Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
[quote="taske86
To sto ti nos ide u krivo to je samo trenutno stanje.Zapravo on je i dalje prav, samo ti otok daje krivu sliku.Kad si uradila operaciju?[/quote]
Kraj februara je meni bila operacija. I sad sam se vec pomirila s tim da to nije -trenutno stanje - nazalost. On je i pre operacije isao ukrivo na tu stranu.
Hej a posto si ti strucnjak za sve ajde mi reci za ovo sto sam malopre pitala, za tu pregradicu. Jel to i tebi tako bilo? Mislim jel to normalno cak dva meseca posle operacije, da je to bas tako sveze sve unutra?
Kikica_26 napisao:[quote="taske86
To sto ti nos ide u krivo to je samo trenutno stanje.Zapravo on je i dalje prav, samo ti otok daje krivu sliku.Kad si uradila operaciju?
Kraj februara je meni bila operacija. I sad sam se vec pomirila s tim da to nije -trenutno stanje - nazalost. On je i pre operacije isao ukrivo na tu stranu.
Hej a posto si ti strucnjak za sve ajde mi reci za ovo sto sam malopre pitala, za tu pregradicu. Jel to i tebi tako bilo? Mislim jel to normalno cak dva meseca posle operacije, da je to bas tako sveze sve unutra?[/quote]
Nesto ti nadrazuje sluzokozu pa ti otice.
Jel ti se bar nekad cini da ti je nos prav i taman se obradujes, kad se pogledas npr. sutra u ogledalo opet ti se se cini da je kriv?
E, super sto trazite podrsku i odgovore na forumu..i treba..uvek se nadje neko sa istim/slicnim iskustvima, pa to moze da pomogne ili da umiri coveka.
ALI, ovo nikako ne sme da bude jedino resenje, kazem vam..kad budete imali prvi slobodan dan, trk kod Bjelica! Ako necete vi da se izborite sami za sebe, pa ko ce?
Ko zna..mozda je to sto vam se desava normalno i prolaznog je karaktera..mozda vam stvarno jedna strana otice vise u odnosu na drugu..ali ko to od nas zaista zna? Jedini je Bjelic taj koji moze i mora da vam da odgovore na ta pitanja.
ZNam da se verovatno izgubite u situacijama kad odete kod njega i pitali biste ga 1000000pitanja, ali onda vidite da je on sav nesto mrtav ladan..ni ne komentarise te vase nedostatke, mislite "pa, mozda je ovo i normalno, cim on to i ne pominje", a onda odete kuci i svaki cas se gledate u ogledalo i pitate se da li to tako treba ili ne.
Zato lepo sledeci put, pre nego sto odete kod njega, zapisite na papiru (bukvalno) sve sto vas muci vezano za nosice, sva pitanja koja biste njemu postavili stavite na papir, i lepo kad udjete u ordinaciju ne dajte se smesti. Izresetajte ga pitanjima. Ja bih ga bukvalno iscedila i ne bi ga pustila da ode dok mi ne objasni SVE sto me zanima. Pa, nije on tamo neki nedodirljivi Bog-- on je vas lekar i i duzan je da vam posveti paznju i rascisti sve sumnje i nedoumice.
Ja pitah,a on mi reče-valjda :roll:i šta više da očekujem?Preostaje mi samo da čekam da prođe neko vreme,mada se boljem ni ne nadam više. I ja sam dobila manji a grbaviji,a bio mi je dugačak a prav,a stvarno nisam izvoljevala.Bilo mi je o.k da PREGLED traje 2min.,verovala sam mu i nisam uopšte sumnjala u njegovu procenu,ali što se tiče PRVE KONTROLE jednostavno nije u redu da isto toliko kratko traje,jer posle tolikog cimanja i straha,svako zaslužuje od pacijenata da mu se posveti veća pažnja i damu se odgovori na pitanje,a ne da se informišemo iz druge ruke,što se postoperativnog toka toče.U svakom slučaju-jedno kajanje ne gine.
Imam pitanje što se tiče disanja-da li je normalno da se neko vreme diše kao kada se ima prehlada-čas je jedna nozdrva zapušene,čas druga i dokle se spava na leđima posle te prve kontrole i kada može da se normalno istrese nos maramicom?
POZZIĆ svima!
Pozdrav svima !
