Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jelenad.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 11:01 am

Re: Operacija nosa

Post od jelenad. »

bata iggy,
bila sam u slicnoj situaciji kao ti, i posle godinu dana odustala od operacije kod dr. Bjelica i zakazala operaciju na privatnoj klinici. Imam devijaciju i bas kriv nos u stranu i estetski deo operacije je jako bitan pa sam se odlucila za plasticnog hirurga.Ti si podigao kredit za auto ja za nos :D... Obzirom da mi je ovaj forum mnogo pomogao tu sam da pomognem svima koji su u dilemi i koji su bili neodlucni kao ja. Postavicu slike pre i slike nakon operacije, koja je krajem septembra, i sta god vas zanima slobodno pitajte.
Pozdrav svima
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Post od zlatokosaBG »

@bata iggy
Osteotomija znaci lomljenje nosne kosti i namestanje u pravilan polozaj. Zbog toga nastaju one gadne modrice i podlivi nakon operacije :roll:
sabaduda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 26, 2010 10:54 pm

Post od sabaduda »

Da li neko moze da mi kaze nesto o doktoru Pavicevicu sa VMA? Cula sam da je dobar, ali na forumu svi pricaju samo o Bjelicu, pa sam u dilemi. :( Hvala
bonbongirl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 2:44 pm

Post od bonbongirl »

Cao...Nova sam ovde, procitala sam sve postove i ima jako korisnih stvari...
Mada nisam bas odusevljena razocaranoscu pojedinaca u doktora Bjelica ali ne moze uvek sve da izgleda kako smo zamislili koji god da je doktor u pitanju... Ja sam licno odustala sto se tice operacije kod gore pomenutog doktora, ne jer ne verujem u njegov rad ali mislim da cu to uciniti kod dr Kljajuca iz Novog Sada, to mi je blizu a i cula sam da covek dobro radi posao...

Da li neko ima neka iskustva, ili saznanja o njemu?

Imam devijaciju, usput bih doterala i estetski deo, vidim da je samo miki89 radio kod njega i da se ovde prvenstveno pise o WMA ali se nadam da ima onih koji bi to odradili u Klinickom centru Vojvodine u Novom Sadu?
ancibaby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 02, 2010 9:53 am

Post od ancibaby »

Evo ja zarko zelim da me operise dr. Kljajic, jer sam videla par njegovih radova i mnogo mi se svidja sto ne menja licni opis, sredi problem i nos napravi totalno prirodan, skoro se i ne vidi da je ista radjeno. Pre neki dan sam pricala sa devojkom koju je operisao pre 3 meseca, nos je savrsen, nema otoka, mada ona kaze da ima ali ih ja nisam primetila...Fora je u tome da taj dan kada je zakazivanje za sledeci mesec zoves u 7 ujutru, jer ako zakasnis, kao ja ovog puta, a to je bio 18 avgust, nema nista do sledeceg meseca. Sutra cu zvati polikliniku da mi kazu kada u septembru zakazuju preglede za oktobar. Kad zakazes pregled, i kada te on pregleda, meri ti prohodnost nozdrva, izmeri celo lice, i ne pita te kakav hoces nos vec pravi onakav kakav najbolje pristaje fizionomiji tvoga lica. Na operaciju se ceka 6 meseci, jer je doktor jako zauzet, a radi jednu operaciju dnevno.Ne radi nigde privatno, ja sam mislila da privatno odem na pregled pa da posle odradim operaciju u KC, ali od dr iz KC jedino dr. Čanji radi privatno, ali nemam pojma kako on radi.Sutra ti javljam kad je dan za zakazivanje za mesec oktobar, pa se mozda i sretnemo tamo...Inace taj dan se naoruzaj strpljenjem jer ces se nacekati, bar tako mi je ova devojka rekla. Sretno, pa se pisemo!
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

ancibaby napisao:Evo ja zarko zelim da me operise dr. Kljajic, jer sam videla par njegovih radova i mnogo mi se svidja sto ne menja licni opis, sredi problem i nos napravi totalno prirodan, skoro se i ne vidi da je ista radjeno. Pre neki dan sam pricala sa devojkom koju je operisao pre 3 meseca, nos je savrsen, nema otoka, mada ona kaze da ima ali ih ja nisam primetila...Fora je u tome da taj dan kada je zakazivanje za sledeci mesec zoves u 7 ujutru, jer ako zakasnis, kao ja ovog puta, a to je bio 18 avgust, nema nista do sledeceg meseca. Sutra cu zvati polikliniku da mi kazu kada u septembru zakazuju preglede za oktobar. Kad zakazes pregled, i kada te on pregleda, meri ti prohodnost nozdrva, izmeri celo lice, i ne pita te kakav hoces nos vec pravi onakav kakav najbolje pristaje fizionomiji tvoga lica. Na operaciju se ceka 6 meseci, jer je doktor jako zauzet, a radi jednu operaciju dnevno.Ne radi nigde privatno, ja sam mislila da privatno odem na pregled pa da posle odradim operaciju u KC, ali od dr iz KC jedino dr. Čanji radi privatno, ali nemam pojma kako on radi.Sutra ti javljam kad je dan za zakazivanje za mesec oktobar, pa se mozda i sretnemo tamo...Inace taj dan se naoruzaj strpljenjem jer ces se nacekati, bar tako mi je ova devojka rekla. Sretno, pa se pisemo!
Hehe, izvini ali nisamo mogao da ne prokomentarisem. Jako mi je smesno i simpaticno kada neko drugi govori o onome sto sam ja prosao i doziveo na svojoj kozi. Post iznad potpisujem u potpunosti osim mozda da se operacije ne ceka bas 6 meseci. Zavisi koliko je zauzet, tacno!:)
Pozz drugari!
bonbongirl
Novi član
Novi član

