Operacija nosa
Re: Operacija nosa
Ja sam ponovo pusila posle desetak dana kad su izvadjeni tamponi, ti nemas nikakav osecaj za cigarete, ne padaju ti na pamet, tesko i hranu zvaces, a i da povuces dim nista ne osecas, nos ti je zapusen (imas tampone).
Obavezno, al obavezno kad dodjete taj dan a vidite ga ili kada ste na stolu ponovite doktoru sta zelite jer se on nas ne seca sa pregleda (da bih bila sigurna, ja sam ga pitala jer se secate sta smo se dogovorili on je rekao da ne).
Radila sam devijaciju i estetiku (skidanje grbe, suzavanje i podizanje vrha nosa).Operacija je trajala sat i po. Kad sam se probudila imala sam bol u nosu, ne zelim da Vas plasim mozda ga Vi necete imati. Posle 4 sata dali su mi inekciju za bolove i prestalo je.
Posle sedam dana izvadio mi je tampone (to je bio cetvrtak, a u ponedeljak sam vec bila na poslu). Posto radim u kancelariji nije mi predstavljalo problem sto sam natecena i plava.
Na prvoj kontroli je uocio da mi kost ide u levu stranu i rukom je gurao kost da je vrati. Imala sam udubljenje na sredini, vremenom se popunilo. Rekao mi je da se strpim 6 meseci pa da onda vidimo kako ce izgledati, da nos mora da odradi svoje ne moze sve tako brzo da dodje na svoje mesto, i desava se da kod nekog ne uspe. Nisam se vise opterecivala, kad ne mogu nista da promenim ostaje samo cekanje.
Meni je proslo pet meseci od operacije, nos mi je i dalje sirok, kost koju je pomerao povukla se ka sredini a nije u potpunosti. Znate kako kada predjem prstom sa obe strane kosti na jednoj se napipava malo ispupcenje. Cekam da prodje 6 meseci kako mi je on rekao i onda cu otici na kontrolu. Ovde na forumu sam procitala da se nos menja do godinu dana, ali ako ovako mi ostane izgled, ja cu ici ponovo na operaciju.
Nemojte pogresno da me shvatite, ja o njemu mislim sve najbolje, ako dodje do druge operacije opet cu ici kod njega, on je ipak ORL hirurg,a ne esteticar. Kao sto je on rekao ne moze svima da uspe prvi put, treba imati strpljenja , zavisi od organizma itd.
Da Vam rezimiram, jedino sto mi sada smeta je sto je vrh nosa i dalje sirok, grba je skinuta, to malo ispupcenje sa leve strane niko ne primecuje sem mene ili kad nekom kazem, a on se zagleda i kaze a da vidim da imas malo.
Nemojte da se plasite sve brzo prodje, meni ni tamponi nisu mnogo smetali, imate osecaj kao da ste prehladjeni i nos Vam je zapusen. Ovde je neko napisao da moze da se pije hemoral forte pre operacije, to ni slucajno, jedna devojka je pila i to je precutala u toku operacije je puno krvarila.
Pitajte sta god Vas interesuje, ne smarate me i meni je svaka informacija bila znacajna.
Obavezno, al obavezno kad dodjete taj dan a vidite ga ili kada ste na stolu ponovite doktoru sta zelite jer se on nas ne seca sa pregleda (da bih bila sigurna, ja sam ga pitala jer se secate sta smo se dogovorili on je rekao da ne).
Radila sam devijaciju i estetiku (skidanje grbe, suzavanje i podizanje vrha nosa).Operacija je trajala sat i po. Kad sam se probudila imala sam bol u nosu, ne zelim da Vas plasim mozda ga Vi necete imati. Posle 4 sata dali su mi inekciju za bolove i prestalo je.
Posle sedam dana izvadio mi je tampone (to je bio cetvrtak, a u ponedeljak sam vec bila na poslu). Posto radim u kancelariji nije mi predstavljalo problem sto sam natecena i plava.