Da li neko slučajno zna kolika je cena operacije nosa kod dr Miodraga Colića ( mislim na njegovu privatnu ordinaciju ) ? Ima li neko iskustva sa tim lekarom ?
I meni je cesto zapusena desna nozdrva,i neki put ima malo krvi u septumu. Inace mi smo na operaciju isli da bi nam nosevi bili savrseni,a ne da bude prosecno. Mojoj sestri je pre 9god.ORL doktorka u Pozarevcu skinula ogromnu grbu i napravila savrsen nos mali prcast. 350maraka je platila. Sada radi privatno,ali na zalost nema dozvolu za totalnu anesteziju.
Nasim nedoumicama je kraj, dobio sam zvanicno odgovore na sva pitanja koja su nas mucila. Ovako stoje stvari. Grbica ostaje jer je to nosna pregrada koja je smanjena koliko su to mogucnosti dozvoljavale u ovom trenutku. Ta grbica ili ti nosna pregrada u stvari drzi strukturu celog nosa i da je taj 1- 2 mm smanjen pao bi ceo nos zajedno sa vrhom. (a kod mene je dosta toga uradjeno i devijacija, i ispravljane krive kosti i estetika).
I nije sve tako crno. Doktor mi je rekao da sacekam godinu dana da sve legne na svoje mesto pa ako mi bude i dalje smetala grbica da ce mi je skinuti u lokalnoj anesteziji lako. Ali da pre godinu dana ne diram nista, da pustim da se struktura nosa pravilno formira a onda je lako samo tu malu grbicu skinuti. Kaze da je to jednostavan zahvat i da ne boli.
Meni je otok na visini ociju bio jak i sa obe strane je sve to bilo jako tvrdo. E sada kako taj otok polako spada pojavljuje se kao neka bela kuglica na sredini nosa skroz gore. Neko bi rekao da je to bubuljica ali je prilicno tvrdo. Ne lici na grbu vec je onako jedan beli kruzic. Interesuje me da li je neko takodje imao takav otok kod ociju gore i da li mu je sve to splasnulo a da se ne pojavljuju neravnine. Hvala puno!
vicky napisao:Nasim nedoumicama je kraj, dobio sam zvanicno odgovore na sva pitanja koja su nas mucila. Ovako stoje stvari. Grbica ostaje jer je to nosna pregrada koja je smanjena koliko su to mogucnosti dozvoljavale u ovom trenutku. Ta grbica ili ti nosna pregrada u stvari drzi strukturu celog nosa i da je taj 1- 2 mm smanjen pao bi ceo nos zajedno sa vrhom. (a kod mene je dosta toga uradjeno i devijacija, i ispravljane krive kosti i estetika).
I nije sve tako crno. Doktor mi je rekao da sacekam godinu dana da sve legne na svoje mesto pa ako mi bude i dalje smetala grbica da ce mi je skinuti u lokalnoj anesteziji lako. Ali da pre godinu dana ne diram nista, da pustim da se struktura nosa pravilno formira a onda je lako samo tu malu grbicu skinuti. Kaze da je to jednostavan zahvat i da ne boli.
Jel ti to rekao doktor koji ti je radio operaciju ili neki drugi? Gde si ti radio operaciju privatno ili u drzavnoj?
cao taske!
Interesuje me bas tvoje iskustvo sa operacijom nosa, posto si napisao da ti je doktor grbicu skinuo laserskim putem (ako sam te dobro razumela). Ja sam cula da je grbu sa nosa nemoguce otkloniti laserom, vec da mora da se cuka a da se laserom radi samo vrh nosa, tj. hrskavica. Kakvo je tvoje iskustvo sa tim doktorom i kakav je rezultat? Hvala!! caooss!!
Nev napisao:cao taske!
Interesuje me bas tvoje iskustvo sa operacijom nosa, posto si napisao da ti je doktor grbicu skinuo laserskim putem (ako sam te dobro razumela). Ja sam cula da je grbu sa nosa nemoguce otkloniti laserom, vec da mora da se cuka a da se laserom radi samo vrh nosa, tj. hrskavica. Kakvo je tvoje iskustvo sa tim doktorom i kakav je rezultat? Hvala!! caooss!!
Ne mogu da ti kazem nista konkretno.Tad sam bio budan i cuo samo reci:"E, ovo cemo laserom".Verovatno je odstranio skalpom grbu, a posle fino modelirao laserom.
Radio je dr. Bjelic, nos je extra.