Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Re: Operacija nosa

Post od Alex_Orin »

zlatokosaBG napisao:Alex, srecno i sve najbolje....vidimo se u utorak... :D
hairext napisao:meni je prijem u ponedeljak pa cemo se verovatno videti tamo :D

Hvala! Vidimo se! ;0)
Nev
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 4:26 pm

Post od Nev »

Srecno people!! Javite se kada budete u mogucnosti!! Drzimo vam svi fige!! :-)
kangarooo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 11:42 am

Post od kangarooo »

Ljudi, skinuo sam masku pre dva dana, ali ne mogu normalno da pokrecem lice. Lice mi je kao skamenjeno. Najgore mi je kada hocu da se smejem, pravim neke grimase u pokusaju i posle toga me boli i jos vise se zateze. Imam otoke oko nosa, natecenu gornju usnu, a posto sam radio i suzavanje vrha, jedan deo vrha kao da nije moj kada ga dotaknem vatom dok cistim nos.
Jel i drugima bilo tako ili ste ubrzo po skidanju maske mogli normalno da pomerate lice?
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

Kangarooo, ja nisam jos radila nista ali to je sigurno zato sto si natecen. Jos je sve sveze ali budi strpljiv, sigurno je sve ok. Kod koga si radio? Sta si sve radio? Pozdrav!! :)
kangarooo
Novi član
Novi član

Post od kangarooo »

Kod Ugrinovica na Klinickom. Radio sam septorinoplastiku. Skinuo je grbu i suzio vrh.
Na slikama iz profila je odlicno, medjutim jedan deo vrha je natecen, pa iz afansa izgleda asimetricno. Takodje, izgledam i kao kinez zbog delova izmedju ociju i nosa. Nekako je razliveno...
Oporavak mi znatno otezava slaba pokretljivost lica. Da bar mogu normalno da se smejem i pricam, brzo bi mi prolazilo vreme.
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

Ma polako, sve ce doci na svoje mesto. Drzi hladne obloge sto duze mozes da izdrzis da ubrza proces splasnjavanja. Sta si osecao kada si se budio iz anestezije? El si osecao neke bolove i to?
kovrdza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 16, 2009 5:05 pm

Post od kovrdza »

Kazu da se u principu odmah po skidanja maske moze jedino profil videti kako ce izgledati, tj on se ne menja drasticno, a sve ostalo je bolje sa spadanjem otoka i tek onda mozes videti pravi izgled.
kangarooo
Novi član
Novi član

Post od kangarooo »

Posle anestezije sam osecao bolove, jer ipak je to sveze operisano. Probudio sam se u operacionoj sali, pa sam tamo zapomagao neko vreme dok me nisu odvezli u sobu. Posle su mi stavili hladne obloge na oci i ja sam jedno 20 sati spavao, sa malim prekidima. Budio sam se povremeno, na kratko, ali nisam mogao da otvorim oci tako da bi me taj mrak opet terao na san. Secam se da sam morao u wc, pa sam zvao sestru da mi da gusku. Nisam video, ali po tezini guske mislim da sam natocio bar litar. :D Obloge su mi skinuli jutro nakon operacije jer kao ne mogu mokre obloge dugo da stoje zbog flastera, odlepice se.
Tu anesteziju treba gledati kao spas, ne treba je se bojati. Nista ne osetite, ne cujete, a mene je, eto, drzala omamljenog 20 sati nakon operacije, tako da za to vreme bolove skoro da nisam ni osecao. :)

E, pa super kovrdza. Nadam se da je tako. Malo sam zabrinut zbog svega. Najgora mi je neizvesnost. Ne znam kako ce se sve razvijati, kako ce ispasti na kraju... Ovo je pravo psihicko mucenje. Faca mi se non stop steze, pomalo pulsira u predelu nosa, a kad otvorim usta, osetim sve koske u nosu. Skroz sam prestravljen. Al imam kontrolu u ponedeljak. Pokusacu da izvucem sto vise informacija od doktora u vezi daljeg razvoja situacije.
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

nisi nikako mogao da otvoris oci nakon operacije? :o ili si bar malo nesto mogao da vidis? :-?
kangarooo
Novi član
Novi član

Post od kangarooo »

Jesam. Mogao sam da gledam, al kroz maglu. Kad su mi skinuli te obloge, pocelo je levo oko da mi otice i ubrzo se nadulo i skoro skroz zatvorilo. Al vec posle dva dana sam mogao da gledam na oba oka, skoro normalno. Najgore mi je sa gornjom usnom. Kao da sam Skarlet Johanson. Jos ne spada otok sa nje, vec deseti dan od operacije. Ma nije toliko tesko pod maskom. Dobijate injekcije protiv bolova, pijete taj chymoral za otoke, i lezhite. Smarate se...
Pravi problemi krecu kada skinete masku. Kad se sokirate. Kada vidite spljeksano oko ociju, naduveno oko nosa, kad vas psihicki muci kako ce sve dalje da se razvija. To su muke. Ovo pod maskom je maciji kasalj.
hairext
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 12:09 pm

Post od hairext »

koliko si ti dana bio u bolnici?
kangarooo
Novi član
Novi član

Post od kangarooo »

Operisao sam se u cetvrtak, a hteli su vec u petak da me puste. Al trazio sam da ostanem preko vikenda. Ipak u bolnici imaju injekcije protiv bolova.
Jel ima neko ovde da se operisao kod doktora Ugrinovica na Klinickom? Zanimaju me njihova iskustva...
MarioBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 9:37 pm

Post od MarioBG »

Ja samo da kazem da je normalno da se posle skidanja maske, neko vreme (do 7 dana) tezhe pomera gornja usna. Vremenom prodje :D
Alex_Orin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 12:44 am

Post od Alex_Orin »

Ljudi, danas sam se vratio sa VMA. Dr Bijelic nije hteo da mi radi korekciju, jer imam mali nos,a nakon lomljenja bi bio jos manji, tako da je odradio samo devijaciju. Sve u svemu,boliiiiiiiiii..... Vadjenje tampona me je unistilo. Suze same krecu. Jos sam se zamalo ispovracao. Deo hrskavice iznad usne je odsecen pa to jako boli. Usnu ne mogu da pomeram skoro uopste. Operisan sam u petak,a jos uvek ne mogu bez lekova. Za sad disem ok na obe nozdrve. Sestre su super! Ako neko ima pitanja,samo napred! :lol:
Nev
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nev »

za Alex Orin
Kako nije hteo da ti radi ostalo? Pa kada ti je to rekao da nce da ti radi sve? A kako j kada ti vadi tampone iz ''mozga''? :-? Pozdrav!!
Odgovori