Na prvoj kontroli je uocio da mi kost ide u levu stranu i rukom je gurao kost da je vrati. Imala sam udubljenje na sredini, vremenom se popunilo. Rekao mi je da se strpim 6 meseci pa da onda vidimo kako ce izgledati, da nos mora da odradi svoje ne moze sve tako brzo da dodje na svoje mesto, i desava se da kod nekog ne uspe. Nisam se vise opterecivala, kad ne mogu nista da promenim ostaje samo cekanje.
Meni je proslo pet meseci od operacije, nos mi je i dalje sirok, kost koju je pomerao povukla se ka sredini a nije u potpunosti. Znate kako kada predjem prstom sa obe strane kosti na jednoj se napipava malo ispupcenje. Cekam da prodje 6 meseci kako mi je on rekao i onda cu otici na kontrolu. Ovde na forumu sam procitala da se nos menja do godinu dana, ali ako ovako mi ostane izgled, ja cu ici ponovo na operaciju.
Nemojte pogresno da me shvatite, ja o njemu mislim sve najbolje, ako dodje do druge operacije opet cu ici kod njega, on je ipak ORL hirurg,a ne esteticar. Kao sto je on rekao ne moze svima da uspe prvi put, treba imati strpljenja , zavisi od organizma itd.
Da Vam rezimiram, jedino sto mi sada smeta je sto je vrh nosa i dalje sirok, grba je skinuta, to malo ispupcenje sa leve strane niko ne primecuje sem mene ili kad nekom kazem, a on se zagleda i kaze a da vidim da imas malo.
Nemojte da se plasite sve brzo prodje, meni ni tamponi nisu mnogo smetali, imate osecaj kao da ste prehladjeni i nos Vam je zapusen. Ovde je neko napisao da moze da se pije hemoral forte pre operacije, to ni slucajno, jedna devojka je pila i to je precutala u toku operacije je puno krvarila.
Pitajte sta god Vas interesuje, ne smarate me i meni je svaka informacija bila znacajna.
Jos nesto sto sam zaboravila,a tice se koliko kome posveti paznju. Sto se tice konsultacija sa njim bile su onoliko koliko je bas bilo potrebno,vrlo korektne i precizne. Nemojte da Vam se desi da kad dodjete kod njega zanemite, cutite, ne pitate ono sto ste planirali.
Moj pregled nije trajao 2 min. pitala sam ga sve sta me je interesovalo, takodje opet sam ponovila sta zelim na operacionom stolu, lepo me saslusao i odgovorio sta moze da se uradi. Kada sam isla sa skinem masku pitala sam ga opet sta me je interesovalo, sta smem, a sta ne smem u postoperativnom periodu da radim.
Ja sam se zahvaljujuci ovom forumu opredelila i otisla kod njega, Takodje sam na pregledu videla par devojaka koje je on operisao. I verujte mi sve je individualno. Ovde sam svasta citala. Na primer niko nije rekao da ga je bolelo posle operacije, ja sam imala strahovit bol kad sam se probudila, primila sam posle 4 sata inekciju i to je proslo. Sto se tice disanja na usta mislila sam na osnovu nekih ovde iskustava da ce biti tesko, medjutim nikakav problem nisam imala, usta su mi se jedino nocu susila kad sam spavala, a i taj osecaj zacepljenosti nosa je isti osecaj kao i kad se prehladite, ima malo nervoze zbog svega toga, al sve brzo prodje.
Ne kajem se sto sam to odradila kod njega, zapamtite sve je individualno.
Moj pregled nije trajao 2 min. pitala sam ga sve sta me je interesovalo, takodje opet sam ponovila sta zelim na operacionom stolu, lepo me saslusao i odgovorio sta moze da se uradi. Kada sam isla sa skinem masku pitala sam ga opet sta me je interesovalo, sta smem, a sta ne smem u postoperativnom periodu da radim.
