Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Ma nije cudno, normalno je...Ja nekad imam trip da idem gradom i da svi ljudi gledaju u moj nos, nekad ga mrzim, nekad ga volim, nekad ga uopste ne primecujem...Javi kako je bilo na pregledu i za kad si zakazana da znam sta da ocekujem. I nije mali moj nos,naci cu sliku iz profila pa da vidis, ima tu duzine 

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 2:44 pm
Kako da postavim fotografije?
moras da otvoris nalog na primer na photobucketu, onda tamo uploadujes fotografije sa svog kompa i onda ovde kopiras samo link ispod fotografije...valjda tako. Nisam bas neki strucnjak ali ja sam to tako nekako uradila...
.Verovatno postoji bolji i jednostavniji nacin, naci ce se vec neki strucnjak da ti objasni

Pa, ne pripadam opstini NS...
znaci, placam? 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne, ne placas.tashke89 napisao:Pa, ne pripadam opstini NS...znaci, placam?
Ja isto ne pripadam opstini Novi Sad.
Sa uputom koji ti da Kljajic za operaciju odes do svoje opstine, odnosno doktora otorinca u tvojoj opstini koji ce na osnovu toga uputa da da kao uput isto za LEKARSKU KOMISIJU koja ce da odobri da se ta tvoja operacija obavi u NOVOM SADU. Ne vidim razlog da ne odbore. Nikoga ne odbiju.
I fora je time, da kada ti lekari iz komisije to potpisu da su oni saglasni da se ti operises u drugoj opstini, tvoja opstina placa cenu operaciju, tj to ide preko socijalnog. Eto..
Znaci, operacija nije besplatna, pitanje je samo ko ce da je plati. Bitno je da ti neces.

miki, mozes li postaviti sliku tvog nosa sada?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Uf, ne mogu. Mogu da prikacim neke slike ovako spontane, ali anfasa nemam. A stvarno necu da se slikam. Mislim da sam dovoljno svojih slika postavio a promene su jako male u odnosu na pre.hairext napisao:miki, mozes li postaviti sliku tvog nosa sada?
Molim pomoc, trebalo bi da odradim operaciju nosa, cuo sam da je vma najbolji izbor za to,kao i dr.Bjelic, trebalo bi da odradim devijaciju i korekciju nosa..jer mi je nos dva puta lomljen...[ne tesko] jer se bavim kick boxom iskreno malo ruzno izgleda...da li iko zna koja je sada cena tamo....te operacije...i da li je oporavak tezak....naravno vi cete sada da kazete da odem tamo i pitam sve...ali cemu sluzi forum..ako ne razmenjujemo informacije i stecena iskustva..bar kroz pricu:) unapred hvala.
Drugari, zakazala sam operaciju nosa kod dr Milomira Gacevica za 27. 09. Drzite mi fige
.Ako nekoga nesto vise interesuje neka slobodno pita. Pozdrav svimaa

jelenad. napisao:Drugari, zakazala sam operaciju nosa kod dr Milomira Gacevica za 27. 09. Drzite mi fige.Ako nekoga nesto vise interesuje neka slobodno pita. Pozdrav svimaa
koja ustanova..vrsta operacije i cena?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm
Nemoj da se ljutis, ali o svemu ovome, sto tebe interesuje, se jako puno pisalo na ovom forumu. Treba samo da odvojis malo vremena i prelistas ovih 199 stranica, sto priznajem nije malo, ali ce ti puno pomoci da doneses odluku gde da se operises i kod kog doktora. Mnogi su pisali iscrpne izvestaje, koji su i meni u mnogome pomogli. Ja sam, takodje, dosta pisala o mom iskustvu i stvarno bi me sada smorilo da ponovo o tome pisem. Mogu samo da ti kazem da, s obzirom na moje licno iskustvo, ja nikome ne bih preporucila da se operise kod doktora Bijelica. Pozdrav i sve najbolje!Boyka napisao:Molim pomoc, trebalo bi da odradim operaciju nosa, cuo sam da je vma najbolji izbor za to,kao i dr.Bjelic, trebalo bi da odradim devijaciju i korekciju nosa..jer mi je nos dva puta lomljen...[ne tesko] jer se bavim kick boxom iskreno malo ruzno izgleda...da li iko zna koja je sada cena tamo....te operacije...i da li je oporavak tezak....naravno vi cete sada da kazete da odem tamo i pitam sve...ali cemu sluzi forum..ako ne razmenjujemo informacije i stecena iskustva..bar kroz pricu:) unapred hvala.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm
Od moje operacije je proslo 11 meseci i tek od nedavno sam pocela da primecujem malo udubljenje na sredini nosa!
Cini mi se da je neko pisao o tome, ali sada ne mogu da se tacno setim ko i kada...interesuje me da li jos neko ima slican problem i o cemu se tu zapravo radi?! Pozdrav!

