Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

danny74 napisao:Slusaj i ja sam bio na pregledu kod njega i spomenuo mi je VMA, naravno kroz pricu kako mu ljudi dolaze i zale se, kako nije to to.

Skroz mi je nebitno da li se operacija radi laserom ili mehanicki, imao sam problem kao i svi vi ovde.
Na VMA isto imaju laser, samo se o tome ne prica, jer bi svi zahtevali da im se radi laserom, meni je Bjelic skinuo grbu njime, nos je ispao extra.

Bubalo je dobar doktor, ko ima para neka radi kod njega, dva poznata pevaca je on operisao, naravno samo devijaciju....Za druge ne znam...

Kazes da je radio na VMA, sto znaci da su tamo napravili dobrog doktora od njega.
E a kako znas da ti je radio laserom?
Sta ti pise u otpusnoj listi, koja vrsta operacije?
Pozz[/quote]

Pazi zakazao sam operaciju kod Pavicevica, on se izjasnio da ne moze da me on operise...Bas mi je bilo bezveze, jer se on isto kotira kao dobar doktor...
U operacionoj sali, lezim na operacionom stolu, iznad mene se pojavljuje niko drugi do dr.Bjelic, tu me pita sta bi ja hteo da mi odradi, pored devijacije.
Rekao sam mu samo mi napravite ravan nos.Moj nos bio kriv isao u stranu i imao manju grbu.
Pogledao mi je nos, opipao grbu i rekao ovo cemo skinuti laserom.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

danny74 napisao:Dizajnerka,

hvala na razumevanju, ali obzirom da je prva operacija mozda neuspela upravo zbog mog nonsalantnog ponasanja u toku nosenja maske. Cak sam i setala van kuce, radila sve najnormalnije, kao da nemam nista na glavi, cak sam i kosu prala. A sada imam dete i opet moram i njoj da se posvetim, doduse minimalno, pa se plasim da cu zbog sveg kretanja po kuci nadrljati. A u strucnost i umesnost dr Bijelica apsolutno ne sumnjam. Mislim da mi je sredio nos, samo da ga ja ovih sedam dana nisam poremetila.
Inace sto se tice polemike koju vodite oko toga kako covek radi i da li je bolje otici kod privatnika, mislim da je sve u nasim glavama. Neko je perfekcionista pa iako svi oko njega vide da mu je nos super on tako ne vidi, misli moze jos bolje. Znam devojku koju je Bijelic super odradio, po meni i mnogima savrseno, ali ona to nije videla tako i otisla je opet kod njega, na ponovnu operaciju. Tako da sve zavisi od nasih ocekivanja, i onoga sto smo zacrtali pa makar to dobro i ne pristajalo licu. Pozzz svima, javljam se u cetvrtak nakon detamponade
Verovatno si upravu kad kazes da je sve u glavi. Moj nos, recimo, nije idealno simetrican, odnosno malo mi se razlikuje levi i desni poluprofil ( to samo ja primetim ), ali meni to ne smeta, svidja mi se takav kakav je, dok bi nekom drugom to mozda bio razlog da operaciju proglasi neuspesnom i da ide na drugu. Inace ja se stalno podsecam da je od operacije proslo tek dve nedelje i da treba tako i da se ponasam. Nekad skroz zaboravim da mi je nos jos "svez", pa se ponasam bas nonsalantno, cak sam imala ideju da krenem na aerobik, i pokusavam da se otarasim onih krastica koje me bas nerviraju, nadam se da necu nista zeznuti. Tebi puno srece i nadam se da ce ovaj put biti to to....
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

E draga hvala puno, ziva nisam do cetvrtka
Kikica_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 9:45 pm

Post od Kikica_26 »

taske86 napisao:[Pazi zakazao sam operaciju kod Pavicevica, on se izjasnio da ne moze da me on operise...Bas mi je bilo bezveze, jer se on isto kotira kao dobar doktor...
U operacionoj sali, lezim na operacionom stolu, iznad mene se pojavljuje niko drugi do dr.Bjelic, tu me pita sta bi ja hteo da mi odradi, pored devijacije.
Rekao sam mu samo mi napravite ravan nos.Moj nos bio kriv isao u stranu i imao manju grbu.
Hej a jesi ti onda sve regularno - nosio onu masku na licu i tampone sedam dana, i imao podlive kao i svi mi..ili je postop. tok onda drugaciji ako se odradi na taj nacin? Posto ako je samo devijacija - nosis onu manju maskicu i ranije se skidaju tamponi..
Mislim kako znas na koji nacin ti je odradjena op - a sad me to bas zanima(s obzirom da ja ni dan danas nem pojma sta je meni radjeno s nosom - da li ga je lomio ili samo strugao, i jel dirao vrh), a bilo mi glupo da zapitkujem kad te gledaju onako ko da ih smaras sto izvoljevas s glupostima:) a posle mi je na kontroli kontam vec bilo kasno - kao da se i seca sta je radjeno posle nedelju dana
taske86
Stalni član
Stalni  član

