Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mimica07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 1:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mimica07 »

jec@ napisao:Hm..malo ste me zabrinule black lady i mimica07. Ali ipak dr. Bjelic ima dovoljno pacijenata u svojoj odbrani da i dalje ostajem pri tome da me on operise.

Cula sam i ja za nekog dobrog doktora iz privatne klinike "Galathea" ali nikakve komentare pacijenata nisam pronasla...
Ipak se ovde konstantno javljaju ljudi koji su se operisali kod Bjelica i to sve operacija za operacijom. Mislim da je samo dvoje/troje (procitala sam ceo forum) nezadovoljno operacijom(a od njih je samo jedan nezadovoljan u potpunosti, valjda).

Sto se tice pregleda, tu sam resila da se spremim unapred i da mu ne dam da cela prica traje 2 min, tj da ne dobijem sve inf. koje sam zelela, naoruzacu se :D . Pripremicu i slike. Inace imam pregled sl. nedelje u sredu u 19h. Kraj dana.. znaci lose..bice verovatno i umoran ali necu da popustim.. Ali bicu fina :)
Mislim da ti je najbolje da se raspitas preko ljudi iz svoje okoline koji su vec imali operacje, oni ce ti najbolje pomoci jer mogu umeno da ti sve objasne a i videces im nosice. Mnogo ljudi je ustvari radilo ovu operaciju a da to i ne znas. Ja radim u velikoj kopaniji i kada sam pocela da pricam na tu temu barem 10 ljudi mi je ispricalo svoje iskustvo.
Moja namera nije bila da bilo koga reklamiram i polemisem na temu ovaj doktor je ovakav a ovaj onakav vec da podelim sa vama sopstveno iskustvo i ukazem na to koliko je bolje ako ste u mogucnosti da odradite operaciju laserom na bilo kojoj klinici u Srbiji jer je bezbolno i laksi je postoperativni tok. Ne znam da li drzavne klinike imaju lasere, raspitaj se...
stacy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 10:36 pm

Post od stacy »

jec@ napisao:
Sto se tice pregleda, tu sam resila da se spremim unapred i da mu ne dam da cela prica traje 2 min, tj da ne dobijem sve inf. koje sam zelela, naoruzacu se :D . Pripremicu i slike. Inace imam pregled sl. nedelje u sredu u 19h. Kraj dana.. znaci lose..bice verovatno i umoran ali necu da popustim.. Ali bicu fina :)
:lol: :lol: Jeco javi kako si prosla na pregledu, i ja ti skidam kapu ako uspes doktoru da zadrzis paznju imalo duze nego svi mi ostali - mene je bukvalno izveo napolje iz ordinacije kad sam krenula da zapitkujem sta me interesovalo. On ti kaze sta ima u dve prosto prosirene i to je to :D
jec@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 8:42 pm

Post od jec@ »

@ mimica07

Hvala na savetu.. Znam samo za par ljudi koji su operisali nos na klinickom. Imam tek 18 god tako da nigde ne radim i ne poznajem bas tako sirok krug ljudi (tek treba da upisem faks ove god) :).
Super mi je to sto laserom nema toliko problema u postoperativnom periodu ali bih tu razliku u novcu ( koja i nije bas mala) htela da iskoristim za nesto drugo sto mi je mozda i neophodnije..
Nekako imam utisak da ne moze gore od ovoga da mi uradi, treba samo da mi skine grbu i ja cu da budem zadovoljna ( necu da cepidlacim).
jec@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2009 8:42 pm

Post od jec@ »

stacy napisao:
jec@ napisao:
:lol: :lol: Jeco javi kako si prosla na pregledu, i ja ti skidam kapu ako uspes doktoru da zadrzis paznju imalo duze nego svi mi ostali - mene je bukvalno izveo napolje iz ordinacije kad sam krenula da zapitkujem sta me interesovalo. On ti kaze sta ima u dve prosto prosirene i to je to :D
He, he.. znaci ipak pistolj, pih bre gde sad jos i to da vucem.. :D :D
Ma salim se ja malo, shvaticu kad treba da odustanem. Ne zelim da mi napravi 2 puta gori nos na kraju he he.
Nista, ako dobijem sve odgovore castite me cokoladom :D :wink:
mimica07
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 1:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mimica07 »

jec@

Tebi je mnogo laksa operacija ako ti skida samo grbicu. Meni je bila komplikovana devijacija + estetika. Sto se tice estetike i ja sam isto tako razmisljala, ne moze biti gore od ovoga a ispalo je bas lepo...
Samo se psihicki lepo pripremi i nista ne brini...
~Andjelka~
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 9:29 pm

