Pre operacije nisam nista pio, dobio sam spisak potrebnih analiza koje treba da donesem na VMA (ono sto ti treba da dones 28.09): analiza krvi, urina, pregled interniste, ekg i jos par stvari - ja sam to uradio na Studentskoj poliklinici pet dana pred operaciju (bitno je da rezultati krvi, urina, ekg i sve ne budu stariji od 7 dana pre operacije). O spisku analiza se informisi na vma kod pomenute sestre i slicno.SSladja napisao:
Jesi li pio Askorutin pre operacije ili neki drugi lek?
Meni su samo rekli da dodjem 28.09. u bolnicu, 30. je operacija. Ni u koliko sati, ni šta da ponesem, da pijem, apsolutno ništa. Bjelić mi je rekao da nazovem sestru Željku da mi objasni sve, ali ona je uvek zauzeta. Ja se plašim tog osećaja da mi je nos skroz zapušen. Kada si mogao da hodaš?
Koliko ti je dugo bila igla u veni, i to mi je grozno, ne znam da li da odustanem
Sto se tice igala, imam fobiju od istih, narocito kada je u pitanju vena kod lakta (traume iz detinjstva, heh) ali oni ti na samoj operaciji zakace na dlanu, tako da je ni ne vidis a ne osecas nesto posebno. Vade je noc posle operacije i zaista ne predstavalja nikakvu smetnju niti se vidi.
Sad, posto vidim da oklevas, meni se cini da nisi dovoljno rascistila sa sobom zasto radis operaciju. Ja sam godinama zeleo da nos izgleda bolje. Imao sam strah, kao i svi, ali znao sam da mogu da izgubim jos godinu ili dve u nezadovoljstvu ili da uradim ono sto sto sam prizeljkivao jos od osnovne skole a nisam imao dovoljno novca da platim skupe privatne klinike.
Krajem 2008 imao sam neki pregled kod Bjelica i on je predlozio da popravimo devijaciju koja me je oduvek terala da disem na usta (narocito preko zime i tokom noci).
Da svedem u jednu recenicu: Operisi se kada budes bila sigurna da to jako zelis. 8 dana sa tamponima u nosu ne boli ali smara. U sekundi ti dodje da sve pocupas, a onda kazes: ma mogu ja to. pustis muziku i iskuliras.
Sestre na VMA su veoma ljubazne, sobe su sasvim ok, na 13. spratu (:P) hrana je kreativna (od supica, shargarepe, breskve, jogurta, do pita i mesa).