom da znam da su dosta jeftiniji od VMA?
Andjelka777
Novi član
Novi član

Post od Andjelka777 »

Mislis, besplatno je na Zvezdari.
I mene sve zanima, a snimanje srca i pluca je obavezno, ja sam dobila papiric sa svim analizama. Nije prijatno kad vidis sta ti sve treba, ovo nase je prava operacija.
Samo, da li dr opste prakse mora da mi da sve te analize da radim ili cu morati privatno? Kako ste vi?
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

Andjelka777 napisao:Mislis, besplatno je na Zvezdari.
I mene sve zanima, a snimanje srca i pluca je obavezno, ja sam dobila papiric sa svim analizama. Nije prijatno kad vidis sta ti sve treba, ovo nase je prava operacija.
Samo, da li dr opste prakse mora da mi da sve te analize da radim ili cu morati privatno? Kako ste vi?
trazi u opstoj praksi,zasto bi bacala pare kod privatnika...nije to nista sto se tice spiska-daces krv na jednom mestu na analizu,mokracu,zatim krv za odredjivanje krvne grupe,i snimak pluca i srca je jedan snimak,ja sam u jednom danu sve odradila,a sutradan su bili rezultati-zamoli da ti na uputima za analize i snimak napise hitno :)
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

tikit napisao:I mene interesuje kompletna procedura od prvog odlaska kod dr.opste prakse do vadjenja tampona, ali bukvalno sve.I koji sprejevi se koriste za grlo, analgetici, bas sve.I koje sve analize treba da se urade, prvi put cujem za snimanje srca i pluca.
I kakvi su uslovi u KBC Zvezdara, obzirom da znam da su dosta jeftiniji od VMA?
ako imas uput na zvezdari je za sada besplatno,a inace bez uputa je 140000+1500svaki bolnicki dan...tako da u tom slucaju mozda i nije jeftinije-ne znam da li na vma naplacuju posebno bolnicke dane ili je sve ukljuceno u 140000...
tikit
Novi član
Novi član

Post od tikit »

Kako besplatno u KBC Zvezdara? I od koga uzimam uput za operaciju, od dr opste prakse ili nakon pregleda od ORL specijaliste ?
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

tikit napisao:Kako besplatno u KBC Zvezdara? I od koga uzimam uput za operaciju, od dr opste prakse ili nakon pregleda od ORL specijaliste ?
ako imas osiguranje-zdravstveno u beogradu odes do kbc zvezdara na pregled kod doktorke,ona ce ti napisati -ako imas devijaciju izvestaj koji ces onda odneti u opstu praksu i tamo traziti uput za operaciju nosne devijacije i bolnicko lecenje (za kbc zvezdara)i ako dobijes uput operacija je za sada sa uputom besplatna(a to podrazumeva kad pise devijacija da ce ti odraditi i estetiku)pozzz a pre svega najbolje kontaktiraj doktorku putem maila [email protected]

ja sutra idem na prijem :)
tikit
Novi član
Novi član

Post od tikit »

Hvala ti puno na informacijama ! Drzi se i javljaj kako se odvija situacija ! Drzim ti fige :wink:
Andjelka777
Novi član
Novi član

Post od Andjelka777 »

Ana, drzim ti fige i javi se cim budes mogla. Svi zeljno iscekujemo da cujemo kako si prosla!
natasica80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 7:22 pm

Post od natasica80 »

danas snimila pluca sve ok, sutra jos krv da izvadim i u ponedeljak prijem!!!
Ima li ko zakazanu operaciju 28.12.
Andjelka777
Novi član
Novi član

Post od Andjelka777 »

A brisevi? Meni je receno da uradim i slike negde na Bulevaru. Valjda da im to bude vodic pri oeraciji
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

Na koji nacin mogu doci do dr. Milosevic u KBC Zvezdara? Kolika je cena operacije estecka plus funkcionalna? Da li se zakazuje pregled,da ji je potreban uput od lekara o.prakse? pomagajteeeeee HVALA
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

DA li je dr. Milosevic sa KBC Zvezdara plasticar ili orl?
Odgovori