Ja sam se zahvaljujuci ovom forumu opredelila i otisla kod njega, Takodje sam na pregledu videla par devojaka koje je on operisao. I verujte mi sve je individualno. Ovde sam svasta citala. Na primer niko nije rekao da ga je bolelo posle operacije, ja sam imala strahovit bol kad sam se probudila, primila sam posle 4 sata inekciju i to je proslo. Sto se tice disanja na usta mislila sam na osnovu nekih ovde iskustava da ce biti tesko, medjutim nikakav problem nisam imala, usta su mi se jedino nocu susila kad sam spavala, a i taj osecaj zacepljenosti nosa je isti osecaj kao i kad se prehladite, ima malo nervoze zbog svega toga, al sve brzo prodje.
Ne kajem se sto sam to odradila kod njega, zapamtite sve je individualno.
Uf, malo me brine to sto on radi estetiku s obzirom na to da on nije estetski hirurg. Vidim Mirino29 iskustvo pa me malo to brine. Ja inace vec imam grbicu koja ide u jednu stranu jer sam zadobila udarac, nadam se da ce se to promeniti kada budem radila nos. A ne da mi ostavi tako. A jel postoji mogucnost da se zahteva neki esteticar pored Bijelica? Jel imao neko takvo iskustvo? Miro29, a sta ti je rekao na pregledu da ce ti radiiti? El odradio to sve sto je rekao ili kako? Ja ne ocekujem ne znam kakve rezultate ali da ipak ne bude sirok nos, ne ostavi tu kost ukrivo i naravno da bude u skladu sa mojim sitnim licem. POZDRAV!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Sep 11, 2009 9:44 pm
Miro, hvala ti sto si svoje iskustvo podelila sa nama koji jos uvek iscekujemo operaciju. Mnogo nam znaci! Pogotovo u slucajevima kao sto je tvoj, kada nos nije bas onakav kakav si ti zelela da bude. Reci mi samo , da li je bolje nego sto je bilo pre operacije? Ja imam istu dijagnozu kao i ti, pa me zbog toga zanima...da li moze biti gore nego sto je sada?!
I jos jedna molba...mozes li da okacis slicice pre i posle....da nam bude jasnije o cemu se tu kod tebe radi? Pozdrav

To sto on radi estetiku nemoj da te brine, da ne zna ne bi radio, a ima devojaka koje su zadovoljne, ni sam ne zna koliko je estetike uradio. Mene je bilo strah jer sam videla da mi nos ide u krivo, a pre op.nije bio takav. Kad sam dosla na kontrolu, on kaze super ti je nos, ja kazem nije mi super vidite da ide u krivo i on onda uzeo i prstima ga vracao i uspeo je, posle 7 dana sam opet otisla i uradio je to isto.
Na pregledu sam rekla da hocu da ga podigne i suzi i da skine grbu, s tim da sam mu sve opet ponovila kad sam bila na stolu. Kad mi je skinuo masku pitala sam sta ste mi radili, on je to isto ponovio. Ta kost kazem Vam vratila se, udibljenje se popunilo, jedino sto mi je ostao sirok vrh, vidi se i da je podigao vrh. Ja nisam isla na drugu kontrolu (posle 3 meseca od operacije)iz razloga sto mi ne moze nista promeniti, a nije mi se bacalo 1600 dinara. Cekam da prodje 6 meseci kako mi je on i sam rekao, ako i dalje bude sirok trazicu da mi popravi ovu malu grbicu sa strane i da suzi vrh ako je to moguce. Gledano sa desne strane moj profil je ravan i ekstra, a sa druge strane ima prelaz. Nemojte da se odmah bedacite kada skinete masku, treba da prodje vreme da to dodje sve na svoje mesto.
U svakom slucaju je mnogo bolji odnosno lepsi nego sto je bio. Zlatokosa, ne moze biti gore.
Opet ponavljam ne zelim da Vas plasim. Nemojte puno da se opterecujete, sta ako ovo ili ono, samo ce Vam biti gore. Ako ste resile opustite se i cekajte termin. Opet Vam ponavljam da je moja zelja i volja ubila strah. Kazem Vam sve je individualno sto sam i napisala predhodno, sto se nekom desavalo nije meni ili sto je meni nije nekom drugom sto se operisao.
