Mada, kada se setim (druga operacija): odem ja na kontrolu posle tri meseca a meni doktor s vrata: "Još nosiš te štake, ajde bacaj to". Ja sam mislila da se šali (uglavnom se šali, pa...) a možda je čivek bio ozbiljan; možda su terapeuti neobavešteni a niko od nas "regruta" nije hteo da davi doktore kada već ima stručnih lica.
Što se šrafova tiče, ne brinite se: ja ih imam po dva komada, džinovskih (pošteno me zakucaše sa obe strane

Bolovi u preponi: Mislim da ih nisam imala toliko dugo ali s obzirom koliko imam mrtvih mišića (ovih dana otkrih skrivenu grupu a ostali su i vidljivi: dobro, bar imam odgovor zašto nešto još uvek ne mogu) i da su tu oko kuka, možda je i zbog toga. Uglavnom, taj bol bi trebao da signalizira jačanje ligamenata (pod uslovom da nije vezan za fizičku aktivnost, tj da je otežava odnosno onemogućuje). Za svaki slučaj, na kontroli setite se i toga.
Ne znam da li sam pisala ali klizave pločice se mogu srediti tako što se baci peškir na pod pa se oslanjate štakakma na peškir (pri prvom boravku u bani susrela sam se sa tim problemom i u razgovoru sa stručnjakom za klizave površine kupatila, a ko bi to bio ako ne spremačica, dođosmo do rešenja: peškir na pod, posle je ona uvek ustavljala stari peškir u kupatilu da se nađe. Sledeće godine sam sama tražila: ma, bili me svi zapamtili koliko sam bila nespretna ... od spremačica, preko sestara, terapeuta, vozača kolica pa sve do konobara; znali ljudi i u kojoj sobi sam bila). Druga varijanta je da se štakama (obodom one gume) gađaju spojevi - fuge između pločica a za stabilnije: uvek se oslanjati pravo, tj celom površinom štake (tako mnogo manje klizi). Treća varijanta: za one koje ne mrzi da nose dodatan prtljag: parče one gumirane podloge za kupatilo (kupiti one deblje, one tanje i što se na prvi pogled tako lepo "lepe" za pločice još bolje se lepe za štake i noge - ali, i to je bolje od "bambija na ledu").
Za bazen, ponavljam, nemam savet jer me isti nije ni video. Da sam otišla u banju bar nekih 3 meseca posle operacije, onda bih se i usudila, ali ... u kombiniciji sa štakama, osloncem na samno jednoj nesigurnoj nozi... neka hvala.
Nego, Slađo, ta tvoja banja je ispala super po pitanju bazena: U Ribarskoj doplatiš (ako nisi iz BG) jedno 300 din (toliko bilo pre god i više dana) za nekih 20tak min i to je sve. Jedino ko ide leti, ima gotovo neograničen pristup spoljnom bazenu a za duplo manje pare (mada, bili neki likovi koji se brčali po njemu po debelom minusu ... oni u vodi, a okolo njih metar snega).
Nego, gde nam je Vlada?