Želio bih da saznam što više informacija u vezi operacije kuka za koju se spremam, znači dužina oporavka,
ograničenja nakon operacije, moguće komplikacije (što manje o ovom

Za početak, da objasnim kako sam došao do toga. This is my story...

Prije 3 godine imao sam veoma tešku saobraćajku!
Znači doveden sam u bolnicu bez znakova života, nakon reanimacije (ne biste vjerovali koliko inekcija adrenalina) doktori mi opet nisu davali
puno šanse (rekli mojima da se ne nadaju puno!), ali sam ih ipak zeznuo!

Relativno brzo sam se oporavio (nekad mi je nevjerovatno kad pomislim da sam se nakon godinu dana zaposlio)

Ja u početku kosti nisam računao za povrede, imao sam velikih problema sa plućima (gušenja) i sa "glavom" (koncentracija+pamćenje=0) pa
se nisam opterećivao ograničenim pokretom u ramenu (jedno 20% manje), neokretanjem podlaktice (nemam supinaciju uopšte) i bolom u kuku!
Bio mi je zabranjen oslonac na lijevu nogu 9 mjeseci (prvih 3 mjeseca u kolica, pa kada sam ojačao na štake), pola godine sam redovno išao na fizikalnu,
svaki dan Phenobarbiton (godinu dana) i gomila vitamina, vježbe za povećanje kapaciteta pluća, vježbe za glavu (sudoku, ukrštene riječi...

O povredi kuka sam znao najmanje i kao što rekoh i nisam obraćao puno pažnje na nju! Sve što mi je moj ortoped govorio je da
mi je naprsla karlična kost, da vježbam što više (kvadriceps, plivanje) i da računam sa 60-ak godina na vještački kuk!
Evo tri godine ja osjećam bol u kuku znači! Od trčanja nema ništa naravno, ali mogu da vozim biciklo, plivam, i imam ostale pokrete u kuku sasvim normalno!
Međutim, u zadnje pola godine bolovi su se pojačali (ovo ljeto bili jaki pogotovo) i ostala ograničenja su počela dosta da mi smetaju!
(poslije "druženja" sa djevojkama moram da uplatim tretman u nekoj banji)

Zbog svega toga sam počeo da razmišljam o operaciji kuka i pošao na kontrolu sa namjerom da nagovaram doktora da to radimo! Međutim, on čim
je vidio snimak odmah mi je rekao da je operacija neminovna, sada! Dijagnoza - avaskularna nekroza femura!