Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Re: Operacija nosa

Post od hairext »

vise od 3 puta mislim da i ne moze da se radi. jel na kraju zadovoljan? :lol:
valeriana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 03, 2010 7:04 pm

Post od valeriana »

Michael Jackson je vise od 3x operisao nos :wink:
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

Zanimljivo..zanimljivo..pa mislim da moze da se operise koliko ko hoce puta..samo taj neko ce ostati bez usiju..jer sva hrskavica ce da ode u nos.. :P hehe..
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

hairext napisao:vise od 3 puta mislim da i ne moze da se radi. jel na kraju zadovoljan? :lol:
Naravno da je zadovoljan...

A sto se tice Jacksona, mozda za javnost 3x ;-)....
mare255
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 1:20 pm

Post od mare255 »

prvo u vezi slika; ne bih postavljao slike na internet jer sam nekako stidljiv da bih se pokazivao javno (mozda promenim misljenje kasnije videcemo), ali mi nos izgleda slicno kao kod decka sa nickom "Vermaelen", samo sto je moj bolje definisan, rekao bih. Zanimljivo je na primer da moj nos pre svih operacija i ovaj sada nemaju nikakve veze jedan sa drugim, izgleda kao da je neko skinuo moj nos i stavio nos od neke druge osobe, naravno to se nije desilo odjednom nego posle vise godina i posle svih operacija.
Tacno je da se nos moze operisati koliko hocete puta, u stvari bolje bi bilo receno da ako vam je stvarno potrebna operacije onda broj predhodnih operacija ne moze biti neki limitirajuci faktor. Neko rece da ne moze da se operise vise od tri puta, ja radije ne bih pominjao koliko puta sam operisao moj nos da se ne bi zabezeknuli. Ono sto je bitno je naci dobrog hirurga koji moze to sve da sredi, kao sto sam ja imao srecu da posle brojnih peripetija nadjem hirurga koji je perfekcionista i zna znanje i ima umece , ima bogato dugogodisnje i medjunarodno iskistvo, mislim stvarno je svetski vrh, bez preterivanja uopste. Ono sto je problematicno kod visestrukih operacija je oziljno tkivo, odnosno mnogo oziljnog tkiva koje moze blokirati dovod krvi do pojedinih tkiva, tako da moze doci do odumiranja tih tkiva. Moj hirurg je meni odstranio vecinu oziljnog tkiva od prethodnih operacija, tako da mi je nos sto se tice oziljnog tkiva kao da sam imao samo jednu ili eventualno dve operacije.
Sto se tice Majkla DZeksona ja sam citao da neki lekari smatraju da je on operisao nos vise od 10 puta.
Sto se tice tog placanja kod privatnika, ja mislim da je to vrlo neposteno (da ne kazem kvarno) da se plati oba puta. Ovde je na primer obicaj ako se radi kozmeticka operacija u privatnoj klinici i nesto ne ispadne kako treba, ili je pacijent nezadovoljan onda mu se radi operacija ponovo na istoj klinici, ali besplatno. Samo prvi put se placa, sve sto se kasnije popravlja je besplatno (naravno kod jednog istog hirurga, ako menjas hirurga i kliniku moras da platis ponovo). Ta sto je platila 5000 evra za te dve operacije je prosla mnogo skuplje nego sto bi ovde ili u USA (ne znam za zapadnu evropu).
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

mozes da zatamnis oci na slici pa te niko nece prepoznati :wink:
Mashica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 10, 2005 2:00 pm

Post od Mashica »

zdravo,
ja sam ta devojka koja je operisala nos kod kojica 2 puta. u pitanju je nesporazum, ja sam platila operaciju samo prvi put (2.500 e), popravka je bila gratis. ne znam otkud hairext taj podatak da sam ja platila obe operacije; mislim, nisam luda da se operisem ponovo kod istog doktora, koji mi je uradio operaciju sa nezadovoljavajucim rezultatom - ako mi je ne radi besplatno. u tom slucaju otisla bih kod nekod drugog.

inace, ne znam da li je neko na ovoj temi pominjao dr panfilova iz NS, ja sam cula za njega da je odlican rinoplasticar.