Sto se njega samog tice odlican je strucnjak i opet ponavljam ako bude trebalo opet cu ici kod njega.
Na pregledu sam rekla da hocu da ga podigne i suzi i da skine grbu, s tim da sam mu sve opet ponovila kad sam bila na stolu. Kad mi je skinuo masku pitala sam sta ste mi radili, on je to isto ponovio. Ta kost kazem Vam vratila se, udibljenje se popunilo, jedino sto mi je ostao sirok vrh, vidi se i da je podigao vrh. Ja nisam isla na drugu kontrolu (posle 3 meseca od operacije)iz razloga sto mi ne moze nista promeniti, a nije mi se bacalo 1600 dinara. Cekam da prodje 6 meseci kako mi je on i sam rekao, ako i dalje bude sirok trazicu da mi popravi ovu malu grbicu sa strane i da suzi vrh ako je to moguce. Gledano sa desne strane moj profil je ravan i ekstra, a sa druge strane ima prelaz. Nemojte da se odmah bedacite kada skinete masku, treba da prodje vreme da to dodje sve na svoje mesto.
U svakom slucaju je mnogo bolji odnosno lepsi nego sto je bio. Zlatokosa, ne moze biti gore.
Opet ponavljam ne zelim da Vas plasim. Nemojte puno da se opterecujete, sta ako ovo ili ono, samo ce Vam biti gore. Ako ste resile opustite se i cekajte termin. Opet Vam ponavljam da je moja zelja i volja ubila strah. Kazem Vam sve je individualno sto sam i napisala predhodno, sto se nekom desavalo nije meni ili sto je meni nije nekom drugom sto se operisao.
Sto se njega samog tice odlican je strucnjak i opet ponavljam ako bude trebalo opet cu ici kod njega.
Miro29, hvala sto si podelila sa nama tvoje iskustvo. Npr meni je sam rekao sta bi radio a ja sam ga samo pitala da li postoji sansa da se napravi malo udubljenje (tj. da ne bude ravan vec malo udubljen). Ja ne znam da li on ima zapisano negde kome ce sta da radi ili ovako kad legne pacijent na sto pa tad gleda sta ce kome da uradi. Meni je rekao sve se radi prema tvom licu e sad, sta ce tu da bude ne znam. Srecno svima koji uskoro odlaze da izmene svoje nosice!! 

Nev, mislim da si 100% u pravu
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jun 10, 2009 11:02 pm
mira29
Cao. Ja sam imala operaciju pre 2 meseca i meni se takođe pojavila ta mala kost sa leve strane (koju naravno samo ja primećujem), kao i kod tebe.Mislia sam sad da ga pitam u vezi toga, jer imam 7.oktobra kontrolu, ali kada sam pročitala da je tebi gurao rukom tu kost, vise ne znam ni da li da mu pominjem. Jako se toga plasim, posebno jer tebi se posle toga nije povukla. helppppp!!
Cao. Ja sam imala operaciju pre 2 meseca i meni se takođe pojavila ta mala kost sa leve strane (koju naravno samo ja primećujem), kao i kod tebe.Mislia sam sad da ga pitam u vezi toga, jer imam 7.oktobra kontrolu, ali kada sam pročitala da je tebi gurao rukom tu kost, vise ne znam ni da li da mu pominjem. Jako se toga plasim, posebno jer tebi se posle toga nije povukla. helppppp!!
Miro29, jos jednom veliko HVALA na informacijama i savetima!!!
Kada si rekla da treba tacno da mu kazemo sta hocemo da uradi, stala sam i zamislila se... Ok, hocu da mi skine grbu, ali ovo ostalo... Pa ja NEMAM POJMA!!! Stvarno sam debil velikih razmera...