Post od ~Andjelka~ »

Posto u sredu imam kontrolu interesuje me da li se ta kontrola uplacuje dole na salteru ili je i to ukljuceno u cenu koju smo platili. Cisto da se ne bih setala :-?
Andzi
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

danny74 napisao:Evo narode, i ja da vas obavestim, odradilo me dr Bijelic 22.04., jos sam sa tamponima i jedva cekam cetvrtak da ih skinem. Ovo je vec drugi put da radim operaciju.Procedura ista kao i kod svih. Uopste nismo pricali na temu izgleda nosa, mada je on delovao uzasnut kako je to prvi put uradjeno, uzdala sam se da ce ga sada srediti. Frka mi je, a frka bi mi bilo i da sam radila kod privatnika. Nego imam jedno pitanje za sve koji su skoro prosli pa im je sveze u glavi, ovih sedam dana dok imate masku, jel' samo lezite ili uradite jos nesto sto ne zahteva veliki fizicki napor ali zahteva da se sagnete, krecete po kuci, eventualno spremite neku klopicu? Imam utisak da kada god se sagnem ili nesto uradim da mi se sva krv i svaka koscica u glavi pomeri i da je to glavni razlog zasto moj nos ne izgleda kako treba
Ja sam pre par dana izvadila tampone i tacno znam kako ti je. Mozes da se kreces, ali nemoj da se saginjes jer ti se onda jos vise zapusi glava i bude ti veci pritisak u nosu. Meni je zapravo najveci problem bilo gutanje jer su mi usi stalno bile zapusene. Izdrzi jos malo, znam da je nezgodno ali vredece :) Btw skidanje tampona nista ne boli.
dizajnerka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 3:54 pm

Post od dizajnerka »

mimica07 napisao:
taske86 napisao:
mimica07 napisao:E sada drugi lepsi deo price... :lol:
Preko preporuke sam dosla do dr. Jovana Bubala. Mozete dobiti osnovne informacije na www.doktorbubalo.com.
Doktor je pravi strucnjak. OPERACIJA JE RADJENA LASEROM BEZ KRVI I BEZ BOLA. Ponavljam jos jednom bol sam jedino osetila kada su mi stavili iglu za infuziju u ruku. Covek me je saslusao a potom razgovarao samnom do detalja o svemu. O kvalitetu anestezije, o uklanjanju devijacije, o estetskom delu i postoperativnom toku. Slikao me je sa dikitalnim aparatom i onda smo zajedno dosli do zakljucka sta i kako tacno treba da se odradi. Od tog trenutka sam stekla potpuno poverenje u ovog doktora, jer je covek pristupio poslu krajnje profesionalno.
Nisam imala stres. Nisam gledala ljude koji cekaju operaciju i jedni drugima nabijaju tenziju. Nisam cekala na red kada ce moje ime da prozovu da dodem na red za operaciju. Nisam bila danima umrtvljena od lose anestezije. I najbitnije nisam imala bol.
Danas mi je izvadio tampone (ni to me nije nista bolelo ljudi samo dizu paniku bez razloga, samo je malo neprijatno) i skinuo flastere. Operacija je uradjena jako diskretno. Imam napokon prav, manji i lepsi nos...mada je pod otokom mogu na nazrem konture. Odmah sam slikala profil i uporedila sa starim nosem novi...razlika je jako uocljiva..JA SAM JAKO SRECNA. Topla preporuka za ovog doktora... :lol:

Mimika da se razumemo Dr. Jovan Bubalo je privatnik i covek ima strasnu zvaku, to sto ti je pricao o svemu je samo dobar nacin da te navuce da je bolje odraditi kod njega operaciju nego na VMA.
Imao sam susret sa ovim doktorom, izlozio sam mu problem sa sluhom pored svega ostalog, covek je nakon toga namerno pricao tishe!
Nisi dobro procitao sve sto sam prethodno napisala. Ja sam kod njega dosla nakon sto sam odustala od operacije na VMA. Ovaj doktor ni u jednom trenutku nije rekao nista negativno za rad svojih kolega na VMA jer je i sam do pre nekoliko godina radio u istoj ustanovi. Negativne komentare sam dobila od ljudi iz svoje okoline koji su lose prosli na operacijama na VMA i od jednog nacelnika drugog odelenja koji trenutno radi na VMA i koji me je savetovao da estetiku ne radim kod njih.
A za mene je bilo presudno sto je operacija bezbolna i nema krvi, i sto je postoperativni tok daleko brzi nego kada radis klasicnu operaciju gde ti kost razbijaju cekicem i drugim alatkama.
Ja verujem vama da ste vi dobro prosli na VMA i da imate lepe nosice...ali ja nisam imala ljude koji su imali bilo sta dobro da mi kazu za VMA. Imalo je par vojnika kojima su radili devijaciju i koji su bili zadovolji i jedna koleginica (koja se probudila u sred operacije pa su je ponovo opijali), ali dvoje koji su radili estetiku bili su nezadovoljni.
Moram da odreagujem zbog onih koji ce se tek operisati posto vec ko zna koji put podvlacic da je tvoja operacija bezbolna i bez krvi, da ne pomisle ljudi da ce se na vma kupati u krvi i umirati od bolova. Ni mene nista nije bolelo nista, ni ja nisam popila nista protiv bolova posle operacije, nije bilo potrebe. Krvi ima par dana, malo curi ispod nosa, curi malo i niz grlo,menjate gazu kad se natopi, ali to sve spada u onih sedam dana kad nosite gips koji su i onako neprijatni, ali kad ga skinete sve se brzo zaboravi. Inace i ja sam Bjelicu na pregled nosila fotke obradjene u fotoshopu i rado ih je pogledao. Medjutim, sad kad pogledam te fotke vidim koliko je on lepse odradio nego sto sam ja sama sebi nacrtala nos. Sto se tice vremena koje vam posveti na pregledu ja zaista nemam utisak da je bilo potrebno vise, barem u mom slucaju. Mislim, koliko je efektivno vremena potrebno da konstatujemo da nos treba ispraviti ( isao je malo u s ), i skinuti grbicu. Ja cak nisam ni bila sigurna da li da smanjujem vrh nosa, on je rekao da ce proceniti da li je potrebno. I jeste mi smanjio vrh, taman koliko treba. Eto tako, nadam se da ce te biti zadovoljni....
maria_moi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 14, 2007 10:12 am

Post od maria_moi »

Od svih ovih prica ne znam vise sta da mislim. Svi imaju razloge i za o protiv.
Ali sve vise sam misljenja , citajuci ove postove, da je to jednostavno pitanje srece, tj.kako se kome zalomilo. Nekome je Bjelic odradio vrhunski,a neko je toliko nezadovoljan da mora opet da ide na operaciju.. Nije mi jasno o cemu se radi..da li ima veze koliko se on potrudio oko doticnog nosica.

Taske je ubo sustinu mog straha vezano za dr.Bjelica: da li su mu ove operacije postale tolika rutina, da ih sad vec otaljava?
Lepo ste rekli, vecini nas je ovo najbitniji dan, a njemu smo mi samo jos jedan nos u moru noseva.

Ne bi mi smetalo ni to sto je pregled kod njega 5min. samo da operacija (odnosno njen ishod) bude OK.
Ja imam utisak da kako promolimo glavu kroz njegovu ordinaciju, ne moramo nista ni da kazemo, on vec zna sta tu moze da se odradi, i zato pregledi kod njega traju tako kratko.
Kikica_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 9:45 pm

Post od Kikica_26 »

~Andjelka~ napisao:Posto u sredu imam kontrolu interesuje me da li se ta kontrola uplacuje dole na salteru ili je i to ukljuceno u cenu koju smo platili. Cisto da se ne bih setala :-?
Placas sve na salteru tj 1600 dinara, :D i taj luksuz traje samo dva minuta, mi smo se ispred salili kad smo videli kako to ide - da u zivotu nisam skuplje platila da mi neko ocisti slinav nos, posto je kontrola doktor te samo pogleda,ako si slinav ocisti i ides napolje :)
Kikica_26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 26, 2009 9:45 pm

Post od Kikica_26 »

maria_moi napisao:Od svih ovih prica ne znam vise sta da mislim. Svi imaju razloge i za o protiv.
Ali sve vise sam misljenja , citajuci ove postove, da je to jednostavno pitanje srece, tj.kako se kome zalomilo. Nekome je Bjelic odradio vrhunski,a neko je toliko nezadovoljan da mora opet da ide na operaciju.. Nije mi jasno o cemu se radi..da li ima veze koliko se on potrudio oko doticnog nosica.

