Operacija nosa
Re: Operacija nosa
anci ja zelim isto da operisem nos samo zbog estetike,nemam devijaciju. Zelim da odem kod dr Bjelica mozes li da mi kazes kako si zakazala pregled kod njega i koliko kosta operacija???
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 10, 2008 11:56 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ej cao miki,konacno neko ko je radio operaciju u Novom Sadu,ja sam isto iz n.s a radila bih estetiku i devijaciju,pa me zanima koji dr. te je operisao,kolko je kostala operacija,slike pre i posle,pozzzzzzzzzzzzMiki89 napisao:Cao svima...slucajno sam naleteo juce na ovaj sajt "guglajuci" i citao ovu temu 'operacije nosa' pa posto sam primetio da ima dosta ljudi sa pitanjima odlucio sam da pomognem.Registrovao sam se malo pre,tako da sada prvi put pisem.
Danas je proslo tacno 4 nedelje od moje operacije..koja je bila 22. jula..Operisan sam u Klinickom centru u Novom sadu,u drzavnoj ustanovi ocigledno...Nos je dosta natecen,posebno prednji deo i otoci su asimetricni..ali nos lepo izgleda i u ovakvom stanju..nadam se da ce do oktobra kada krece fax da splasne najvise moguce.....radjena mi je septorinoplastika...Imao sam devijaciju jer sam kao mali polomio nos tj.polomio nosnu kost..pa imao problema sa disanjem,a ujedno mi je nos i estetski korigovan(nema vise grbice)..
Ne znam sta vise da napisem...toliko za uvod...AKO IKO IMA IKAKVA PITANJA TU SAM DA ODGOVORIM..PROSAO SAM KROZ SVE TO..I JOS PROLAZIM TAKO DA SPREMAN SAM APSOLUTNO DA PODELIM SVOJE ISKUSTVO I POMOGNEM NEKOME!:)
Get up stand up, get up for yor life, get up stand,dont give up the fight!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am
Cao Black Lady
..Pa sta te interesuje sve?:D Koliko imas godina?mene je operisao(valjda smem da pomenem) doktor Vladimir Kljajic i mogu sve super da kazem u vezi njega..Doktor je VRH!!! Mada sva trojica orl hirurga koji rade su super,i iako je to drzavna ustanova uradice ti nos extra.Svakom se pacijentu posvete maximalno bez obzira sto im ne platis nista ili platis nesto malo.Ja nisam platio apsolutno nista.
))) Sve preko socijalnog..
Operacija mi je zakazana u januara za april,medjutim posto sam ja imao nekih problema sa astmom otkazana mi je tada i uradjena sada preko leta...iako preko leta ne praktikuju da operisu zbog temperatura visokih a samim tim duzeg oporavka...
Malo je teze,tj.ultra je tesko dobiti termin za pregled kod njega jer su guzve ..bas bas...mozes da cekas oko mesec dana samo na pregled...ajd..odgovori da znam dalje da te uputim

Operacija mi je zakazana u januara za april,medjutim posto sam ja imao nekih problema sa astmom otkazana mi je tada i uradjena sada preko leta...iako preko leta ne praktikuju da operisu zbog temperatura visokih a samim tim duzeg oporavka...
Malo je teze,tj.ultra je tesko dobiti termin za pregled kod njega jer su guzve ..bas bas...mozes da cekas oko mesec dana samo na pregled...ajd..odgovori da znam dalje da te uputim

-
- Novi član
Pa ovako dijagnoza mi je devijatio dorsi i zelela bih malko da mi koriguje kost i hrskavicu,imam 30 godina,znam da se dugo cekaju specijalisticki pregledi i da sta da uradim da ne bih platila operaciju,tj da bih isla preko socijalne varijante,znam da je to malo teze dobiti,vidim da si zadovoljan nosicem. By the way smes da spominjes i hvalis dr,ovde ti je opusteno! 

-
- Aktivan član
Pa jesam..malo me nervira otok u prednjem delu koji spada strasno sporo ali postepeno pocinje da do izrazaja dolazi hrskavica na vrhu a samim tim i nos lepse izgleda..Procitao sam negde tvoj post ako se ne varam da radis kako bi zaradila 2000e da bi platila operaciju kod platicnog..te pare su ogromne!!! I veruj mi moze i obican orl hirurg da ti uradi nos i bolje nego nego neki plasticni.kao sto sam vec rekao,ponavljam opet meni je moj gore pomenuti doktor rekao da se maksimalni potrudi oko svakog pacijenta jer nista nije napravio ako nesto zezne i onda posle mu pacijent dodje i kaze"doktore sta je ovo?!!Ne svidja mi se!" pa da opet mora da ga operise po drugi put a samim tim on gubi reputaciju!..tako dablack lady napisao:Pa ovako dijagnoza mi je devijatio dorsi i zelela bih malko da mi koriguje kost i hrskavicu,imam 30 godina,znam da se dugo cekaju specijalisticki pregledi i da sta da uradim da ne bih platila operaciju,tj da bih isla preko socijalne varijante,znam da je to malo teze dobiti,vidim da si zadovoljan nosicem.

