Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ana985
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 11:25 am

Re: Operacija nosa

Post od ana985 »

bice sve ok, bitno je da se pripremis i da se ne plasis,da razmisljas pozitivno i da budes strpljiva :)
srecno :)
Andjelka777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 12:45 pm

Post od Andjelka777 »

Hvala puno! :)
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

evo jedne slike iz profila od 31.12.

http://img577.imageshack.us/i/dscf2037.jpg/
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

ana985, nosic ti je divan! Nadam se da si zadovoljna! :)
minuby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:56 pm

Post od minuby »

Postavicu i ovde pitanje

Operisan sam pre mesec i po dana. Nos mi je ispravljan i skidana je grba,sve je proslo super. Znam da se mora otok masirati,masirao sam ali ne bas redovno ( 1-2x dnevno po 10-15 minuta ) i jutros sam krenuo da masiram od hrskavice ka gore i i osetio sam malu grbicu na mestu gde je radjeno. Nije vidiljiva iz profila ali moze da se opipa prilikom masiranja. Zanima me da li je to normalno i da li ce se masiranjem to povuci samo? Ne znam koliko jako smem da pritiskam ali imam osecaj da je dzabe koliko god jako pritiskao jer je ta grbica bas tvrda.

Unapred hvala na odgovoru.
unakiss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 12, 2009 12:53 am

Post od unakiss »

Oprosti,ali ja mislim da to nije dozvoljeno za neko prvo vreme(bar mesec,dva), kada je nos, kosti,sve SVEZE ! Treba najpre kolko tolko da zaraste...Malo mi je nelogicno... :-? :cry:
A da li mozes reci kod kog doktora si se operisao ? Privatno ili drzavno ? :wink:
no1 pop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 13, 2010 7:00 pm

Post od no1 pop »

Molim Bijeliceve pacijente da ucestvuju u diskusiji i postavljaju slike!!!! Tnx....
Tanja89bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 14, 2010 10:19 pm

Post od Tanja89bg »

Evo da se i ja javim, imam zakazanu operaciju u utorak kod dr Milosevic KBC Zvezdara :)
Danas idem da se vidim sa njom da popricamo o detaljima, inace prikupila sam skoro sve nalaze, sutra cu ih kompletirati.
Dobro ste me podsetili da moram da se slikam pre operacije, za malo da zaboravim :D
Pisacu vam i moje utiske, nadam se samo da ce mi otoci brzo proci..

ana985 jesi ti sama kupila himoral ili je doktorka preporucila, jesi li uzimala jos nesto pored toga?
Nos ti je ispao super, bas me je to ohrabrilo.. nije svejedno ici pod noz, malo me hvata frka.. ali znam da cu sve to izdrzati :)
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

himoral sam uzimala na svoju ruku,dr ga nije preporucila.nisam ga koristila prema uputstvu-trebalo bi poceti 2dana pre operacije-ali to treba da kazete anesteziologu,tako da sam pocela da ga pijem posle operacije.ispila sam 2 kutije i mislim da je dosta uticao na otoke i podlive.nisam nista vise uzimala.naravno moras da pijes antibiotike koje ti u bolnici daju...posle skidanja maske ispirala sam samo fizioloskim rastvorom,tj.jos uvek ispiram,ne koristim nikakve masti i sl.jedino s vremena na vreme sam blago uz pomoc kreme "masirala " nos,tj.lagano prolazila prstima...
srecno! :)
Boj@n@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 2:27 pm

Post od Boj@n@ »

da li neko moze da mi kaze kako izgleda citav proces pre i posle operacije kod dr. Milosevic? hvala
ana985
Stalni član
Stalni  član

Post od ana985 »

kontaktiras je mailom na [email protected] da bi se dogovorila za pregled.
na pregledu ce ti najverovatnije zakazati ili reci kada da dodjes da bi zakazala.recice i sta treba da se odradi-devijacija,ako imas grbu-skidanje grbe,podizanje nosa...
dace ti izvestaj i papiric za neophodne analize.sa tim izvestajem ako si iz bg-a ides u opstu praksu za uput za kbc zvezdara(ako nisi iz bg-a napisacu naknadno,a imas to i u prethodnim postovima jer sam nekoliko puta objasnjavala) i u opstoj praksi trazis upute za analizu krvi,mokrace,snimak srca i pluca(sve pise na papiricu).kada ti je zakazan prijem sa uputom i analizama ides u bolnicu,oni te tamo smeste,sutradan je operacija.do 18h mozes da jedes,do 24h da pijes.ujutro te vode,daju ti nesto za smirenje,pripreme te-to sve traje kratko i posle se nicega ne secas.budis se u sali ili u sobi,bice ti pomalo mutno,mozda i muka, a ja sam osecala prvih sat vremena i bol-ako trazis dace ti nesto protiv bolova mada i taj bol moze da se izdrzi...kasnije je to tup bol u predelu gornje vilice i obrva koji moze da prodje uz brufen i nije stalan...posle operacije pijes antibiotike koje ti oni daju i himoral(2 kutije) na svoju ruku ako zelis da bi sto pre prosli otoci i podlivi.kosu smo prale jedne drugima nad lavaboom,a tusiras se u kupatilu.spavas u polusedecem polozaju,na ledjima, da bi otoci brze prolazili.za operaciju te nece skidati skroz-na meni je bio donji deo pidzame,carape i gore majica na bretele,samo su mi skinuli gornji deo pidzame.ponesi labelo jer ce ti se usta susiti.kada skinu masku cuvas nos od udaraca i ispiras ga fizioloskim rastvorom.ja ne spavam na ravnom vec na jednom malom mekanom jastuku,uvek na levoj ili desnoj strani jer inace nikada ne spavam na ravnom i bez jastuka-za sada mi je nos citav :)
eto toliko od mene, ako te jos nesto interesuje javi se,pozzz
mala plava
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2010 2:21 pm

Post od mala plava »

Da li je neko od vas radio nos u Dioni? Ili da li mi mozete preporuciti gde da idem privatno da uradim nos? :wink:
natasica80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 20, 2010 7:22 pm

Post od natasica80 »

Evo i mene konacno sa sve slikom. Pa kako vam se svidja????
http://img151.imageshack.us/img151/9985/makeoverd.jpg
natasica80
Novi član
Novi član

Post od natasica80 »

natasica80
Novi član
Novi član

Post od natasica80 »

natasica80 napisao:Evo i mene konacno sa sve slikom. Pa kako vam se svidja????
http://img151.imageshack.us/img151/9985/makeoverd.jpg

a ovo je pre operacije
http://img703.imageshack.us/img703/5647/dscn2223m.jpg
Odgovori