Taske je ubo sustinu mog straha vezano za dr.Bjelica: da li su mu ove operacije postale tolika rutina, da ih sad vec otaljava?
Lepo ste rekli, vecini nas je ovo najbitniji dan, a njemu smo mi samo jos jedan nos u moru noseva.

Ne bi mi smetalo ni to sto je pregled kod njega 5min. samo da operacija (odnosno njen ishod) bude OK.
Ja imam utisak da kako promolimo glavu kroz njegovu ordinaciju, ne moramo nista ni da kazemo, on vec zna sta tu moze da se odradi, i zato pregledi kod njega traju tako kratko.
Doktor stvarno deluje kao dobar covek i on jeste vrhunski strucnjak bez pardona, i ne bih da gresim dusu i da govorim da se oko nekog potrudi vise,oko nekog manje, ali ipak zasto je onda moja drugarica prezadovoljna, a ja polovicno zadovoljna..Ne znam..Ja licno mislim da je mene odradio bas rutinski (nije mi dirao neke finese na vrsku nosa,koje bi sigurno oduzele vise vremena od predvidjenih pola sata za operaciju). Znaci nije on odradio posao nestrucno ili aljkavo, nego jednostavno rutinski- znaci necu da pravim sebi vise posla nego sto treba. Eto. Ko razume shvatice :D Mislim zamislite sebe da vam iz dana u dan dolazi po 5-6 ljudi da ih operisete, dok ti dodjes na skidanje maske, i ti sedam dana gledas samo u svoj nos, i pratis svaku pegicu i mrlju 24 h, on je vec operisao 40 ljudi :o kako da posao ne predje u rutinu ?!
taske86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 9:05 pm

Post od taske86 »

mimica07 napisao:
taske86 napisao:
mimica07 napisao:E sada drugi lepsi deo price... :lol:
Preko preporuke sam dosla do dr. Jovana Bubala. Mozete dobiti osnovne informacije na www.doktorbubalo.com.
Doktor je pravi strucnjak. OPERACIJA JE RADJENA LASEROM BEZ KRVI I BEZ BOLA. Ponavljam jos jednom bol sam jedino osetila kada su mi stavili iglu za infuziju u ruku. Covek me je saslusao a potom razgovarao samnom do detalja o svemu. O kvalitetu anestezije, o uklanjanju devijacije, o estetskom delu i postoperativnom toku. Slikao me je sa dikitalnim aparatom i onda smo zajedno dosli do zakljucka sta i kako tacno treba da se odradi. Od tog trenutka sam stekla potpuno poverenje u ovog doktora, jer je covek pristupio poslu krajnje profesionalno.
Nisam imala stres. Nisam gledala ljude koji cekaju operaciju i jedni drugima nabijaju tenziju. Nisam cekala na red kada ce moje ime da prozovu da dodem na red za operaciju. Nisam bila danima umrtvljena od lose anestezije. I najbitnije nisam imala bol.
Danas mi je izvadio tampone (ni to me nije nista bolelo ljudi samo dizu paniku bez razloga, samo je malo neprijatno) i skinuo flastere. Operacija je uradjena jako diskretno. Imam napokon prav, manji i lepsi nos...mada je pod otokom mogu na nazrem konture. Odmah sam slikala profil i uporedila sa starim nosem novi...razlika je jako uocljiva..JA SAM JAKO SRECNA. Topla preporuka za ovog doktora... :lol:

Mimika da se razumemo Dr. Jovan Bubalo je privatnik i covek ima strasnu zvaku, to sto ti je pricao o svemu je samo dobar nacin da te navuce da je bolje odraditi kod njega operaciju nego na VMA.
Imao sam susret sa ovim doktorom, izlozio sam mu problem sa sluhom pored svega ostalog, covek je nakon toga namerno pricao tishe!
Nisi dobro procitao sve sto sam prethodno napisala. Ja sam kod njega dosla nakon sto sam odustala od operacije na VMA. Ovaj doktor ni u jednom trenutku nije rekao nista negativno za rad svojih kolega na VMA jer je i sam do pre nekoliko godina radio u istoj ustanovi. Negativne komentare sam dobila od ljudi iz svoje okoline koji su lose prosli na operacijama na VMA i od jednog nacelnika drugog odelenja koji trenutno radi na VMA i koji me je savetovao da estetiku ne radim kod njih.
A za mene je bilo presudno sto je operacija bezbolna i nema krvi, i sto je postoperativni tok daleko brzi nego kada radis klasicnu operaciju gde ti kost razbijaju cekicem i drugim alatkama.
Ja verujem vama da ste vi dobro prosli na VMA i da imate lepe nosice...ali ja nisam imala ljude koji su imali bilo sta dobro da mi kazu za VMA. Imalo je par vojnika kojima su radili devijaciju i koji su bili zadovolji i jedna koleginica (koja se probudila u sred operacije pa su je ponovo opijali), ali dvoje koji su radili estetiku bili su nezadovoljni.
Slusaj i ja sam bio na pregledu kod njega i spomenuo mi je VMA, naravno kroz pricu kako mu ljudi dolaze i zale se, kako nije to to.

Skroz mi je nebitno da li se operacija radi laserom ili mehanicki, imao sam problem kao i svi vi ovde.
Na VMA isto imaju laser, samo se o tome ne prica, jer bi svi zahtevali da im se radi laserom, meni je Bjelic skinuo grbu njime, nos je ispao extra.

Bubalo je dobar doktor, ko ima para neka radi kod njega, dva poznata pevaca je on operisao, naravno samo devijaciju....Za druge ne znam...

Kazes da je radio na VMA, sto znaci da su tamo napravili dobrog doktora od njega.
~Andjelka~
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 20, 2009 9:29 pm

Post od ~Andjelka~ »

Kikica_26 napisao:
~Andjelka~ napisao:Posto u sredu imam kontrolu interesuje me da li se ta kontrola uplacuje dole na salteru ili je i to ukljuceno u cenu koju smo platili. Cisto da se ne bih setala :-?
Placas sve na salteru tj 1600 dinara, :D i taj luksuz traje samo dva minuta, mi smo se ispred salili kad smo videli kako to ide - da u zivotu nisam skuplje platila da mi neko ocisti slinav nos, posto je kontrola doktor te samo pogleda,ako si slinav ocisti i ides napolje :)
Hvala ti puno!!! Jedva cekam da me oslobodi ovih slinchuga! :D
Andzi
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Dizajnerka,

hvala na razumevanju, ali obzirom da je prva operacija mozda neuspela upravo zbog mog nonsalantnog ponasanja u toku nosenja maske. Cak sam i setala van kuce, radila sve najnormalnije, kao da nemam nista na glavi, cak sam i kosu prala. A sada imam dete i opet moram i njoj da se posvetim, doduse minimalno, pa se plasim da cu zbog sveg kretanja po kuci nadrljati. A u strucnost i umesnost dr Bijelica apsolutno ne sumnjam. Mislim da mi je sredio nos, samo da ga ja ovih sedam dana nisam poremetila.
Inace sto se tice polemike koju vodite oko toga kako covek radi i da li je bolje otici kod privatnika, mislim da je sve u nasim glavama. Neko je perfekcionista pa iako svi oko njega vide da mu je nos super on tako ne vidi, misli moze jos bolje. Znam devojku koju je Bijelic super odradio, po meni i mnogima savrseno, ali ona to nije videla tako i otisla je opet kod njega, na ponovnu operaciju. Tako da sve zavisi od nasih ocekivanja, i onoga sto smo zacrtali pa makar to dobro i ne pristajalo licu. Pozzz svima, javljam se u cetvrtak nakon detamponade
danny74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 9:55 pm

Post od danny74 »

Slusaj i ja sam bio na pregledu kod njega i spomenuo mi je VMA, naravno kroz pricu kako mu ljudi dolaze i zale se, kako nije to to.

Skroz mi je nebitno da li se operacija radi laserom ili mehanicki, imao sam problem kao i svi vi ovde.
Na VMA isto imaju laser, samo se o tome ne prica, jer bi svi zahtevali da im se radi laserom, meni je Bjelic skinuo grbu njime, nos je ispao extra.

Bubalo je dobar doktor, ko ima para neka radi kod njega, dva poznata pevaca je on operisao, naravno samo devijaciju....Za druge ne znam...

Kazes da je radio na VMA, sto znaci da su tamo napravili dobrog doktora od njega.[/quote]

E a kako znas da ti je radio laserom?
Sta ti pise u otpusnoj listi, koja vrsta operacije?
Pozz
Odgovori