Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
NikolaSRK napisao:Nadam se da ce uskoro splasnuti otok u potpunosti,ne znam zasto ovoliko vremena je potrebno da splasne jer gledam da se sto manje krecem preko dana,jedino idem u skolu i kad dodjem kuci odmaram. ...............
Откуд ти то да пролази за пар дана. Могло би да прође за десетак дана да цео дан проводиш у кревету. Овако буди срећан ако ти прође за месец дана.
Snimio sam nogu i imao sam,da tako kazem, "kratak" pregled juce gde mi je receno da strogo mirujem do srede i da imam neku leziju u zglobu i zakazano mi je kod ortopeda u sredu.
Bio sam kod ortopeda sad,stavljena mi je longeta 2 nedelje da nosim,doslo mi je do frakture talusa...da li neko zna da li ce mi doci do frakture misica te noge posto ce biti neaktivna 2 nedelje ? I da li znate hoce li postojati neke posledice ?
aa_aca napisao:Доћи ће до атрофије мишића због неактивности. Вежбом се стање доводи у ред.
Znate li da li ce postojati neke posledice? Da li cu moci normalno da treniram bez bolova ? Posle koliko vremena cu moci potpuno da se posvetim treningu? Tek 4 dan nosim gips i jedva izdrzavam...
aa_aca napisao:Доћи ће до атрофије мишића због неактивности. Вежбом се стање доводи у ред.
Znate li da li ce postojati neke posledice? Da li cu moci normalno da treniram bez bolova ? Posle koliko vremena cu moci potpuno da se posvetim treningu? Tek 4 dan nosim gips i jedva izdrzavam...
Немој да се секираш. Биће све у реду. Сада је најважније да се лепо одмориш и да ти се нога лепо опорави. Скочни зглоб трпи велико оптерећење и зато треба да пустиш да се поптуно опорави. После иду вежбице, али ништа страшно. И да још једном поновим: пусти ногу да се у потпуности опорави.
aa_aca napisao:Немој да се секираш. Биће све у реду. Сада је најважније да се лепо одмориш и да ти се нога лепо опорави. Скочни зглоб трпи велико оптерећење и зато треба да пустиш да се поптуно опорави. После иду вежбице, али ништа страшно. И да још једном поновим: пусти ногу да се у потпуности опорави.
Naravno,odmaracu koliko god treba i slusati savete doktora...ne planiram da se vratim sportu dok god ne budem 100% spreman.
I pre stavljanja longete meni se zglob delimicno oporavio,ja se nadam da kad ga skinem sad da ce biti sve u redu. Samo me brine otok,nadam se da ce skroz nestati dok ne skinem longetu.
Skinuo sam gips pre dan i po,snimio nogu,sve je super,kost zarasla , sportski lekar me pregledao i kaze da je izuzetno zadovoljan trenutnim stanjem mog zgloba i rekao mi je da se krajem aprila mogu vratiti sportu...Ja sam ga pitao kada ce mi splasnuti otok on je rekao da ce se vremenom povuci..ono sto mene zanima je kojim metodama mogu najlakse da skinem otok bez pomoci fizioterapeuta? Mesec dana je proslo od povrede a otok je i dalje tu,nosio sam gips 2 nedelje i nije se povukao...ako se nije povukao do sad ne znam kako ce se onda povuci sam od sebe? Jako mi smeta i vecinu pokreta zgloba mi ogranicava otok...Ono sto me zanima je da li je normalno da osecam bol u zglobu posle gipsa? Vec mi je mnogo bolje i mogu da pomeram nogu u svim pravcima ali su mi pokreti ograniceni i boli me kad "jace" pomerim zglob u bilo kom pravcu...