Lecenje koksartroze
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 30, 2007 3:15 am
Svakome ko ne uzima nikakvu preparate za ishranu hrskavice - stanje se svakim danom pogoršava. Tu izuzetaka nema.
Svi pomenuti načini lečenja (tačnije zalečivanja, pošto izlečenje nije moguće ni u najboljem slučaju), sprovode se u cilju odlaganja ugradnje proteza i poboljšanja kvaliteta života.
Artrozom nikada nije napadnut samo jedan zglob. Taj zglob o kome pacijent najviše priča je samo onaj koji je najviše oštećen, a stanje drugih je slično kao i njegovo. Zato bi nakon prve proteze ubrzo morala da usledi druga i treća i ko zna koja proteza, što je apsolutno nemoguće podneti.
Ovo naročito važi u ovakvim slučajevima kakav je kod Maje, kada je razoreno kompletno hrskavičavo tkivo u organizmu.
Zato je uzimanje raznovrsnih preparata i higijensko-dijetetski način života za takve pacijente od životne važnosti. Time se pomaže svim zglobovima i odlaže ugradnja ne samo prve, nego svih ostalih proteza koje bi usledile ubrzo.
Iz tih razloga me šokira ravnodušan stav lekara prema pacijentima sa artrozama, naročito kada su u pitanju mlađe osobe.
Svi pomenuti načini lečenja (tačnije zalečivanja, pošto izlečenje nije moguće ni u najboljem slučaju), sprovode se u cilju odlaganja ugradnje proteza i poboljšanja kvaliteta života.
Artrozom nikada nije napadnut samo jedan zglob. Taj zglob o kome pacijent najviše priča je samo onaj koji je najviše oštećen, a stanje drugih je slično kao i njegovo. Zato bi nakon prve proteze ubrzo morala da usledi druga i treća i ko zna koja proteza, što je apsolutno nemoguće podneti.
Ovo naročito važi u ovakvim slučajevima kakav je kod Maje, kada je razoreno kompletno hrskavičavo tkivo u organizmu.
Zato je uzimanje raznovrsnih preparata i higijensko-dijetetski način života za takve pacijente od životne važnosti. Time se pomaže svim zglobovima i odlaže ugradnja ne samo prve, nego svih ostalih proteza koje bi usledile ubrzo.
Iz tih razloga me šokira ravnodušan stav lekara prema pacijentima sa artrozama, naročito kada su u pitanju mlađe osobe.
Molim Vas kad stanje vaseg dugotrajnog soka prodje da mi objasnite da li kasirka u Maxiju zauzima aktivan stav povodom toga sto sastavljate kraj s krajem i sto su cene hrane uzasno opterecenje na Vas budzet.Omega napisao:
Ovako neozbiljan pristup kao sto je Vas je nazalost prisutan kod mnogih pacijenata koji ocekuju da ih doktor drzi za ruku i place zajedno sa njim.
Jos jednom Vam kazem manite se isfoliranih popravljaca hrskavice zaista nije dokazano da sem psihickog imaju bilo kakav ucinak na hrskavicu i zauzmite aktivan stav prema svom zdravlju-VI STE ODGOVORNI za svoje stanje ,a ne "ravnodusni" lekari!
-
- Novi član
"terapeut" (namerno pod znake navoda), sram Vas bilo, to još jednom dokazuje kakvi ste!
U slučaju Maje koja je pokrenula ovu temu isključivo su lekari krivi za sve što joj se desilo, kao i za ceo užas koji će biti posledica toga i koji joj tek predstoji!
Savetujem ljudima koji su u istoj situaciji kao i ja, da sebi nekako pomognu i produže život, a Vi to nazivate neozbiljnim pristupom! Stidite se!
Samo jedan dan da imate tegobe o kojima se ovde govori, ne bi tako pričali.
Svaki dan koji su mi produžili život, ja sam tome zahvalan i tim više mrzim lekare koji su i mene, i mnoge druge, stavili u tu situaciju!
I ne samo što su nas stavili u tu situaciju, nego i odbijaju da postoji bilo kakva mogućnost pomoći!