Post od bonbongirl »

Ja sam zakazala pregled za sledeci mesec, mislim da mi je 18. pregled. A od 19. u mesecu zoves da zakazes pregled, znaci 19.09. na 6610-102 i kazes kod kog doktora hoces pregled.
Ja sam zvala 19.08. oko 11h i zakazano mi je tek 18.09. pa verujem da se dosta ceka i na operaciju, ali sam ja pracena mikijevim (Miki89) iskustvom zakazala pregled sad nadajuci se da cu se operisati u decembru, koliko je i Mikiju bilo potrebno vremena do operacije bas zbog Kljajiceve zauzetosti...znaci sad je covek jos vise zauzet :(
A taman sam htela to lepo da obavim na zimu, sto zbog otoka, sto zbog toga sto sada nemam nikakve obaveze :-?
ancibaby napisao:a operaciju se ceka 6 meseci, jer je doktor jako zauzet, a radi jednu operaciju dnevno.
Znaci tvoja drugarica je toliko cekala?

Znaci nista od iznosenja zelja o estetskom izgledu mog buduceg nosa :cry:
Nije da je katasrofalan, ali nema veze koliki je dr strucnjak, ne znam bas da li tamo mogu leci prepustena skroz onome sto on misli, mislim mogu ali barem bih popricala sa njim o tome...
Super sto si se odmah javila ancibaby, a Miki98 ti si super, svaka cast za sve informacije koje si do sada dao!!! Mislila sam da se operisem na WMA ali kad sam citala tvoje postove, i videla tvoje fotke, pomislila sam sto bih se cimala ko zna koliko puta u Bg kad mi je ovo tu...na "VR nosa" :lol: a i hvalio si coveka...pa sad kako bude... a mora biti dobro, treba u to verovati i ne zahtevati nemoguce :D
ancibaby
Novi član
Novi član

Post od ancibaby »

Miki ja sam pre nedelju dana upoznala devojku koju ti verovatno znas jer mi je kad smo se dotakle price o forumu rekla i da se videla sa jednim deckom koji je operisan kod Kljajica, pa sam samo prenela njene informacije...Nos joj je savrsen kao i tvoj :D .A sto se tice iznosenja zelja ne brini se, on zaista radi vrhunski, bar ovo sto sam ja videla...I ne plasim se sta ce da mi napravi. Ja imam izrazenu devijaciju, kriv nos u jednu stranu, uopste ne disem na nos, hronicne upale krajnika i meni je funkcija u celoj prici primarna pa onda i estetika...Postavicu neku sliku svog nosa sada ako nadjem adekvatnu jer mrzim da se slikam bas zato sto na slikama izgleda jos ruznije nego u prirodi.Pozz
tashke89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 6:25 pm

Post od tashke89 »

Koja je cena operacije tu u NS-u?
bonbongirl
Novi član
Novi član

Post od bonbongirl »

Ja mislim da je operacija besplatna ako imas uput i pretpostavljam da trebas da pripadas opstini NS da bi se tu i operisao. Sad, sve zavisi, ako si student, ako si na birou ako si osiguran, mislim da mora biti besplatno... jer je ipak to drzavno...

Ulila si mi malo vise poverenja ali da li se sada stvarno toliko ceka na operaciju?
ancibaby
Novi član
Novi član

Post od ancibaby »

i ja mislim da je free ako imas uput...Bonbon nemoj da se brines, evo ja 31 godinu, dobro ne bas toliko, ali eto recimo 21 godinu imam ovaj nos i nije mi frka kakva cu biti...Imam problem da stavim slike nesto mi zakucava photobucket, a i glupo mi jer su mi slike sa svadbe(morala sam da se slikam tada, jelte, nisam to mogla izbeci ). Probacu sada pa pogledaj moj nos
ancibaby
Novi član
Novi član

Post od ancibaby »

Slika
ancibaby
Novi član
Novi član

Post od ancibaby »

jos kad bih umela lepo da je okrenem...ovako vi iskrivite glavice kalo,da vidite krivine na mom nosingeru :D
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

E ma nema na cemu. Moj nos je bio slican,samo u levu stranu skretao, i imao grbu i bio veci. :)
A za cekanje vidim da je glavno pitanje. Pa ja sam cekao 3 meseca. Ali to je bilo pre godinu dana. Mozda sada su vece guzve,interesovanje raste..
Mislim da bi realno vreme cekanja bilo oko 4-5 meseci.
bonbongirl
Novi član
Novi član

Post od bonbongirl »

Hej ancibaby preslatka si bila na svadbi :)
Nema puno korekcije na tebi, imas samo ispravljanje kosti, nema potrebe za suzavanjem, ne uocavam grbicu iz ovog ugla ali bas te briga...nema sta ni da se brines kada ce ga verovatno samo ispraviti, imas mali nosic :)
Ja imam grbu iz jednog profila i malo baburast nos... nozdrve su mi malo vece...
ne vidi se da je kriv puno, samo kad me neko gleda od dole... Sta ja znam ja bih tu sve menjala ali necu da zanovetam... bice kako bude, ne moze gore valjda :wink:
Postavicu i ja kad se uslikam da vidis u kom je stanju...
Do sada nisam bila opterecena ali kad svejedno idem da odradim devijaciju pocela sam da razmisljam da ga doteram, pa mi je to opterecenje jer sam sad odjednom pocelela o tome razmisljati i ne verujem kako pre nisam obracala paznju na njega a sada mu nalazim 1000 mana ...cudno...
Odgovori