Post od taske86 »

Kikica_26 napisao:
taske86 napisao:[Pazi zakazao sam operaciju kod Pavicevica, on se izjasnio da ne moze da me on operise...Bas mi je bilo bezveze, jer se on isto kotira kao dobar doktor...
Hej a jesi ti onda sve regularno - nosio onu masku na licu i tampone sedam dana, i imao podlive kao i svi mi..ili je postop. tok onda drugaciji ako se odradi na taj nacin? Posto ako je samo devijacija - nosis onu manju maskicu i ranije se skidaju tamponi..
Mislim kako znas na koji nacin ti je odradjena op - a sad me to bas zanima(s obzirom da ja ni dan danas nem pojma sta je meni radjeno s nosom - da li ga je lomio ili samo strugao, i jel dirao vrh), a bilo mi glupo da zapitkujem kad te gledaju onako ko da ih smaras sto izvoljevas s glupostima:) a posle mi je na kontroli kontam vec bilo kasno - kao da se i seca sta je radjeno posle nedelju dana
Sve isto kao i kod ostalih.
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

E, u pravu ste danny i dizajnerka ovo za nosic i perfekcionizam, ali ko mu ne bi tezio kad treba da nosi taj nos na licu zauvek.
Mislim da kad krenu da lome kost i obradjuju je treba jakooo puno paznje posvetiti samom nosu i vrhu i lickati ga da bi izgledao bas onako savrseno (simetricno, jednake nozdrve, da nema nikakve grbice ili ulegnuca..)
Iz mnogi postova izvodi se zakljucak da oni sve korektno odrade, a onda kad treba da se uradi ovaj zavrsni deo, to lickanje, tu zbrzaju i onda imamo ljude koji su poluzadovoljni svojim novim nosevima.

Nije ni cudo ako su mnogi nezadovoljni-- to ne znaci da su povrsni ili da izvoljevaju, vec je njima ovo nesto sto planiraju da urade jednom u zivotu i uostalom imace taj nos na licu i gledace ga do kraja zivota, pa je onda i logicno da zele da bude sto bolji.

Bas zelim da idem kod Bjelica, ali zaista ne zelim da idem logikom "daj sta das", kao nema veze i ako nije simetricno ili ujednaceno ili..vazno je da sam ziva ustala sa operacionog stola..dakle, to mi je glupo skroz.

Rzumem da oni imaju malo vremena i puno ovakvih operacija i samo 2 minuta za pregled, i ajde necu ni da ih gnjavim sa "glupim" pitanjima, ali daj onda kad odrade tu rinoplastiku da to bude odlicno odradjeno, a ne prosecno.

Taske, a kako se to radi laserom imas li neku predstavu? Jel na tome moze da se insistira ili..? Zvuci neverovatno da mogu nekom ne-operativnom metodom (bez skalpela, cekica i ostalih instrumenata) da uklone grbu.
taske86
Stalni član
Stalni  član

Post od taske86 »

maria_moi napisao:E, u pravu ste danny i dizajnerka ovo za nosic i perfekcionizam, ali ko mu ne bi tezio kad treba da nosi taj nos na licu zauvek.
Mislim da kad krenu da lome kost i obradjuju je treba jakooo puno paznje posvetiti samom nosu i vrhu i lickati ga da bi izgledao bas onako savrseno (simetricno, jednake nozdrve, da nema nikakve grbice ili ulegnuca..)
Iz mnogi postova izvodi se zakljucak da oni sve korektno odrade, a onda kad treba da se uradi ovaj zavrsni deo, to lickanje, tu zbrzaju i onda imamo ljude koji su poluzadovoljni svojim novim nosevima.

Nije ni cudo ako su mnogi nezadovoljni-- to ne znaci da su povrsni ili da izvoljevaju, vec je njima ovo nesto sto planiraju da urade jednom u zivotu i uostalom imace taj nos na licu i gledace ga do kraja zivota, pa je onda i logicno da zele da bude sto bolji.

Bas zelim da idem kod Bjelica, ali zaista ne zelim da idem logikom "daj sta das", kao nema veze i ako nije simetricno ili ujednaceno ili..vazno je da sam ziva ustala sa operacionog stola..dakle, to mi je glupo skroz.

