Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
valeriana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 03, 2010 7:04 pm

Re: Operacija nosa

Post od valeriana »

2 nedelje nakon operacije ...
neverovatno (gledajuci sve vas) ali istinito!
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

Sta hocete evo Vermaelen posle 3 nedelje izgleda kao da nista nije bilo :-)...
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

da, samo mi koji smo se operisali kod bijelica imamo ovakve otoke na vrhu i ja bih volela kada bi neko imao logicno objasnjenje za to
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Ne razumem ljude koji imaju zdravstvenih problema i odma jure da se operisu na VMA i da daju 40 000,kad mogu da uzmu uput i to da srede besplatno u nekoj bolnici,a doktori u tim bolnicama nista losiji nisu od ovih gde se placa,cak su neki i mnogo bolji.
Nego,svako ima svoje misljenje o svemu tome.
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Ufff citajuci postove ne znam sta da kazem..Oporavak traje kod svakoga razlicito..zavisi sta mu je radjeno..sto je logicno a i to svi znaju..
@hairext ..Prema onoj poslednjoj fotografiji koju si postavila meni tvoj nos izgleda bas lepo..posebno profil..malo samo iz anfasa se vidi prednji deo da je natecen..ali u svakom slucaju manje nego kada si skinula masku..Nemoj da se bedacis! :)

I moracu da se slozim sa Vermaelenom u vezi izbora doktora..
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

Vermaelen svako ima pravo da sa svojim novcem raspolaze kako zeli i neumesno je tako nesto komentarisati. ako na mene mislis, ja sam mogla da se operisem besplatno u svom domu zdravlja kod orl doktora koji je mojoj drugarici prilikom jedne rutinske intervencije skoro probio bubnu opnu tako da je devojka ogluvela. ako je operacija besplatna, nemas pravo da biras ko ce te operisati. doticni doktor je operisao nos svom rodjenom detetu, kad sam videla kako je nju ``ulepsao`` odustala sam od operacije i otisla na drugo mesto gde sam platila oko 400 eura, ako ni tom operacijom ne budem zadovoljna mozda cu otici kod nekog privatnika kod koga ista operacija kosta 1500 ili 2000 eura.

tebi je besplatno odradjena i estetska operacija? koliko vidim tebi je vrh ostao isti? u mom domu zdravlja se besplatno operise samo devijacija, estetika se svakako placa
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

Miki89 napisao:Ufff citajuci postove ne znam sta da kazem..Oporavak traje kod svakoga razlicito..zavisi sta mu je radjeno..sto je logicno a i to svi znaju..
@hairext ..Prema onoj poslednjoj fotografiji koju si postavila meni tvoj nos izgleda bas lepo..posebno profil..malo samo iz anfasa se vidi prednji deo da je natecen..ali u svakom slucaju manje nego kada si skinula masku..Nemoj da se bedacis! :)

meni je radjeno i smanjivanje donjih skoljki pa je moguce da mi je zato vrh toliko natecen, otok svakako spada, ona slika je od pre nekih mesec dana, postavicu nove slike sutra. svakako izgleda bolje nego kada sam skinula masku, ono je bila katastrofa :D ima dana kada je otok manji i sve izgleda ok, posle opet natekne, kao da moj nos ima svoje dobre i lose dane
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

Iskreno ja nemam pojma sta se podrazumeva pod skoljkama tacno tako da ne znam da li je i meni to radjeno..Mozda jeste,mozda nije..
Sad sam pokusao da slikam svoj nos..pa da prikacim ..ali sma odustao jer definitivno na slikama se ne vidi onako kako on ustvari izgleda..Videcu na dnevnoj svetlosti..I ispravka..meni sam vrh nije natecen..vec kada se ide od korena pri vrhu..taj sam deo gde pocinje hrskavica je malo uzdignut i od gore..i sa strana nozdrva..Ali necu da se nerviram uopste..Moje nerviranje nece uticati da otoci padaju brze tako da..opusteno..Ja sam zadovoljan i ovako..Mislim da se ovde sama tenzija dize oko toga ciji otoci ce pre da padnu,i ciji nos je lepsi..Svaciji je lep ili ce makar da bude!!!A otoke da mozemo vec bismo ih odstranili da to tako ide..
Pa i kad nas pcela ujede budemo nateceni po 10-ak dana ponekad..a zar onda ocekujete da otoci posle TAKVE operacije brzo nestanu??Da,vazi..kako ne...
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

Pre Operacije
Slika

Odmah Posle skidanja maske 16.12
http://img64.imageshack.us/img64/4051/bobi0114.jpg

Par Dana Nakon skidanja maske
Slika

Nova godina- ovo je slika sa doceka, malo sam se izbecio :)
Slika

Mnogo brze mi spada otok u donjem delu nosa , a ovde gore sporije.

mnogo mi je siri nego sto je bio ali se nadam da ce otok spasti i da ce se suziti malo.
posle skidanja maske nos mi nije bio grbav, ali kako je otok vise spao dole nos mi se cini grbaviji.