Kave veze ima kasirka sa skupoćom, nije ona kriva za skupoću!terapeut napisao: Molim Vas kad stanje vaseg dugotrajnog soka prodje da mi objasnite da li kasirka u Maxiju zauzima aktivan stav povodom toga sto sastavljate kraj s krajem i sto su cene hrane uzasno opterecenje na Vas budzet.
U slučaju Maje koja je pokrenula ovu temu isključivo su lekari krivi za sve što joj se desilo, kao i za ceo užas koji će biti posledica toga i koji joj tek predstoji!
Moj pristup neozbiljan?? To još jednom govori kakvi ste!terapeut napisao: Ovako neozbiljan pristup kao sto je Vas je nazalost prisutan kod mnogih pacijenata koji ocekuju da ih doktor drzi za ruku i place zajedno sa njim.
Savetujem ljudima koji su u istoj situaciji kao i ja, da sebi nekako pomognu i produže život, a Vi to nazivate neozbiljnim pristupom! Stidite se!
Samo jedan dan da imate tegobe o kojima se ovde govori, ne bi tako pričali.
Da, kako Vi kažete, "popravljači hrskavice" ne pomažu - ja danas ne bih hodao!terapeut napisao:Jos jednom Vam kazem manite se isfoliranih popravljaca hrskavice zaista nije dokazano da sem psihickog imaju bilo kakav ucinak na hrskavicu
Svaki dan koji su mi produžili život, ja sam tome zahvalan i tim više mrzim lekare koji su i mene, i mnoge druge, stavili u tu situaciju!
I ne samo što su nas stavili u tu situaciju, nego i odbijaju da postoji bilo kakva mogućnost pomoći!
Vasa "mrznja " prema lekarima ne sme da Vam da tu slobodu da javno prozivate i kritikujete!Ostrascen pristup problemu je dovoljan pokazatelj Vaseg neadekvatnog odnosa prema sopstvenom zdravlju jer Vas niko nije "stavio " u tu situaciju u njoj ste se nasli sami!
Jos jednom uz puno pozdrava i zelju za Vas dugorocni prosperitet ovu diskusiju smatram zakljucenom.Pozdrav
Jos jednom uz puno pozdrava i zelju za Vas dugorocni prosperitet ovu diskusiju smatram zakljucenom.Pozdrav
Samo ilustracije radi..........maja_kv napisao:Pa evo o cemu se radi.Posle operacije 94.god. rana se inficira stafilokokom i posle lecenja u otpusnoj listi je pisao osteomijelitis. To se jos jednom navratilo i na kraju se smirilo, medjutim bolovi su ostali kao i ograniceni pokreti u kuku. E,SAD MOZDA JE MOJA GRESKA sto ja to nisam par godina kontrolisala, ali zbog ucestalosti RTG-a u to vreme su mi nekako odlagali tako da mi je zadnji snimak od pre mesec dana gde mogu i ja kao laik da vidim da tu nesto nije u redu. doktor je samo prokomentarisao da je kuk prilicno ostecen i uputio me na Banjicu na detaljniji pregled (na koji tek treba da idem)....
Ne, dragi "terapeute"...
Radi se o ovome:
Ali umesto toga, desilo se ovo:
Radi se o ovome:
maja_kv napisao: Posle operacije 94.god. rana se inficira stafilokokom
maja_kv napisao: A terapija za stafilokoku mi je bila raznovrsna: kloksacilin, amikacin, linkocin, ciprocinal, tolikar, visiren, sinacilin.
Kako već rekoh, ovo je zločin par excellence i za to treba krivično da se odgovara.maja_kv napisao: Kod kuce sam pila ponovo visiren 24 dana 2x100mg,
pa onda ciprocinal 14 dana 2x1.
Ali umesto toga, desilo se ovo:
maja_kv napisao: Poenta je da nikad nisam dobila objasnjenje zasto imam ogranicene pokrete
ali za Maju i mnogih druge, na žalost, sada je kasno..maja_kv napisao: I ja sam se zacudila ravnodusnosti doktora kad mi je saopstio da treba da ugradim protezu. Vise su se zacudile sestre koje su bile prisutne.
ja imam malo dete, za kojim tek treba da trcim i ja ne mogu
E sad moram da se ukljucim!