Rzumem da oni imaju malo vremena i puno ovakvih operacija i samo 2 minuta za pregled, i ajde necu ni da ih gnjavim sa "glupim" pitanjima, ali daj onda kad odrade tu rinoplastiku da to bude odlicno odradjeno, a ne prosecno.

Taske, a kako se to radi laserom imas li neku predstavu? Jel na tome moze da se insistira ili..? Zvuci neverovatno da mogu nekom ne-operativnom metodom (bez skalpela, cekica i ostalih instrumenata) da uklone grbu.
Nece biti daj sta das, napravice ti ravan nos sa kakim si se rodila, u svakom slucaju bice mnogoo bolje od grbave babure.

Kako se radi laserom uvek mogu da informisem, jer poznajem lika koji je jedan od boljih servisera, zna sve o tome.Mada to ti je skroz nebitno.
Ne mozes da insistiras da ti rade laserom, jer se laser kod njih kao ne koristi.

Kako ne-operativnom metodom? Uvek moraju doci do te grbe bi je odstranili, ne moze nista preko koze.Verovatno se koristi i skalp, sve mora da se kombinuje, kako bi krajnji rezultat bio sto bolji.
subman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2005 10:13 pm

Post od subman »

Da li mislite da je privatna klinika bolja od VMA? Sto se tice estetike?
Kikica_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 9:45 pm

Post od Kikica_26 »

subman napisao:Da li mislite da je privatna klinika bolja od VMA? Sto se tice estetike?
To ti niko ne moze reci. :D Ej da je tako svi bi znali sta da rade. Zavisi kako se kome zalomi u taj cas kad krenu da kuckaju cekicem :wink:
U svakom slucaju ako zelis malo vise paznje i vise vremena da ti se posveti onda je def bolje resenje privatna od drzavne.
Sto se tice posla na nosu koji treba da se odradi, ja mislim da najvise zavisi od toga - sta si ti ili bilo ko drugi zamislio u svojoj glavi i kakvu promenu ocekujes.
Ja sam mozda u glavi zamislila idealan savrsen proporcionalan nos..A dobila sam moj stari nos samo kraci. Dakle i dalje malko asimetrican i dalje tupastog vrha ko sto je bio..samo znatno kraci iz profila. E sad neko ce biti nezadovoljan sto to nije transformisano u savrsenstvo, a neko ce biti prezadovoljan sto je ostao netaknut i istih crta lica ko i pre. Smesno je sto ja i dalje ne znam u koju grupu da se svrstam :D
subman
Stalni član
Stalni  član

Post od subman »

a gde si radila?
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Ljudiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
Dakle savrsenstvo, ja sam srecna zena. Jos jedno remek delo dr Bijelica.
Jutros sam skinula masku i iako sam natecena kao ORK, vidim svoj savrseno prav, ravan i extra uradjen nos. Svaka mu cast, kada je od mog totalno izdeformisanog nosa napravio ovo, skinuo grbu, suzio i malo skratio.
Eto toliko od mene, javljam se kada spadnu otoci
Pozzz svima koji su i koji tek nameravaju da rade op.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

Super, cestitam, sad ga samo cuvaj :D
subman
Stalni član
Stalni  član

Post od subman »

super, svi pricaju da radi dobro, a niko nema sliku da posalje...
bilo bi odlicno ako bi neko hteo da mi posalje neku fotku da vidim kako to izgleda...
vicky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 7:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od vicky »

Ovaj forum je fenomenalan i zao mi je sto ga ranije nisam otkrio.
Imam veliki problem i nadam se da neko od vas moze da mi pomogne.
Operisao sam nos pre 10 dana i imam grbu sa jedne strane profila dok je druga strana profila prava. Pre operacije nisam imao grbav nos, bio je kriv ali pravilan iz profila . Nos je samo skracen oko 5 mm bez menjanja oblika. Doktror je na kontroli rekao da asimetricno spadaju otoci ali ja se plasim da mi ne ostane ta grba. Ljudi da li je imao neko slican problem? Grba je tacno na mestu gde se zavrsava nosna pregrada i pocinje hrskavica.
dečkaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 6:08 pm

Post od dečkaaa »

[quote="vicky"]
E,eto i ja imam isti problem,a prekjuče na kontroli mi je rekao da će mi VALJDA slasnuti i taj otok i ta grba. :cry: Meni se razlikuju strane iz poluprofila,jedna je prava,a druga krivudava i ta grba je još plavkasta i boli me na dodir.E,sad me još brine,pošto je jedna devojka napisala da joj je vrh PAO,da mi se i to ne desi. :evil:
Ljudi,ako je neko imao sl.prob.neka napiše koji redić,bar da znam šta da očekujem.POZZZ
Odgovori