Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Re: Operacija nosa

Post od zlatokosaBG »

Dijanim, hvala na odgovoru...kod mene je to malo udubljenje pocelo od skoro da se primecuje, verovatno zbog toga sto su otoci u potpunosti spali sa tog dela nosa, pa je greska dosla do izrazaja. Eh, kada bi to bio jedini propust koji je dr Bijelic napravio, ja bih bila prezadovoljna! Meni se to ulegnuce nalazi na desnoj strani, isto kao i tebi, i nije nesto puno uocljivo, ali, ja imam na istoj toj strani, na vrhu nosa, "ispupcenje" o kojem sam pisala u nekim od mojih prethodnih postova. Verovatno se tu radi o visku hrskavice, koju on nije hteo da skine i sada mi zbog toga nos izgleda asimetricno. Takodje mi je nos ostao prilicno sirok i izgleda baburasto. Do skoro sam se nadala da je to otok i da ce se suziti, ali danas, posle jedanaest meseci, mislim da tu ne moze nista znacajno da se promeni. Sta vise, plasim se da ovo "propadanje" nosnog mosta vremenom ne uzme maha, pa da na kraju imam rupu na sred nosa! :roll: Pronasla sam jos jedan forum vezan za operaciju nosa i sokirala se koliko je nezadovoljnih Bijelicevih pacijenata!!! Uglavnom se zale na sirinu nosa, asimetriju i pre svega lose disanje. Ovo poslednje je i meni najveci problem...jako lose disem, cak mi se cini da losije disem nego pre operacije!
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

zlatokosa, mogu samo da potpisem tvoj post. i ja imam i udubljenje i ispupcenje nakon 11 meseci od operacije i nikome ne bih preporucila da se operise kod bijelica. ima li na ovom forumu ijedna osoba zadovoljna ishodom operacije koja bi mogla da preporuci dobrog estetskog hirurga za sekundarnu rinoplastiku?
tashke89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 6:25 pm

Post od tashke89 »

jel moze neko da mi razjasni nesto...juce zovem VMA da zakazem kod Bjelica, medjutim, sestra, ili ko se vec javio tamo mi kaze da je on USNI LEKAR?????
zlatokosaBG
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm

Post od zlatokosaBG »

@ tashke89
On je doktor za uho, grlo i nos (ORL) :wink:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Broj telefona za zakazivanje je 2608498!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
composer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 22, 2009 1:11 am

Post od composer »

hariet najbolji estetski hirurg ti je glumicic u hrvatskoj.nemoj tu kod nas u srbije svi si bezveze...
misslj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 23, 2010 12:13 am

Post od misslj »

Zavidim svima vama koji ste se operisali kod dr.Bijelica!Ja sam danas bila na pregledu neznajuci za novi cenovnik ustanove vma!Pala sam u nesvest operacija sada kosta oko 1500 eura kod gore pomenutog doktora.Mene sada interesuje ukoliko nekom silom omogucim uput(posto imam devijaciju) operisem se na vma,koliko bih morala da doplatim za rinoplastiku?ako neko zna neka se javi,hvala!
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Cao..mislim da nemas na cemu da zavidis..jer uglavnom svi koji su operisani kod doktora Bjelica sada su nezadovoljni.
A + ako je cena ta, a on radi tako kako radi, ljudi mislim da je vreme da trazite alternativne strucnjake..zar ne?
Sto neko ne proba malo vise da se raspita kako rade ne Zvezdari Orl doktori..nekoliko ljudi je ovde operisalo, prema slikama 'dobili' su dobre noseve a i oni su zadovoljni..
Zao mi je zbog svih koji imaju muke sa ishodima operacije..Hairext, dijanim..
Valjda ce to vremenom nekako da se sredi...ne znam sta da kazem.
misslj
Novi član
Novi član

Post od misslj »