Znam da nisam postavio slike iz profila ali nemam od pre operacije.
Doktor mi je rekao da ce biti ok i da mi je nos jos uvek otecen.

Sta mislite hoce li ce mi se nos suziti i ta grba smanjiti vremenom dok otok spada ?
fortune
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 9:00 pm

Post od fortune »

hairext napisao:
Miki89 napisao:Ufff citajuci postove ne znam sta da kazem..Oporavak traje kod svakoga razlicito..zavisi sta mu je radjeno..sto je logicno a i to svi znaju..

meni je radjeno i smanjivanje donjih skoljki pa je moguce da mi je zato vrh toliko natecen, otok svakako spada, ona slika je od pre nekih mesec dana, postavicu nove slike sutra. svakako izgleda bolje nego kada sam skinula masku, ono je bila katastrofa :D ima dana kada je otok manji i sve izgleda ok, posle opet natekne, kao da moj nos ima svoje dobre i lose dane

Slažem se sa Mikijem :D , lep ti je nos (1000 put rečeno :P ) . Postoji još neka stvar koju sam primetila. Neki ljudi koji imaju orlovske noseve misle da će se prolepšati skidanjem grbe, međutim, videla sam dosta primera gde nos ne pravi nikakvu razliku, jednostavno nisu lepi a nos im neće pomoći da to budu. Drugo, hairext je lepa i nije joj ni potreban neki poseban nos, ima lepe crte lica. Sa novim nosem izgleda samo ženstvenije, po mom mišljenju. I Miki i Vermaelen su lepi, ex-nosevi su im ok, ja nisam primetila nikakve otoke na post-operativnim Mikijevim slikama niti neku nepravilnost kod Vermaelena pre operacije. Dosta ljudi sa pravilnim nosevima nije lepo uopšte.
Jednostavno, neko je lep a neko ne, tu nos neće puno pomoći :-?
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

lucke10 vidi se da bas imas dosta otoka, koliko ti je proslo od operacije? nos se ti se sigurno suziti, nema sanse da ti ostane tako, ne brini :)

fortune, hvala ti, lepo je tako nesto procitati nakon nekih komentara koje sam dobila na pp a znate svi koliko smo u ovom postoperativnom periodu osetljivi sto se tice komentara na izgled nasih noseva :wink:
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član

Post od lucke10 »

hairext napisao:lucke10 vidi se da bas imas dosta otoka, koliko ti je proslo od operacije? nos se ti se sigurno suziti, nema sanse da ti ostane tako, ne brini :)

fortune, hvala ti, lepo je tako nesto procitati nakon nekih komentara koje sam dobila na pp a znate svi koliko smo u ovom postoperativnom periodu osetljivi sto se tice komentara na izgled nasih noseva :wink:
9.12 sam operisan
imao sam grbav nos i kriv u levo.
grbav je bio na spoju kosti i hrskavice.
ja sam hteo estetsku operaciju ali doktor je rekao da mi nije potrebna i da mi nos nije veliki nego da mi se tako cini zbog devijacije.
posle operacije doktor mi je rekao da je podigao nos i sredio grbu
i dok masiram nos sa gelom taj gornji deo je tamniji.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

vidi se da si sveze operisan, imao si rinoskoliozu kao i ja i za sada se moze videti da ti je nos centriran kako treba :) koji gel koristis? doktor ti je rekao da masiras nos?
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

Fortune sta reci..ovoga puta se slazem ja sa tobom..sve sto si rekla..! I hvala ti! :)
Hairext jesi procitala sta je fortune rekla? ;) E iskuliraj te komentare na pp-u..mada ne znam kako neko moze bila sta da i kaze..
Lepa si..nos ti je super..i kraj price!:)

@lucke10..Da , vide se otoci..ali polako..samo se sada naoruzaj strpljenjem i masiraj tim gelom..radi kako doktor kaze..
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član

Post od lucke10 »

hairext napisao:vidi se da si sveze operisan, imao si rinoskoliozu kao i ja i za sada se moze videti da ti je nos centriran kako treba :) koji gel koristis? doktor ti je rekao da masiras nos?
cicactive gel, rekao je da moram jace da stisnem dok mazem-masiram i to od sredine nosa na gore i prema ocima
Odgovori