Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Operacija nosa

Post od Miki89 »

E Orel hvala ti sto si podelio svoje iskustvo...Meni je od operacije proslo 46 dana..I sto se tice kvrzice kod mene ih je bilo malo vise..mada to nisu toliko velike kao kod tebe..kao neke kuglice ispod koze mada su sada samo prisutne na vrhu nosa..to postepeno valjda nestaju a i masaza mislim da je uticala..Sto se tice te masaze ja mazem JOMELOP-om E od dana kada sam skinuo masku a to je sam pocetak avgusta i masiracu do oktobra kad idem na kontrole..mozda i posle toga..mozda ne..zavisi sta mi doktor kaze..Masira se od vrha nosa prema gore,dakle pri korenu nosa..bitno je suprotno od sile teze..a svrha toga je da otoci brze padaju posto stalno pomeras kozu masiranjem i da ne dodje do stvaranja nekih sitnih oziljaka na povrsini nosa..(mada meni ta moguca pojava oziljaka nije jasna kad se prilikom operacije sve radi iznutra:S) ali kako god..ja sledim uputstva..;) U Novom Sadu sam radio operaciju..nisam kod doktora Bijelica koji vidim da je ovde poprilicno poznat..E sad ,sto se tice prve dve nedelje posle skidanja maske to je bilo psihicki tesko za podneti ;)..Kada sam video kako otok asimatricno pada..i jedna strana nosa mi je skroz bila udubljena dok druga ravna..i sa unutrasnje strane nosa sam osetio neka zadebljanja a iz profila se videla vodena grbica u prednjem delu a ni disanje nije bilo zadivljujuce..poludeo sam i rekao da doktor je zeznuo stvar i da ce me operisati ponovo posto OVO nista ne valja :)..naravno sad je sve drugacije..i dobro sto je tako..Bez kacketa nisam izlazio u svrhu zastite mlade koze od jakog sunca i tako to..Izbegavanje kupanja mi je najteze palo posto ipak leto je,ali sve bi to trebalo da se isplati..tj.vec je..tako da..Toliko...
MarioBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 9:37 pm

Post od MarioBG »

Samo da kazem da sam danas skinuo zavoje i da sam ZADOVOLJAN izgledom. Zaista mi se svidja, doktor se nasalio i rekao da je napravio i bolji nego sto sam mu nacrtao :D Lepo je sto su otoci MINIMALNI.

Uskoro kacim sliku :D
MarioBG
Novi član
Novi član

Post od MarioBG »

Evo, problematicnijeg, levog profila :D

[img=http://img44.imageshack.us/img44/8861/collageg.th.jpg]

Slikano 8 dana nakon operacije. Jos kad spadnu otoci bice divan. Toplo preporucujem dr Bijelica, ja sam mu doneo u operacionu salu sliku kako bih voleo da izgleda i zaista je radio prema tom modelu.
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 20, 2006 2:53 am

Post od kirovljeva »

OOOOOOOOOOOOOOOO super :-) ;-)
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Ja zakazao danas pregled za 30.Septembar :-)...Radi samo sredom... :-)
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Miki89 napisao:Uglavnom nakon 5 dana mi je izvrsena detamponada i menjanje maske..to je uzasno bolelo..;) Onda 14.dana mi je sve skinuo i obrazi su bili skroz iritirani i crveni kao i nos..zbog maske a i vrucina..a i ja sam vec posle nekog 10.og dana isao po gradu lagano..:)
Mmmmmm, ti si operisan u NS :-)... Zar se posle 5 dana menja maska ? Nekako mi se cini da sve zavisi od lekara, jer kod Bjeljica nisma od nikoga cuo da je menjao masku :-)... Na you-tubu sam gledao vadjenje tampona :-), neko kuka a neko opusteno :-) (ko treba da se operise a dosta je plasljiv bolje da ne gleda)...

Dali je iko od vas koji ste operisani imao nekih iskustva sa Bolovima sto se tice Bieljica sa VMA ? Video sam u inostranstvu u mesto gaze sad stavljaju neku plastiku i bukvalno kad se skida maska ta plastika se vadi i nema nikakvih bolova :D sukrvica se ne lepi za to...
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 10, 2009 2:25 pm

Post od dzox »

Nikakve bolove nisam imao tokom detamponade. Bash nikakvih. Osecaj je mozda malo neprijatan, ali to nije bol. I traje jednu sekundu, pa cak i da boli izdrzace se.
U svakom slucaju, kad otvorite oci (koje inace moraju da budu sklopljene jer Bjelic lice i nos maze benzinom) i kada vidite tampone, zapitate se kako je uspeo da ih progura kroz nosnu duplju :)
Ne znam da li sam jedini, ali sam tokom nosenja maske bio u stanju da krajeve tampona napipam jezikom :) Prvo sam mislio da je skorela krv, ali ne, ipak su bili tamponi.
"there is no knowledge that is not power"
MarioBG
Novi član
Novi član

Post od MarioBG »

