Isijas ili sta je vec....
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Isijas ili sta je vec....
Pozdrav svima! Problem - trnjenje donjeg dela ledja i levog dela zadnjice, koje se spusta do lista leve noge, posebno kad sedim ili lezim na ledjima, kad sam aktivan, radim, bicikla, tenis i kad lezim na stomaku, onda mi nije nista. Bio kod neurologa - kuckao mi cekicem po nogama, na levom skocnom zglobu tj. na onoj zili iznad pete - oslabljen reflex. Dr. mi rekao, nema potrebe za snimanjem, uzmi Milgamu (30 dana po 1 tabletu) i magnezijum sumece
tablete da pijem, preporuka - bazen, aktivnost...evo proslo mesec dana - nista, isi sindromi...(nikakav bol, samo trnjenje i slabija mi leva noga, kao da nemam osecaj u njoj.) Hvala na odgovorima.
tablete da pijem, preporuka - bazen, aktivnost...evo proslo mesec dana - nista, isi sindromi...(nikakav bol, samo trnjenje i slabija mi leva noga, kao da nemam osecaj u njoj.) Hvala na odgovorima.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Isijas ili sta je vec....
Obratite se fizijatru, uradite MR lumbalne kichme pa cemo posle prichati o svemu!
Najverovatnije je u pitanju okoshtavanje lumbalnih prsljenova ili blaga diskus hernija koja pravi tegobe u vidu trnjenja!
A do tada, plivanje, voznja bicikla su pozeljne, samo bez brzih pokreta, velikih tezina, izbegavajte polozaje koji vam ne odgovaraju!
Najverovatnije je u pitanju okoshtavanje lumbalnih prsljenova ili blaga diskus hernija koja pravi tegobe u vidu trnjenja!
A do tada, plivanje, voznja bicikla su pozeljne, samo bez brzih pokreta, velikih tezina, izbegavajte polozaje koji vam ne odgovaraju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Pozdrav, svima i srecni vam praznici.
Posle skoro 2 godine od mog poslednjeg posta, javljam se za problem koji je
obnovljen, uzasna bol od krsta preko prednje strane butine do prednje strane lista, bio kod fizijatra, nemam refleks u levom kolenu, trne mi prednja strana lista, slabost u nozi, izuzev u stopalu, primao injekcije koktele diklofenaka, isao na trakcije, struje, isao kod Deda Vase u Banatski Despotovac, on mi "ispravio" kicmu, nemam bol i trnjenje kad vozim biciklu, kad sedim, lezim, samo kad stojim uspravno i kad pocnem da setam, malo boli, ja cucnem, ustanem, ono prestane, posle 20 m, opet...slabost stalno prisutna, pijem andol za cirkulaciju...Da li neko zna sta je?
Pre mesec dana sam radio krvnu sliku, mokracu - sve je OK.
Posle skoro 2 godine od mog poslednjeg posta, javljam se za problem koji je
obnovljen, uzasna bol od krsta preko prednje strane butine do prednje strane lista, bio kod fizijatra, nemam refleks u levom kolenu, trne mi prednja strana lista, slabost u nozi, izuzev u stopalu, primao injekcije koktele diklofenaka, isao na trakcije, struje, isao kod Deda Vase u Banatski Despotovac, on mi "ispravio" kicmu, nemam bol i trnjenje kad vozim biciklu, kad sedim, lezim, samo kad stojim uspravno i kad pocnem da setam, malo boli, ja cucnem, ustanem, ono prestane, posle 20 m, opet...slabost stalno prisutna, pijem andol za cirkulaciju...Da li neko zna sta je?
Pre mesec dana sam radio krvnu sliku, mokracu - sve je OK.
Како бре да ли ко зна шта је?! Па ваљда видиш да ти је боље после намештања кичме. Пршљенове набијаш на неки начин. Имаш лоше трбушне мишиће због чега ти је велико оптерећење на лумбални део кичме. Још ако имаш повећи стомак - одлично. То да средиш и да набавиш Истеки па истежи кичму. Ја га користим свакодневно већ шест година и спасава ме. Имаш опис на мом сајту http://*.
Pa lepo bre?! Sta je ovo? Kad bi trebalo da se vrati osecaj u nogu (2-4 nedelje)?
Hvala na odgovorima.
Hvala na odgovorima.
Море бре!zaga14 napisao:Pa lepo bre?! Sta je ovo? Kad bi trebalo da se vrati osecaj u nogu (2-4 nedelje)?
Hvala na odgovorima.

За шта питаш шта је ово? Ако питаш за Истеки, видиш шта је - парче дрвета. А користи се тако што га поставиш на тепих (да не клиза) и полако легнеш леђима на њега. Кичма долази по средини. Прво истежеш горњи део кичме (већа кривина горе), а онда доњи део пошто окренеш Истеки тако да ти већа кривина буде на крстима. И тако сваки дан по 15 минута укупно. Продавац ти све лепо објасни.
Можда ти треба још неко намештање да би се осећај потпуно вратио?
A,da odete kod neurohirurga pre nego utrnete skroz ???
Колико видех, био је код лекара који су му дали диклофенак и слали га да проверава крв и мокраћу. И тако две године без решења.
Fizijatar nije neurohirurg prim.prev.