btw nekoliko dana nakon mene i moja drugarica se operisala kod kojica. jako je nezadovoljna rezultatom.
hairext
Aktivan član
Aktivan član

Post od hairext »

na osnovu onoga sto si pisala na onom drugom forumu sam mislila da si i drugu operaciju morala da platis, sasvim je korektno da se druga operacija ne placa ukoliko nisi zadovoljna efektom. najvaznije od svega je da si konacno dobila zeljeni nos :)

sta je problem kod te devojke koja je nezadovoljna?
oljicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 09, 2009 9:45 am

Post od oljicaa »

ako neko moze da mi posalje pm sa objasnjenjem kako se postavljaju slike direktno ovde na sajt....hvala :)
Mashica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 10, 2005 2:00 pm

Post od Mashica »

aaaa moguce, tacno je da sam mislila to u pocetku kad je on tvrdio da je sve kako treba. posle, kad je i sam uvideo da nos nije dobar odmah je rekao da je popravka besplatna. a valjda je jasno da bih ponovnu operaciju platila samo ako bih se operisala kod drugog doktora, ako ni zbog cega- onda bar iz principa :)

drugarici je nos nedovoljno skracen i s preda izgleda jako dugacak. ona misli da joj ni profil nije ispao kako treba, da joj je vrh previse spusten, ali po meni je prihvatljiv.

jos da kazem da nisam sigurna da li je moja opr kostala 2.000 ili 2.500 e, istovremeno sam radila 2 razlicite opr i ukupno je kostalo 3.500 e. sad se ne secam da li je nos kostao 2.000, a ovo drugo 1.500 ili je nos kostao 2.500, a ovo 1.000 e, u principu mi je bilo svejedno :)
valeriana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 03, 2010 7:04 pm

Post od valeriana »

mogli bi da okacite neku novu slikicu, vi sto ste se operisali kod dr Bjelica... da vidimo kako napredujete ...
pozic :)
Korisnikov avatar
Vermaelen
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 17, 2009 6:40 pm

Post od Vermaelen »

Od kad sam se operisao nos mi sija kao da ga mazem sa necime,kad prodjem preko njega prstom,na prstu mi ostane kao nesto masno :-? Operem to,sledecih sat vremena je ok,posle ponovo zasija :) U cemu je problem,jel zna neko mozda?
mare255
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 31, 2009 1:20 pm

Post od mare255 »

Vermaelen
nos ti sija zato sto ti je jos pod otokom pa je koza zategnuta, druga stvar je sto su svi procesi koji se desavaju u kozi nosa sada ubrzani (dok traje oporavak posle operacije), pa tako i znojenje. To je normalno, i meni se to desavalo. Ja bih ti preporucio da peres nos sa decijim sapunom, 2-3 puta na dan. Istrljas sapun rukama i onda naneses sapunicu na nos, nezno masiras sapunicu i onda operes mlakom vodom.
To je nesto sto ne treba da te brine, medjutim nije mi jasno kod tvog nosa sa onih slika gde se vidi da ti je nos prav kao lenjir. Ako je sad pod otokom tako prav onda ima neke sanse da ti vrh nosa bude malo spusten kad se povuce sav otok. Obicno vrh nosa bude malo uzdignutiji kad se gleda iz profila dok se ne zavrsi proces povlacenja otoka.
Korisnikov avatar
lucke10
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 16, 2009 3:53 pm

Post od lucke10 »

Vermaelen napisao:Od kad sam se operisao nos mi sija kao da ga mazem sa necime,kad prodjem preko njega prstom,na prstu mi ostane kao nesto masno :-? Operem to,sledecih sat vremena je ok,posle ponovo zasija :) U cemu je problem,jel zna neko mozda?
i meni se sija i mogu , ti reci da me nervira jer mi se onda nos cini jos veci
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Miki89 »

@mare225 Kod mene je slucaj da je prednji deo malo uzdignut..zbog otoka..
A to u vezi 'sijanja' sada ga nema..a mislim da nije ni bilo..mada posto sam operisao tokom leta..pa od vrucina sam se sav 'sijao' moguce da nisma ni primecivao..
Odgovori