Pregled mi je zakazao jedan doktor sto radi tamo,ali ti mozes da ga pozoves i sama da zakazes,mislim da ima ovde na forumu njegov broj mobilnog,ja ga nemam,jer nisam ja zvala sve je islo preko tog doktora.Morace na to pitanje da ti ogovori neko ko je licno zvao njega.Ja sam vojni osiguranik tako da ce mene operacija kostati od 4-12 000din,valjda je zbog toga ta cena jer vojni osiguranici imaju neki popust.Mada je meni koliko mi se cini napisao kao da imam i devijaciju verovatno da bi mogao on da mi radi operaciju.Ako nisi vojni osiguranik,kao sto je dzox napisao:operacija nosa devijacija+estetika kosta 36 000din ako radis nos na orl,a ako radis samo estetiku na plasticnoj hirurgiji onda je 120 000din.E sad,ti mozes da pozoves i zakazes pregled,i kad ti on na pregledu kaze da nemas nikakvih problema,ti kazi kako zelis da operises nos i pitaj ga da li postoji mogucnost da te on operise i koliko bi to kostalo.Mnogi su na forumu pisali kako moze sa njim da se dogovoris da ti radi operaciju i cena bi bila 36 000din.Ja stvarno nista ne znam sigurno,sve sto znam procitala sam na ovom forumu.Ti nista ne gubis ako probas kod njega da zakazes,covek je jako prijatan i gleda da svima izadje u susret.bojana12 napisao:anci ja zelim isto da operisem nos samo zbog estetike,nemam devijaciju. Zelim da odem kod dr Bjelica mozes li da mi kazes kako si zakazala pregled kod njega i koliko kosta operacija???
hvala puno anci 

zakazala pregled za sledecu nedelju
samo pitanje jos jedno: da li se puno ceka na zakazivanje operacije jer ja zbog faxa mogla bi to samo krajem septembra i u oktobru da uradim !? hvala,inace ovaj forum mnogo mi je pomogao 

-
- Novi član
u pravu si ogromne su pare,ali ti si prvi cije iskustvo mogu da cujem,bojim se ipak je to operacija na licu.Miki89 napisao:Pa jesam..malo me nervira otok u prednjem delu koji spada strasno sporo ali postepeno pocinje da do izrazaja dolazi hrskavica na vrhu a samim tim i nos lepse izgleda..Procitao sam negde tvoj post ako se ne varam da radis kako bi zaradila 2000e da bi platila operaciju kod platicnog..te pare su ogromne!!! I veruj mi moze i obican orl hirurg da ti uradi nos i bolje nego nego neki plasticni.kao sto sam vec rekao,ponavljam opet meni je moj gore pomenuti doktor rekao da se maksimalni potrudi oko svakog pacijenta jer nista nije napravio ako nesto zezne i onda posle mu pacijent dodje i kaze"doktore sta je ovo?!!Ne svidja mi se!" pa da opet mora da ga operise po drugi put a samim tim on gubi reputaciju!..tako dablack lady napisao:Pa ovako dijagnoza mi je devijatio dorsi i zelela bih malko da mi koriguje kost i hrskavicu,imam 30 godina,znam da se dugo cekaju specijalisticki pregledi i da sta da uradim da ne bih platila operaciju,tj da bih isla preko socijalne varijante,znam da je to malo teze dobiti,vidim da si zadovoljan nosicem....Zakazi pregled pa idi makar na razgovor,nista ne gubis..a videces koliko je prijatan i uradio je milion noseva tako da zna svoj posao vec!

