Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Zanima me jel vam pre opeacije traze da uradite snimanje skenerom?Navodno potrebno je zbog anatomije.
Meni nije radjeno. Samo osnovni medicinsi nalazi krvi i urina. Naravno srce i internista. Nije me ni olovkom pošarao .-=gogi999 napisao:Zanima me jel vam pre opeacije traze da uradite snimanje skenerom?Navodno potrebno je zbog anatomije.
misslj napisao:Kostala je do 15.septembra 500e,sada je isto to kod Bijelica 1500e

hairext napisao:misslj napisao:Kostala je do 15.septembra 500e,sada je isto to kod Bijelica 1500ejel to proverena informacija?
22.septembra 2010 sam razgovarao sa bjelicem..operacija je sada 2-4 puta visa nego pre par meseci...bila je 40...sada je 120 hiljada i vise...
100% proverena informacija....cena septoplastike ili rekonstrukcije nosnih kostiju
srecno nam svima
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 24, 2010 7:36 pm
Cekajte , a koliko je onda estetska operacija na odeljenju za plasticnu hirurgiju?
Zna li neko?

Gde moze da se vidi taj korigovani cenovnik sa VMA?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 24, 2010 7:36 pm
Nemaju cenovnik za plasticne operacije, ja sam trazila, imaju samo za preglede
Ako neko zna nove informacije , neka javi 