Za nedelju dana imam operaciju, a sta cu da trazim- shvatam da ne znam!!! Mislim, cim mi skida grbu ocigledno je da mora i vrh da smanji, sto se mene tice to je to, a sada to za podizanje---> pa o tome i nsiam bas razmisljala
((!! (cisto da spomenem, vec 3 godine 'planiram' operaciju)
Ali valjda covek zna sta treba...
Ti si vidim isto radila operaciju u cetvrtak, kao sto cu i ja... Kazes da si vec u ponedeljak mogla u civilizaciju? Ja studiram i imam obavezne vezbe, pa bih volela da se sto pre vratim na fax... Savrsen ishod bi bio vec u ponedeljak :DDD
ZlatokosaBg, posto imas istu dijagnozu kao i Mira29, --->znaci kao i ja
Da li imas probleme sa disanjem ili ti je samo rekao da iams devijaciju?
(Ja recimo savrseno disem i nikad nisam imala problema, a on mi je na pregledu rekao "pa sine, ti imas devijaciju, i to cemo da popravimo"...?!?)
Pozdrav za sve!!!!!
I da, Miro29, posle koliko razmisljas da uradis 2 operaciju (ako zakljucis da ti je potrebna)? Mislim, koliko vremena treba da prodje? Ja bih na tvom mestu sacekala tih godinu dana... Mozda preuvelicavas, mi svi nekako previse noseve proucavamo
Kada si rekla da treba tacno da mu kazemo sta hocemo da uradi, stala sam i zamislila se... Ok, hocu da mi skine grbu, ali ovo ostalo... Pa ja NEMAM POJMA!!! Stvarno sam debil velikih razmera...

Ali valjda covek zna sta treba...

Ti si vidim isto radila operaciju u cetvrtak, kao sto cu i ja... Kazes da si vec u ponedeljak mogla u civilizaciju? Ja studiram i imam obavezne vezbe, pa bih volela da se sto pre vratim na fax... Savrsen ishod bi bio vec u ponedeljak :DDD
ZlatokosaBg, posto imas istu dijagnozu kao i Mira29, --->znaci kao i ja

Da li imas probleme sa disanjem ili ti je samo rekao da iams devijaciju?
(Ja recimo savrseno disem i nikad nisam imala problema, a on mi je na pregledu rekao "pa sine, ti imas devijaciju, i to cemo da popravimo"...?!?)
Pozdrav za sve!!!!!

I da, Miro29, posle koliko razmisljas da uradis 2 operaciju (ako zakljucis da ti je potrebna)? Mislim, koliko vremena treba da prodje? Ja bih na tvom mestu sacekala tih godinu dana... Mozda preuvelicavas, mi svi nekako previse noseve proucavamo

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Marija moj savet ti je da obavezno spomenes.To nemoj da precutis.Mislim da 2 meseca nije previse da on ne moze nista da uradi.Ipak kost nije srasla i ako nesto moze da uradi,ispomera uradice..samo mu reci!malaamarija napisao:mira29
E MIRO i ostali sto se tice pomeranja kosti to je i meni moj doktor rekao,u slucaju udarca ili nesto kost moze da se pomeri ali u nekom svezem periodu on moze da vrati kost.Kao sto je slucaj sa Mirom.
I jos jedna stvar,ne mogu bas da razumem neke osobe sto se previse plase i neodlucne su,gore ne moze da bude a i ipak to je nos,nije nesto gore.Ja sam jedva docekao da dodje taj dan da me operisu.U salu sam otisao sav srecan.Nema tog bola koji bi me sprecio.Za neki ne daj Boze slucaj jos jednom bih sve prosao.
Oni koji tek treba da idu na operaciju SRECNO i ne brinite!.Sve ce biti ok.

Obavezno mu reci za kost, nemoj da se plasis nece ti nista raditi zato sto je proslo 2 meseca. Meni je gurao kost posle 7 dana od skidanja maske, bilo je sveze jos uvek.malaamarija napisao:mira29
Babi,
Sve zavisi sta mi dr.kaze. On kaze sacekaj 6 meseci, nije rekao 1 godinu, pa sam iz toga zakljucila da moze i posle 6 meseci da se radi druga operacija.
