Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Pa u petak,a problem je to shto ja nemam knjizhicu zdravstvenu pa ne mogu da odem kod drzhavnog.. a da je izvadim trebatje vreme da prodje ne znam sad shta da radim,jebeno u pm shto ti kazhesh da ne bude da 2 puta bacam kintu,ma bre briga me za pare ako se izlechim to je sve nebitno!
Pa napravi knjizicu za sledeci put...Kako ono kazu "ne trazi 'leba"... Znam da si imao losih iskustava sa drzavnim lekarima ali to ne znaci da su svi takvi...
Tu si skroz u pravu,videtju tokom nedelje da uzmem knjizhicu da barem preko toga uzmem lekove,a i opet tju trebati da radim briseve kasnije i zato trebatje mi. A ovo za doktrore si skroz u pravu,ima onih loshih a ima i onih dobrih isto kao u stvarnom zhivotu! Hvala ti brate
Silver brate sam sam ponovo bio ovamo gde sam radio bris,i oni su mi rekli da oni rutinski to trazhe,tj. da u svakom brisu trazhe i bakterije i gljivice,da to kod njih ne mora da se napomene,a isto mi je rekla da ja imam puno tih bakterija i u nosu i u grlu,a da gljivice rastu na sterilnom tako da nema shanse da ih imam,a i kada bi ih imao ne bi se videle od tih silnih bakterija. Pa mi je ponovo napisala nalaz i napisala: Nije izolovana CANDIDA spp. Ne znam jel si ti bio na one preglede,jel su ti ustanovili neshto,shta su ti rekli? Isto vazhi i za tebe Pomoc,nema te jel se deshava neshto,kakvi su ti ispali brisevi?
Nisam jos uvek bio da uradim te analize ali cu zakazati ovih dana... E a pomoc je danas na klinici.Rekao je da je u utorak.Valjda ce da se javi kako je bilo...
Pomoc nije na klinici,odlozio sam,jer su mi u ispljuvku nasli candidu,pa sam mislio da to prvo izlecim pa tek onda da idem. Slusajte,bris grla i nosa mi je u redu u ispljuvku mi je izolovana CANDIDA SPECIES! Kako se to leci,da li je opasno,koliko lecenje traje i da li je moguce da mi to prouzrukuje slivanje???
E jbg onda sam se zajebao zestoko. Ja mislio da prvo antibioticima izlecim tu gljivicu pa tek onda da idem na pregled. Kako se leci ovo,da li moze da se leci?
E jbg onda sam se zajebao zestoko. Ja mislio da prvo antibioticima izlecim tu gljivicu pa tek onda da idem na pregled. Kako se leci ovo,da li moze da se leci?
a znachi bris nosa i grla ti je normalan,a tu candidu su ti nashli u ispljuvku? hm.. Meni nisu ni radili tog ispljuvka,ali su mi u nosu nashli onu staphylococcu i to mi rekla ova da ima bash mnogo na papiru pishe (masa) u svakom sluchaju tju morati prvo to da lechim ali ja idem kod ove doktorke u petak. Silver Shark ti si neshto prichao kako ta staphylococca chesto izaziva sinuzitis? A sinuzitis je slivanje sekreta ili neshto drugo?