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ne radi se i kupovini dnevnih novina, za sve informacije morate razgovarati sa lekarom kog zelite kao svog hirurga!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Btw...jel ima neko iskustva sa KBC Zvezdara?
Ja sam se operisao 3.decembra prosle godine kod Dusanke Milosevic na KBC Zvezdara, i prilicno sam zadovoljan odradjenim, imam jos malo problema sa disanjem ali je mnogo mnogo lakse nego pre operacije. Operacija je tamo ja mislim jos besplatna uz uput od lekara, a ovako kosta oko 100 000. U bolnici sam lezao 10 dana ukupno,dan pre operacije,dan operacije,+ jos nedelju dana.tashke89 napisao:Btw...jel ima neko iskustva sa KBC Zvezdara?
Vermaelen zbog cega toliko u bolnici?
ja sam se operisala u lokalnoj bolnici na odeljenju za ORL i lezala svega 3 dana...
uostalom to nije bitno,vazno je da su rezultati dobri
pozdrav
ja sam se operisala u lokalnoj bolnici na odeljenju za ORL i lezala svega 3 dana...
pozdrav
Želeo bih ipak zbog onih koji možda još uvek misle da li ili ne kod Bjelića, da pojasnim svoj stav. Dakle na osnovu mog ličnog iskustva mogu reći sledeće. Ja sam bio pre svega motivisan da odem na operaciju zbog funkcije disanja i mislim da se ne bih nikada odlučio da odem na istu samo zbog estetike. Kod prvog pregleda Bjelić mi je rekao da u mom slučaju funkcionalna operacija je na neki način neodvojiva od estetske, jer zbog lomljenja nosa koje sam imao još u detinjstvu narušen je i spoljnji izgled, a i sama prohodnost nosnih hodnika. Mucio sam se godinama zbog lošeg disanja, a danas disem ne idealno, ali tako da više nemam nervozu i ne budim se noću zbog zapušenosti nosa. Ako bih imao ponovo iste probleme kao pre operacije, ponovo bih se operisao i samo žalim što to nisam učinio ranije. Svakom ko ima problema sa disanjem savetujem da se što pre odluče na operaciju, jer provereno loše disanje uzrokovano devijacijom oštećuje na duže staze srce, a da ne govorimo koliko se uništavamo kapima, lekovima, sprejevima. Po uspešnoj operaciji dobiće te i bolje raspoloženje i bolju koncentraciju, bolji san. Dakle dr. Bjelić je to kod mene operacijom postigao i ja sam mu zbog toga zahvalan. Estetski deo rekao sam nije idealan, ali je bolje nego što je bilo. Ja sam samo u detalje opisao u čemu je zamerka, ali to možda neko ne bi ni uočio. Mislim da je kod mnogih, dakle ne kod svih, ono što su ovde napisali samo trenutno mišljenje i da će neki od njih i sami vremenom to mišljenje delimično izmeniti. Sačekajte godinu i po dana i onda donesite konačan sud. Ovim ne želim da kažem kako kod nekih pacijenata Bjelić nije pravio greške, pa eto i kod mene delimično. Ali ipak treba biti realan. Uspeh ne može niko garantovatati i nema ničeg idealnog. U svakom slučaju ako zaista neko i posle godinu i po dana ima problema sa disanjem ili sa ozbiljnim estetiskim zamerkama, po meni treba da se ponovo operiše. Ja bih prvi to učinio pogotovo ako bih ponovo loše disao.
Pozdrav svima!
I ja bih zeleo da podelim svoje iskustvo sa vama, posto mi je ovaj forum dosta pomogao.
Pre 7 dana sam primljen na VMA, a sutradan 28.09. sam operisao nos (septoplastika) kod dr Bjelica. Operacija se izvodi pod totalnom anestezijom, nema nikakvih bolova nakon operacije niti drugih tegoba. Vec sutradan 29.09. sam pusten na kucno lecenje, a za 5 dana su mi zakazali detamponazu. U danima koji su sledili sam otezano spavao, jeo i pio (zbog zatvorenog nosa i pritiska u glavi od tampona), ali covek se brzo adaptira i moze da se podnese. Danas 04.10. mi je dr Bjelic izvadio tampone. Zbog prica koje kruze na forumu i u bolnici moram da naglasim da je vadjenje tampona POTPUNO bezbolno i traje najvise 10s. Nakon vadjenja tampona sam normalno disao na nos i nemam znacajnijih tegoba.
Sada je moje opste stanje dobro, sem sto imam osecaj drvenastog nosa i hrskavica me zaboli kad jako otvorim usta, pa moram pazljivije da unosim hranu.
Za nekoliko dana javicu vam kako tece moj dalji oporavak. Ako neko ima pitanja u vezi sa operacijom, predoperativnim i neposrednim postoperativnim periodom, moze slobodno da mi postavi pitanje.
Pozdrav, Mladen
I ja bih zeleo da podelim svoje iskustvo sa vama, posto mi je ovaj forum dosta pomogao.
Pre 7 dana sam primljen na VMA, a sutradan 28.09. sam operisao nos (septoplastika) kod dr Bjelica. Operacija se izvodi pod totalnom anestezijom, nema nikakvih bolova nakon operacije niti drugih tegoba. Vec sutradan 29.09. sam pusten na kucno lecenje, a za 5 dana su mi zakazali detamponazu. U danima koji su sledili sam otezano spavao, jeo i pio (zbog zatvorenog nosa i pritiska u glavi od tampona), ali covek se brzo adaptira i moze da se podnese. Danas 04.10. mi je dr Bjelic izvadio tampone. Zbog prica koje kruze na forumu i u bolnici moram da naglasim da je vadjenje tampona POTPUNO bezbolno i traje najvise 10s. Nakon vadjenja tampona sam normalno disao na nos i nemam znacajnijih tegoba.
Sada je moje opste stanje dobro, sem sto imam osecaj drvenastog nosa i hrskavica me zaboli kad jako otvorim usta, pa moram pazljivije da unosim hranu.
Za nekoliko dana javicu vam kako tece moj dalji oporavak. Ako neko ima pitanja u vezi sa operacijom, predoperativnim i neposrednim postoperativnim periodom, moze slobodno da mi postavi pitanje.
Pozdrav, Mladen
Nisam iz Beograda pa pretpostavljam zato,a ne bi mi bilo svejedno da se sa onom maskom vozim po autobusima.Mada u sobi sa mnom je bio lik iz okoline Bg-a i njega su drzali 10 dana...lady :) napisao:Vermaelen zbog cega toliko u bolnici?
pozdrav
pozdrav