Boyka,
ja se operisem kod dr Milomira Gacevica. On radi na VMA a ima i privatnu kliniku, ja sam odlucila da se operisem na njegovoj privatnoj klinici. Jos petnaestak dana pa cu konacno srediti svoju njuskicu
, koja me godinama muci. Pisacu o svemu nakon operacije. Pozdrav za sve
ja se operisem kod dr Milomira Gacevica. On radi na VMA a ima i privatnu kliniku, ja sam odlucila da se operisem na njegovoj privatnoj klinici. Jos petnaestak dana pa cu konacno srediti svoju njuskicu

Imam devijaciju, bas kriv nos u stranu ali pored operacije devijacije ima puno i estetski da se sredi.
Za Zlatokosu. Što se udubljenja na sredini nosa tiče, to je, kako je neko upotrebio izraz, poledica "propadanja" nosnog mosta izmedju nosne kosti i hrskavičavog dela, a zašto se to događa i u kom periodu, to je pitanje za samog Bjelica, mada sumnjam da će dati konkretan odgovor. Kod mene lično ta uvala je bila očita od samog početka, ali ona se vremenom delimično popunila, ali samo delimično. Na desnoj strani u sredini ostala je ta uvala, iz profila vidljiva kao neka vrsta "zareza". Na tom sektoru imao sam na dodir bolno mesto, vrlo uočljiv crveni podliv koji se dugo zadržao. Imam utisak, laički rečeno, da se na tom mestu hirurgu malo više zaleteo "alat" i da je baš tu bio malo veći "klesarski rad", što je na kraju ostalo kao najveća estetska mana Bjelićevog rada. Pogotovo je ta uvala očita u odnosu na vrh nosa sa koga nije skidana hrskavica, pa je taj deo ostao viši u odnosu na sredinu. Dakle nos nije ravan, jer sa vrha nosa nije skidana hrskavica. Stoga kod mnogih, pomenuta uvala može biti upravo posledica neuravnavanja vrha sa ostatkom nosa. Ovo dolazi do izražaja u periodu kada otoci počnu da opadaju. Na osnovu mog iskustva, predlažem svakome ko bude radio kod Bjelica, da posebno u razgovoru sa njim da akcenat na sledećem: ako se radi tesanje "grbe", obavezno napomenuti da se ide, ako je malo veći i deblji vrh, na skidanje hrskavice sa tog dela, inače će nos ostati talasast. Doktor to sigurno zna, ali zbog preopterećenosti, eto on kao u mom slučaju samo zategne vrh, propusti skidanje hrskavice, a posledica je napred opisano stanje. I još nešto za one koji su na 7 ili 8 meseci od izvršene operacije, a baš nisu zadovoljni ishodom. Strpite se bar još 6 meseci i videćete da će nos biti za neku nijansu drugačiji i to upravo za onu nijansu koja će vam promeniti mišljenje o uspešnosti operacije. Što se tiče tzv. grbica koje se pojavljuju na mestu "rada" i to kao neka vrsta zarobljene limfe ispod kože, voleo bih da čujem tuđa iskustva i eventualno nekog ko je kod Bjelica išao na probijanje tih grbica iglicom, ako on uopšte to radi. To kažem jer do sada to nije niko analizirao, a na hrvatskom forumu sam čuo da to hirurzi rade postoperativno i to nakon godinu dana od operacije.