Kao sto rece Dzox, nije bol vec neki cudan osecaj, kao da skida nesto sto je zalepljeno za povrsinu nosa.
Ja nisam video ni sta je izvukao iz nosa, nije me interesovalo :D
Tokom famoznih dana sa tamponima, osecao sam se malo osamuceno zato sto je zapusen nos ali nista drugo. Jedini savet koji mogu da vam dam u vezi sa operacijom je: morate pronaci mir tokom prve nedelje oporavka, budite spremni da ce vas disanje na usta izuzetno smarati, da cete pozeleti svakog dana da "izduvate" ko covek. Da necete biti raspolozeni da previse pricate i odgovarate na pitanja. Ostalo je laganica :D
MarioBG
Novi član
Novi član

Post od MarioBG »

Pitanje :

Posle detamponade, zabranjeno je "izduvavanje" nosa, vec se koriste oni stapici kojima se nos brishe AD kapima?
Kako ste se borili sa blagim sluzenjem nosa?
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Tako sto sam potrosio celo pakovanje kuhinjskih salveta :)
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Post od Miki89 »

kirovljeva napisao:
Miki89 napisao:Uglavnom nakon 5 dana mi je izvrsena detamponada i menjanje maske..to je uzasno bolelo..;) Onda 14.dana mi je sve skinuo i obrazi su bili skroz iritirani i crveni kao i nos..zbog maske a i vrucina..a i ja sam vec posle nekog 10.og dana isao po gradu lagano..:)
Mmmmmm, ti si operisan u NS :-)... Zar se posle 5 dana menja maska ? Nekako mi se cini da sve zavisi od lekara, jer kod Bjeljica nisma od nikoga cuo da je menjao masku :-)... Na you-tubu sam gledao vadjenje tampona :-), neko kuka a neko opusteno :-) (ko treba da se operise a dosta je plasljiv bolje da ne gleda)...

Dali je iko od vas koji ste operisani imao nekih iskustva sa Bolovima sto se tice Bieljica sa VMA ? Video sam u inostranstvu u mesto gaze sad stavljaju neku plastiku i bukvalno kad se skida maska ta plastika se vadi i nema nikakvih bolova :D sukrvica se ne lepi za to...
E nismo se razumeli..napisao sam da su mi petog dana izvadjeni tamponi i promenjena maska..dakle stavljana nova zajedno sa svim flasterima.a tu masku sam skinuo 14.og dana..mozda i 13.og..tako nekako..vise se ni ne secam.. ;) Mislim da to zavisi od doktora a i pacijenta.Jednom liku koji je operisan dan pre mene je maska skinuta par dane pre moga skidanje..dakle..sve je to individualno..E pa ne znam kako nekoga nije bolelo..blago vam se :)..meni su suze isle dok mi je samo odlepljivao flastere sa cela i obraza..a kad mi je cistio nos benzinom osecao je bio kao da mi dira po otvorenoj rani,osetio sam kao da nemam nosa..na sred lica da mi je praznina i on tu dira nesto..a sto se tice vadjenja tampona..to je trajalo ni sekund..samo je izvukao..ja nisam nista video i bolje :)..a osecaj je bio ka da mi ljigavu ribu izvlaci kroz nos.. :) sva sreca pa je kratko trajalo..I blago tebI MARIOBG kad su otoci minimalni nakon tako malo dana..kod mene ce u potpunosti da padnu kad prodje 6 meseci,taman do roka ;)
Miki89
Aktivan član
Aktivan član

Re:

Post od Miki89 »

nennna napisao:e,ako neko hoce da se tipkamo na Face-u ili msn-u..neka pusti priwatnu poruku sa mail adresom...ja sam uwek raspolozena za druzenje. :D
E cao..poslao sam ti preko pp mejl ali sam shvatio u medjuvremenu da bilo kome da posaljem poruku ne stigne pa zato ovim putem javno..da kazem da sam za druzenje :)..TO VAZI ZA SVE!!! moja adresa za msn je [email protected].. pa mozemo da se cujemo tamo ili i preko fejsa..Pozz
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Uzgred :D... Ja sam isto nesto pravio u PhotoShopu od prilike, pa cu mu isto odneti tu sliku iz profila kako bi voelo da uradi pa koliko moze... http://img514.imageshack.us/img514/6738/noseb.jpg . Pa kad bude gotovo videcemo koliko je priblizno ovom iz photoshopa :) :-)
Korisnikov avatar
dzox
Aktivan član
Aktivan član

Post od dzox »

Sa Bjelicem ne moras mnogo da se peglas sto se tice tih zelja kako bi voleo da nos da izgleda i slicno. U glavi sam imao nos bez grbe i nisam mu rekao nista pre operacije. Pitao me je "kako cemo sinko", a ja sam rekao "kako god vi mislite da treba". I tako je uradio. Znaci covek nije esteticar sto znaci da nece mnogo da licka nos, a nije ni madjionicar, ali ce u svakom slucaju da da svoj maksimum, tako ne moras da se brines.
kirovljeva
Aktivan član
Aktivan član

Post od kirovljeva »

Znam, procitao sam to u nekom od prethodnih postova, tnx. Ja cu mu to pokazati a on ce raditi kako je najbolje za mene, kapiram da se tu ne pitam nesto preterano al dok ne pocne moze da vidi od prilike... Verujem da vrh nosa isto nesto mora da ispomera malo al to nisam dirao na slici... Samoda ne bude Prcast kao toboga :-) i da ne bude puska kao sad :)... Sredina moze :)
Odgovori