Sve zavisi sta mi dr.kaze. On kaze sacekaj 6 meseci, nije rekao 1 godinu, pa sam iz toga zakljucila da moze i posle 6 meseci da se radi druga operacija.
Da li bi jos neko mogao da stavi slike nosa pre i posle kome je dr.B.radio operaciju? Verujem da bi mnogima to znacilo,ne morate da stavljate slike celog lica ako ne zelite,stavite samo slike nosa,npr.sliku profila kojim ste zadovoljni i sliku kriticnog profila(onog gde se pojavila grbica ili udubljenje) da bi znali sta konkretno mozemo da ocekujemo.Miki89-nos ti je super,sve pohvale tvom doktoru,a i tebi sto si stavio slike,znas kako se kaze-jedna slika vredi vise od 1000 reci:).I jedno pitanje za sve-koliko dana ostajete u bolnici nakon operacije,da li je neko ostao do dana kada se skida maska ili je to nepotrebno? Ipak put ume da bude vrlo naporan,a moja operacija je sledeceg leta,sto je jos teze podneti zbog vrucine.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ana hvala ti!:-) Prenecu komentar doktoru!anchi20 napisao:Da li bi jos neko mogao da stavi slike nosa pre i posle kome je dr.B.radio operaciju? Verujem da bi mnogima to znacilo,ne morate da stavljate slike celog lica ako ne zelite,stavite samo slike nosa,npr.sliku profila kojim ste zadovoljni i sliku kriticnog profila(onog gde se pojavila grbica ili udubljenje) da bi znali sta konkretno mozemo da ocekujemo.Miki89-nos ti je super,sve pohvale tvom doktoru,a i tebi sto si stavio slike,znas kako se kaze-jedna slika vredi vise od 1000 reci:).I jedno pitanje za sve-koliko dana ostajete u bolnici nakon operacije,da li je neko ostao do dana kada se skida maska ili je to nepotrebno? Ipak put ume da bude vrlo naporan,a moja operacija je sledeceg leta,sto je jos teze podneti zbog vrucine.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am
Ovako Drustvo.
Upravo sam se vartio sa pregleda kod Doktora Bijeljica... Covek je CAR
... Usao sam unutra, on me pita sta je problem, ja kazem otezano disem... Stav i mi onaj njegov alat u nos
i kaze imas devijaciju dali si lomio nekad nos,itd... Ja kazem udario sam ranije itd... I kaze mi da imam vecu devijaciju koja je za operaciju... Dali zelis nesto da ti estetski korigujem, ja kazem da... Nista nisam skoro pricao, covek samo kaze grbu cu da ti skinem i vise nista ne treba...
EEEEEEEEEE SAD onaj deo koji mi se nije svideo... Radicu operaciju tek na leto... Operacija je trenutno 40.000-45.000 dinara, tako mi je on rekao... I kaze kako stvari stoje decko da znas da cemo uskoro tu cenu duplirati... Meni su tad oci stale... Dobio sam telefon od zeljke, u apriliu cu zvati da zakazem operaciju i pre toga cu pitati za cenu ako bude 1000 evra oticicu u privatnu kliniku gde cu moci da izvoljevam
posto sam ovde cutao...
Sve u svemu covek je car
... ali ako budu stvarno duplirali ne verujem da ce imati mnogo posla kao sad
....

EEEEEEEEEE SAD onaj deo koji mi se nije svideo... Radicu operaciju tek na leto... Operacija je trenutno 40.000-45.000 dinara, tako mi je on rekao... I kaze kako stvari stoje decko da znas da cemo uskoro tu cenu duplirati... Meni su tad oci stale... Dobio sam telefon od zeljke, u apriliu cu zvati da zakazem operaciju i pre toga cu pitati za cenu ako bude 1000 evra oticicu u privatnu kliniku gde cu moci da izvoljevam

Sve u svemu covek je car