-
- Aktivan član
Ostavi adresu,moze preko fejsbuka! Razumem te naravno,i ja sam imao iste strahove..to je ipak lice i kako ce da izgleda sve to..a kad pricas sa nekim taj neko te obicno gleda u oci a nos je na putu do ociju i slicne misle su mi isle po glavi
U bolnicu sam dosao 19.jula,nedelja u 18h uvece na prijem..i onda su mi rekli da ima jos 2 pacijenta kojima se radi nos,a posto moze samo jedna operacija dnevno zbog sterilizacije instrumenata rekli su da najkasnije do srede cu da budem operisan.Prenocio sam i ujutro su rekli da dodjem u sredu ujutro u 7h i da idem kuci do tad jer nema potrebe da lazem u bolnici bzvz,jedino ako insistiram.Naravno otisao sam kuci
I onda sam dosao u sredu ujutro u 7h i operisan posle sat vremena.U salu sam otisao skroz opusten,kao na kafu,jedva sam docekao da me operisu nakon toliko meseci cekanja
..Ono sto je BITNO je da dan pre operacije posle ponoci(u mom slucaju utorak posle 00h) ne smes nista da pijes ili jedes!!da ne bi bilo komplikacija prilikom operacije!U sali sam dobio injekciju 'za opustanje' i ne secam se posle toga nicega..Posle su me odneli na operacini sto i radili svasta nesto
..Probudio sam se nakon 3-4h sata u svom krevetu u sobi skroz omamljen od anestezije i cudu kao"zar sam vec operisan?" Nikakve bolove niti otoke nisam imao osim maske i milion flastera po licu
...Sutradan sam otpusten i dobio da pijem Palitrex i Chymoral i da stavljam hladne obloge...E taj dan posle operacije kuci mi je bilo najgore..Otoci su se odjednom pojavili..jedva sam gledao na oci koliko su kapci se naduvali i bili ljubicasti skroz....ali vec 2. dan od operacije je polako prolazilo..uglavnom nakon 5 dana mi je izvrsena detamponada i menjanje maske..to je uzasno bolelo..
Onda 14.dana mi je sve skinuo i obrazi su bili skroz iritirani i crveni kao i nos..zbog maske a i vrucina..a i ja sam vec posle nekog 10.og dana isao po gradu lagano..
Moja dijagnoza je DEVIATIO SEPTI NASI.DEFORMATIO NASI.
Nije mi pokazao slike pre i posle,ali kada sam dolazio na operaciju ja sam moram da donesem svoje slike(oba profila,anfas,i od dole tako da vrh nosa bude medju obrvama),nakon 6 meseci kada se nos stabilizuje po ostalim pacijentima znam da opet se slikas sa novim nosicem:) i donosim mu slike da ima uvid u PRE I POSLE!...JA IMAM SVOJE SLIKE PRE NARAVNO a i posle sad sam se slikao iako je nos jos dosta natecen...
E sad za varijantu preko socijalnog,ja sam studentm,ali ne znam da li je to uticalo na neplacanje..Mislim da se uglavnom ne placa sve dok imas devijaciju..Ako radis samo estetiku,logicno placa se,a tvoja dijagnoza nije takva tako da ;)To pitas samog doktora na pregledu,kao sto je i meni otorinolaringolog u studentskoj poliklinici rekao kad je izdavao uput..
Eto..pozz

Moja dijagnoza je DEVIATIO SEPTI NASI.DEFORMATIO NASI.
Nije mi pokazao slike pre i posle,ali kada sam dolazio na operaciju ja sam moram da donesem svoje slike(oba profila,anfas,i od dole tako da vrh nosa bude medju obrvama),nakon 6 meseci kada se nos stabilizuje po ostalim pacijentima znam da opet se slikas sa novim nosicem:) i donosim mu slike da ima uvid u PRE I POSLE!...JA IMAM SVOJE SLIKE PRE NARAVNO a i posle sad sam se slikao iako je nos jos dosta natecen...
E sad za varijantu preko socijalnog,ja sam studentm,ali ne znam da li je to uticalo na neplacanje..Mislim da se uglavnom ne placa sve dok imas devijaciju..Ako radis samo estetiku,logicno placa se,a tvoja dijagnoza nije takva tako da ;)To pitas samog doktora na pregledu,kao sto je i meni otorinolaringolog u studentskoj poliklinici rekao kad je izdavao uput..
Eto..pozz
Na operaciju neki cekaju po mesec dana-tri meseca,zavisi od broja pacijenata.Dr.Bjelic je stalno prepun i operacije zakazuje sto je pre moguce,jer gleda da svima pomogne,ti mu kazi koji bi ti termin odgovarao,ali ako on ne moze da ti radi tad nemoj da brines.Sigurno ce se naci neki temin koji bi odgovarao i tebi i njemu.Ja zbog faxa nisam htela da radim ove godine,jer bi mnogo izgubila,meni su obavezna predavanja tako da sam gledala i sebe,a i njega da postedim pa sam operaciju zakazala sledece godine tokom leta.Moraces dobro da razmislis koji bi ti termin odgovarao sem tog za svaki slucaj.Puno srece.bojana12 napisao:zakazala pregled za sledecu nedeljusamo pitanje jos jedno: da li se puno ceka na zakazivanje operacije jer ja zbog faxa mogla bi to samo krajem septembra i u oktobru da uradim !? hvala,inace ovaj forum mnogo mi je pomogao
hvala,zaista si mi puno pomogla anci
prvo ja na pregled pa cu onda lepo da vidim kako i sta
))

prvo ja na pregled pa cu onda lepo da vidim kako i sta

Zanima me koliko dugo posle operacije ne smem da se sminkam? Interesuje me jako jer mi je frka zbog faxa, a uradila bih to u oktobru, novembru... Bojim se da ce se otoci bas dugo primecivati. Konkretno me zanima da li bih mogla da se nasminkam, pa recimo 10 dana od operacije? Pitanje je najvise upuceno devojkama koje su prosle kroz to. Premda, svaki savet bi mi dobro dosao.
Hvala.

-
- Novi član
helena,ja nisam radila operaciju,ali u razgovoru sa jednim pl.hirurgom i mene je isto mucilo to pitanje,a inace sam devojka koja se sminka,a i nezgodno je zbog otoka nakon operacije,elem rekao mi je da sminka moze da se utisne u otoke i da ostane neka vrsta oziljka,sminkaj se posle mesec dana i nanosi tonirane kreme, Deline npr. je jako dobar ja ga inace koristim,maskare,lajnere i olovke zaborave bar dok ne prodje taj prvi udar,eto.
Recite mi, na VMA na dan operacije ne donosis svoju pizamu i mantil, vec ti je oni daju bolnicke?