Recite mi, terapeut, jel imate Vi decu? Zamislite da se ovako nesto desi Vasem detetu, koga biste krivili: dete ili doktora koji je radio operaciju i u cije ruke ste prepustili dete?!?
Spustate ljude na zemlju samo iz razloga sto ste medicinu ucili iz knjiga, a i ja i svi sa slicnim ili drugim problemima imamo pravo da probamo sve moguce nacine koji bi mogli da pomognu, ne izlecenju, nego normalnom zivotu.
To sto ja nisam otisla ranije kod lekara jeste moja greska ali time nista nisam pogorsala jer bi samo ranije saznala za sve ovo. I verovatno bi se stanje pogorsavalo vremenom jer ja nemam 50 i 60 godina da mirujem, nego htela ne htela moram da budem aktivna.
Isto tako ne mogu da dozvolim sebi taj luksuz da se osetim kao da je kasno za sve. Prosto mora da postoji resenje.
Recite mi, terapeut, jel imate Vi decu? Zamislite da se ovako nesto desi Vasem detetu, koga biste krivili: dete ili doktora koji je radio operaciju i u cije ruke ste prepustili dete?!?
Spustate ljude na zemlju samo iz razloga sto ste medicinu ucili iz knjiga, a i ja i svi sa slicnim ili drugim problemima imamo pravo da probamo sve moguce nacine koji bi mogli da pomognu, ne izlecenju, nego normalnom zivotu.
To sto ja nisam otisla ranije kod lekara jeste moja greska ali time nista nisam pogorsala jer bi samo ranije saznala za sve ovo. I verovatno bi se stanje pogorsavalo vremenom jer ja nemam 50 i 60 godina da mirujem, nego htela ne htela moram da budem aktivna.
Isto tako ne mogu da dozvolim sebi taj luksuz da se osetim kao da je kasno za sve. Prosto mora da postoji resenje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pozdrav svima
Nasla sam se pre neki dan u situaciji da doktor koji me je uputio u Beograd nije znao za geladrink pa je informacije pokupio od mene sa namerom da preporuci jos nekom pacijentu sa artrozom. Nisam se iznenadila za to, uostalom covek se uci dok je ziv, naravno dok je otvoren za nova saznanja.
Strelice kako tebi napreduje terapija, posto si rekla da si pocela da ga pijes?Ima li kakvih poboljsanja?

Nasla sam se pre neki dan u situaciji da doktor koji me je uputio u Beograd nije znao za geladrink pa je informacije pokupio od mene sa namerom da preporuci jos nekom pacijentu sa artrozom. Nisam se iznenadila za to, uostalom covek se uci dok je ziv, naravno dok je otvoren za nova saznanja.
Strelice kako tebi napreduje terapija, posto si rekla da si pocela da ga pijes?Ima li kakvih poboljsanja?
-
- Novi član
Ne mogu da kazem da ima neke velike promene, pijem geladrink mesec dana, tamo pise da posle dve nedelje ima prvih znakova poboljsanja ali i mnogo jacim lekovima treba duze vreme da pocnu da deluju, tako da cu sacekati jos, tj. nastavicu da pijem kad vec ne moze da skodi. Da li tebi pomaze da ti se smanje bolovi, Majo? I da li pijes nesto drugo protiv bolova? Pozdrav.
Sto se tice bolova, prestala je noga da me boli nocu a preko dana manje-vise kad mi je bas jak bol popijem naproksen. Desi se i da me ne zaboli ali kad sam dugo u nezgodnom polozaju, onda se jedva pokrenem.
Ja sam pocela drugu kutiju i to sam presla na prah, mnogo mi je jednostavnije nego da gutam one tablete.
Na kontroli mi je doktor toplo preporucio voznju bicikle, mada neko i ne deli to misljenje ali meni sasvim odgovara.
Pozdrav strelice i javljaj ako bude nekih poboljsanja kod tebe.
Ja sam pocela drugu kutiju i to sam presla na prah, mnogo mi je jednostavnije nego da gutam one tablete.
Na kontroli mi je doktor toplo preporucio voznju bicikle, mada neko i ne deli to misljenje ali meni sasvim odgovara.
Pozdrav strelice i javljaj ako bude nekih poboljsanja kod tebe.
-
- Novi član