Moje drugarice koje su se operisale kod njega,prezadovoljne su!Na osnovu njihovog iskustva i ja sam se odlucila da idem kod njega,ali...puno je to para,a mogu da biram gde cu sa tim parama.Koji su to doktori na Kbc,prelisstala sam ovde,ali dosta njih se pominje,a mene interesuje onaj koji je imao najbolje ishode operacij?? :lol:
tashke89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 6:25 pm

Post od tashke89 »

zar operacija kod Bjelica ne kosta negde oko 500e, a koliko sam ja razumela, tih 1500e je isto na VMA, ali kompletna estetika kod dr Gacevica?
misslj
Novi član
Novi član

Post od misslj »

Kostala je do 15.septembra 500e,sada je isto to kod Bijelica 1500e :roll:
composer
Novi član
Novi član

Post od composer »

nemojtte ni slucajo kod bjileca nema poimaaaaaa
mama42
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 8:48 am

Post od mama42 »

Dragi moji, osjećam potrebu da se forumašima sa teme - operacija nosa zahvalim na pomoći kod moje psihofizičke i teorijske pripreme za operaciju nosa. Nikako nisam uspjela pronaci temu, jer sam je citala neregistrovana. Zato sam odlučila otvoriti novu temu. Imam 42 godine, udata i jedna od onih koja je skupila hrabrost da samo u 10 od donosenja odluke istu i realizuje. Kako odlučila tako i uradila. Operisana sam prije 6 dana i imam jako zanimljivo iskustvo. Problem sam imala 1 dan, otoke i sve sto je svima poznato. Tampone vadila drugi dan, bili su veličine blaznice, i niiiikakvu neprijatnost nisam imala. Međutim, zahvaljujući Chymoral tabletama, koje sam počela piti 2 dana prije operacije, otok je već treči dan naglo spao pa mi je i maska sa lica bukvalno spala. Tako da vec treci dan od operacije nisam imala gips na nosu. Pitala sam doktora da li ce to uticati na konacan izgled nosa - odgvorio je da se i sam iznenadio brzini oporavka i da se ne sekiram.

Stai zelim reci!?. želim reči da sam prije ove peracije imala 4 ginekološke operacije i da je ova bukvalno smijesna. Kada sve saberem , sa ljekarom sam pričala 5 minuta, rekla mu sta zelim, pitao me da li cu se predomisliti , rekla sam da necu i zaspala. Operacija trajala 30 minuta, nos su malkice lomili, podizali, skidali grbicu. Uglavnom, ta 2 mm koliko su nos podigli je ucinio cudo na mom licu. muz kaze kako mi je izraz lica veseliji, kako sam ljepša, kako se i sam iznenadio kako je sve lako proslo.

Tremu nisam imala, sve sto me zanimalo pronasla sam na forumu, prije operacije nabavla potrene rekvizite: Cymoral, Jomelop E, stapiće za uši, AD kapi, aquamaris ,i to je to.

Medjutim, sada imam blagu tremu od okoline. Danas se prvi put pojavljujem u javnost i imam malkice tremu, blagi strah od prvobitne reakcije. bas me zanima kako će okolina da reaguje. da li će skontati ili ne, i tako. Uglavnom, predstoji mi puno laksi period- lakse je sa lijepim nosom brinuti nego imati ma i mrvicu kompleksa zbog ružnog nosa. A vrijeme cini cuda, na dobro se lako naviknuti.

Puno vas pozdravljam iz sarajeva, i svima koji su odlučili da naprave nešto za sebe, želim da prodju operaciju jednako lako kao i ja i da budu, prvo sebi pa tek drugima lijepi , zdravi i veseli.
composer
Novi član
Novi član

Post od composer »

mama42 a koi doktor te operisao jer mozes da ni kazes i gde si radila operacia?pozz
mama42
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 22, 2010 8:48 am

Post od mama42 »

composer napisao:mama42 a koi doktor te operisao jer mozes da ni kazes i gde si radila operacia?pozz
Operacija je rađena u Sarajevu, doktor Alemko Čvorak. Toplo preporučujem. Toliko je ležeran i neoptereće u svom poslu, da sam i sama danima zbunjena.
Odgovori