Не може код неурохирурга ако га лекар опште праксе не пошаље њему, а да је сматрао да треба послао би га. И уосталом ваљда не треба лекар да пита пацијента шта да ради и коме да га пошаље.

Овде не улазим у то да ли је лекар добро поступио па се човек није решио проблема ево већ две године. Рекао бих да на форум долазе особе које нису баш срећне са услугама лекара и званичне медицине.

- tamaraft
- Stalni član
Svo lecene koje ste do sada imali je lechenje na vasu ruku!
Kostolomci i babe i dede nisu deo medicine i ne moze vam niko od lekara, specijalista i terapeuta preporuciti da na takav nacin resite problem!
Prva stvar je da uradite MR kicmenog stuba, lumbalnog dela.
Da uradite EMG misica donjih ekstremiteta.
Sa tim nalazima da se obratite svom lekaru opste prakse, da trazite uput za fizijatra i neurologa i nakon tih pregleda cete dobiti sto posto kombinaciju medikamentozn eterapije, fizikalne i kineziterapije.
Razlog nastanka lumbalnog sindroma u u 99% slucajeva slabi misici koji chine tzv. misicni mider oko kicmenog stuba i trupa. Slabost trbusnih misica, slabost misica ruku i ramena, slabost ledjnih misica.
Jedini pravilan nachin da se eliminise bolno stanje i bolna faza je to da vas neko lichno PRAVILNO obuci vezbama za lumbalni sindrom, da vas NAUCI pravilnom ustajanju, sedanju, lezanju i ostalim aktivnostima, da svakodnevno dva puta dnevno radite te vezbe i da izgubite visak kilograma ukoliko ih imate. Da regulisete i ubrzate probavu probioticima jer opstipacija ili yatvor ynaju da pojacaju bolove u lumbalnom delu kicme.
Ne moze se preskakati veliki korak poput pravilne kineziterapije i odlaziti na stepenik 'namestanja' kicme, posebno ne bez snimaka i znanja o tome sta se desava u lumbalnom delu kicme i koji su to nivoi prsljenova i diskusa izmedju njih ugrozeni!
Po svemu sudeci u pitanju su nivo L4, L5 i S1. Vise cete saznati ukoliko uradite analize i posvetite se svom problemu na pravi nacin!
I izbijte iz glave ideju da postoji carobni stapic i da cete problem kao sto je lumbalni sindrom resiti preko noci ili za 5 dana!
Pozdrav
Kostolomci i babe i dede nisu deo medicine i ne moze vam niko od lekara, specijalista i terapeuta preporuciti da na takav nacin resite problem!
Prva stvar je da uradite MR kicmenog stuba, lumbalnog dela.
Da uradite EMG misica donjih ekstremiteta.
Sa tim nalazima da se obratite svom lekaru opste prakse, da trazite uput za fizijatra i neurologa i nakon tih pregleda cete dobiti sto posto kombinaciju medikamentozn eterapije, fizikalne i kineziterapije.
Razlog nastanka lumbalnog sindroma u u 99% slucajeva slabi misici koji chine tzv. misicni mider oko kicmenog stuba i trupa. Slabost trbusnih misica, slabost misica ruku i ramena, slabost ledjnih misica.
Jedini pravilan nachin da se eliminise bolno stanje i bolna faza je to da vas neko lichno PRAVILNO obuci vezbama za lumbalni sindrom, da vas NAUCI pravilnom ustajanju, sedanju, lezanju i ostalim aktivnostima, da svakodnevno dva puta dnevno radite te vezbe i da izgubite visak kilograma ukoliko ih imate. Da regulisete i ubrzate probavu probioticima jer opstipacija ili yatvor ynaju da pojacaju bolove u lumbalnom delu kicme.
Ne moze se preskakati veliki korak poput pravilne kineziterapije i odlaziti na stepenik 'namestanja' kicme, posebno ne bez snimaka i znanja o tome sta se desava u lumbalnom delu kicme i koji su to nivoi prsljenova i diskusa izmedju njih ugrozeni!
Po svemu sudeci u pitanju su nivo L4, L5 i S1. Vise cete saznati ukoliko uradite analize i posvetite se svom problemu na pravi nacin!
I izbijte iz glave ideju da postoji carobni stapic i da cete problem kao sto je lumbalni sindrom resiti preko noci ili za 5 dana!
Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Најновији трендови у физијатрији показују баш супротно. Много је боље наместити дислоцирани зглоб или пршљен него стављати гипс или вршити разне ултразвучне и сличне терапије.tamaraft napisao:....Kostolomci i babe i dede nisu deo medicine i ne moze vam niko od lekara, specijalista i terapeuta preporuciti da na takav nacin resite problem!......
- tamaraft
- Stalni član
Ukoliko je u pitanju dislocirani zglob! Ukoliko nije onda REKLAMA moze doneti samo vece nevolje!
Слажем се. Једино је проблем што не знам шта је писало на месту где сада стоји реч "РЕКЛАМА". Сада има веома много физиотерапеута који су уједно и хиропрактичари.tamaraft napisao:Ukoliko je u pitanju dislocirani zglob! Ukoliko nije onda REKLAMA moze doneti samo vece nevolje!
Hvala na odgovorima!